Şimdi Ara

SIEMENS GIGASET (Telesekreterli) telefonu şarjı tam dolmuyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.365
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • SIEMENS GIGASET C345 DECT TELSİZ TELEFON (Telesekreterli) aldım online alışveris sitesinden..190 ytl civarı para ödedim.resimdeki telefonu aldım.

3 aydır ürünü kullanıyorum....

adaptör hep prize takılı olacak değil mi?

ve el telsizinin arkasına 2 tane kumanda pili koydum...bu 2 pil 1-2 ay falan dayanıyor en fazla.

ben 1 yıl o pilleri hiç cıkarmadan kullanan arkadaşlar komşular biliyorum..neden 1-2 ay sürüyor bu piller.sonra bitiveriyor..??
    bir yanlışlık veya teknik hata mı var acaba? bilgi verirmisiniz? neden uzun ömürlü olmuyor piller...zırt pırt pil değiştirmeyle mi uğraşacağım ben...

cevaplarınızı bekliyorum arkadaşlar...

SIEMENS GIGASET (Telesekreterli) telefonu şarjı tam dolmuyor mu?

• arkadşım piyasada ucuz nicd pillerden kullanmıyorsundur umarım. kullanma kılavuzunda tavsiye edilen piller dahil olmak üzere ni-metalhidrid pillerden ( özellikle varta ) onları kullan.

evet adaptör hep prize takılı olacak başka türlü cihazı kullanamazsın !...

birde adaptörü orjinalmi ( küçük bir ihtimal amper ve volt değerlerini karşılamıyor olabilir.)

aklıma geldi acaba telefon şarz olduğunda ( full) şarz devam ediyormu ( telefon baz istsyonu üzerinde iken, batarya göstergesi full sabit olarak duryormu ) bu devamlı hareket halinde ise kontrol eden devre arıza yapmıştır.( full olduğunda şarzı kesmesi lazım.) bu takdirde batarya uzun süre dayanmayacaktır. ( kişisel görüşüm.)
  • Bir sorun var, taktığın pillerin marka ve özelliklerini yazar mısın?
    Bu arada cevaplanmış ama adaptör takılı değilken telefonu kullanamazsın,çünkü gövde enerjisini oradan alıyor.Yani elektrik kesildiğinde bu cihazı kullanamazsın,paralel bir normal telefon bağlamakta fayda var.
  • adaptör hep prize takılı kalacak. çıkarırsan telefon çalışmaz.

telefonunda hiç bir mekanik sorun falan yok. tek sorun gerçek nitelikte pil takmaman. şarj edilebilir pil alman lazım. ve aldığın pliin amper i yüksek olmalı. en uygun piller 700-1000 mAh likler oluyor galiba.

bir kez siemens telsiz telefon çağrı merkezini ara (0216 459 98 59) onlar gerekli açıklamayı yapacaklar
  • baz ünitesi sürekli enerjide kalmalı.

pillerin çabuk bitmesine gelince. el cihazı konuşma yapılmadığında yani konuşma bitince sürekli ünite üzerine bırakılarak kullanılıyorsa, pillerin kısa sürede şarj deşarj özelliğini yitirmesinin nedeni budur. el cihazı baz ünite üzerine konmadan kullanılmalı, pil göstergesi uyarı verdiğinde ünitede şarja konmalıdır. pilleri bir yıl hiç çıkarmadan kullanabilen tanıdıklarına sor bakalım dediğim gibi mi kullanıyorlarmış?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbbilici -- 1 Eylül 2007; 20:23:27 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

baz ünitesi sürekli enerjide kalmalı.

pillerin çabuk bitmesine gelince. el cihazı konuşma yapılmadığında yani konuşma bitince sürekli ünite üzerine bırakılarak kullanılıyorsa, pillerin kısa sürede şarj deşarj özelliğini yitirmesinin nedeni budur. el cihazı baz ünite üzerine konmadan kullanılmalı, pil göstergesi uyarı verdiğinde ünitede şarja konmalıdır. pilleri bir yıl hiç çıkarmadan kullanabilen tanıdıklarına sor bakalım dediğim gibi mi kullanıyorlarmış?

Sen onu gel de benim anneme anlat....
    Telli telefon olsa gövdeyle ahize ömürlerini birbirlerine bu kadar yakın geçiremezler....

• telsiz delefonu telli telefon gibi sürekli baz ünite üzerinde tutarak kullanırsanız, şarj süresinden verim alamazsınız.

bu konuda insanlara şunu telkin edin;

"telsiz telefon, görüşme esnasında ahizeyi alıp, mutfağa gidebilmek yanında, ahizeyi mutfakta yemek yaparken sürekli yanınızda tutabilmektir. arayan olduğunda gidip yerinden almaktansa yanıbaşınızda duran ahizeyi açıp konuşmak sizin için daha elverişli bir yaşam tarzıdır."

bu şekilde telsiz telefon amacına daha iyi ulaşacak, ve daha uzun müddet verimli çalışacaktır. ancak burada dikkat edilecek tek husus, bitmek üzere olan pil seviyesini aldırış etmeyip, görüşmelerimizin yarım kesilmesine neden olmamak. diyebiliriz ki DİKKAT! ahizeyi sadece "pil uyarısı verdiğinde" muhakkak baz ünite üzerine bırakınız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Telefon şarj almıyor
    4 yıl önce açıldı
    biri arayınca telefon kapanıyor
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Sürekli yaptığımız hataHaklısınız ancak bizde de olduğu gibi evi derli toplu tutmak adına telefon hep istasyonun üzerinde bekliyor.Dediğiniz gibi böyle yapmamak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: bobita

quote:

Orjinalden alıntı: mbbilici

baz ünitesi sürekli enerjide kalmalı.

Sen onu gel de benim anneme anlat....
    Telli telefon olsa gövdeyle ahize ömürlerini birbirlerine bu kadar yakın geçiremezler....

quote:

Orjinalden alıntı: candogan62

Sürekli yaptığımız hataHaklısınız ancak bizde de olduğu gibi evi derli toplu tutmak adına telefon hep istasyonun üzerinde bekliyor.Dediğiniz gibi böyle yapmamak lazım.

Evet aynen katılıyorum. Sözde telsiz telefon ama devamlı şarjda duruyor. Sadece evde kimse yokken bilgisayar başına oturduğumda yanıma alıyorum; yerimden kalkmamak için.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.