Şimdi Ara

ssd 60 derece normal mi?? (yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
1
Favori
13.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bilgisayarı alalı 3 gün oldu. Ama çok garip bir şekilde altında ısınma oluyordu. Bugün ısınmanın ssd kısmında olduğunu farkettim. Aida64 programı ile algılayıcılara baktığım zaman gerçektende öyle olduğunu farkettim. SSD boşta iken 60 dereceleri görüyor. Normal midir yoksa servise vereyim mi ? Teşekkürler.

ssd özellikleri : A-DATA XPG 256GB M.2 Sata PCIe 3.0 x4 (Okuma: 1000 MB/s - Yazma: 800 MB/s)

ALGILAYICILAR

DONANIM

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi crazyb0dy -- 21 Mart 2018; 2:34:39 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

SSD Sıcaklığı: Normal Mi?

Solid State Drive'lar (SSD'ler), bilgisayarlarda kullanılan ve geleneksel sabit sürücülere göre daha hızlı ve verimli olan depolama aygıtlarıdır. SSD'ler tipik olarak veri saklamak için flash bellek kullanır. Diğer depolama cihazları gibi SSD'ler de kullanım sırasında ısınabilir.

SSD Sıcaklığı Kaç Olmalı?

Genel olarak, SSD'lerin çalışma sıcaklığı 0-70 derece Celsius arasındadır. Bununla birlikte, çoğu SSD üreticisi, en iyi performans için 50 derece Celsius'un altındaki sıcaklıkların korunmasını önerir.

M.2 SSD Sıcaklığı

M.2 SSD'ler, anakartlara doğrudan bağlanan küçük form faktörlü SSD'lerdir. Bu SSD'ler, diğer SSD türlerine göre daha yüksek sıcaklıklara ulaşabilir çünkü anakartın yakınında bulunurlar. M.2 SSD'ler için önerilen çalışma sıcaklığı tipik olarak 60-70 derece Celsius arasındadır.

SSD Sıcaklığı Ölçme

SSD'nin sıcaklığını izlemek için çeşitli araçlar mevcuttur. Bu araçlar arasında BIOS izleme araçları, üçüncü taraf yazılımlar ve donanım sıcaklık sensörleri bulunur.

SSD 60 Derece

Bir SSD'nin 60 dereceye ulaşması endişe kaynağı olabilir. Bu sıcaklık, uzun süreli kullanımda SSD'nin ömrünü kısaltabilir ve performansını düşürebilir.

SSD 50 Derece

Bir SSD'nin 50 derece olması kabul edilebilir bir sıcaklıktır. Bu sıcaklıkta, SSD genellikle iyi performans gösterir ve uzun ömürlü olması beklenir.

Normal Mi?

Bir SSD'nin 60 dereceye ulaşması normal değildir ve dikkat edilmesi gereken bir durumdur. SSD'nin sıcaklığını düşürmek için ek önlemler alınması gerekebilir. Bu önlemler şunları içerebilir:

• Yeterli hava akışı sağlama
    • Isı emici kullanma
    • SSD'yi daha serin bir konuma taşıma

Eğer SSD'nizin sıcaklığı yüksekse ve düşürmek için gerekli önlemleri aldıysanız, sorunu teşhis etmek için profesyonel yardıma başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ssd kullanmadım hiç ama bu kadar ısınacağını hiç sanmıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Toshiba 120gb sata bağlantılı ssd var. Gayet serin çalışıyor. Havalandırma sistemimde yeterli. Sizin ssdnin m2 olmasından dolayı ısındığını düşünüyorum. Çünkü direk anakarttaki ısıya maruz kalıyor. Normalde m2 ssd bağlantıları için pasif soğutucular anakart kutusundan ya da direk anakarttaki m2 girişinin üzerinde yer alıyor. Olmayanlar için araştırma yapıp bu pasif soğutucu malzemelerden almak gerekir diye düşünüyorum. Hele ki boşta masaüstü kullanımda 60 derece kendi sistemimle karşılaştırınca baya fazla. Çünkü ısı farkı tam 2 kat.

Sizin bilgisayar paylaştığınız bilgilere göre laptop olduğu için onlarda bu m2 ssd soğutma olayı nasıldır pek bilgim yok. Onu da araştırmak ya da direk servisine sorup ne tür bir soğutma kullanmak gerekir öğrenmek lazım. Yine de tavsiyem servis ile görüşün bu durum normal mi değil mi ek soğutma takılabiliyor mu net bilgi verebilirler.

