Şimdi Ara

Siemens WM12S762TR makinem arıza yaptı, yardımcı olabilir misiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.043
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi geceler. 11 yıldır siemens wm12s762tr çamaşır makinesi kullanmaktayım. Bu süreç içerisinde beni çok yordu. Bu aralar pompa tıkalı hatası almaya başladım. Pompa filtresini kontrol ediyorum tıkalı olan hiçbir şey yok. Daha önceden prosestat değişimi gerçekleşmişti. çamaşırları ıslakta çıkartmıyor. Bazen su seviyesi çok yüksek hataları da alıyorum. Neden olabilir acaba? Yeniden prosestat değişimi yapsam sorun çözülür mü? Yoksa makine kartında sorun mu var? Valla çok kararsız kaldım. Yoksa artık makinenin değişim zamanı mı geldi? İçini de kurcaladım. Başka bir sorun göremedim.

Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maynatay67 -- 17 Eylül 2021; 0:34:51 >

• Presostatın bağlı olduğu basınç tüpünü kontrol edin. İçinde tortu birikirse böyle şeyler yapabilir. Kazana arkadan baktığınızda sol altta kalır. Siyah ince hortumun bağlı olduğu tüp. Hazır açmışken siyah ince hortumun da kontrol edin.

Bunun dışında presostat kontrolü için; makinenizi boşaltma programına getirerek açın(program düğmesinin saat6 konumu), seçenek alt tuşuna basılı tutarak program düğmesini bir tık saat yönüne çevirin. Servis menüsü açılacaktır. Seçenek üst tuşu ile p:03 automatic sekmesine gelin ve starta basın. Otomatik test programı başlayıp makinenin bütün donanımlarını test edip en son 3 dakika sıkma yaparak test programı bitecektir.

Bu esnada ekranın sağ kısmında N değeri göreceksiniz. Bu değerin kazanda hiç su yokken N1600 civarında(N1599 olabilir N1601 olabilir üç aşağı beş yukarı sıkıntı olmaz) bir değer gözükmesi lazım. Su seviyesi yükseldikçe bu değer de artacaktır. kazanda su yokken bu değer N1600 den çok uzaksa(N1500 N1700 gibi) ve presostata bağlı hortum, basınç tüpü de temizse presostatta sıkıntı var demektir.

Test programı bittikten sonra makineyi kapatıp açtığınızda cihaz yeniden normal program menüsüne dönecektir.

Kolay gelsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 17 Eylül 2021; 9:5:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler onu da deneyeceğim. Size bir sorum olacak. Aynı makineye muadil bir öneriniz var mıdır?

• Aynı makineyi 11 yıldır bende kullanıyorum, oldukça memnunum, makinenizin kıymetini bilin, şimdiki bosch siemensler bu kadar kaliyteli değiller.

sorunuzun cevabı olarak; tahliye popasını, kazandan popmpaya ve pompadan gidere giden hortumları kontrol edin. bozuk para vs cisimler tıkama yapmış olabilir.

bazı programlarda su seviyesi kapak hizasına gelince kapak kilidini açmaz bu normal.

bunları kontrol edin..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 17 Eylül 2021; 16:9:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maynatay67

Teşekkürler onu da deneyeceğim. Size bir sorum olacak. Aynı makineye muadil bir öneriniz var mıdır?

Bu makine üstteki arkadaşın dediği gibi Bosch Siemens tarihinde her yönden en iyi makineydi. Minimalist tasarım, kalite, konfor, performans, program çeşitliliği.... Ne ararsanız bulabileceğiniz bir modeldi. Lakin şu anda Bosch Siemens ürün gamı sizin makinenin modeline göre çok alt seviyede.

Şu an bu makine yerine alabileceğiniz tek makine miele wsd123wsd modelidir.

Bu makineyi elinizden çıkardığınızda yerine miele dışında alacağınız her türlü makine attan inip eşeğe binmek olacaktır. Yani ya bu makine ile devam edin ya da söylediğim miele modelini alın.

Söylediğim miele bile sensör donanımı ve program çeşitliliği açısından sizin makinenizden geridedir ancak mekanik kalite, konfor ve performans olarak daha ileridedir.

Bu bilgiler doğrultusunda ne yapacağınıza karar verin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 17 Eylül 2021; 16:0:48 >

• quote:

Orijinalden alıntı: K-E-N-A-N

Bu makine üstteki arkadaşın dediği gibi Bosch Siemens tarihinde her yönden en iyi makineydi. Minimalist tasarım, kalite, konfor, performans, program çeşitliliği.... Ne ararsanız bulabileceğiniz bir modeldi. Lakin şu anda Bosch Siemens ürün gamı sizin makinenin modeline göre çok alt seviyede.

Şu an bu makine yerine alabileceğiniz tek makine miele wsd123wsd modelidir.

Bu makineyi elinizden çıkardığınızda yerine miele dışında alacağınız her türlü makine attan inip eşeğe binmek olacaktır. Yani ya bu makine ile devam edin ya da söylediğim miele modelini alın.

Söylediğim miele bile sensör donanımı ve program çeşitliliği açısından sizin makinenizden geridedir ancak mekanik kalite, konfor ve performans olarak daha ileridedir.

Bu bilgiler doğrultusunda ne yapacağınıza karar verin

Alıntıları Göster

mielede artık kapitalist düzene ayak uydurmuş, avrupa forum sitelerine baktığınızda yığınla şikayet ve arıza var.

artık her sektörde üreticiler programlı eskitme denilen bir sistem uyguluyorlar, garanti bitince cihaz arıza vermeye başlıyor, yüksek onarım maliyetleri nedeniyle tüketici yenii cihaz almaya zorlanıyor..

hocam bir sorum olacak, wm12s762 anolog prosestat kullandığı için bilinen vida çevirme yolu ile su seviyesi yükseltilemiyor, bunun başka bir yöntemi var mıdır ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Collezione

mielede artık kapitalist düzene ayak uydurmuş, avrupa forum sitelerine baktığınızda yığınla şikayet ve arıza var.

artık her sektörde üreticiler programlı eskitme denilen bir sistem uyguluyorlar, garanti bitince cihaz arıza vermeye başlıyor, yüksek onarım maliyetleri nedeniyle tüketici yenii cihaz almaya zorlanıyor..

hocam bir sorum olacak, wm12s762 anolog prosestat kullandığı için bilinen vida çevirme yolu ile su seviyesi yükseltilemiyor, bunun başka bir yöntemi var mıdır ?

Alıntıları Göster

Öyle olduğunu sanmıyorum. Mielenin önceki serilerinde de erken zamanlı arızalar olabiliyordu. Binde bir olan bir arızayı komple seri hatalı diye düşünmek doğru olmaz. Ben mielenin hala eski kalitesinde olduğunu düşünüyorum. Farzı misal ki miele de kaliteyi bozdu, hala piyasadaki en iyi kaliteye sahip. Mieleden sonra en kaliteli olarak bilinen boschun ortalama bir Almanya üretimi modeli olmuş 8 9 bin lira. En üst modeller 12 13 bin lira. O paralara mielenin de çok güzel modelleri var. Yani her iki durumda da çamaşır makinesinde miele şu anki piyasada tek seçenek benim için.

Su seviyesi yükseltme konusunda haklısınız. Presostat üzerinde mekanik bir ayarlama yöntemi yok çünkü 12s762 de mekanik değil elektronik presostat var. Yazılımsal olarak ta mielede olduğu gibi bir ayar yok. Ancak ben böyle bir ayara ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. 12s762 zaten sensör yardımı ile gereği kadar su kullanıyor. Ben şahsen makine üzerinde oynama yaparak bilinçsizce su almasını sağlamayı doğru bulmuyorum. Az çamaşır olduğunda ya da az deterjan kullanıldığında hala çok su almasını istemem. Arçelik 2200ün üretildiği yılları çoktaan geride bıraktık Siemens WM12S762TR makinem arıza yaptı, yardımcı olabilir misiniz? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 17 Eylül 2021; 16:45:19 >

• merhaba. test yapıyordum. su almada problem yok. çamaşırları yıkamaya başladı. 1 saatlik programdaydı. 35 dakika sonunda pompa tıkalı diye mesaj geldi. bende makinenin arkasını açtım. ektede resim gönderiyorum. bu tüpü açıp ta içine mi bakmam gerekiyor?

Siemens WM12S762TR makinem arıza yaptı, yardımcı olabilir misiniz?
  • Bu arada dediğiniz testi de yaptım. İçinde çamaşırlar vardı. N1626 dan başlayarak 1650 ye kadar çıktı. Tekrar 1626 değerine düştü. Tambur 500 devire kadar çıkıp dönüş sağladı. Test sonucunda F:18 hatası verdi. Last error da da F:18 hatası vardı? şu an ne yapmalıyım? tüple alakalı bir temizlik yapmadım. Ayrıca makinenin sağ alt tarafındaki yeri açtım. İçindeki suyu boşalttım. Oraya takılmış hiçbirşey yoktu. Kaldım artıuk. Neden pompa tıkalı hatası veriyor çözemedim.

Sonra içindeki çamaşırları çıkarttım. Tüpü sökemedim ama tüp ile siyah kablo arasını söktüm. Testi tekrar yaptım bu sefer hata vermedi. Testi düzgün tamamladı. Tüpü sökmeye çalışacam belki de tüp sıkıntı yaratıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maynatay67 -- 18 Eylül 2021; 0:27:59 >
  • quote:

Bu arada dediğiniz testi de yaptım. İçinde çamaşırlar vardı. N1626 dan başlayarak 1650 ye kadar çıktı. Tekrar 1626 değerine düştü. Tambur 500 devire kadar çıkıp dönüş sağladı. Test sonucunda F:18 hatası verdi. Last error da da F:18 hatası vardı? şu an ne yapmalıyım? tüple alakalı bir temizlik yapmadım. Ayrıca makinenin sağ alt tarafındaki yeri açtım. İçindeki suyu boşalttım. Oraya takılmış hiçbirşey yoktu. Kaldım artıuk. Neden pompa tıkalı hatası veriyor çözemedim.

Sonra içindeki çamaşırları çıkarttım. Tüpü sökemedim ama tüp ile siyah kablo arasını söktüm. Testi tekrar yaptım bu sefer hata vermedi. Testi düzgün tamamladı. Tüpü sökmeye çalışacam belki de tüp sıkıntı yaratıyor.

F:18 su boşaltma hatası anlamına geliyor. Hortumu temizleyince hata vermediyse demek ki sorun presostatta değil. Bence tüpü de söküp iyice temizleyin garanti olsun. Başlangıçta N1626 anormal bir değer değil. Deniz seviyesine yakınsa cihaz normal.

Bu arada bu test programını makine boşken yapmanız gerekirdi. Test programında dengesiz yük kontrolü yapmadığı için anormal derecede sarsıntılar oluşabilir. Bir daha test programı çalıştırmanız gerekirse aklınızda bulunsunSiemens WM12S762TR makinem arıza yaptı, yardımcı olabilir misiniz? 

• Siemens WM12S762TR makinem arıza yaptı, yardımcı olabilir misiniz?

bahsettiğiniz arızanın prosestat ile ilgisi yok!! (bu sensör su alım seviyesini kontrol eder)

yapacağınız işlem;

pompa kapağını sökmeyle tıkanıklık anlaşılmayabilir.

özellikle kazan-pompa arasındaki hortumu söküp kontrol edin tıkanıklık burdaki körüklü hortumda olabilir.

pompa gider arasındaki hortum pek tıkanmaz ama yinede bakın.

kazan pompa arasındaki hortuma; bozuk para, sütyen teli/kopçası, çorap ya da cepte unutulan ufak cisimler kaçmış olma ihtimali yüksek, başıma geldi ordan biliyorum :))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Collezione -- 18 Eylül 2021; 8:16:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Collezione

bahsettiğiniz arızanın prosestat ile ilgisi yok!! (bu sensör su alım seviyesini kontrol eder)

yapacağınız işlem;

pompa kapağını sökmeyle tıkanıklık anlaşılmayabilir.

özellikle kazan-pompa arasındaki hortumu söküp kontrol edin tıkanıklık burdaki körüklü hortumda olabilir.

pompa gider arasındaki hortum pek tıkanmaz ama yinede bakın.

kazan pompa arasındaki hortuma; bozuk para, sütyen teli/kopçası, çorap ya da cepte unutulan ufak cisimler kaçmış olma ihtimali yüksek, başıma geldi ordan biliyorum :))

Hocam arkadaş makinenin suyu sorunsuz boşalttığını ve zaman zaman yüksek su seviyesi hatasını aldığını söylüyor. Presostat hortumunu temizlediği de de sorunun çözüldüğünü söylüyor.

