Şimdi Ara

Sıcaktan format atarken pc kapanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
628
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarım eski 2010 kasa dell n5010. Bu yaz ortasında işlemcisini i3 ten i5 e yükselttim. laptop un pili olmadığı için fişe takılı kullanıyorum. 2 ay öncesine kadar ağır programları (matlab, autocad, surfer gibi) ve 2013 yapımı oyunları sorunsuz bir şekilde çalıştırıyordu. iki ay önce ise kablosuna ayağım takıldı ve düşürdüm hemde 2 kere. Sonuncusunda kablonun ucu kırıldı ve elektiriği iletmemeye başladı bazen kendi kendine kapanıyordu. sorun bu zannediyordum ama değilmiş. Sonradan fark ettimki fanı bozulmuş. 1 hafta önce şarj aleti ucu ve fan alıp içini temizleyip ve macununu değiştirip tekrar çalıştırdım 1 gün sonra tekrar sıcaklık sorunu ortaya çıktı fakat bu sefer fan sorunsuz çalışıyor ve sadece ekran kartı normal değerlerin üzerinde . Şuanda ekran kartı maksimum pil ömründe bile pc 60 derecede açılıyor. Değerler şu ;

(Şuanda sadece tarayıcı açık)

HD0 :42
    Temp :45
    GPU :70
    Core1 :41
    core2 :45

Çok araştırdım yerini bildiğim bütün bilgisayarcılara sordum macun sürmeseydin termalpad olmadığı için bu durum vardır dediler genel bakım bios falan filan 150 tl civarı kesin alıcaklar gibi. Bu arada fan bozuk dediğimde 300tl bile tutabilir ona göre bırak dediler :) bırakmadım tabi. Yardımcı olursanız çok sevirim pc şuanda resmen yürüyen ölü hiç birşey yapamıyorum

• Geçmiş olsun.Harici soğutucun varmı varsa anca o kurtarır(belki).

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Teşekkür ederim. Düşmeden önce vardı :) şuanda yok, aklıma bir sürü çözüm geliyo mesela ekran kartının üzerine soğutucuya deysin boşluk kalmasın diye birazcık fazla sürdüm macunu fakat ne yapsam bilemiyorum bu arada format atamıyorum onu eklemeyi unutmuşum. usb den atıyorum formatı 3 farklı iso dosyasından ki bitanesi orjinal cd den yaptığım boot la denedim belki sorunludur diye hepsinde kapandı. Kesin olarak sıcaktan kapanıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Salvatore17 -- 17 Şubat 2015; 22:43:06 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Durduk yere PC kapanıyor
    3 hafta önce açıldı
    pc masaüstüne atıyor !!
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.