Şimdi Ara

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
8
Favori
27.577
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 250 TL hediye Maxipuan veya Worldpuan ile 4700'e geliyor.

NOT: Siemens'in sitesinde EQ500 modeli için indirim var. EQ300 arızalı çıktığı için iptal edip 6170 TL'ye onu aldım.

2. NOT: EQ300'den sonra EQ500'de arızalı çıktığından iade ettim.
    Alıp kullanıp memnun olanlar var.
    Teknolojinin şans işi olduğunu görmüş olduk :)

EQ300 Ürün Linki:

EQ500 Ürün Linki:
    https://www.siemens-home.bsh-group.com/tr/urun-listesi/kahve-makineleri/tam-otomatik-kahve-makineleri/eq500-tam-otomatik-kahve-makineleri/TP501R09#/Tabs=section-technical-overview/Togglebox=accessories/Togglebox=manuals/Togglebox=accessoriesOthers/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darktemplar1903 -- 28 Kasım 2022; 11:16:47 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Dün mağazadan teslim alarak evde direkt olarak gerekli temizliklerini de yaparak denemeye başladım.

İlk denememde nedense çok çok az çekirdek kullanarak kahve yaptı ve çamur renginde su verdi. Bir kaç denemeden sonra çekirdeği çok çok az aldığını farkettim, kullanım kılavuzundan bakarak factory reset yaptım ve fabrika ayarlarına döndükten sonra olması gerektiği miktarda çekirdek çekerek yapmaya başladı.

Yorumlarıma gelecek olursam, ilk olarak arkadaşlar Şikayetvar'da selçuksports'un bile şikayeti mevcut. Dünya üzerine gün itibariyle 8 milyar insan var. Türkiye'ye daraltırsak ve göçmenleri de dahil edersek 100 milyon insan var. Herkesi kendiniz gibi düşünmeyin, Türkiye'nin IQ ortalaması 89 arkadaşlar, bu IQ seviyesi "Donuk Zeka - Sınır Zeka" olarak geçiyor. Zihinsel engellinin bir tık ötesi oluyor. Teknik Servis müşteri hizmetlerinde çalışan tanıdığım var, yarım saat sayıp sövüp fişi takmadığını farkeden insan sayısından haberiniz var mı sizin?

Tabii ki de Şikayetvar'ı da kontrol etmekte yarar var ancak biraz gezinirseniz genel olarak kirençlenme konusuna bağlı olarak cihazın temizlik uyarısı verdiği şikayetleri mevcut. Muhtemelen yaşadığı bölgenin kireç seviyesini bilmeden çeşme suyunu basıp, filtre de kullanmadan cihazı kirece boğuyordur ve 2 ay geçmeden hortumlar kireçten dolayı tıkanmaya başlayınca Şikayetvar'a döşüyordur.

Henüz 1 günlük yorumumla kesinlikle cihazı övecek değilim, dün akşam 1 bardak Cappuccino bugün sabahta 2 bardak Cafe Creme içtim, ilk 3 bardağımdan yola çıkarak söyleyebilirim ki kesinlik zincir kahvecilerin yaptığı kahveleri aratmıyor hatta bir çoğundan da iyi yapıyor. Ancak dediğim gibi bu sadece ilk 3 bardağımdan çıkan sonuç.

Temizlik olarak; cihaz her açıldığında ve kapatma düğmesine basıldığında iç borularda kahve kalıntısı bırakmamak için 2-3 tatlı kaşığı miktarınca sıcak su basıyor otomatik olarak. Damlama tepsisine dökülmesine izin verebilirsiniz, yeterince geniş olduğu için kolayca taşmaz. Günlük kullanım sonrası kahve posasını, posa kabını, eğer kullandıysanız süt köpürtme çubuğunu ve tepsiyi yıkamak gerekiyor, kokma-küflenme yapmaması için. Haftalık olarak iç mekanizma sökülebiliyor, iç mekanizmanın sökülüp suya tutulup civarında biriken kahve kalıntılarının temizlenmesi öneriliyor. Su sertliğinize göre belirli zaman aralığında bir kireç çözücü tablet ile yaklaşık 40 dk. süren bir otomatik temizleme işlemi yaptırmak gerekiyor.

