Şimdi Ara

Siemens EQ300 Otomatik Kahve ve Espresso Makinesi - 4949 TL - 250TL Maxipuan veya Worldpuan Hediyeli (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
382
Cevap
8
Favori
27.589
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aslında saymadım ama benim masamdan kahve eksik olmaz, bittikçe alıyorum. Soğuk olarak da içebildiğim için ziyan da olmaz.

Kahveleri -espresso dahil- shot olarak düşünmeyin. Orta veya büyük boy kupa içiyoruz.

2 günde yaklaşık 20-22 kupa içmişizdir. Bunun 1/3ü benimdir, kalanı misafir eş dost :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Erkan_76 E kullanıcısına yanıt

300 gram kahve 60 kupa falan yapar / 1 espresso 5-6 gram kahve çekiyor diye biliyorum yanlışsam düzeltin

aslında maliyet olarak çok ucuz dışarda americano en az 15 tl

bana maliyeti 1 tl

bende bosch verocup 300 var sanırım konudaki eski model olan ama tasarımlar birebir aynı sadece dokunmatik ve bir kaç menü farkı var sanırım

gratisten kireç a<rıtma tozu alıyorum epey ucuz gidip servise nerdeyse 100 katı pahallı olan tabletlerden almayın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mariano3 -- 17 Kasım 2022; 1:7:21 >
  • Mariano3 kullanıcısına yanıt

Teşekkürler bilgiler için arkadaş iki günde 300 gram kahveyi bitirince endişe ettim ben de dedim ne oluyor

• Eylül ayında aldım ürünü çok memnunum çeşit çeşit kahve denedim, şu ana kadar toplamda 3,5kg çekirdek tüketmişim günlük ortalama 4-6 bardak kahve tüketiliyor (2-3 kişi)

- tchibo, coffeelab çekirdek kullandım ilk 1,5 ay ama şu ana kadar hem fiyat hem tat olarak sanalbaharattan çok memnun kaldım tavsiye ederim özellike colombia ve nikaragua gerçekten çok çok iyi dışarıda içtiğim kahvelerle aynı tadı alıyorum hatta evimde yaptığım daha güzel geliyor

-su haznesi için kireç çözücü likit ve kahve posası için tablet aldım ilk 1.5 ay su ayarını yapmadım damacana su kullanmama rağmen fark etmez diye düşündüm fakat su ayarınıza göre otomatık belli bir sayıdan sonra calc'n'clean uyarısı geliyor, 15 günde bir 3 kez temizleyince dur bir su ayarı yapayım dedim ve sonuç tam 1 aydır uyarı vermedi o yüzden mutlaka su ayarını yapın ve tavsiyem kesinlikle damacana su kullanın, sürekli aç kapa yapmamak için otomatik kapanma süresini ayarlayın

-espresso ve cafe creme basılı tutarak su miktarını ayarlayabilirsiniz deneme yanılma ile damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz fakat ben latte ve cappucino için bu ayarı yapamadım sadece süt köpürtme miktarını ayarlıyor kahve miktarını yapamadım bilen varsa yazarsa sevinirim zaten çok sevdiğim türler olmadığı için çok içmiyorum ama yinede kahve miktarını arttırabilirsem daha güzel olur böyle çok sütlü oluyor gibi geldi.

-temizlik çok basit ben en fazla 2 günde bir demleyiciyi suya tutup güzelce kurutuyorum alt tabla uyarı verdikce suya tutup çıkartıyorum kalıntı vs olmuyor ikisi bir arada yapsanız 5dk sürmüyor

- tam olarak bardak sayısı tutmadım şimdi yeni paket açınca dener burayı editlerim ama tahminim 1kg kahveden ortalama 60-70 bardak kahve çıkıyor (en ince ve 2. derece kahvede kullanıyorum)

- tek dezavantajı kahveyi biraz sesli çekiyor 3-4 saniye sürüyor

ilk mesajda verilen fiyat gerçekten çok iyi ben mediamarkt'tan eylül ayında 5.500 tl aldım gram pişmanlığım yok verdiğim her kuruşa değdi

daha önce tchibo kapsül makine kullanıyordum ama son fiyatlar ile çok pahalıya gelmeye başladı ve tad olarak bununla kıyas dahi edilemeyeceğini görmüş oldum, bütçeniz uyuyorsa ve benim gibi tembelseniz kapsül yerine bu veya buna benzer makineyi tavsiye ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katra -- 17 Kasım 2022; 8:22:37 >

Yok hocam n'aptın, 5-6 gram kahve ile çamur kıvamında çıkar. Bildiğim kadarıyla en yoğun ayarda 21 gram kahve çekiyor, tahminimce 15-18-21 gram olarak ayarlıyordur. 300 gram çekirdekten kullanıma göre 15 bardak filan çıkar. Ben çekirdeğimi sanalbaharat'tan 250 gramı 40 liraya gelen çeşitlerden alıyorum genelde, çokta beğeniyorum. İçine bastığı suyu da dahil edersek 1 bardak espresso 3,5 TL'ye geliyor. Şu an 3,5 TL'ye su satılıyor mu dışarıda?

