Şimdi Ara

Sıcaklık değerleri.. (Pc'm çok mu sıcak)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar,1 hafta öncesinde bütün sistemi değiştirdim aldığım sistemde yeni olduğu için bu konulara dikkat etmeye çalışıyorum önceki sistemde bu tür konulara dikkat etmezdim takipte etmezdim o yüzden şu anda pc'mdeki sıcaklık değerleri normalmi yoksa fazlamı bilemiyorum. Şu anki değerleri yazacağım bu konuda yardımcı olursanız sevinirim..

Harddisk : 44º
    Gpu ambiansı (?) : 48º
    Gpu (?) : 48º
    Aux (?) :45º
    Cpu çekirdek 1 :35º
    Cpu çekirdek 2 :37º
    Cpu :47º
    Anakart :47º

Yanına (?) koyduklarımın ne olduğunu bilmiyorum bu konudada aydınlatırsanız iyi olur.. Birde sanırım bu değerler fzla gibi bunun sebepleri ne olabilir?? Everest ve HddLife kullanıyorum HddLife harddisk 45 olduğunda ötmeye başlıyor pc yi açtıktan yarım saat sonra harddisk 45 i buluyor bunun sebebi ne olabilir..

Yada bunlar fazla önemli değil mi yani sürekli bunlara bakarak pc ye olan zevkimi azaltmayım mı yorum ve önerilerinizi bekliyorum şimdiden teşekkürler

Edit:Bu değerler sistem boştayken herhangi bir işlem yapamazkenki değerler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayazb -- 23 Temmuz 2007; 17:45:09 >

• Arkadaşlar yardımcı olabilecek misiniz??

Harddisk çok çabuk ısınıyor 46 yı bulunca kapatmak zorunda kalıyorum pc yi..

Hava sıcaklıklarının bunda etkisi büyük mü yoksa harddiskte mi bir problem var ve yukarıda verdiğim değerler nasıl bu konuda yardım edebilir misiniz acaba??
  • Arkadaşlar Lütfen bikaç cümle bekliyorum :(

Buda sistem:

• hangi kasayı kullanıon?

gpu=ekran kartının işlemcisi
    aux un ne olduğu bi muamma.yani bende bilmiom bende aux 127 derece boşta.

eğer mümkünse yazın kasanın kapağını açık çalıştır pc yi yada hava akımı yüksek fanlar tak pc ne.
    hdd benim yaz da olsa 32 derece falan.sen de ters bi durum var gibi.yani hdd 46 dereceye gelince bi sorun çıkartmaya faanmı başlıo?
    yani bi sorun çıkartmıo sa takma kafana.bişey olmaz kolay kolay.

ekran kartın ise bu havalarda nasıl olurda 47 derece?yani benim x1650xt var ve bu havalarda fan devri %45 de olmasına rağmen 60 derece.
    ekran kartının ısısı çok ii.

işlemcinde normal.benim core2duo e6400 default hızlarda stok fanla bu havalrda 45-47 derece.

anakartında normal.bi sorun yok.

hdd nen bu havalarda 46 olabilir yani fazla takma kafana.

Sisteminide güle güle kullan.
  • Cevap için teşekkürler..
    Asus ta9 kasa kullanıyorum bu arada kapağı açınca ısı değerleri 1-2 derece artıyor o yüzden kapağı sürekli kapalı tutuyorum,buda ilginç tabi

Edit: 46 derecede sorun olmuyor sadece Hddlife programından uyarı geliyor alarm ötüyor o kadar ben yinede kapıyorum pc yi ne olur ne omaz diye..

Oh be sevindim değerlerin normal olmasına,ekran kartı grafik işlemcisi dediğimiymiş bende diyorum neden ekran kartının ısısını göstermiyor u program Ekran kartım powercolor x1950pro oyun açsam bile maximum 53 gördüm şimdiye kadar..

Neyse sevindim ya sorun olmamasına,harddiskede ufak bir fan takarım oda hallolur sanırım..

Teşekkürler..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mayazb -- 23 Temmuz 2007; 18:22:01 >

• Bu sıcak havalarda bu değerler...daha ne olabilir ki?! gayet iyi değerler...benim HDD 53 C, işlemci 56 C, ekran kartı 63 C civarında şu an mesela....

Senin verdiğin sıcaklık değerleri, bu sıcak havalar için gerçekten iyi
  • quote:

Orjinalden alıntı: boldshark

Bu sıcak havalarda bu değerler...daha ne olabilir ki?! gayet iyi değerler...benim HDD 53 C, işlemci 56 C, ekran kartı 63 C civarında şu an mesela....

Senin verdiğin sıcaklık değerleri, bu sıcak havalar için gerçekten iyi

Çok teşekkürler,ya insan donanım konusunda acemi olunca böyle oluyor baya korkmuştum bi sorun mu var diye çünkü eski sistem sıcaklarda bile 35 in üstüne çıkmıyordu bütün değerler tabi oda baya eski bi sistemdi
  • o kasada bu havada değerlerin çok çok normal.

valla benm ekran kartı(sapphire x1650xt) oyuna girdimi 90 lara vuruyo uzun süre oyun çalışınca.

hdd ye de bişey olmaz takma kafana tak bi fan hava üflesin hdd ye yeter.
  • buldunda bunuyorsun heralde arkadaş.

benim cpu 60 65 e fırlıyor bazen

senin durumun iyidende öte
  • sıcaklık degerlerin normal takma kafana yola dewam
  • PC Sabah 8 den beri açık.

Harddisk Bendede 44 Derece.Speedfan la baktım.
  • Cevaplar için teşekkürler arkadaşlar..
    Havalarında büyük etkisi oluyor anlaşılan,1 saattir kapalı pc,yeni açtım,değerler nerdeyse aynı,oda güneş alıyor ve okadar sıcak ki,sizinde cevaplarınızdan sonra bi sorun olmadığını anladım harddiskide takmayacağım kafama dediğiniz gibi

@Blackblue

Senin bu makine kışın buz tutar be arkadaş
  • ben degerlerde bı sorun gormedım ama ıstıyorsan sogutmada takvıye yaparsın olur bıter
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.