Buyrun bu da benim bilgisayarımdaki disklerin ısı sonuçları:

• İşlemcinizin ve ekran kartınızın daha soğuk olduğu bir durumda ssd'nizin bu kadar ısınması normal değil. Yük altın biraz ısınması normaldir veya sürekli bir veri transferinin olduğu durumlarda normal kabul edilebilir.

Ama boşta 60 dereceleri görmesi anormal bir durum.

Servis ile görüşüp ne yapılabileceğine bakın.

Kolay gelsin.
  • İlginiz için teşekkürler. Hemen servis ile görüşeceğim. Sonucu bu konu altından paylaşırım.
  • Bende 960 Evo var ve yeri ekran kartının tam altında. 40-42 dereceyi geçmedi hiç. İdeal çalışma ısısı 40 derecenin altı ama m2 yeri ekran kartının altında olduğu için 40 dereceyi geçiyor bende. Boşta o sıcaklıklara ulaşması kesinlikle normal değil..
  • PCH Diyot ile m2 ssd bağlantı noktasının herhangi bir ilişkisi var mı ? İkisinin sıcaklıkları sürekli aynı seyrediyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • crazyb0dy C kullanıcısına yanıt
    Pch diyot anakart yonga setlerindeki bir bileşen.Kuzey ve güney köprüsü yerine kullanılacak diye bi aralar okumuştum. Sanırım birlikte kullanılıyor. Yani değişim oldu mu tam bilgim yok. Isınma oluyor bu bileşende maalesef. M2 de özellikle daha yakın bir noktada bağlı ise daha çok ısınması normal. Sizin için biraz araştırdım. Özellikle laptoplarda pch diyot bileşeninin 80 derece ve üzerinde olmasından yakınan çok var.

Aida64 geliştiricisi de programı güncelleyip deneyin. Eğer değerlerde hiç oynama olmuyorsa Aida64 bu bileşene ait sıcaklığı okuyamıyor olabilir yazmış. Laptopta bu sorunu genelde soğutucu alıp çözmüşler. Tavsiyem ısı testlerini farklı programlar ile de deneyin. Özellikle performans ve kullanımda bir sorun çıkartmıyorsa ve de fiziksel olarak siz bu ısıyı hissetmiyorsanız (yani laptop dışardan elinizle kontrol ettiğinizde normal ısıdaysa) pekte bu programların sonuçlarına takılıp kalmayın derim. Hatta bazı çipsetleri algılamadıkları zaman 250 derece ısı bile gösterdiklerini forumda çok gördük. Gerçi bizde bazı testlerde yaşadık. Bu kadar yüksek derecede kasadaki plastik parçalara kadar erir. O yüzden dediğim şekilde kontrollerinizi yeniden yapıp fiziksel olarak test edin. Sonuca göre de gerekirse servis desteği alabilirsiniz.

• MexeSs kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum. Servis ile görüşmeden net bir sonuç alamayacağım sanırım. Zaten kullandığım bilgisayar firmasının servisi gayet ilgili. 1 hafta içerisinde sonucu paylaşacağım.
  • Arkadaşlar bilgisayarı servise götürdüm. SSD yi değiştirdiler yenisini taktılar. Sıcaklık değerleri yine resimdeki gibi. Konu hakkında detaylı bilgi verebilecek veya herhangi tavsiyesi olan varsa sevinirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyb0dy

Arkadaşlar bilgisayarı servise götürdüm. SSD yi değiştirdiler yenisini taktılar. Sıcaklık değerleri yine resimdeki gibi. Konu hakkında detaylı bilgi verebilecek veya herhangi tavsiyesi olan varsa sevinirim.
    Bilgisayarınızın kasa içi dizaynından dolayı Ssd'nizin takılı olduğu yer anakartınızın ısınan kısmına yakın sanırım. Aslında ssd'niz çok ısınmasa da anakart ile beraber sıcaklığı artıyor demek.

Ssd'yi kullandığınız sırada 60'den yukarıya misal 85-90 derecelere kadar çıkmıyorsa pek sorun olmaz heralde.

