Şimdi Ara

Shingeki no Kyojin (Attack On Titan) (111. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2.499
Cevap
25
Favori
119.878
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
7 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sezon başladığında gerçekten çok keyif alıyordum animeden. Ama şu son 2 bölümdür yani 10. ve 11. bölümlerden sonra hiç tadım kalmadı. :(

Gabi karakteri kadar itici karakter pek yoktur belki de. Bu karakteri bu kadar ön plana koyarak ne yapmaya çalışıyorlar anlamadım. Falco akıllı çocuk, her şeyi anladı. Bunun bir savaş olduğunu, iyi taraf olmadığını çoktan anladı. Gabi neden bu kadar gerizekalı olmak zorunda?
    En azından bölüm sonunda Reiner'i gördük. O da olmasa bölümün hepsi boşuna. Filler bölüm gibi...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Son bölümlerde bende pek zevk almamaya başladım hiç final sezonu gibi hissettirmiyor.

• Evet arkadaşlar yani sızıntı bilgileriyle geldim. Anime manga 116 ile sezon finali yapacak. Sonra bir film gelecek sonra ise part 2 gelecek şekilde ayarlandı diyorlar takvime. Yani anlayacağınız bir 5 yıl daha bu animenin ateşi sönmeyecek.

Bölümü yorumlamadan önce mappaya bir eleştiri yapmak istiyorum. Arkadaş sizin derdiniz nedir bu warriorslarla, marely arc'ta uça uça gittiniz şimdi bu arc'ta mangaya birebir aynı kalarak yavaş yavaş gidiyorsunuz. Tam tersini yapmanız gerekiyordu !!! Allah aşkına 104. takımı görmek isteyen kaldı mı söyleyin bana ? yorumlardan gördüğüm kadarıyla millette sıkılmış..... Ama oysaki pieck olsun galliard olsun reiner olsun hepsi çook daha ilgi çekici karakterler ve daha iyi işlenmeliydi (özellikle reiner'ın flashback'i çok hızı geçti, sırf eren sonda görünsün diye). Bu bölümlerde genel olarak olan bu:

Connie ve diğerleri: Bak mikasa eren şurada hatalı vs.....(eren hakkında 10 sayfa argüman söylenir burada)

Mikasa: Erenim yapmaz !! Erehhhhhhh

Püfff bu bölümler hızlandırılıp marley arc + 2 bölüm daha sürmeliydi. Artık mappa 104. takım gözükmezse reytingler düşer diye mi böyle yaptı bilmiyorum.

Bölüm yorumum;

Spoiler,

mesajı görmek için tıklayın.
    Dikkat çekmek istediğim 2 nokta var. Birincisi, gabi falco durumu.... gabinin bu kadar tutucu olmasının sebebi braun ailesidir arkadaşlar, Braun ailesi, mangada en bağnaz ailedir ve bundan en büyük yarayı da reiner almıştır (yani gabinin bu kadar laftan anlamamasının sebebi aslında ailesidir). Peki falco'nun farkı ne ? evet onunda ailesinden kaynaklı daha açık görüşlü olma özelliği var. Malum grice ailesi ve amcası alan grice ise grisha'nın yol arkadaşıydı( eldia devrimcisiydi yani). O yüzden daha açık görüşlü bir ailede büyüdü.2.nokta reiner'ın hemen harekete geçme sebebi gürlemenin her an başlama ihtimali arkadaşlar. Ah yok mu o duvarların içindeki titanlar her şeyin sorumlusu onlar aslındaShingeki no Kyojin (Attack On Titan) 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi victor zsasz -- 22 Şubat 2021; 2:52:44 >

• Manga'da çok hızlı okuyup geçiyorduk ama Anime'de hiç çekilmiyor gerçekten.

Genel olarak eleştirimi yazıyım bu bölüm hakkında.