• AwJeezRick kullanıcısına yanıt

Bende manuel espresso var ordan baktım 8 gr çekiyor ağzı dolu haliyle makinede orta ayarda 6gr çeker diye düşünüyorum 21 gr çok değilmi 3 shot espressoya bedel..

benim makine ağzı dolu 250gr kahve çekirdeği alıyor haznesine birdahakine tam hesap yapar net sonucu yazarım aslında iyi olur bunu bilmek

O halde ben yanlış hatırlıyorum. Sanki bir görselde en yoğun kahve seçeneğinde 21 gram gibi bir detay görmüştüm diye hatırlıyorum. Onun yanında 5-6 gram çok az geldi açıkçası. 5-6 gram ise bayağı iyiymiş, 8 gram en yoğun olsa 1,5 TL yapmıyor bile.

• AwJeezRick kullanıcısına yanıt

tahmin yürütüyoruz hocam makine nin kaç gr çektiği yazmıyor benim kılavuzda. Belki yurtdışında inceleme yapan arkadaşlar vardır. Ama manuel epsresso ve dışarda yapılan espressolar ortalama 8 gr olduğunu kesin söyleyebilirim

• Siemens Home UK & Irelandyoutube
    How to clean and descale EQ.3
    https://www.youtube.com/watch?v=pY2FgBBriTc&feature=youtu.be

Merhaba beyler, ben de bugun aldim eq300 fakat video'da 1. Dakikadan itobaren goreceginiz beyaz filtre cikmadi kutudan sizde de öyle mi? Yani su filtresi denen aparat yok sadece tanitim kagidi cikti icinden

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masticore -- 18 Kasım 2022; 21:19:8 >

5 6 gram olmaz zaten başlangic 8 9 gram. Yogunda 20gram nornaldir..duble gibi

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • zaten tartışmamız o ben sumatra içiyorum mesela 20 gram ceksen nekadar süt eklersen ekle acıdan icemezsin

1-2-3-4-5 sertlik ayarları 5 gramdan başlıyor büyük ihtimal

• arkadaşlar önerir misiniz bu modeli ? bir arkadaşım beko otomatik olanı almıştı geçen yıl 2499 du, o bile 5000 olmuş . black friday zamanı alabilirim ?

• Masticore M kullanıcısına yanıt

Bende de çıkmadı galiba eski üretimlerde var

• dimitradon kullanıcısına yanıt

bu model çok eski bir model ama en sorunsuzu diyebiliriz ben 2000 e almıştım şimdi bu paralara yine ucuz seneye 10 bin olur pişman olursunuz

amazondanda bu işin babası delonghi manuel espresso makinesi almıştım ikisinde aynı çekirdekleri kullanıp denedim kremaları birebir aynı sadece delonghi daha sıcak veriyor

biri ofisimde biri evimde var ikisindende memnunum ama tam otomatik hayat kurtaran ürün sabah 1 tıkla kahven hazır

• Siemens'in kendi sitesinde EQ500 serisine ait TP501R09 modeli %5 yeni üye indirimiyle 6170 TL'ye geliyor. Üstelik bazı kredi kartlarına peşin fiyatına 8 taksit seçeneği de mevcut. İnceleyin, EQ300 modeline bariz üstünlüğü olan bir makine ve uzun süredir bu fiyat düzeyine hiç düşmemişti.

Bosch-Siemens makinalar ile ilgili ''kahve soğuk oluyor'' şikayetleri yüzünden vazgeçtim. Ayarı da yok sanırım. Philips den daha kaliteli olduğunu düşünmeme rağmen elemiş bulundum bu markayı.

• yusuf24 kullanıcısına yanıt

Kaynar su da kahve yapılmaz kahve yanar insanlar granül kahveden alıştığı sıcaklıktan dolayı olabilir

yani elinle tutacak kadar soğuk vermiyor kahveyi

• nsy77 kullanıcısına yanıt

Hocam bu paylaştığınız yılın fırsatı olmaya aday,

Teşekkür ederim..

Kaynar içilen kahveden tad alınmaz lakin bi dikişte bitirilecek kadar soğuk kahveyi içemem.

• yusuf24 kullanıcısına yanıt

Garip,

Bir zamanlar Starbucks' ın buzlu ve muzlu grande boy soğuk kahvesi favorimdi,

Artık üretilmiyor...

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.