Şimdi Ara

Sıcaklık artsa da İşlemci fanım 1400 deviri geçmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
771
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba değerli arkadaşlar, sıcaklık 80-90 dereceyi gördüğü halde işlemci fanı sabit 1400 devirde çalışıyor. Biostan baktım, her türlü programı kurdum olmadı. Fan kablosu anakart üzerinde işlemci fanı için ayrılan yere bağlı. Fanın tozlanması mümkün değil, zira alalı daha birkaç hafta oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tarıkkkkk -- 5 Ağustos 2014; 16:58:19 >

• Anakartiniz nedir? Fanin max devir hizi 1400 olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: samsun@

Anakartiniz nedir? Fanin max devir hizi 1400 olabilir

m4a88tdm-evo

işlemci phenom x4 965

Bilgisayar sürekli ısınmadan dolayı kapanıyor. Hiçbir işimi göremiyorum.
  • Amd stok fan kullaniyorsaniz yetersiz kalabilir arkadaşım stok fanla 90dereceyi goruyorde öğlen vakitlerinde butceniz musaitse daha iyi sogutucu almalisiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: samsun@

Amd stok fan kullaniyorsaniz yetersiz kalabilir arkadaşım stok fanla 90dereceyi goruyorde öğlen vakitlerinde butceniz musaitse daha iyi sogutucu almalisiniz

Hocam coolermaster ın işlemci fanı var, büyük fanlı modellerden.
  • Bu sorun yüzünden sıcaklık sesörlü SABERTOOTH 990FX alacağım. Umarım işe yarar. Kullanan arkadaşlar yorum yapabilirse çok faydalı olur.
  • Sorun anakartta olmalı yarın garantiye göndereceğim. Fanları kontrol edemiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • tarıkkkkk T kullanıcısına yanıt
    Hocam bendede 12 cm fanlı işlemci soğutucu var fan max 1400 de kitleniyor.İşlemcinin macununda veya soğutucuyu tam oturtamadıysan sıcaklık sürekli yükselir haliyle fanda 1400 rpm de kitlenir max hızı odur çünkü yanma derecesine gelincede sistem kapanır termal macun ve soğutucuyu iyice oturtup deneyin derim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Hocam bendede 12 cm fanlı işlemci soğutucu var fan max 1400 de kitleniyor.İşlemcinin macununda veya soğutucuyu tam oturtamadıysan sıcaklık sürekli yükselir haliyle fanda 1400 rpm de kitlenir max hızı odur çünkü yanma derecesine gelincede sistem kapanır termal macun ve soğutucuyu iyice oturtup deneyin derim.

Hocam şimdiye kadar sorun yoktu, en başta bilgisayarda windows 7 yüklü idi. O zaman Asus allsuite de çalışıyordu. Daha sonra win8'e geçtim, bir ay kadar kullandım hiçbir sorun yoktu. Sonradan bu sorun ortaya çıktı. Ben de windows 8 den mi kayanklanıyor diye bir ara düşündüm. Daha sonra hatırladım ki elektrik süpürgesi ile fanın tozunu almaya çalışmıştım. Sanırım o sırada fan yerinden oynamış olabilir. Çünkü ne yaptıysam bir türlü 1400-1440 seviyelerinin üzerine çıkaramadım, siz uyarınca birden aklıma geldi, başlangıçta yazılımsal bir sorun sanmıştım. En kısa sürede kontrol edeceğim. Teşekkür ederim.

Ben sabah okudum stok fan sanmıştım anakart sorunludur die aklıma geldi sonra şimdi okuyunca çark etti saten ortalama o fanlar 1400-1500 döner.Yani anakart aslında fanları ayarlıo tam gaz çalıştırıo aslında soğutmak için sorun yok sen bi termal yenileyip soğutucuyu oturttur sorun olmaz

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben sabah okudum stok fan sanmıştım anakart sorunludur die aklıma geldi sonra şimdi okuyunca çark etti saten ortalama o fanlar 1400-1500 döner.Yani anakart aslında fanları ayarlıo tam gaz çalıştırıo aslında soğutmak için sorun yok sen bi termal yenileyip soğutucuyu oturttur sorun olmaz

Haklısınız normalde 1400 devir civarında çalışıyor, ama ben özellikle benchmark programı çalıştırdım, işlemci sıcaklığı 80 dereceyi görmesine rağmen devir hızı 1440 civarını kesinlikle geçmedi. Bence de termal macunu yenileyip fanın yerine oturup oturmadığını kontrol edeceğim. Anakartı da garantiye gönderecektim son 1 ay kalmış garanti süresi. Olmazsa bu işlemi dener sorun devam ederse gönderirim.
  • Bugün termal macunu yeniledim, fanın tozunu aldım ama sonuç yine aynı. Fan devri 1400 civarlarını bir türlü geçmiyor. Asus fan expert de bir işe yaramadı. Anakartta bir arıza mı var, anlamış değilim.
    Hocam işlemci soğutucunuzun tam modelini yada aldığınız yerdeki linkini biliosanız söylermisiniz ama soğutucuyla ilgili bi sorun yok gibi işlemci çok ısınıyor yada anakartta bi sorun var
  • quote:

