Şimdi Ara

VRM sıcaklığı 116 derece yardim eder misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
1.202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar. 7 yillik bir Asus dcu2 gtx 670'ım var var. Ilk defa söktüm. Furmarkta gpu sıcaklığı 98 gpu vrm 120 civarlarında gezdiği için kartı soktum temizledim macunu yeniledim. Taktım çalıştı. Gpu 80 dereceye düştü. Ama vrm hâlâ 116 derecede kaldı. Ne yapmam lazım.
    Birde aşağıda kırmızıyla işaretlediğim yeri sökemedim. Herhangi bir yerinde vida da kalmadi ama sökülmedi. Altında termal ped var sanırım burası vrm oluyor. Bu kısım büyük fanlı blokla temas etmiyor.
    VRM sıcaklığı 116 derece yardim eder misiniz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sökmemiş olmanda büyük hayır var. Altında termoplastik var dediğin gibi ve iletkenliği olsa da esneklikten noksan bir madde. Açtığında mum gibi kırıklanırdı. Vrmlerin 125 °C'ye kadar güvenli çalışabilir, 140°C'ye kadar 1000 saat ömürleri var sanırım.
  • Benim de r9 290'ın vrm'leri fazla ısınıyordu. Pcb'ye(yani tam arkasına doğru) 80mmlik fan koydum, beklediğimden daha iyi soğutuyor. Üşenmezseniz bir deneyin derim, ısınan parçaların daha iyi soğutulması kartı uzun süre bozulmadan kullanmak için yararlı olur.
  • Vrm orası evet o bölümü ısıtarak sökebilirsiniz ısıtın ardından olduğu yerde sağa sola çevirmeye çalışın hafif hafif çekmeyin ama.

Asus vrm soğutmasına özen göstermez ama kaliteli vrm kullandığı içinde pek sorun olmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Starborn -- 14 Mart 2019; 5:31:8 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Üst ve alt kısımda yer alan vidaları sökmüşsünüz. Metal pasif soğutucunun altındaki termal pad özelliğini yitirdiği için yapışkan gibi tutuyor, bu yüzden çıkmıyor. Kartı 10-15 dk. stres testine ısıttıktan sonra denerseniz daha kolay çıkar.

Mosfetler üzerinde kalan pad parçalarını temizlemek için izopropil alkol kullanabilirsiniz.

VRM sıcaklıklığını düşürmek istiyorsanız termal padi mutlaka değiştirmeniz gerekiyor. Thermal Grizzly veya Arctic marka 1- 1.5 mm kalınlığında termal pad almanızı öneririm.
  • Thermap pad zaten özelliğini kaybedip yapışmış birde stres testine sokup daha fazla yıpratmamak gerek parçaları saç kurutma makinası yeterli olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ugurr999 kullanıcısına yanıt
    Şuan zaten tam yanından 12cmlik fan üflüyor. Kasa yan kapağından. Birde oraya koyayım ama değişeceğini sanmıyorum. Backplate var cunku

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hwinfo - cpu-z fark eder mi
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Onu yaparsam karttanda olabilirim. Güvenemedim kendime

• Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Diyelimki degistirdim. Vrm soğutucusu parmak kadar birşey. Büyük bloğada temas etmiyor. Yine aynı sıcaklıkta olur gibime geliyor. Korkuyorum korkmasam değiştiririm direk

• saasc S kullanıcısına yanıt
    Anladım, arka plaka varsa fan bir işe yaramaz.
    Korkulacak bir şey yok, dikkatli bir şekilde yapılırsa sorun çıkmaz. Doğru kalınlıkta olan ve kaliteli bir termal pad kullanırsanız sıcaklıklar düşecektir.
  • Olacakları söylüyorum, değişimden sonra sıcaklık aynı kalacak çünkü hava akışı yok. Hem masraf yapılacak, hem yatırım riske atılacak hem de sonuç değil evham yapıyor olacaksınız. Siz farketmeden de kart güzel güzel çalışıyordu.
  • Armag3d0N A kullanıcısına yanıt
    Aksam deneyeceğim. Sonucları yazarim

• Turrikan kullanıcısına yanıt
    2 yıldır pcyi açmamıştım. Dun pcyi kuruo oyun oynayınca farkettim. Önceden durum nasıldı bilemiyorum.
    Vrm'ler max sıcaklığı 125 olması gerekiyormus benimki 10 dakikada 116 derece oluyor. 1 saat oynasam tahmin bile edemiyorum :)

Yanlış düşündüğünüz kanaatindeyim. Elinizdeki kart kısa 670 modeli - youtubedaki overclock3d ekran kartı kayıtlarının tamamını izlemiş ve hepsinin içinde traktör sesiyle hepsinin ötesine geçtiğini farketmiş olarak söylüyorum büyük ihtimalle ses sorunu yaşadığınızdan böyle bir çareye başvurmayı deniyorsunuz.
    Üreticiler güvenli malzemeler kullanır, örneğin kısa ömürlü ısı iletkenleri kullansalar ne olur? Kullanıcının elinde kart yanar. Tutup sıvı metal, AS5 kullanmazlar çünkü garanti sıkıntısı çıkartır iletken kullanıcı elinde kurursa.
    1 saat kullanırsanız ısınacağından bahsetmişsiniz. Önce bir deneyin, MSI Afterburner ile voltaj düşürebilirsiniz, fanları hızlandırabilirsiniz, tıpkı soğutucuyu temizlediğiniz gibi. Vrmler tek başına ısınmıyor.
    Bu sizinki, neyseki standart modeli değilmiş tahminimdeki gibi.

Bu da o dediğim korku filmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Turrikan -- 14 Mart 2019; 17:32:32 >

• Turrikan kullanıcısına yanıt
    Sesten yana sorunum vardı. Furmarkta deneyeyim kartı dedim. Açtım furmarki gpu 98 vrm'ler 120 olduğunu gördüm. Kartı çıkarttım temizledim. Macun yeniledim. Birdaha denedim gpu 80e düşmüştü ama vrm'ler hala 116daydı. Youtubedan videolar izledim birkaç genelde hep vrm ve vram üzerinde termal pedler vardı. Ama ne hikmetse asus gtx 670de vram'lere hiç soğutma koymamış. Vrm'ye de pasif sogutma koymuş.
    Şuan kart 7. Yılına girdi. 7 yıllık malzeme üreteceklerini düşünmüyorum ben .
    Fanları %100 çalıştığında gpu sıcaklığında düşüş oluyor ama vrm sıcaklığında değişme olmuyor büyük fanlı blok vrm sogutucusuna temas etmediği için
    Voltaj düşürmeyi kartım desteklemiyor ama power limiti 90 yaptım gpu ısısı 75e düştü vrm'lerde 110a falan düştü. 70 falan yaparsam belki 90a düşer ama ozaman da zaten kötü olan kartım iyice kötü olacak

Sizi şöyle yönlendireyim, aynı şey kullanıcılar arasında iz ettiğine göre karttan kaynaklanan bir sorun. 7 senede 95'ten 115'e çıkmış, inanın çok problem değil. [Kaynak]
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.