Şimdi Ara

cpu 84 derece nolur yardım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
515
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar bu sorunum birkaç gündür var formdaki arkadaşlar sordum fanlarda sorun vardır dediler dün fanları temizledim açtım makinayı gayet iyi çalışıyor fazlada toz yoktu kasada sadece kasanın yanındaki fan kirlenmişti onu temizledm ama aynı sorunum bugünde devam ediyor.daha makinayı açalı 5saat oldu ama işlemci ısısı hata veriyor ve biosta kırmızı şekilde 84 derece gösteriyor.makinayı böyle kullanma zarar verirmi daha başka neler yapabilirim sorun başka neler olabilir.

• CPU ile fan arasına ısı macunu var ondan sürebilirsin, Fanı değiştirebilirsin,
    Fanın belki işlemci üzerine tam oturmuyor olabilir, onu da kontrol etmende fayda var.
    Kasanın sağında solunda arkasında hava almasına yetecek boşluk varmı bide ona bak istersen.

Tehlikeli sularda yüzüyorsun dikkat et, boğulmayasın.
  • kasa bu hani varya dolap arasına giriyor onlardan sizce onlarda zarar verirmi elimi koyuyorum araya hava alıyor ama hava alması için kaç santim boşluk lazım
  • Kasanın arkasında ve sol tarafında en az 1 karış boşluk olmasında fayda var. sağ taraftada 4-5 parmak boşluk iyi olur. Kasanın arkası kapalı ise oda çok etkiler.
  • arkadaşım sol tarafta tahminen 5-6 cm boşluk var sağda hiç yok arkası rahat ama bir karış yok ama
  • başka görüşü olana yokmu yahu bi yardım edin
  • quote:

Orjinalden alıntı: ramerturk

Kasanın arkasında ve sol tarafında en az 1 karış boşluk olmasında fayda var. sağ taraftada 4-5 parmak boşluk iyi olur. Kasanın arkası kapalı ise oda çok etkiler.

KATILIYORUM CPU 84 DERECEYI GOSTERIOSA HEMEN KAPAT PC KABLOLAR ASIRI SICAKTAN ZARAR GOREBILIR KASANIN YAN KAPAGINI YADA HEPSINI AC!!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aynı sorun bendede vardı havalandırmayı geliştir işlemci altındaki termik macunu yenile büyük ihtimalle ısı yaz için 55 altına kadar inecektir başarılar
  • CPU ısınmasını belli başlı sebepleri.

1-Yeterli havalandırma yoktur.
    2-Fan yetersiz yada tozlanmıştır.
    (İşlemcin P4 LGA ise (yuvarlak soğutuculu) Fan ile Aliminyum soğutucu arasında ince bir toz tabakasıda oluşabiliyor.)
    3-Fan CPU üzerine tam oturmuyordur. Fan tırnaklarında bazıları tam oturmamıştır.
    4-CPU nun ısısı Fana yeterli şekilde aktarılamıyordur. (macun ile giderilebilir)
    5-CPU da yada Anakartta sorun vardır.
    6-Küçük bir ihtimal PSU da sorun vardır.

bundan sonrası beni aşar hocam. Kolay gelsin
  • yardımlarınız için sağolun
  • one yavs işlemciyi biraz daha o sıcaklıkta çalıştırırsan kaynar bunu söylim.+ zaten şu durumda sıcaklık gerçekten 84 derece ise kablolar yavaş yavaş büzülmeye ve erimeye başlamıştır.Bu gibi sorunlar çoğunlukla termak macundan oluyor.Sen işlemciyi çıkart altındaki macunu yenile veya iyice bir dağıt sonra işlemciyi baştan tak iyiyce yerine oturt sıcaklığın düşmesi lazım benim pc sabah 8 den beri açık şu an sıcaklık 44 derece fakat burası mersin yani akdeniz.zaten hava sıcaklığı şu an 35 derece
  • Arkadaşlar sadece macun 84 dereceyi nereye kadar düşürebilir ki? Hadi en babası 5-6 derece düşürsün yine de kurtarmaz.Arkadaşımız fanlarda da problem olmadığını söylediğine göre bence 2 kuvvetli ihtimal kalıyor: anakart (en öncelikli) ve PSU.
    Kasa kapaklarını açmak iyi çözüm ama bu kadar yüksek ısıyı o da kurtarmaz bence.
    PSU problemi hem elektronik (hatalı voltaj ve akım) hem de ısıtma anlamında (zaten işlemci çok sıcak,bir de PSU içeriye fazla ısı veriyorsa) sorun yaratabilir,bence öncelikle imkanın varsa başka bir PSU takıp kontrol et.
    Bir de işlemcin yeterince işkence görmüş, artık Zalman,Thermal Take v.b. iyi bir CPU soğutucusunu hakediyor.
    Pamuk eller cebe yani
  • quote:

Orjinalden alıntı: bobita

Arkadaşlar sadece macun 84 dereceyi nereye kadar düşürebilir ki? Hadi en babası 5-6 derece düşürsün yine de kurtarmaz.Arkadaşımız fanlarda da problem olmadığını söylediğine göre bence 2 kuvvetli ihtimal kalıyor: anakart (en öncelikli) ve PSU.
    Kasa kapaklarını açmak iyi çözüm ama bu kadar yüksek ısıyı o da kurtarmaz bence.
    PSU problemi hem elektronik (hatalı voltaj ve akım) hem de ısıtma anlamında (zaten işlemci çok sıcak,bir de PSU içeriye fazla ısı veriyorsa) sorun yaratabilir,bence öncelikle imkanın varsa başka bir PSU takıp kontrol et.
    Bir de işlemcin yeterince işkence görmüş, artık Zalman,Thermal Take v.b. iyi bir CPU soğutucusunu hakediyor.
    Pamuk eller cebe yani

KATILIYORUM HARFI HARFINE

• bugun biosu guncelledim işlemci sıcakliği 10 derece birden düştü 35 gosteriyor şuan

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karpuz kıran -- 25 Haziran 2006; 20:31:10 >
  • dikkatli ol her an patlayabilir pc en iyisi sen güzel bütün fanlarını değiştir.çünkü o fanların sen öle çalıştığına bakma onların ömrü bitmiştir şimdi...
  • fani degistir eline alma makinayi,yada sok guzelce bi temizle bide macun tamamdir ...
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: karpuz kıran

bugun biosu guncelledim işlemci sıcakliği 10 derece birden düştü 35 gosteriyor şuan

35+10=45 yani senin işlemci eskidende ilk açılışta 45 derece ile başlıyor 84 dereceye doğru gidiyordu, doğrumu???

Eğer böyleyse Fanı değiştir. Fanı değiştir.

Arkadaşım önce iyice oku,senin cevap verdiğin kişi ile konuyu açan farklı.
  • quote:

Orjinalden alıntı: dragon_1905

quote:

Arkadaşlar sadece macun 84 dereceyi nereye kadar düşürebilir ki? Hadi en babası 5-6 derece düşürsün yine de kurtarmaz.Arkadaşımız fanlarda da problem olmadığını söylediğine göre bence 2 kuvvetli ihtimal kalıyor: anakart (en öncelikli) ve PSU.
    Pamuk eller cebe yani

KATILIYORUM HARFI HARFINE

• quote:

yav bende diyorum bu kadar fark birden nasıl oldu, özür
  • quote:

quote:

yav bende diyorum bu kadar fark birden nasıl oldu, özür

Özür fazilettir....
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.