Alıntı

metni:
    Öncelikle ben bu kadar tutarsız bir yazar görmedim. Bir chapterı akıllara zarar yazıyor, diğer chapter leş mantık hatalarıyla dolu oluyor. Ortası yok herifin.
    Geçen bölümde hikayede olan bir plot hole'dan bahsetmiştim. Mikasa'nın dövmesinin rastgele bir anda ortaya çıkması, bu anime adaptasyon hatası diyebiliriz ama yine de sonuçta animenin hatası neyse geçtim bunu.
    Öncelikle Gabi'nin Sasha'nın kurtardığı kıza rastgele denk gelmesini hiç konuşmayalım, hatta yazarın sırf bu anı yaratmak için Sasha'yı zorla Gabi'ye öldürtmesini de hiç konuşmayalım. O Gabi'nin gemiye çıkıpda Sasha'yı öldürtmek için yazarın kaç takla attığını artık senaryo üzerinde ki saçmalıkları siz bile görüyorsunuz.
    Ha bu arada hapishaneden sadece tek bir gardiyanı öldürerek kaçmalarını hiç konuşmayalım, bütün hapishaneyi sadece tek bir kişi gözetliyormuş. Bunu kabul edip devam ediyoruz. Hatta artık o tuğlayı nereden söküpte saklamış Gabi neyse bir şey demiyorum.
    Yazar bize zorla Gabi'nin düşüncelerini empoze etmeye çalışıyor, onu anlamamız gerektiğini ve onunda karşıyı anlaması gerektiğini. Yahu bana ne? Böyle hikayelerde neden bunu zorla bir karakter üzerinden anlatıyorsun ki izleyenler salak değil görüyor zaten Paradis ve Marley arasında dönen muhabbeti sen bunu yaparak o zaman geçen bölümlerde Armin'in Colossal ile herkesi öldürmesini ve onlara bakmasını, Marleylilerin Paradislere bakmasını hiçe atmış oluyorsun. Bize bunun dünyanın işleyişiyle vermen gerekiyor ki veriyorsun zaten o yüzden Gabi'nin olayı tamamen gereksiz.
    Ayrıca hikayenin ilerisinde zaten Marley bakış açısını daha fazla görüyoruz yani aslında burada bize verilmeye çalışılan Marley Bakış Açısı tamamen gereksiz.
    Ayrıca şuna da değinmek istiyorum. İnsanlar Gabi'yi anlamamız gerektiğini ve onun beyninin yıkandığını söylüyor yahu Falco'da aynı şartlarda büyüdü? Gabi sözde çok zeki bir kızmış bize anlatılan bu yani bu mu zekiliği? Ben böyle aptal bir karakter görmedim, zeki olan biri Falco gibi bakar olaylara. Bana diğerleri gelip Braun ailesi şöyle böyle yapmasın lütfen zeki biri olaylara böyle bakmaz, sorgular. Yani gerçekte de var bu durum bağnaz dini bir aileden çıkan ateistler gibi, realistik olan bu değil mi zaten? Ki bu Gabi'nin durumunu daha kötü yapıyor çünkü karşının durumunu da görüyor.
    Dediğim gibi bu yazar çok tutarsız bir tarafta Hange'nin iç çekişmesini yazabiliyor diğer tarafta böyle aptalca senaryolar da çıkartıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 22 Şubat 2021; 3:11:55 >

• quote:

Orijinalden alıntı: victor zsasz

Evet arkadaşlar yani sızıntı bilgileriyle geldim. Anime manga 116 ile sezon finali yapacak. Sonra bir film gelecek sonra ise part 2 gelecek şekilde ayarlandı diyorlar takvime. Yani anlayacağınız bir 5 yıl daha bu animenin ateşi sönmeyecek.

Bölümü yorumlamadan önce mappaya bir eleştiri yapmak istiyorum. Arkadaş sizin derdiniz nedir bu warriorslarla, marely arc'ta uça uça gittiniz şimdi bu arc'ta mangaya birebir aynı kalarak yavaş yavaş gidiyorsunuz. Tam tersini yapmanız gerekiyordu !!! Allah aşkına 104. takımı görmek isteyen kaldı mı söyleyin bana ? yorumlardan gördüğüm kadarıyla millette sıkılmış..... Ama oysaki pieck olsun galliard olsun reiner olsun hepsi çook daha ilgi çekici karakterler ve daha iyi işlenmeliydi (özellikle reiner'ın flashback'i çok hızı geçti, sırf eren sonda görünsün diye). Bu bölümlerde genel olarak olan bu:

Connie ve diğerleri: Bak mikasa eren şurada hatalı vs.....(eren hakkında 10 sayfa argüman söylenir burada)

Mikasa: Erenim yapmaz !! Erehhhhhhh

Püfff bu bölümler hızlandırılıp marley arc + 2 bölüm daha sürmeliydi. Artık mappa 104. takım gözükmezse reytingler düşer diye mi böyle yaptı bilmiyorum.