Almamdaki en büyük etken, yılbaşı itibari ile tam otomatik bir makina almak için 2-3 misli daha fazla para ödemem gerekecek olması. Enflasyon tabii ki de kötü diyoruz ancak Ekonomiye Giriş dersi gören biri bilir ki, enflasyonu pozitif yönde kullanmanın bir yolu da yılın son 1-2 ayında ihtiyacın olan ürünü alacaksın, sonraki yılın ilk 1-2 ayında gelirin arttığında bu aldığın üründen enflasyonun tam aksinde etkilenerek satın alım işlemini gerçekleştirmiş olacaksın.

Ben kahve çekirdeklerimi Sanalbaharat'tan alıyorum, 250 gramı 40 lira olupta içimi gayet güzel olan kahveler mevcut, öneririm. Yaptığım hesaplarıma göre yaklaşık 140 bardakta zincir kahve dükkanlarının sattığı fiyattaki kahve parasını çıkartıyorum (çekirdek fiyatı dahil), sonrası tamamen kara geçmek oluyor. Eşimle haftada ortalama 8-10 bardak kahve içeriz, ayda 35-40 bardak yapar. 4 ay dolmadan parasını çıkartmış oluyorum yani.

İçinde otomatik makina alma isteği olan varsa kesinlikle kaçırmasın, World Card 250 TL puan ve %5 indirim kodu ile 4.5'a getirerek alırsanız gayet iyi fiyat. 2023'ün 6. - 7. ayında hiç abartısız bu cihazın fiyatı en az 10.000 TL olur. Şu an 4.5'a kararsız kalan o zaman 10.000'e hiç yaklaşmaz.

Bu arada bir arkadaş süt çubuğu ile manuel süt köpürtme yaptırmak gerekiyor gibi bir şey söylemiş, ben de yanlış anlamış olabilirim bilemiyorum ancak öyle bir durum yok. Bardağa 2 parmak kalınlığında sütü koyup, cihaza yerleştiriyorsunuz ve yalnızca çubuğu bardağın en dibine değecek kadar indirip düğmeye basıyorsunuz. Philips'in cihazına göre ekstra olarak çubuğu indirip hazır olduktan sonra geri yukarı kaldırmak manuel yapıyorsa, çokta önemli değil bana göre. Basılı tutma muhabbetinden bahsetmişte, cihazın fabrika ayarlarında belirli bir süre süt köpürtme yapma tanımlı, eğer ki bu süreyi uzatmak istiyorsanız basılı tutarak sütü köpürtüyorsunuz ve bu süreyi hafızaya kaydederek bir sonraki kahve yapışınızda o süreye göre köpürtme yapıyor. Ancak bence default olarak tanımlı olan süre gayet yeterli, biraz daha uzun sürse zaten sütü taşırır.

Kısacası şimdilik ilk 3 bardağıma göre beni heyecanlandıran bir makina. Hatta beyaz çikolata, karamel ve çikolata şurupları siparişi verdim, 2 shot espresso, manuel köpürtülmüş süt ve beyaz çikolata ile White Mocha deneyeceğim.  

İlerleyen zamanlarda yine kullanım deneyimlerimi yazarım.

• Epeydir kahve makinası alma niyetim vardı, erteledikçe alamadım.

Bu sefer aldım gitti, pişman olmayız inşallah.

Teşekkürler.

• İmkanı olana iyi fırsat gibi

• bir süredir bu fiyatta. ben black friday'i bekliyorum. stok bitmezse biraz daha düşeceğini tahmin ediyorum. 4 civarını görmesi ihtimal dışı değil. 11.11'de 4500'i gördü.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 15 Kasım 2022; 1:31:34 >
  • MMEE7XTUHUSTX %5 kodu geldi isteyen bir denesin ürünü incelerken geldi

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Vendetta29 kullanıcısına yanıt
    kodu girince sistem bir hatayla karşılaşmıştır diye bir uyarı veriyor sizde de durum aynı mı ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • drarter kullanıcısına yanıt
    Sanırım o an kişiye tanımlıyor sadece

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Vendetta29 kullanıcısına yanıt
    Nasıl geldi sitede gezinirken mi

• nhtgrck N kullanıcısına yanıt

O indirimi gördüm. N11 stok koymadı.

Açıldığı anda almaya çalıştım almadı.

Alsaydı bunu iptal edecektim. O fiyat kıstas değil bence

• greentooth kullanıcısına yanıt

Rica ederim. İyi günlerde kullanın.

Makineyi akşam test etme imkanım oldu.

Bu fiyata bedava. Çok hoşuma gitti. Herşeyden önce çok pratik. Tek tuşla kahven 1-2 dakikada hazır.

