merhaba arkadaşlar. xp pro kurulu host makinada vmware workstation kurulu. makina kapandığı zaman virtual machinelerin kapanmasını sağlamya çalışyorum. autorun ile otomatik başlatmayı hallettim fakat host kapanınca guestler kapanmıyor bir türlü beceremedim.
bir bat dosyası ile kapatabiliyorum batch çalışıyor fakat windows proya shutdown script olarak ekleyemedim çalışmıyor ne yapsam.
.bat bu şekilde: "E:\Program Files\VMware\VMware Workstation\vmrun.exe" stop "E:\vmware\Windows Server 2003 Enterprise x64 Edition\Windows Server 2003 Enterprise x64 Edition.vmx" tıklayınca başarılı bir şekilde çalışıyor, fakat gpedit.msc ile shutdown script olarak eklediğimde, makinayı kapatmaya çalışırken 1 vmware in use diyor ve kapamıyor haliyle. nerede yanlış yapıyorum?
Anlattığınız işlemler biraz karıştı sanki. Tam olarak elinizde ki makinaları vps leri ne yapmak istediğinizi ve neler yaptığınızı belirtirseniz daha sağlaıklı yardımcı olmaya çalışabilirim.
karışık bişey yok çok basit aslında. bilgisayarı kapatırken virtual machinelerin de kapanmasını sağlamaya çalışıyorum. elle tek tek kapatmaktansa host kapanırken guestler de otomatik kapansın istiyorum.
vmrun.exe kullanarak komut verilebiliyor vmware´e. bunları host makinadaki windowsa shutdown script olarak ekleyip otomize etmek istiyorum.
windows xp pro shutdown scriptleri batch, visiual basic, java gibi scriptleri destekliyor bu özelliği kullanmakta sıkıntım var. ama sadece vm için yazdığım scriptleri çalıştırmıyor, deneme amaçlı basit bir kaç script denedim klasör aç içine birşeyler kopyala falan gibi çalıştı. ama virtual machineleri kapatmak için yazdığım scriptler windows shutdown script olarak eklediğim zaman çalışmıyor. sadece windows shutdown scriptleri olarak çalışmıyor yoksa açık sistemde scriptleri çalıştırınca çalışıyorlar. anlamadım sorun nedir time out falan mı vermeliyim yoksa ne kadar uğraşsam da yapamadım.
bat dosyası ile vmware makineleri kapatabiliyorum demişsin, bunu shutdown -s komutuylamı yapıyorsun?
hayır yukarıda yazdım bat örneği bak. vm workstationda vmrun.exe var sadece komutlar için. vm server olsaydı 2 dakkamı almaz ama workstationa sıkışıp kaldım. neyse yardım eden çıkmayacak belli ki. sağlık olsun. iyi günler dilerim hepinize..
şimdi benim demek istediğim uzaktaki makineyi shutdown komutu ve parametreleri ile kapatabilirsin.
sniperx in dediği doğru eğer statik ıp leri varsa bu WM lerin shutdown -s komutuyla kapatabilirsin...
Eğer bunlar işini çözmezse elimde ScriptCenter var mailille gönderebilirim şimdi incelemedim ama illaki vardır arasında çünkü yok yok...
bana bi mail gönder oguzterm atayım sana.. olmadı MS teshnet de bakabiliriz..
arkaşdaşlar ilginize teşekkür ederim. vmrun.exe nin power commandları ile uğraşmayayım shutdown -s mi kullanayım dedim ama beceremedim.. nasl kullanılıyor shutdown komutu -s soft belli ki ama vmrun shutdown algılamıyor sanırım ya da ben yanlış yapıyorum.
shutdown -m \\"makine adı veya ip adresi" -s , bu şekilde kullanırsan çalışır.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme