Arkadaşlar Cm Haf 912 plus kasa aldım.Arka taraftaki fanı takmayı unutmuşum.Böyle kalsa bana zararı olurmu sıcaklık,toz vs. yoksa fanı takmalımıyım ?Şimdilik o.c yapmayı dusunmuyorum.Sıcaklık değerlerini hangi programla ölçebilirim ? Ortalama ram vga cpu sıcaklıkları yük'lü ve yük'süz kaç olmalıdır ? Sistemim: İ5 2500K -Kıngston 4 gb tek modül ram-Vtx hd6950 Teşekkürler.
Havalar ısınınca takmanız menfaatiniz icabıdır.
Bilgisayarda genel havalandırma prensibi, havanın ön yada yan hava kanallarından alınarak arka taraftan sıcak havanın atılması mantığına dayanır. Arka taraftan atılan sıcak havanın bir kısmı Power Supply tarafından atılır ancak bu sıcak havanın bir kısmıda zaten Power tarafından yaratıldığından alt taraftaki işlemci ve ekran kartı tarafından yaratılan sıcak havanın atılmasına pek bir fayda sağlamayacaktır.
Sistemler ne kadar performanslı ise o kadar ısı üretmeye meyillidir, OC yapmasanız bile kasa içi kablolar darmadağınık ve havalanmaya engel ise, sürekli 3d oyunlar oynuyorsanız ısınma mutlaka olacaktır.
İşlemciler için 60-70 derecelerden sonrası sıkıntılıdır. Kapanmalar ve resetler başlar. Isıları ölçmek için Everest Ultimate kullanabilirsiniz.
Oyun oynarken 60-70 mi.Masaüstünde veya internette gezinirken mi 60-70 den sonrası tehlikeli
70 dereceden sonra kork... Fanıda gurultu yapmıyorsa tak... Onun dısında masaustundeyken 60 derece gıbı bır sıcaklık goruyorsan sogutma sıstemıne tekrar bak derım Everest ultımate,Core temp,Real temp gıbı programlarlada sıcaklıklarını kontrol edebılırsın