Şimdi Ara

Sid Meier’s Civilization VI (2016) [ANA KONU] (12. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
507
Cevap
25
Favori
37.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Haftasonu civ5i tekrar oynadım gözüm gönlüm açıldı .Keyif aldım civ6 oynayacağım diye boşuna kasmisim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben civ6 yi beğendim... iki tam oyun solo oynadım 1 tanede mp oynadım. Gayet güzel geniş bir strateji yelpazesi var. grafik olarak çok takılmıyorum. Anlamadığım nokta civ serilerinin hangisinde grafik etken? Civ5e göre birçok yenilik var. Şehre göre strateji geliştirme çok etkin. şimdilik domination ve culture victoryleri kazandım. Ben keyif alıyorum.

Civ 5 ile kıyas yapmak anlamsız. Çünkü civ5in kendi strateji temelleri var, civ6 nın kendi strateji temelleri var. Ama kesinlikle civ6 oynadığında civilization havasını kaybetmemiş. DLC lerle geliştirildiğinde, civ5i unutturur bence...
  • 430 tur oldu. baya geliştik, vurduk vuruştuk. yalnız şunu söyleyeceğim. ilk başlarda şehir almak kolayken ileri seviyelerde imkansıza yakın oluyor. misal 2010dayım. Çinden bir şehir almaya çalışıyorum en yeni uzakçı füzem "Rocket artillery Corps" 3 yıldızlı olmasına rağmen şehire ancak her vuruşta 5-6 zarar verebiliyor.

zorluk seviyesi de prince. hani öyle ahım şahım bir zorluk değil. bu şekilde savaş yapmak çok mantıksız oluyor. eğer şehri alamayacaksam, düşmanla savaşmak zevk vermiyor.

şehri almak için yanlış bir şey mi yapıyorum acaba?
  • Bir din keşfetmiş ve temple falan da inşa etmiş olmama rağmen en production kısmında, ne de purchase kısımlarında, misyoner din adamı vs çıkmıyor. Gelip gelip kendi dinlerine çeviriyorlar şehirlerimi. Din adamı nasıl yetiştiriyoruz?

• yapay zeka çöp aı durup dururken savaş ilan ediyor casus belli falan aradıkları yok bu oyun dlc'ler ile düzelecektir ama şu an civ 5'in tırnağı olamaz .
  • grafikler bu oyun için önemli değil zaten ki çok kötü sayılmaz gözü yormuyor sevdim ben oyun olmuş bence.
  • Istatistik modu cikmadi mi daha

• ulan hem savaşlarda bundan sonra casus belli aranacak diyorsun hem de oyunda yapay zeka eskisinden de malca kafasına göre dalıyor halbuki şu casus belli olayını oturtsalar civ serisi için devrim olur neyse dlc'lerle düzelene kadar civ 5'e döndüm oh mis gibi oyun yemin ediyorum .
  • Bu oyun parasini sonuna kadar haketmiyor.O grafkler o kontrol paneli nedir öyle.Civ 5 grafik yonundende oynanabilirlik yonundende fersah fersah ilerde.

• ben de dün almış bulundum oyunu, daha önce civ oynamamıştım fakat 5+5 saat aralıksız oynattı civ 6. ingilizce seviyesi de ağır değil gördüğüm kadarıyla, sadece bazı terimleri bilmiyordum. ilk oyunun günahı olmaz diye agresif bir şekilde saldırıyorum millete :)

sorunum olmayan ülkelerde en iyi durum unfriendly. bunu nasıl yüksek seviyeye çekiyoruz onu çözemedim sadece mesela arada 3-5 kuruş atıyorum mutlu oluyorlar, birkaçıyla da yeni anlaşmalar yapıyorum ama o seviye unfriendly'den yukarı çıkmadı. bunu hala çözemedim.