Sorunun presostatta hatalı basınç bilgisi gittiği olduğu açık. Basınç tüpünün ve hortumunun temizlenmesi yeterli ki öyle de olmuş.

• K-E-N-A-N K kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim. Sağolun varolun. Dediğiniz tüpün içinde çamur gibi şeyler vardı. Onu temizledim. Tekrar test yaptim. Bir sorun olusmadi. Sorunsuz Çamaşır da yıkadım.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • quote:

Çok teşekkür ederim. Sağolun varolun. Dediğiniz tüpün içinde çamur gibi şeyler vardı. Onu temizledim. Tekrar test yaptim. Bir sorun olusmadi. Sorunsuz Çamaşır da yıkadım.

Rica ederim Siemens WM12S762TR makinem arıza yaptı, yardımcı olabilir misiniz? 

• İyi akşamlar . Tekrar ben. Dün çamaşır yıkadım. Bugün yikadigimda yine pompa tıkalı hatası veriyor. Ne olabilir sorun valla işin içinden çıkamıyorum. Tekrar test yapmaya çalıştığımda F26 hatası aldım. Yani analog basınç sensörü bozuk diyor.

Anladığım kadarıyla pompa tıkalı hatası vermesinin sebebi prosestatın bozuk olması gibi oldu. İnşallah onu değiştirdiğimde başkabir arızası çıkmaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maynatay67 -- 19 Eylül 2021; 21:11:36 >
  • quote:

İyi akşamlar . Tekrar ben. Dün çamaşır yıkadım. Bugün yikadigimda yine pompa tıkalı hatası veriyor. Ne olabilir sorun valla işin içinden çıkamıyorum. Tekrar test yapmaya çalıştığımda F26 hatası aldım. Yani analog basınç sensörü bozuk diyor.

Anladığım kadarıyla pompa tıkalı hatası vermesinin sebebi prosestatın bozuk olması gibi oldu. İnşallah onu değiştirdiğimde başkabir arızası çıkmaz.

F:26 basınç sensörü hatası demek evet. Ama önceden f:18 hatası verip şimdi f:26 vermesi ilginç. Presostat değişimi ile çözülür diye düşünüyorum daha önce hiç başıma gelmedi.

• basınç tüpü ile sensör arasındaki siyah hortum temiz mi?

sensörün içindeki diyafram hassas bir mekanizmadır. uygun kalınlıkta bir elektrik kablosu sokarak kontrol edin.

ayrıca makineyi sanırım banyoda kullanıuorsunuz. sensör ve kablodaki soketleri alkol/diş fırçası yardımı ile temizleyin. bu sensör 5V ile çalışır soketlerdeki korozyon problem çıkarabilir.

• Merhaba prosestat değişimi sonrası N değeri 1602 ye düştü. Hata vermedi. Şimdilik düzgün çalışıyor gibi. Ama 4-5 yıkama daha yapmam gerekiyor. Sorun prosestat mis. Baştan 1626 ile başladığında yarıya kadar su dolu olduğunu düşünüyordu makine. Şimdilik sorun çözüldü gibi. Tabii başka bir arızası çıkmazsa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maynatay67 -- 23 Eylül 2021; 10:49:33 >
  • quote:

Merhaba prosestat değişimi sonrası N değeri 1602 ye düştü. Hata vermedi. Şimdilik düzgün çalışıyor gibi. Ama 4-5 yıkama daha yapmam gerekiyor. Sorun prosestat mis. Baştan 1626 ile başladığında yarıya kadar su dolu olduğunu düşünüyordu makine. Şimdilik sorun çözüldü gibi. Tabii başka bir arızası çıkmazsa.

Aslında Deniz seviyesine yakın yaşıyorsanız... Dememin sebebi oydu. Ankara'da benim makinem başlangıçta 1599-1605 arası basınç değeri gösteriyor. Deniz seviyesine indikçe bu değer yükselecektir. Bu arada presostat fiyatı nedir ve nereden aldınız?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 23 Eylül 2021; 19:4:12 >
  • Valla aslına bakarsanız evimin zemini deniz. Ben 9. katta oturuyorum. Prosestatı siemens servisinden 175 tl ye satın aldım. Şimdilik 3. kez yıkama yapıyorum. Bir sorun yaşamadım.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.