Şimdi Ara

Sıcaklık konusunda tedirginim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese selamlar. Dün vatandan almış olduğum Sapphire R9 290 vapor-x ile ilgili küçük bir endişem var o da sıcaklık.

Pc boşta iken 51 dereceyi gösteriyor Afterburner.
    Oturduğum yerdeki sıcaklık 19-35 arası değişmekte.

Yük testi için MSI Kombustor ile 1080p aa kapalı Burn in test yaptım. Sıcaklık ilk testte 71 dereceyi buldu.

Yük altında olmadığı zamanki sıcaklık sizce de yüksek mi?

Ayrıca vatandan Koşulsuz iade yapma şansım var mı bu durumda?

• yük altında 70 derece normal sayılır bu sıcaklıklarda
  • Yük altında 71 gayet normal.Hatta hava sıcaklıklarının artmasınıda düşünürsen iyi bile denebilir.
    Ama boşta 51 derece yüksek o kadar olmaması lazım.Trix modeli var bende son bir kaç gündür boşta 42 yükte 75 derece gibi çalışıyor.
    Fanların doğru şekilde çalıştığından emin olun.Trix yazılımında fan kontrolü var mesala ordan kendinize daha uygun şekilde bir fan profili ayarlayın boştayken fan devrini biraz arttırabilirsiniz.
    Kasanızın genel soğutması yani hava akışı,kablolamanız hepsi birer etken yüksek sıcaklık için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmert87

Yük altında 71 gayet normal.Hatta hava sıcaklıklarının artmasınıda düşünürsen iyi bile denebilir.
    Ama boşta 51 derece yüksek o kadar olmaması lazım.Trix modeli var bende son bir kaç gündür boşta 42 yükte 75 derece gibi çalışıyor.
    Fanların doğru şekilde çalıştığından emin olun.Trix yazılımında fan kontrolü var mesala ordan kendinize daha uygun şekilde bir fan profili ayarlayın boştayken fan devrini biraz arttırabilirsiniz.
    Kasanızın genel soğutması yani hava akışı,kablolamanız hepsi birer etken yüksek sıcaklık için.

Bundan önceki kartım Asus 7970 Matrix Platinum idi, Boştaki sıcaklığı 30-33 derece arası değişiyordu, bu kadar fark görünce şaşırdım doğrusu.
    Bir de vapor-x de fan kontrolü var mı bilmiyorum malesef.

• Bostayken tek fan calisiyor kart buda etken olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Arminoa

quote:

Orijinalden alıntı: mmert87

Yük altında 71 gayet normal.Hatta hava sıcaklıklarının artmasınıda düşünürsen iyi bile denebilir.

Bundan önceki kartım Asus 7970 Matrix Platinum idi, Boştaki sıcaklığı 30-33 derece arası değişiyordu, bu kadar fark görünce şaşırdım doğrusu.
    Bir de vapor-x de fan kontrolü var mı bilmiyorum malesef.

Bütün ekran kartları için fan kontolü ayarı yapabilirsiniz, AMD kartlar için Sapphire'ın Trixx programı var onu kullanın veya MSI Afterburner'ı. Boştaki sıcaklık normalinden yüksek, yükteki sıcaklık normal olmasına karşın arada bu kadar az fark olması ilginç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Miller -- 13 Temmuz 2014; 9:45:13 >

• Dediğim gibi ekran kartı 51 derecede iken yaptığım 1 test sonrası sıcaklık değeri 71 oldu.
    Uzun süre testte kaldığındaki gördüğü maksimum sıcaklık 78 derece. Ama boştaki sıcaklığa anlam veremiyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vaporx in öbür biosuna geçerseniz üç fanda aktif olur. Sanırım silent modda kalmış

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence normal
  • Arminoa kullanıcısına yanıt
    Tek fan çalışıosa normal max 75 80 iyi değerler bütün fanlar %20 de falan çalışsa 35 40 derece bi ısı olur tahminim ama bütün fanlar dönüo 51 derece dersen bi sıkıntı var tabi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: qaanx

Tek fan çalışıosa normal max 75 80 iyi değerler bütün fanlar %20 de falan çalışsa 35 40 derece bi ısı olur tahminim ama bütün fanlar dönüo 51 derece dersen bi sıkıntı var tabi

IFC (intelligent fan control) sisteminde kart yük altında değilken tek fan çalışıyor. Burada 50-55 derece alıyorum (ilk açıldığında 51 net)
    manuel olarak %40 a bile çeksem 3 fanı, minimum gördüğüm sıcaklık 48. %40 daki ses de az değil yük altında olmayan ekran kartına göre

yük altına girdiğinde ise 3 fanı birden çalışıyor zaten. ancak sıcaklık dediğim gibi 80 dereceyi geçmiş değil Kombustorda

• Arminoa kullanıcısına yanıt
    İlginç sizdeki modelin nette incelemesi varsa bakın ama 50 derece hava çok sıcak ve kasa hava akışı normal değilse oluşabilir belki

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.