roma biraz sert, sınırına iki asker gelince hayırdır diye mesaj gönderiyor sonra da savaş açıyor. ama hiç askerim olmamasına rağmen yapabildiği sadece askerlerimi beklemek ve binanın içerisinden saldırınca da öldüremiyor haliyle o şekilde bitiriyorum sonra barış teklif ediyor. bu durum biraz mantıksız geldi adam 2-3 yıldızlı 4-5 grup askeriyle sınırlarıma giriyor ve benden götürdüğü pek bir şey olmuyor.

din konusunda da god of war olarak ilerlerken milletten gelen din adamları yüzünden şuan haritanın genelinde hristiyanlık hakim :) yakında o işe de el atmayı düşünüyorum ama yeniden din adamı yapınca hristiyan olduğu için o dini yayabiliyoruz, o dini değiştirmeyi bulamadım.

ben oyunu beğendim gideri var, multiplayer işi daha güzel olur sanırım bunun daha ona da bakamadım.

bir de oyunu kapatamıyorum beyler bu sorunu yaşayanınız var mı? esc save diyorum sonra, main menuye geç diyorum oyun donuyor. ve alt tab bile yapılmıyor o şekilde devam ediyor haliyle görev yöneticisinden de kapatamıyorum bilgisayara reset atmak zorunda kalıyorum.

daha önce civ oynamamış fakat ilgisini çeken arkadaşlar bence düşünebilir uyguna denk getirilirse, tabi ki 219 TL'yi haketmiyor %50 fiyatı verilebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Whiskey -- 4 Kasım 2016; 0:56:46 >

• Şahsen oyunun grafikleri ve renk paleti Civ V'inkinden çok daha güzel bence.Buna çocuksu diyenler olabilir ama göze hitap etme konusunda Civ V'e göre çok daha iyi bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ULYSES

Bir din keşfetmiş ve temple falan da inşa etmiş olmama rağmen en production kısmında, ne de purchase kısımlarında, misyoner din adamı vs çıkmıyor. Gelip gelip kendi dinlerine çeviriyorlar şehirlerimi. Din adamı nasıl yetiştiriyoruz?

aynı dertteen ben de şikayetçiydim.holy city inşa etmeniz lazım
  • ozguradam1 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için.

• AI çöp deniyor.En mantıklısı bir süre daha oyunun pişmesini ve %50'yi beklemek.
  • Aléister Crowley kullanıcısına yanıt
    O kontrol panelinde ne sikinti cektiniz ki siz soyleyin belki yardimci olurum ben :))

Bana gayet kullanisli geldide

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dangerwrestling -- 8 Kasım 2016; 21:46:07 >
  • Dangerwrestling D kullanıcısına yanıt
    Kullanısız geldi.Civ 5 e göre çok kötü grafikler felan hoşuma gitmedi sevemedim civ 6yı.Şimdi Total war Warhammer aldım onu oynuyorum bana Total war iyi geliyor
  • Takip

• Bugünkü 2.1 GB yama ile gelenler:

• Türkçe yama isteyenler buyrun:

forum.civilization-tr.com
    Civilization 6 %90 Türkçe Yama v1 - Civilization Türkiye Forum
    http://forum.civilization-tr.com/viewtopic.php?f=29&t=244&sid=38ce7aa62dc06398b4f7d8e9ef7f3e7c
  • quote:

Orijinalden alıntı: a.beyol

Türkçe yama isteyenler buyrun:

forum.civilization-tr.com
    Civilization 6 %90 Türkçe Yama v1 - Civilization Türkiye Forum
    http://forum.civilization-tr.com/viewtopic.php?f=29&t=244&sid=38ce7aa62dc06398b4f7d8e9ef7f3e7c

Bu linkteki çeviri Google Translete aracılığı ile yapılmış ne kadar verimli olur bilemem %90'lık bir kısmı çevrilmiş zaten. civ-tr forumunda nxtime sanırım böyle bir nickli arkadaş orijinal çeviriyi üstlenmişti onu beklemek mantıklı olur fakat buda iş görür.

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.