Şimdi Ara

Siemens WM14S761 ve ya Bosch WAS28761 kullanan var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
3.971
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Siemens WM14S761 ve ya Bosch WAS28761 kullanan var mi ?
    ürünler birbirilerini klonlari . sadece pazarlamak icin isim degisikligi yapilmis.

bu ürünü kullanan varsa ürünün negatif ve pozitif yönlerini yazarsa sevinirim.

birde ürün icin farkli yerlerde gürültü beklenildigi gibi AZ degil mis ?

acaba bu dogru mudur ?

yikama ve sikma konumunda ses düzeyi hakkinda yorum yapilirsa sevinirim.
    selamlar
    kiladam

• Bunlarda kömürlü tip motor kullandığından sıkma sırasında bildiğiniz klasik makinelerde olduğu gibi motor yüksek devirlerde ses yapar. Darbe emme sistemi ise piyasadaki bir çok makineden daha iyidir. Yani dengesiz yükte bile sarsıntıyı emer ve gövdenin titremesini büyük ölçüde engeller. Çıkan ses titreme, vuruntu, tıkırdama sesi değil motor ve pompa sesidir. Youtube'de bosch logixx diye aratırsanız sıkma videoları mevcut.
  • youtube a göz attim ama tabiki anlasilir gibi degil.

en iyisi gercek ortamda görmek , ama bana bugune kadar hic bir makina cesaret edip , teshirde ki makinayi calistirarak göstermedi. demekki kimse makinasina mi güvenemiyor nedir ?

italyan bir vatandas makinalara ilgisi olsa gerek , denge yükü saglanmasi ile ilgili bir video yapmis

http://www.youtube.com/watch?v=kNBYFLZHopw&feature=channel_page

yazdigi yoruma göre bu testi 3 kere tekrarlamis hepsinde LG directdrive modeli bosch logixx a üstün gelmis

bosch un halen eski motor kullanmasi gercekten de rahatsiz edici

artik makinalarda sesin azalmasinin vakti geldi de geciyor bile.

almanya da professional bir miele makina nin camasir yikamasina sahit oldum,
    hayatimda bu kadar sessiz makina görmemistim,

http://www.miele-professional.co.uk/gb/professional/product/142_612.htm

aletin yaninda kesinlikle uyunabilir.
    oha demistim

bizim arcelik 2100 den sonra cok iyi idi.

isin gercek yani bosch ve ya siemens'in fiyat performans acisindan rakibi olsa hemen düsünürüm ama

siemens WM14S761 cok uygun fiyata 1250YTL ye alabiliyorum. diger makinalar ise nedendir bilemiyorum pahali. özellikle LG, F1406 yi 1800 ytl gibi fiyatlara satmaya calisyorlar , bende oha diyorum.
    fiyat performanca deger mi bilemiyorum.

yine Siemens WM14S761 ve ya Bosch WAS28761 kullanicilarin yorumlarini bekliyorum

selamlar

kiladam

• Ben de aynı Siemens'i almayı düşünüyorum, 1250 TL fiyatı nerden aldın acaba?

quote:

Orjinalden alıntı: kiladam

youtube a göz attim ama tabiki anlasilir gibi degil.

en iyisi gercek ortamda görmek , ama bana bugune kadar hic bir makina cesaret edip , teshirde ki makinayi calistirarak göstermedi. demekki kimse makinasina mi güvenemiyor nedir ?

italyan bir vatandas makinalara ilgisi olsa gerek , denge yükü saglanmasi ile ilgili bir video yapmis

http://www.youtube.com/watch?v=kNBYFLZHopw&feature=channel_page

yazdigi yoruma göre bu testi 3 kere tekrarlamis hepsinde LG directdrive modeli bosch logixx a üstün gelmis

bosch un halen eski motor kullanmasi gercekten de rahatsiz edici

artik makinalarda sesin azalmasinin vakti geldi de geciyor bile.

almanya da professional bir miele makina nin camasir yikamasina sahit oldum,
    hayatimda bu kadar sessiz makina görmemistim,

http://www.miele-professional.co.uk/gb/professional/product/142_612.htm

aletin yaninda kesinlikle uyunabilir.
    oha demistim

bizim arcelik 2100 den sonra cok iyi idi.