Ssd'yi kullandığınız zamanki sıcaklık değerlerine bir bakın. Ssd içine oyun yükleyin en azın 10 dakika onun üzerinden oynayın. Ssd kullanılsın yani. Ondan sonra sıcaklığına bir bakın.

kolay gelsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Maxpayne53 -- 22 Mayıs 2018; 15:31:22 >
  • Yük altında 60 derece normal. Boşta ise 40 civarında olması iyidir. Arkadaşın dediği gibi kasa içerisindeki konumlandırma kaynaklı olabilir.

Samsung 850 Evo M.2 SSD için 70 dereceye kadar normal kabul ediyor Samsung.
    A-Data firması da Operating temperature olarak 0°C - 70°C yazmış sitesine.

Sonrasında throttlinge başlıyor SSDler. Bize garip gelen kavramlar ama gerçekten böyle. Isındıkça okuma-yazma hızı düşüyor disklerin. 85 dereceyi aşarsa SSD bozuluyor. Verileriniz kayboluyor.
  • Yük altında 60 derece normal. Boşta ise 40 civarında olması iyidir. Arkadaşın dediği gibi kasa içerisindeki konumlandırma kaynaklı olabilir.

Samsung 850 Evo M.2 SSD için 70 dereceye kadar normal kabul ediyor Samsung.
    A-Data firması da Operating temperature olarak 0°C - 70°C yazmış sitesine.

Sonrasında throttlinge başlıyor SSDler. Bize garip gelen kavramlar ama gerçekten böyle. Isındıkça okuma-yazma hızı düşüyor disklerin. 85 dereceyi aşarsa SSD bozuluyor. Verileriniz kayboluyor.

Şöyle bir video var ama şaşırdım doğrusu. Bozulmadan bu kadar yüksek sıcaklıklara çıkması mümkün değil diye biliyordum. Ayrıca frimware ile oynamadan bu kadar yüksek sıcaklıklara ulaşması hiç normal değil. Her an SSD'yi elimize alabiliriz. Dikkatli olmak lazım. Gerçi ne yapabileceksek

• Merhaba dostum.
    Bende de ADATA SX6000 128 GB SSD disk var. Ürünü yaklaşık 1-2 haftadır kullanıyorum. Laptopum Asus fx503-vd i5 versiyonu. Boştayken altta soğutmasını açmazsam 72 dereceye kadar çıkıyor. Soğutmayı açarsam 58-61 arasında geziniyor. Hem ADATA'nın kendi sürücüsünde hem de Crystal Disk'te ölçtüğümde değişmedi sıcaklık sonucu. Bilmiyorum ne yapacağımı gerçekten. Performans olarak çok iyi ancak Amazon'daki yorumlarda sıcaklıktan bozulduğunu çok okudum, içimde bir kuşku var.
    Senin son durumun nedir acaba?
  • Hort

Benimde 120gb Hyper fury sdd var ekran kartı ısısından dolayı 55 derece gördüm ssd dışarı çıkarttım soğuması için windows çöktü yarım saatte zor topladım sistemi.Ekran kartı aşırı ısınıyor bu ısı diğer bileşenleride ısıtıyor işlemci ve ekran kartı ortalama 75 80 dere oluyor kasa eski hiç bir hava akışı yok.Ben de kapağı açtım.
  • ByWasco kullanıcısına yanıt
    çalışırken windows' un kurulu olduğu SSD' yi çıkarırsanız tabi çöker.

0-70 derece arası temperature rating veriyorlar neredeyse tüm SSD markaları, çok normal 55 derece sıcaklık boşuna panik yapmışsınız.
  • Samsung 250 gb evo var boştayken 32 derece yük altında 36 dereceleri görüyor sizin m2 ssd de sıkıntı olabilir yeni nesil m2 destekli anakartların çoğunda anakart üzerinde m2 ssd nin takılacağı yerde alüminyum pasif soğutucular mevcut.

Ama bi ssd kesinlikle 60 dereceleri görmemeli diye düşünüyorum anakartın ısı sensörlerinde de problem olabilir başka bir anakartta denemek en mantıklı çözüm olacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • benim yeni aldığım ssd internete bağlanma, youtube vb günlük işlerde 59-60 sıcaklığı görüyor. oyun oynamada ise 70-72 dereceyi görüyor. boşta hiç iş yapmasam bile 58 civarı sıcaklığı var.

bu durum normal mi? marka leven 2tb bir m2 ssd. işletim sistemi buna kurulu. sıcaklık markadan dolayı mı oluyor? samsung gibi bir marka alsam sıcaklığı az olur mu? yoksa işletim sisteminin kurulu olmasından mı oluyor?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.