Şimdi Ara

Shov 5+1 ses sistemini bilgisayara bağlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
23.308
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • elimde resimlerini koyduğum bi ses sistemi var ben bunu bilgisayarda kullanmak istiyorum ama bi türlü 5 hoparlördende ses getirtemedim.. vcd girişinden bilgisayara taktığımda tek hoparlör çalışıyo.. dvd girişlerinden taktığımdada sadece 2 hoparlörden ses geliyor.. bunu bilgisayarda kullanmam için ne yapmam gerekir..

• Yapay Zekanın Yanıtı

5+1 Ses Sistemi Bilgisayara Nasıl Bağlanır?

5+1 ses sistemini bilgisayarına bağlamak, eğlendirici bir ses deneyimi için gereklidir. İşte adım adım bir bağlantı şeması:

Gerekli Malzemeler:

• 5+1 ses sistemi
    • Bilgisayar
    • 3,5 mm ses kablosu veya optik ses kablosu

Bağlantı Adımları:

1. Hoparlör Bağlantısı: Hoparlörleri, ses sisteminin arkasındaki uygun bağlantı noktalarına takın. Tipik olarak, renk kodlu bağlantı noktaları (yeşil, siyah, turuncu, mavi vb.) ile işaretlenmiştir.
    2. Bilgisayara Bağlantı: Bir 3,5 mm ses kablosunu bilgisayarının ses çıkış bağlantı noktasına ve ses sisteminin "AUX" veya "Line In" bağlantı noktasına takın. Alternatif olarak, bir optik ses kablosunu bilgisayarının optik ses çıkış bağlantı noktasına ve ses sisteminin "Dijital Ses Girişi" bağlantı noktasına takabilirsiniz.
    3. Bilgisayar Ayarları: Bilgisayarının ses ayarlarına git ve 5+1 ses sistemini varsayılan ses çıkış cihazı olarak seç.
    4. Hoparlör Pozisyonu: En iyi ses deneyimi için hoparlörleri uygun şekilde konumlandır. Ön hoparlörleri ekranın önüne, merkez hoparlörü ekranın altına veya üstüne ve surround hoparlörleri odanın yanlarına veya arkasına yerleştirin.
    5. Ses Testi: Bağlantıyı tamamladıktan sonra, bazı ses içeren bir dosya veya video oynatarak sistemi test edin. Tüm hoparlörlerden ses geldiğinden ve sesin net olduğundan emin olun.

İpuçları:

• Ses kalitesini en üst düzeye çıkarmak için yüksek kaliteli kablolar kullanın.
    • Bilgisayardaki ses ayarlarında, 5+1 ses çıkışını etkinleştirin.
    • Surround ses efektlerinin keyfini çıkarmak için, ses sisteminde "Dolby Digital" veya "DTS" gibi surround ses modlarını etkinleştirin.

Bu adımları izleyerek 5+1 ses sistemini bilgisayarına sorunsuz bir şekilde bağlayabilir ve sürükleyici bir ses deneyiminin tadını çıkarabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  •  Shov 5+1 ses sistemini bilgisayara bağlamak

• anakartının/ses kartının çıkışlarının ne olduğunu ve bağlantıları nasıl yaptığını anlatsaydın daha kolay yardımcı olabilirdik.

Ses sisteminin yalnızca analog girişleri olduğuna göre sesi bilgisayardan çözdürüp göndermen gerekiyor. Dolaysıyla ses kartından 3 çıkış olması gerekiyor. Bu üç çıkıştan bir ucu 3.5 mm jack, diğer ucu 2 RCA olan kablolardan 3 adet alıp bağlantı yapman gerekiyor. Eğer bunları yaptıysan kullandığın media playerdan da gerekli ayarlamaları yapman gerekiyor (tabi DD veya DTS film izlediğini varsayıyorum).

sonuç olarak neler yaptığını daha açık anlatırsan sorunu çözebiliriz.
  • anakarttakı ses kartı onboard ıse bu cevırıcıyle ısınızı gorebılırsınız.
    sıstemınız 2.1 ch kanalına baglamanız yeterlı yanı vıdeo/cd kısmına baglarsanız ses alabılıceksınız.
    analaog sıstemlerde 2+1 uzerınden tum uydulardan ses almanız mumkun pc ıcın uretılen ses sıstemlerınde
    boyle durum soz konusu değıldır. sıstemın cıkısı dahılıdır bağlamadıgınız surece ses alamazsınız uzun lafın kısası
    analog ses sıstemlerınden tum uydulardan ses almanız mumkundur.

resımdekı cevırıcıyı sırkecıde bulabılırsınız.
    3.5 stereo jack (aux) rca 5+1 cevırıcı kablo

5+1 ses almak ıcın 5+1 cevırıcıler de mevcut

burda baska yol var bunu da deneyebılırsın. resımlerı verıyorum. (5.1 ch=kanalı için)

umarım yardımcı olmusumdur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akyurt -- 24 Şubat 2011; 19:59:24 >

• 3 adet ak243 kabloyu.anakarta renklerine göre takman lazım gerisi resimde var.
    http://www.gold.com.tr/urunozelyeni.asp?ID=40776&ad=BiMEL-AK-243-025-2.5M-3.5mm-to-RCAx2-SES-KABLO-Kablolar

• uzun bi süre pc başında yoktum.. herkese yardımları için tşkler.. şuan creative 5.1 ses kartı aldım onun gelmesini bekliyorum.. onlada olmazsa demek giriş çıkışlarda bi sorun olabilir...
  • aynısından bende var sorun olmuyordu taki arıza verip arka cıkısı söküp kaybedene kadar arka bbaglantı panaelini (anfi çıkışı) nasıl bulanilirim .
  • Guinevere7 G kullanıcısına yanıt
    bu arka anfi cıkısları yok bende söktüm tasınma esnasında kaybettim aynısından lazım :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.