Exper Marka bir laptopum var ve genelde çok sıcak olmasından şikayetçiyim. Speedfan ile yaptığım ölçümde aldığım sonuç aşağıdadır. Fan sorunu haricinde başka neden bu kadar yüksek olabilir?
Merhaba,
Donanım ısıları haddinden fazla..
Yapmanız gereken laptop içerisindeki tozları temizlemeniz gerekiyor.. Yeniden termal macun uygulanması gerekiyor. Bunları yaptık dan sonra ısı sorunu yaşıyorsanız hala öncelikle bios update yapmanız gerekebilir. Yine de sorun yaşarsanız, kaliteli bir soğutucu satın alarak ısıyı düşürebilirsiniz. Kolay gelsin.
kardeşim one öyle yaw suyun kaynama derecesine gelmiş :D benim laptop HDD 42-45 derece İşlemci ise 50-65 arası
quote:
Orijinalden alıntı: Swordland
Exper Marka bir laptopum var ve genelde çok sıcak olmasından şikayetçiyim. Speedfan ile yaptığım ölçümde aldığım sonuç aşağıdadır. Fan sorunu haricinde başka neden bu kadar yüksek olabilir?
3 şık var...Fan,macun,havalandırmaBaşkada aklıma gelmedi...Şuanki sıcaklarda normal değil bilgin olsun...
Cvbınız için teşekkürler. Laptopum halen garanti kapsamında. Bandırma'dayım ve teknik servis burada yok. Öğretmenim ve laptopum hergün elimin altında olmak durumunda. Bu yüzden Balıkesir merkeze de gönderemiyorum çünkü birkaç gün kendilerinde kalması gerektiğini söylüyorlar. Garantiden çıkarmayı göze alarak güvendiğim bir laptop bakım evine götürmemi tavsiye eder misiniz?
emin olun garantiye gönderseniz sadece kompresörle hava basacaklardır bir bilgisayarcıyada yaptırabilirsiniz aynı işlemi :) ama garantiden çıkabilir
quote:
Orijinalden alıntı: Swordland
Cvbınız için teşekkürler. Laptopum halen garanti kapsamında. Bandırma'dayım ve teknik servis burada yok. Öğretmenim ve laptopum hergün elimin altında olmak durumunda. Bu yüzden Balıkesir merkeze de gönderemiyorum çünkü birkaç gün kendilerinde kalması gerektiğini söylüyorlar. Garantiden çıkarmayı göze alarak güvendiğim bir laptop bakım evine götürmemi tavsiye eder misiniz?
bence değmez tabi bu kaç ay kaldğınada bağlı benim görüşüm uzun süre var ise garantiye yollayın...
Cvplarınız için teşekkürler tekrardan. Garanti süresinin dolmasına 6 ay var , fakat garantiye gönderme zamanım da olmadığından, Exper satış şubesinin tamir bölümüne götüreceğim. Anlamadığım başka bir nokta,Bandırma gibi 150.000 nüfuslu bir ilçede teknik servis yok iken, Balıkesir'in Bandırma'dan çok daha küçük ilçelerinde teknik servis var. Bunu da Exper e ilettim ama nafile,cevap veren olmadı. Neyse bunun yeri de bu konu olmadığından hepinize teşekkür eder,iyi geceler dilerim.
Dediklerinizde haklısınız :) bence satış yapılan heryerde teknik servisleri olmak zorunda
96 yolan ekran karın , eğer 160o pro ve ya türevi ise sorun yok ama işlemci sıcaklığın haddinden fazla , işlemciyi söküp fan ve heat sinki temizledikten sonra termal macunla güzelce tekarar takarsan ısısı baya düşer ama ilk önce kasa için bir havalandırma yapman lazım , belliki kasa içi sıcaklığında çok fazla
bu derecede uzun saatler boyunca kullanırsanız makinanın bir parçası yanabilir çok yüksek dereceler içini açtırıp temizletin çok fark edecektir.aynı olay başıma geldide o açıdan.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme