Şimdi Ara

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
8
Favori
27.589
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgiler için teşekkürler,

ancak sanırım sizin cihazdan farklı olarak Siemens'de sıcaklık ayarı yapılamıyor. Bir kaç yerde daha bu ayarın bu cihazda yapılamadığı yazıyordu ki kullanma kılavuzunda da bulamadım.

Bir de ben evimde arıtma su kullanıyorum ve makinaya da suyu arıtmadan kullanıyorum. Yine de kireçlenme yapar mı? Yaparsa diğer sulara göre ne kadar sürede bir kireç çözücü kullanmak gerekir acaba?

Kutu içeriğinden çıkan su sertliğini kontrol etme çubuğu ile arıtma suyumu kontrol ettiğimde 4 seviyeden hiç biri kırmızıya dönmedi. Muhtemelen çok temiz su olduğunu gösteriyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: AwJeezRick

Kahve miktarı az gibi geldi bana hocam, posa çok sulu duruyor. Önerim öncelikle posa kabı, tepsi ve iç mekanizmayı söküp güzelce yıkayın hiç bir yerinde kahve posası kalmasın, ardından kullanma kılavuzundan bakarak bir Factory Reset yapıp fabrika ayarlarına döndürün ve çekirdek haznesindeki öğütme derecesini en inceye getirip, dokunmatik kısımdan çekirdek yoğunluğunu 3 çekirdeğe alın ve bir espresso yapmayı deneyin. Muhtemelen düzelir, düzelmezse iade için uğraşın.

Hocam resetledim. İyice temizledim.
    Çekirdek doldurdum. 2 defa espresso yaptım.
    Sonuç aşağıdaki gibi. Normal mi?
    Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

Hocam bu şekilde üst tarafta bir kalıntı görünmüyor bende, atık kabından bir miktar taşmış alt tepsiye dökülmüş.

O kırmızı parça da yıkanıyor, temizlik yaparak tekrar bir deneme yapsanız iyi olur.

Bu arada, dünden beri 250 gr civarı kahve tükettik. Tadım yapanların sayısı 6 kişi oldu, kahveyi içen bir tane daha istiyor :)

Parasını hızlı çıkaracağız gibi görünüyor :)

Bu görüntü bende de vr.

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: greentooth

Hocam bu şekilde üst tarafta bir kalıntı görünmüyor bende, atık kabından bir miktar taşmış alt tepsiye dökülmüş.

O kırmızı parça da yıkanıyor, temizlik yaparak tekrar bir deneme yapsanız iyi olur.

Bu arada, dünden beri 250 gr civarı kahve tükettik. Tadım yapanların sayısı 6 kişi oldu, kahveyi içen bir tane daha istiyor :)

Parasını hızlı çıkaracağız gibi görünüyor :)

Kırmızı parçayı da çıkarıp yıkamıştım.
    Test yapmaktan bende 350 gr bitirdim.
    Çarpıntı yaptı hafiften :)

• quote:

Orijinalden alıntı: greentooth

Bu görüntü bende de vr.

Sizinki daha çokmuş hocam :)
    O zaman makinenin bir standardı yok.
    Birçok video izledim herkesin farklı boyutta kirlenmiş :)
    Neyse çok incelemeyip keyif almaya çalışacağım :)

• Benim bir tık daha temiz oluyordu hocam. Çok etken var aslında, kullandığın suyun kireç oranı, kullandığın çekirdeğin tazeliği, kavrulma miktarı, kalitesi v.s v.s. Sistemi incelediyseniz kırmızı mekanizmanın sağ alt kısmındaki daha küçük yuvarlak kısım kahvenin doldurulduğu kısım, kahve dolduktan sonra o parça sola doğru eğimli bir şekilde yatarak o posanın döküldüğü kısmın üst tarafındaki elekli kısma doğru bastırıp içine sıcak suyu basıyor kahveyi alıyor ve sonrasında elekli kısımdan ayrılıp elekli kısımda bulunan yaylı bir mekanizme kalan kahve posasını sıyırtarak kabın içine doğru ittiriyor. Bu mantıkla kahve posası ıslak kalırsa sıkıştırılmış teker kıvamından çıkıp daha o yaylı mekanizme ittirmeden parça parça dökülecektir. Sizde de olan bu gibi duruyor. Eğer ki kahvelerinizin tadında sıkıntı yoksa kullanmaya devam edebilirsiniz, zaten posanın döküldüğü tepsi her günlük kullanımda temizlenmesi gerekiyor. Ancak kahvelerinizin tadı da bir değişikse önce çekirdeği değiştirip farklı ve bir tık daha kaliteli bir çekirdek alıp deneyin ve eğer çeşme suyu kullanıyorsanız arıtma veya içme suyu kullanın, yine benzer durum varsa garantiye gönderin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AwJeezRick -- 16 Kasım 2022; 14:50:19 >

Bence ilk haline göre çok iyi hocam, atık posa kısmına bakar mısınız nasıl dümdüz bir tekerlek formunda. Sağ taraftaki kirlilik bence öğütme sonrası mekanizma içine aktarım yaparken dökülenler. Zaten bu tepsiyi günlük kullanım sonrası, mekanizmayı da haftalık temizlemek gerekliliği koydukları için sizin biraz daha normal gibi duruyor.

Fonksiyonda problem yoksa bence de pek takılmamak lazım hocam. Ben bilerek temizlemedim taşsın bakalım ne kadar taşacak diye, resmi çektikten sonra ilk defa tüm parçaları söküm yıkadım. Gayet pratik temizliği.

Kireç için de gelen filtreyi kullanırsam muhtemelen pek sorun yaşamadan kullanma imkanı olacak.

Eşim gördü, eve getir diyor. Ben ofiste kullanmak istiyorum. Neredeyse bir tane daha alacağım :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi greentooth -- 16 Kasım 2022; 13:0:5 >
  • quote:

Dün mağazadan teslim alarak evde direkt olarak gerekli temizliklerini de yaparak denemeye başladım.

İlk denememde nedense çok çok az çekirdek kullanarak kahve yaptı ve çamur renginde su verdi. Bir kaç denemeden sonra çekirdeği çok çok az aldığını farkettim, kullanım kılavuzundan bakarak factory reset yaptım ve fabrika ayarlarına döndükten sonra olması gerektiği miktarda çekirdek çekerek yapmaya başladı.

Yorumlarıma gelecek olursam, ilk olarak arkadaşlar Şikayetvar'da selçuksports'un bile şikayeti mevcut. Dünya üzerine gün itibariyle 8 milyar insan var. Türkiye'ye daraltırsak ve göçmenleri de dahil edersek 100 milyon insan var. Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin, Türkiye'nin IQ ortalaması 89 arkadaşlar, bu IQ seviyesi "Donuk Zeka - Sınır Zeka" olarak geçiyor. Zihinsel engellinin bir tık ötesi oluyor. Teknik Servis müşteri hizmetlerinde çalışan tanıdığım var, yarım saat sayıp sövüp fişi takmadığını farkeden insan sayısından haberiniz var mı sizin?

Tabii ki de Şikayetvar'ı da kontrol etmekte yarar var ancak biraz gezinirseniz genel olarak kirençlenme konusuna bağlı olarak cihazın temizlik uyarısı verdiği şikayetleri mevcut. Muhtemelen yaşadığı bölgenin kireç seviyesini bilmeden çeşme suyunu basıp, filtre de kullanmadan cihazı kirece boğuyordur ve 2 ay geçmeden hortumlar kireçten dolayı tıkanmaya başlayınca Şikayetvar'a döşüyordur.

Henüz 1 günlük yorumumla kesinlikle cihazı övecek değilim, dün akşam 1 bardak Cappuccino bugün sabahta 2 bardak Cafe Creme içtim, ilk 3 bardağımdan yola çıkarak söyleyebilirim ki kesinlik zincir kahvecilerin yaptığı kahveleri aratmıyor hatta bir çoğundan da iyi yapıyor. Ancak dediğim gibi bu sadece ilk 3 bardağımdan çıkan sonuç.

Temizlik olarak; cihaz her açıldığında ve kapatma düğmesine basıldığında iç borularda kahve kalıntısı bırakmamak için 2-3 tatlı kaşığı miktarınca sıcak su basıyor otomatik olarak. Damlama tepsisine dökülmesine izin verebilirsiniz, yeterince geniş olduğu için kolayca taşmaz. Günlük kullanım sonrası kahve posasını, posa kabını, eğer kullandıysanız süt köpürtme çubuğunu ve tepsiyi yıkamak gerekiyor, kokma-küflenme yapmaması için. Haftalık olarak iç mekanizma sökülebiliyor, iç mekanizmanın sökülüp suya tutulup civarında biriken kahve kalıntılarının temizlenmesi öneriliyor. Su sertliğinize göre belirli zaman aralığında bir kireç çözücü tablet ile yaklaşık 40 dk. süren bir otomatik temizleme işlemi yaptırmak gerekiyor.

Almamdaki en büyük etken, yılbaşı itibari ile tam otomatik bir makina almak için 2-3 misli daha fazla para ödemem gerekecek olması. Enflasyon tabii ki de kötü diyoruz ancak Ekonomiye Giriş dersi gören biri bilir ki, enflasyonu pozitif yönde kullanmanın bir yolu da yılın son 1-2 ayında ihtiyacın olan ürünü alacaksın, sonraki yılın ilk 1-2 ayında gelirin arttığında bu aldığın üründen enflasyonun tam aksinde etkilenerek satın alım işlemini gerçekleştirmiş olacaksın.

Ben kahve çekirdeklerimi Sanalbaharat'tan alıyorum, 250 gramı 40 lira olupta içimi gayet güzel olan kahveler mevcut, öneririm. Yaptığım hesaplarıma göre yaklaşık 140 bardakta zincir kahve dükkanlarının sattığı fiyattaki kahve parasını çıkartıyorum (çekirdek fiyatı dahil), sonrası tamamen kara geçmek oluyor. Eşimle haftada ortalama 8-10 bardak kahve içeriz, ayda 35-40 bardak yapar. 4 ay dolmadan parasını çıkartmış oluyorum yani.

İçinde otomatik makina alma isteği olan varsa kesinlikle kaçırmasın, World Card 250 TL puan ve %5 indirim kodu ile 4.5'a getirerek alırsanız gayet iyi fiyat. 2023'ün 6. - 7. ayında hiç abartısız bu cihazın fiyatı en az 10.000 TL olur. Şu an 4.5'a kararsız kalan o zaman 10.000'e hiç yaklaşmaz.

Bu arada bir arkadaş süt çubuğu ile manuel süt köpürtme yaptırmak gerekiyor gibi bir şey söylemiş, ben de yanlış anlamış olabilirim bilemiyorum ancak öyle bir durum yok. Bardağa 2 parmak kalınlığında sütü koyup, cihaza yerleştiriyorsunuz ve yalnızca çubuğu bardağın en dibine değecek kadar indirip düğmeye basıyorsunuz. Philips'in cihazına göre ekstra olarak çubuğu indirip hazır olduktan sonra geri yukarı kaldırmak manuel yapıyorsa, çokta önemli değil bana göre. Basılı tutma muhabbetinden bahsetmişte, cihazın fabrika ayarlarında belirli bir süre süt köpürtme yapma tanımlı, eğer ki bu süreyi uzatmak istiyorsanız basılı tutarak sütü köpürtüyorsunuz ve bu süreyi hafızaya kaydederek bir sonraki kahve yapışınızda o süreye göre köpürtme yapıyor. Ancak bence default olarak tanımlı olan süre gayet yeterli, biraz daha uzun sürse zaten sütü taşırır.

Kısacası şimdilik ilk 3 bardağıma göre beni heyecanlandıran bir makina. Hatta beyaz çikolata, karamel ve çikolata şurupları siparişi verdim, 2 shot espresso, manuel köpürtülmüş süt ve beyaz çikolata ile White Mocha deneyeceğim.  

İlerleyen zamanlarda yine kullanım deneyimlerimi yazarım.

Hocam cihazda su sertlik ayarı var. Siz değiştirdiniz mi?
    Çeşme suyu kullanıyordum. İçme suyuna mı geçeyim?
    Makineyi aldığım gibi kullanıyorum. Ekstradan filtre kullanmak gerekiyor mu?

Evet, test çubuğunda hiç biri kırmızıya dönmediği için su sertlik ayarını 1. seviyeye aldım. Çeşme suyu kullanımı biraz nerede yaşadığınıza bağlı. İstanbul gibi metropolde yaşıyorsanız kesinlikle kullanmayın, yazık bu makinalar bir iki seneye altın değerinde olacak, uzun ömürlü olmaz. Ama musluk suyu içilebilir bir yerde yaşıyorsanız çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ben arıtma su kullandığım için filtre takmadım, o minicik filtrenin yapacağı filtreleme işleminin çok daha fazlasını benim arıtmam koca tüpler aracılığı ile 3-4 tüpte ayrı ayrı zaten yapıyor. Bir tek damacana veya mecburen çeşme suyu kullanacaksanız filtre şarttır diye düşünüyorum.

• quote:

Evet, test çubuğunda hiç biri kırmızıya dönmediği için su sertlik ayarını 1. seviyeye aldım. Çeşme suyu kullanımı biraz nerede yaşadığınıza bağlı. İstanbul gibi metropolde yaşıyorsanız kesinlikle kullanmayın, yazık bu makinalar bir iki seneye altın değerinde olacak, uzun ömürlü olmaz. Ama musluk suyu içilebilir bir yerde yaşıyorsanız çok sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Ben arıtma su kullandığım için filtre takmadım, o minicik filtrenin yapacağı filtreleme işleminin çok daha fazlasını benim arıtmam koca tüpler aracılığı ile 3-4 tüpte ayrı ayrı zaten yapıyor. Bir tek damacana veya mecburen çeşme suyu kullanacaksanız filtre şarttır diye düşünüyorum.

Bundan sonra damacana suyu kullanayım o zaman.
    Su sertlik testini yapmamıştım.
    Nasıl yapılacağı kitapçıkta yazmıyor sanırım.
    Sonuç ne çıkarsa kaça ayarlıyoruz?

Kesinlikle damacana su kullanın hocam, kireç çok ömür yer. Su sertlik testi için kutudan bir tane çubuk çıkmış olması lazım, o çubuğu makina için kullanacağınız sudan bir bardak alıp içine tamamı girecek şekilde batırıp bir kaç saniye sonra geri çıkartıyorsunuz, üzerinde 4 adet pamuğumsu kısım var, 1 dk içerisinde kaç adedi kırmızıya dönerse o derecede ayarlanması gerekiyor. Benim hiç biri kırmızıya dönmedi o yüzden 1. seviyeye ayarladım.

Aslında kitapçıkta yazıyor, ben de oradan bakarak yapmıştım. Gözünüzden kaçmış olabilir.

• Başka konuda bir arkadaşımız PHILIPS Tam Otomatik Espresso Makineleri EP2220/10 bu makinenin bizim aldığımız Siemens makineden iyi olduğunu iddia ediyor. Benim ürün kargoya verildi ama iade edip bunu mu alsam kafam karıştı iki makineyi karşılaştırabilexek olan var mı? Aslında almadan önce iki makinenin karşılaştırmasını çok aradım ama bir türlü bulamadım, yabancılar zaten bunlara tenezzül bile etmiyor daha üst makineleri alıyor.

• Erkan_76 E kullanıcısına yanıt

Şimdi siz söyleyince bktım, philips'in ekranlı olması daha pratik bir kullanım sunuyor gibi.

Gördüğüm kdarıyle olumsuz tarafı süt köpürtücünün yan tarafta olması. Sütü köpürtüp sonra yan tarafa almak ve kahveyi eklemek gerekiyor gibi. Vu arada köpürtücüden damlama olacak. Siemens ikisini aynı hizaya yaptığından damlama sorunu yok. Bir de philips'in sitesinde bir filtreden bahsediyor. Sanki kullanmak mecburi gibi geldi bana.

Kullanan varsa philips için yorum almak lazım. Ben eve de bir tane almayı düşünüyorum, onu da philips alabilirim.

• greentooth kullanıcısına yanıt

Güzel noktalara değinmişsiniz ben de sadece görsellerden Philipsin bizim Siemens makineye göre artı ve eksi özelliklerini şöyle gördüm.

Philips’in sıcak su verme özelliği var Siemens’de yok. Bu özellikle hem bardak ısıtılabilir hem de Americano yapılabilir.

Siemens’te ise latte ve capuccine butonları var Philips’de bunları göremedim. Ama Philipsin de bu kahveri yaptığını söylemişler tam anlayamadım.

Bu iki makineden hangisi daha sağlam malzemeye sahip daha uzun ömürlü daha sorunsuzsa aslında alınacak olan o makinedir. Bu soruya da kullananlar cevap verebilir.

• Özelliklerinde şöyle diyor.

Çeşitlilik
    İçecekler : Espresso - Sıcak su - Kahve
    Toz Kahve Seçeneği : Evet

Toz kahve alma özelliği siemens'de yok. Sütlü kahveleri otomatik yapma özelliği de philips'de yok. Manuel yapmak gerekiyor. Sütü köpürtüp sonra yan tarafa alıp kahve ayarını yaparak üstüne eklemek lazım.

Birisi diğerinden çok daha iyi demek çok mümkün değil fakat philips'in ekranlı oluşu bana daha hoş göründü açıkçası. Yalnız bu bir maliyet ve ekranlı olup diğeriyle aynı fiyata satılması bazı kalite unsurlarından ödün verip görsele mi yüklendiler diye de düşündürmüyor değil.

Dediğiniz gibi kullanıcı yorumu bulmak lazım.

• Erkan_76 E kullanıcısına yanıt

Sütlü kahveleri vs sıkça içiyorsan siemens daha mantıklı bence. Tek seferde hem sütü köpürtüp hem kahveyi yapıyor. Philips'te köpürttükten sonra kahve kısmına alman lazım.

• Bu akşam sütlü kahveleri de denedim. Siemens kahveleri gerçekten güzel yapıyor, gayet memnun kaldım.

Fakat ya çok kahve içiyoruz ya da çok harcıyor. Yarım kg paketten iki günde ancak 150-200 gr kaldı.

Son not, philips 1800 watt siemens 1300 watt gücünde. Kahve sıcaklığı açısından fark edebilir.

Philips açıklamalarında su sıcaklığını 90-98 derece arasında tutar diyor ve 3 seviyeli sıcaklık seçme ayarı da varmış.

• greentooth kullanıcısına yanıt

Ortalama kaç kupa kahve içtiniz hocam çünkü 300 gram civarı kahve içmişsiniz bu da baya maliyet demek

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.