Hocam işlemci soğutucunuzun tam modelini yada aldığınız yerdeki linkini biliosanız söylermisiniz ama soğutucuyla ilgili bi sorun yok gibi işlemci çok ısınıyor yada anakartta bi sorun var

Hocam soğutucu bu:

http://www.vatanbilgisayar.com/hyper-412s-intel-lga-775_1155_1156_1366_2011--amd-am2_am3_am3--islemci-sogutucu.html

Anakartta bir sorun mu var anlamadım. Acaba işlemci fanını şu 4 girişli hdd güç bağlantısı için kullanılan yere mi bağlasam, ama onun için de dönüştürücü mü kullanmam lazım? Çünkü fanın girişi bahsettiğim 4 pinli hdd girişinden farklı.

http://www.coolermaster.com/service/support/model/RR-H412-13FK-R1/

Hocam fanın hızı ile sıkıntı yok çünkü 1300 rpm +%10 demiş yani max 1430 rpm döner yani fan hızında sorun yok. Benim anlayamadığım bu soğutucunun o işlemciyi buz gibi yapması lasım 1000 rpmlerinde üstüne çıkmaması gerek ne oluyorda işlemci o kadar ısınıp bu soğutucu olmasına rağmen kapanıyor sorun orda fan hızında değil fanıda düzgün taktım diyorsunuz o zaman anakart gibi sanki yada işlemci bozuldu bilemedim oc varsa ocyi kaldırın stok deneyin
  • quote:

http://www.coolermaster.com/service/support/model/RR-H412-13FK-R1/

Hocam fanın hızı ile sıkıntı yok çünkü 1300 rpm +%10 demiş yani max 1430 rpm döner yani fan hızında sorun yok. Benim anlayamadığım bu soğutucunun o işlemciyi buz gibi yapması lasım 1000 rpmlerinde üstüne çıkmaması gerek ne oluyorda işlemci o kadar ısınıp bu soğutucu olmasına rağmen kapanıyor sorun orda fan hızında değil fanıda düzgün taktım diyorsunuz o zaman anakart gibi sanki yada işlemci bozuldu bilemedim oc varsa ocyi kaldırın stok deneyin

Hocam, ekran kartım hd7850. Fan hızını ayarlayınca 3000rpm ye kadar çıkıyor, ama işlemci 1400-1440 civarını hiç geçmiyor ben de bu yüzden merak ettim. Acaba bu 1400 civarları fanın çıkabileceği en yüksek devir hızı mı? Normalde hiç kapanmıyor. Sadece kardeşim Call Of Duty Mod Warfare 2 oynarken 1 saati geçmeden kapanıyor. Daha önce Asus Allsuite' den ayar yapınca fan hızı belirgin bir şekilde artıyordu, ama artık programlar hiçbir işe yaramıyor. Ama ekran kartının fan hızını sapphire trixx ile ayarlayabiliyorum. Sırf bu yüzden anakartı değiştirmeyi düşünüyorum.

Hocam max 1440 rpm çıkar soğutucu bu onun özelliği. Ekran kartının 3000 rpm küsürlere çıkmasının sebebi ekran kartındaki fan ufak olduğundan ve yapısından dolayı uçak gibi dönüyor.Benim dediğimde şu bu soğutucunun 1400 rpm de dönüpte pc nin kapanma ihtimali yok çok iyi soğutucu ve oynadığın cod mw2 sağlam oyun deil o kadar ısıtmaması gerek
  • quote:

Hocam max 1440 rpm çıkar soğutucu bu onun özelliği. Ekran kartının 3000 rpm küsürlere çıkmasının sebebi ekran kartındaki fan ufak olduğundan ve yapısından dolayı uçak gibi dönüyor.Benim dediğimde şu bu soğutucunun 1400 rpm de dönüpte pc nin kapanma ihtimali yok çok iyi soğutucu ve oynadığın cod mw2 sağlam oyun deil o kadar ısıtmaması gerek

Kışın böyle bir durum olmuyordu, bilgisayar kasası da masanın altındaki bölmede, bölmenin arkasını açtım hava alsın diye ama sağı ve solu kapalı, kasanın her iki tarafı ile masadaki bölüm arasında en fazla 2-3 cm boşluk var. Olmazsa kasayı açık bir alana çıkarıp, sağ ve sol kapaklarını açayım. Bir de böyle deneyeyim.
  • senin soğutucun tam oturmuyor olabilir, ben amd stock fanı kullanıyorum, işlemci fanını tümden durdursam bile boştayken 50 C civarlarında, 1400 devirde çalışırken 45'i geçmez
  • Biosatan da olabilir biosa gir pc healt statusden cpu fanini normale getirmeyi dene

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.