Şimdi Ara

SİBER SUÇ İHBAR

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
2.396
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bir twitter hesabı milleti kandırıp hesapları çalıyor. Bende mağdurum bunu nasıl siber suç olarak ihbar edebilirim?

• peki sahibinden sitesinde sahta ilan verip sonra milleti kandırmaya çalışan bir oç var onu nereye şikayet edelim?
  • destopret kullanıcısına yanıt
    Twitter hesabımızı mı çalıyor

yoksa twitter üzerinden banka hesabımızı mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir web sitesi üzerinden mobil ve masaüstü vb. cihazların twitter giriş sayfasının aynısı oluşturan bir sayfa hazırlanıyor. Görünürde twitter uygulamasına izin verdiğimiz bir sayfa gibi ancak url'si farklı. Admin paneli falan dediler girdim 2 dakika sonra database artık nasıl kodlandıysa şifreyi falan otomatikmen değiştirmiş epostayı falan. Twitter hesabım çalındı o şekilde. Ancak gerekli bilgileri detaylı bir şekilde twittera mail ile gönderince hesabınızı geri alabiliyorsunuz. Ancak daha sonra tekrar çalındı hesabım onda hiç bir şey yapmadım link tıklama falan olmadı. Bir şekilde yine çaldılar ama mail atarak twittıra yeniden alabildim hesabımı.
  • destopret kullanıcısına yanıt
    ama bunda kullanıcı hatalı. Böyle durumlarda gerçek twitter'dan giriş yapın, o sitede F5 yapın. Log in olduğunuz gözükmez ise altyapısı farklıdır. Ayrıca siber suçlara çok daha önemli ve kritik dolandırıcılık olaylarını bildirmek varken , ayrıca twitter kendi arayüzünü kullanan siteyi engelleyememiş, biz zor engelleriz :S
  • quote:

Orijinalden alıntı: destopret

Bir web sitesi üzerinden mobil ve masaüstü vb. cihazların twitter giriş sayfasının aynısı oluşturan bir sayfa hazırlanıyor. Görünürde twitter uygulamasına izin verdiğimiz bir sayfa gibi ancak url'si farklı. Admin paneli falan dediler girdim 2 dakika sonra database artık nasıl kodlandıysa şifreyi falan otomatikmen değiştirmiş epostayı falan. Twitter hesabım çalındı o şekilde. Ancak gerekli bilgileri detaylı bir şekilde twittera mail ile gönderince hesabınızı geri alabiliyorsunuz. Ancak daha sonra tekrar çalındı hesabım onda hiç bir şey yapmadım link tıklama falan olmadı. Bir şekilde yine çaldılar ama mail atarak twittıra yeniden alabildim hesabımı.

pc trojan yemiş,format at..
  • Öyle yaptım zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: turkman

peki sahibinden sitesinde sahta ilan verip sonra milleti kandırmaya çalışan bir oç var onu nereye şikayet edelim?

Zararı olan varsa dolandırıcılık, zararı olan yoksa dolandırıcılığa teşebbüs suçu oluşur. En yakın C.Savcılığına gidip olayı anlatan bir şikayet dilekçesi vermeniz yeterli olacaktır. Geçmiş olsun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kelebekxax -- 25 Ekim 2015; 17:23:02 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.