Bölüm yorumum;

Spoiler,

Dikkat çekmek istediğim 2 nokta var. Birincisi, gabi falco durumu.... gabinin bu kadar tutucu olmasının sebebi braun ailesidir arkadaşlar, Braun ailesi, mangada en bağnaz ailedir ve bundan en büyük yarayı da reiner almıştır (yani gabinin bu kadar laftan anlamamasının sebebi aslında ailesidir). Peki falco'nun farkı ne ? evet onunda ailesinden kaynaklı daha açık görüşlü olma özelliği var. Malum grice ailesi ve amcası alan grice ise grisha'nın yol arkadaşıydı( eldia devrimcisiydi yani). O yüzden daha açık görüşlü bir ailede büyüdü.2.nokta reiner'ın hemen harekete geçme sebebi gürlemenin her an başlama ihtimali arkadaşlar. Ah yok mu o duvarların içindeki titanlar her şeyin sorumlusu onlar aslında 

Yanlış hatırlamıyorsam kalan bölümler boyunca sadece 1 Aksiyon sahnesi vardı, okuyalı baya oldu.

Hype baya ölecek ki zaten ölüyor baya bu bölümlerle. Reddit'de başlayan 22-24K Karma bu bölümlerde 15-16K'ya düştü. Marley Arc'da çok hype olmuştu herkes ama şimdi bozuldu. Dediğin gibi bu bölümlerin hızlı geçilmesi, Marley Arc'ın uzatılması gerekiyordu.

Filmin gelmesi çok sürer bize düşmesi daha uzun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 22 Şubat 2021; 5:38:15 >

• Tespitleriniz çok iyi hocam.Shingeki no Kyojin (Attack On Titan) 

• İyice boş yapmaya başladılar.

• Openingin tamamını dinlememiş olanlar ve merak edenler için

• Hocam bundan sonraki bölümde biraz sıkıcı gelebilir ama son 3 bölümde aksiyon ve hikaye anlatımı hızlanacak güzelleşecek diye düşünüyorum. Çok büyük hata yaptılar, marley arc kesinlikle uzatılmalıydı. Film'in buraya düşmesi en az 3 seneyi bulur, o yüzden umarım part 2 yaparlar demiştim ama demon slayer'ı gördükten sonra film'den de parayı vurma peşindeler anladığım kadarıyla

• Bunun da sonu game of thrones gibi rezalete kaymaya başladı. Boş boş bölümler bune ya

• Bu arcın kalanının film olacağına emin oldum.

5 Bölüm 6 Chapter ve çoğu diyalog ağırlıklı, hadi bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 23 Şubat 2021; 19:25:7 >
  • D. kullanıcısına yanıt

Kalan 23 manga bölümü tek bir filmle anlatılamayacak kadar çok şey barındırıyor.

Part 2 şeklinde gelmesini beklerdim ancak herkes film olacağını söylüyor. Neyi anlatabilirler ki filmdeShingeki no Kyojin (Attack On Titan) 

• quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Kalan 23 manga bölümü tek bir filmle anlatılamayacak kadar çok şey barındırıyor.

Part 2 şeklinde gelmesini beklerdim ancak herkes film olacağını söylüyor. Neyi anlatabilirler ki filmde 

Part 2 öncesi Film yapılabilir. Kimetsu No Yaiba (Demon Slayer) yaptığı gibi.

Eğer Film çok tutarsa direkt 3 Film'e bile dönebilir.

Kim ne yapsın TV serisini, asıl para filmde dönüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-E94B9CA23 -- 23 Şubat 2021; 21:18:2 >
  • Finali filmle yapacaklarını söylüyor insanlar o yüzden söyledim. Yoksa film ya da tv serisi olması arasında kaldığımdan değil. Fark etmiyor benim açımdan hatta film olursa görsele daha çok odaklanacaklardır.

Muhtemelen birkaç yıl bekletip film yapıp mangada kalan bölümleri de ondan birkaç sene sonra part 2 diye çıkarabilirler ama net bir şey yok gibi görünüyor.

• Başlayalı birkaç hafta oldu fena sardı. Yeni bölümlere yetiştim ama son bölümler çok yavaş ilerledi. Daha anlatılacak çok şey yok mu? Nasıl yetiştirecekler anlamadım.

• Final Sezonu Sezon 3 gibi 2 Part olacak. Manga 138 bölüm çıkacak Anime 116'da bitemez. Kalan 22 chapterlık kısmı sadece film ile de çözemezler mutlaka dizi olarak da lazım. O kadar fazla olay oluyor ki zaten nasıl becerekler halen bilmiyorum.