Ayrıca süt haznesi olmaması büyük avantaj. Yoksa onun temizlik derdi olacaktı. Bardağa az sütü koy tuşa bas bitti gitti.

Pratiklik budur :) Diğerlerine ciddi zaman harcamak gerekiyor.

Son olarak bazı yorumlarda sütlü kahveleri soğuk yaptığı söyleyenler olmuş ama tam tersi gayet sıcaktı. Niye öyle yorum yaptılar şaşırdım.

Zaten süt köpürtme süresi ayarı var. Daha sıcak istenirse arttırılabilinir. Ama bizim millet kitapçık okumaz. Fabrikasyon ayarlarıyla kullanır :)

• Kullanan var mı tavsiye eder misiniz?

• Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

Evet, ama belli olmaz. Mediamarkt'tan bir şeyler bekliyorum. Sepette %10 %15 yapsalar bile güzel bir yere düşer. Diğer sitelerden pek bir şey çıkmaz. Hayırlı olsun, güzel makine. Arkadaşım kullanıyor, philips'in 2000 serisinden daha iyi. Kahve türleri açısından olmasa da kahve kalitesi açısından 4000-5000 serisi ile yarışır. Malzeme kalitesi de iyi. Fiyat performans olarak en iyi ürün şu an.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nhtgrck -- 15 Kasım 2022; 4:41:36 >
  • Philips EP2231/40
    ile kıyaslasak, tercihiniz hangisi olurdu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rainmanstern -- 15 Kasım 2022; 4:52:34 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1 sene önce 4000 e aldım . Almadığım tüm ürünler 5 kat olmuş bu hala aynı. Neyse saldırın bu fiyata bedava

• brutal55 kullanıcısına yanıt

1 sene önce aralık ayında 2.599 TL' ye Mediamarkt mağazasından aldım.

2 ay sonra 3.600 TL' ye sattım...

• Darktemplar1903 kullanıcısına yanıt

Öncelikle afiyet olsun :)

Arçelik telve de ilk çıktığında bu paraya alınır mı deyip beklemiştim. Hiç düşmedi, sanırım 4-5 katı fiyata aldım yıllar sonra. Bir arkadaşım nespresso aldı, kapsül dayanmıyor, biz öyle günde 1-2 kahveyle doyan insanlar değiliz ki :)

Benim için de tek tuşla yapması ve öğütücülü olması yeterli.

Mağaza teslim olarak sipariş verdim. Bugün bakarım siteye, yukarıda bir arkadaşa geldiği gibi indirim kodu gelirse yeni sipariş verip ilkini iade ederim. Bugün kod gelmezse teslim alıp keyfime bakarım :)

• Bugüne kadar aldığım tüm Philips ürünlerinde sorun yaşadım. (Dikey Şarjlı Süpürge, TV, Filtre Kahve Makinesi)
    Servislerin ilgisi sıfırdı. Cihazların arızasını kabul etmedi.

Tam tersine Simens aldığım her şeyde memnun kaldım. (Buzdolabı, Çamaşır Makinesi, Bulaşık Makinesi)
    7 senedir sorunsuz çalışıyorlar. Buzdolabın ilk aldığım yıl çok küçük bir yerinde sararma olduğu için komple değişim yapmışlardı.

Almadan önce yorumları çok okudum. Philips kahve makinesi alıp servisten çıkamayan kişilerle dolu. Simens de öyle bir şeye rastlamadım.

Philips pişmanlıktır. Alırsın 6 ay iyi çalışır sonra sıkıntı yaşamaya başlarsın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Darktemplar1903 -- 15 Kasım 2022; 10:12:41 >
  • 1 cezve sütü ocakta ısıtıp icine 1-2 kasık kaşık nescafe gold atıp karıstırıyorsunuz, oluyor size sahane sütlü kahve. En pratiği, en temizi, en ekonomiği.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unpop -- 15 Kasım 2022; 10:6:18 >
  • unpop kullanıcısına yanıt

Züğürt tesellisi mi bu? İkisinin aynı şey olmadığını elbet bir gün sen de anlayacaksın.

• unpop kullanıcısına yanıt

Granül kahveden uzak durmanızı tavsiye ederim. Sizin söylediğiniz kadar basit bir güzellik yok maalesef :)

Mesajı yazdıktan sonra siteye girdim ve %5 indirim kodu çıktı karşıma :) yeni sipariş verdim 4700 tl'den, 250 tl de worldpuan gelecek. 4450 tl'ye indirmiş olduk fiyatı Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli 

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.