Arkadaşlar eski bir marka olan SHOV (YF-IR) 5+1 ses sistemim var. uzun süredir kullanılmıyordu. geçenlerde bağladım kullanmaya başladım. 2 gün kullandım. gece sistemi kapatırken kumandadan kapanmadı. önündeki on/off tuştan da kapanmadı. ben de arkasındaki düğmesini kapattım. sabah açtığımda önündeki tüm ışıklar yanıyordu ve sistem çalışmıyordu. bu neden olabilir? var mı aramızda elektronikçi arkadaşlar? nereleri yandı bunun acaba? Heybetli ve eski bir modeldi evet. çöp mü oldu sizce? < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xreis48 -- 22 Kasım 2020; 11:23:46 > |
SHOV 5+1 Ses Sistemi Sorunu
-
-
Sadece kumanda devresi ile ilgili bir sorun olacagini dusunuyorum bende bunun analog modelinfen 2 adet mevcut cok memnunum 1 adette ince aluminyum floor stand li ve buyuk subwooferli modelinden vardi ondanda memnundum ama hoperlorlerini cocuklar kirdi subwoofer saglam calisyor fakat onunda uzaktan kumandasi bozuldu manuel ustundeki dugmelerden kullaniyorum kumandasini tamir edimdedim ama pil akip icindeki bazi entegreleri resmen eritmis tamamen cop oldu
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
Sesi guzel ama artik devri gecmis cihazlar 90 larin cihazlari
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > -
önündeki düğmeler de çalışmıyor ve ses vermiyor
-
Mahallenizdeki tv tamircisine goturun birde shov cihazin bizdeki adi gercek adi sven ihoo mt 5.1 bunun devre semalari falanda var internette ariza takibi falan yapabiliyorsaniz isinize yarayabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 30 Kasım 2020; 8:57:26 > -
Kardeşim konunun üzerinden çok zaman geçmiş ama kayınçom aynısını getirdi sendeki gibi açınca tüm ışıkları yanıyordu söktüm içinde 2 kart var arkada ses kablolarının takıldığı kartın üzerinde 40 bacak bir entegre var onun altında bir kristal var oksitlen paslanmış ve ayakları kopmuş üzerindeki değerlerde okunmuyordu kayınço TV tamircisi bir ustadan 8.000 MHz bir kristal almış getirdi taktım düzeldi çalışıyor.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
bence elektrolitik kondansatörlerden kaynaklıdır... vestel servisi varsa onlara sor...
-
Bu setler hakkinda hala konusan ve kullanan birilerinin olmasi cok guzel umarim ses sistemlerinin o buyuleyici donemleri olan 80 ler 90lar geri doner bu arada benim setlerin potansiyometreleri bozuldu bendeki setler arkadastakinin analog olan siyah versiyonu modasi gecmis ama cok seviyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi burakdc -- 20 Ocak 2024; 21:22:7 >
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
merhabalar. konuyu hortlatmak gibi olacak ama aynı arızayı bu konu sayesinde çözdüm. teşekkür etmek istedim.
bende de show marka 5+1 ses sistemi var. ürünü 2004 ya da 2005 yıllarında aldım. sesi çok güzel veriyor. eski ama kullanışlı bir şey.
arızaya gelince. dün fişe taktık yanlardaki mavi ambians ışıkları yanıyor fakat tuşlara ait ışıklar yanmıyordu. ve tuşlar işlemini yapmıyordu. açtım baktım cihaza zaten 2 karttan oluşuyor. biri amfi kartı diğeri kontrol kartı idi. kontrol kartında bulunan at89c51 entegresinin yanında bulunan 12MHz (okuduğum kadarıyla) oksitlenmiş ve paslanmıştı. entegrenin yanında bulunan 7805 ve 7912 entegreleri aşırı ısınıyordu. bunlar ısınmasına rağmen voltaj çıkışları normaldi.
o zaman anladım kristal bozulmuştu. elimde o an 12 Mhz kristal yoktu. Bende 4 MHz Kristal taktım ve sürpriz, cihaz çalıştı.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadiraydogdu -- 5 Şubat 2024; 15:51:3 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X