Zaten senaryo fotoları dönüyor Final Season:Part 1 yazıyor kitapçıkta.

Mangayı takip eden biri olarak yeni çıkacak kısımda çok kötü şeyler olacağının spoilerını yedim bu sabah umarım olmaz :(

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erwin -- 25 Şubat 2021; 11:18:11 >
  • Son birkaç hafta içerisinde izlediğim bu seri uzun süredir dizi ve filmlerden tadamadığım tatları taddırdı, berbat da olsalar bir şeyler hissettirdi. Sağ olsun. İzlediğim ilk animeydi, değişikliğin getirdiği etki de olabilir.

İlk bölümler itibariyle sanıyorum animelere (ya da Japon kültürüne?) özgü olan tepkiler garibime gitse de konu ve olay örgüsü ilgimi çekti, ilk bölümden itibaren sıkılmadan, hoşuma giderek izledim. Son zamanlardaki pek çok yapımı boş zamanımı geçirmek ya da izlemiş olmak için izlerken bu seriyi cidden isteyerek izledim. Sanıyorum Barok olan teması ile Japon karakterleri çok da yadırgatmadan bir araya getirip gayet iyi olan müzikleriyle de güzel bir izleme deneyimi sundu.

Çeşitli platformlarda vasat ve klişelerle dolu bir anime olduğu yönünde eliştiriler gördüm. Başka anime izlemedim, diğer animelerle karşılaştırma yapamam lakin yakın dönemdeki live-action yapımlarla karşılaştırma yapacak olursam bana çok daha iyi göründü. Örneğin yakın dönemin en popüler live-action yapımlarından olan The Mandalorian'ın iki sezonunu da neredeyse hiç zevk almadan izledim. Mevcut pek çok yapım gibi kıt bir ana hikaye ve oyunlardaki yan görev mekaniklerine benzer olay örgüsü üzerine şekillendirilmiş bir senaryoya sahipti. Ana hikaye üzerinde ufacık bir ilerleme için koca bir bölüm boyunca karakterin başka başka konularla ilgilenmesi işleniyor. Pek çok yapım bu durumda. AoT ise bu konuda son derece tatmin edici bir seyir izledi. Hem neredeyse sürekli olarak ana hikaye bağlı kalarak ilerledi hem de o anime karakter tepkileriyle bile yapmacık Hollywood tepkilerinden daha ciddi hissettirdi.

Son sezonda anladığım kadarıyla animeyi hazırlayan stüdyo değişmiş. Bunların çalışmaları nasıl oluyor, Manga'yı ne şekilde yansıtıyorlar bilmiyorum ama son sezondaki farklılık hissine yazarın da katkısı olsa gerek diye düşünüyorum. En başta hikayenin bağlamında yani geçtiği yerde ve geçtiği zamanda gerçekleşen değişiklikle sezona giriş yapıldı. Öte yandan ana hikaye konusunda bolca bilgi sunulması için gerçekleştirilen diyaloglarla da görece durgun bölümler ortaya çıkmış. Yeni dahil edilen karakterlerin işlenmesiyle de bu sezonun son sezon olması sebebiyle daha fazla hareket olması yönündeki beklenti ve isteklerin daha da aksi yönünde bir gidişat ortaya çıkmış. Tabi bir de ana karakter üzerindeki değişimler söz konusu. Zaman atlamasının da etkisiyle garipsemeye sebep oluyor bu durum. Ancak karakterin geçmişi ve olaylar düşünüldüğünde çok da garipsenecek bir durum yok. "Ya ne olacaktı?" durumu söz konusu. Burada konuşulan "film ve devam yapımları" konularını tam olarak anlamadım ama umarım kalan bölümler önceki üç sezondan alınan zevke karşılık verecek şekilde olur.

Bunlarla birlikte genel olarak anime yapımları arasında da sanıyorum iyi bir konuma sahip..? Vasat ve klişelerle dolu olduğu yönünde eleştiriler olsa da bilim kurgu ve fantastik nitelikli popüler animeler arasından izleyecek bir şeyler bulmak için yaptığım kısa bakınmam esnasında benzer ilgiyi uyandırıcak bir şey bulamadım. Genel olarak cyberpunk-gotik/barok vs. karışımlarla genre-bending hissi veren yapımlarla karşılaştım. Daha iyi araştırsam buladabilirdim belki ama yine de bu nitelikte, tema açısından mümkün mertebe yalın ve hikaye açısından iyi olan yapımlar sınırlıymış gibi görünüyor. Umarım bu tarz yapımların sayıları artar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lotusx -- 25 Şubat 2021; 20:20:43 >

• Lotusx L kullanıcısına yanıt

Bende senin gibiyim animelere ilgi duyduğumdan beri film ve dizilere ilgimi kaybettim. Animeler daha konsantre bir duygu yoğunluğu sunuyorlar özellikle idealize edilmiş karakterler veya büyük çapta olayları anlatmak için biçilmiş kaftan. Dizi ve filmlere gelirsek aynısının daha sulandırılmış versiyonları ancak yapılaibliyor. Birde animeleri taklit eden filmler olsa da Kill Bill, John Wick, Dark Knight (joker karakteri) fiziksel dünyanın sınırları içerisinde kaldıkları için animeler kadar iyi görmüyorum.

Öte yandan sen daha yeni izlemeye başladığın için daha bu sektördeki klişelere alışkın değilsin. Malesef zaman içerisinde belli hikaye ve karakter şablonlarının sürekli tekrarladığını görmekle beraber büyünün bozulması olası. O noktada hepimiz daha orjinal işler bulmak için daha derine kazıyoruz. Son olarak eğer animeleri türlerine göre takip edersen seinen shonen, kadın veya erkeklere yönelik vb kendine daha yakın animeleri bulaiblirsin. Daha yeni bu türe başladığından daha izlemediğin bir sürü şahaser anime var sana tavsiyem belli bir türe sıkışıp kalmak yerine çeşitli konularda ki en iyi animelere önyargısız bakman. Mesela slice of life yani sıradan hayatı anlatan animelerde bile muazzam eserler bulabilirsin. Şimdiden iyi seyirler.

Attack on Titan'a gelirsek. Yıllar sonra ( ilk sezonu izleyip bırakmıştım) tekrar başlayıp 3-4 gün içerisinde güncele ulaştım. Yorum yapmam gerekirse.

İlk sezon gayet güzeldi. Aksiyonu olsun gizemi olsun(sona doğru biraz dağılmaya başlasa da), herşeyiyle gayet zevkle izlettirdi kendini. Başarılı bir aksiyon sezonu oldu, çok fazla derinleşmeyen hikayeden(devam sezonlarında derinleşti) ziyade bu sezon karakterleri tanıtmak, savaş meydanını göstermek, devlerin şiddetine tanık olmak kısacası aksiyon tarafı oldukça sağlam su gibi akan fazla düşünmeden izlenebilecek bölümler gördük.

İkinci sezon animenin patlayacağını düşündüğüm sezon oldu. Açık ara en zayıf halka ve izlerken yer yer sıkıldığım oldu, zorlama sahnelerden ötürü animenin buradan sonra kendini salacağını düşündüm.

Üçüncü sezon beklentilerimin aksine gayet güzel bir geri dönüş oldu. Harika savaşlar, bol ölüm ve serinin seyrinin bilinmez dış dünya yerine iç politika ve insan grupları arasındaki mücadeleye kayması. Gizemin ortadan kalkması ve sonunda animenin tamamen kabuk değiştirmesi ile sonuçlandı.

Spoiler,

Erwin'in ölümü kırılma noktasıydı.

Son sezon açıkçası hepimizin farkedeceği üzere anime bu noktada diğer tüm sezonlardan ayrıldı. Artık bu noktada düşman kavramı belirsizleşti. Karşı tarafı tüm çıplaklığı ile gördük. Roller az çok değişti ve bu sezon anime hem bizden hem de karşı taraftan empati bekler oldu.

Daha çok bilinmeyenden korkmak, toplum uğruna başkaları uğruna istemediği şeyleri yapan insanların yaşadığı psikolojik yıkım, beyin yıkama, devler olmasa bile kafeslerde yaşayan insanlar, tarafların birbirini anlaması ve herkesin az çok gri bölgeye kaydığı psikolojik yönü gitgide artan ve yeni bir gizem yaratılan bölümler izliyoruz. Son bölümlere doğru baya durağanlaşsa da şimdiye kadar iyi gidiyor. Son bölümlerin birşeylere hazırlık olduğu belli. Umarım filmler için bizi çok bekletmezler diyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Periah -- 26 Şubat 2021; 9:26:3 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Mugetsuga

Openingin tamamını dinlememiş olanlar ve merak edenler için

4. Sezonun openingi çok iyi. 1 ve 4 favorim.

• 
Sayfa: önceki 109110111112113
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.