isin gercek yani bosch ve ya siemens'in fiyat performans acisindan rakibi olsa hemen düsünürüm ama

siemens WM14S761 cok uygun fiyata 1250YTL ye alabiliyorum. diger makinalar ise nedendir bilemiyorum pahali. özellikle LG, F1406 yi 1800 ytl gibi fiyatlara satmaya calisyorlar , bende oha diyorum.
    fiyat performanca deger mi bilemiyorum.

yine Siemens WM14S761 ve ya Bosch WAS28761 kullanicilarin yorumlarini bekliyorum

selamlar

kiladam

• Bahsettigim NAKIT ,kredi kartsiz ödeme sekli.

ankarada bahcelievler de bir bayi , bir kac tane magazari var siemens in sayfasindan bulabilirsin.
    zaten su an pratik ev de 1395 ytl, bu tür ürünleri web te gördügünpz fiyattan 100-150 ytl asagi ya bulmak her
    zaman mümkün
    http://www.pratikev.com/fractalv33/pratikEv/pages/viewProduct.jsp?pTopCategoryId=3002&pCategoryId=3190&pBrandId=25952&&pInstanceId=916625

her neyse konuyu dagitmayalim

Siemens WM14S761 ve ya Bosch WAS28761 kullananlar lütfen yorumlarini yaziniz !

selamlar
    kiladam

• Ben Bosch Was24761 kullanıyorum. Was28761 in aynısı. Tek fark biri 1200 zannederim diğeri de 1400 devir.
    Şöyle tarif edeyim makineyi; kullandığınız ya da bildiğiniz en sağlam makinenin yeni halini düşünün. Çok sessiz mi? hayır. Fakat aslında pek çok makine de çok sessiz değil zaten. forumda yazılan bazı yorumlar bu açıdan biraz zayıf kalıyor. Ivırını-zıvırını boş verirsek son derece sağlam ve güçlü bir makine. Hem de abartılı bir şekilde. Üreticilerin yazdığı ve eklediği pek çok teferruat bu makinede fazlası ile var fakat benim için önemli değil, işin o kısmı pazarlama açısından anlam taşıyor. Benim için önemli olan kısım şurası; çok sağlam, çok güçlü yıkayışı var, çok kontrollü sıkma fonksiyonu var. Kısacası temel fonksiyonlarında bence gayet başarılı. Miele nin alt modellerinin dahi üzerinde bir alet. Fiyat olarak yarısı fiyatında olan pek çok makindeden ise en az beş gömlek yukarıda bir makine.
    Makine alırken kıvır-zıvır fonksiyonlara ve sese asla takılmayın. En önemli kriter temel fonksiyonlarındaki güçlülük ve bunun makinenin miadının son gününe kadar aynı şiddette devam edebilmesidir. Kaliteli markalar fırçalı motorlardan, bugün bundan daha iyisi bulunmuş dahi olsa en az 20-30 sene daha vazgeçmeyeceklerdir. Belki de hiç vazgeçmeyeceklerdir, sadece bu tipleri geliştirme yoluna gidecek ya da gider görünceklerdir. Sebebi ise fırçalı motorların dışındaki herhangi bir motor bu derece şiddetli ve uzun süreli kullanımlarda hep başarısız kalmış ve neticede de vazgeçilmiştir.
    Çamaşır makinelerinde gelişme olarak adlandırabileceğimiz(geçmiş 20 yıla göre) yegane ilerleme daha büyük tambur hacimlerinin sorunsuz ve küçük tamburların işlevini eksiksiz yerine getirebilme özellikleridir.
    Yani eski sorunsuz, güçlü ve fonksiyonel beşliklerin yerini sekizliklerin almasıdır. Üstelik de daha az elektirik harcaması ile(su tüketimindeki azalma biraz görecelidir).Yoksa değildir asla, söylendiği gibi aşırı sessizlik ve bir sürü dijital kıvır-zıvırın çamaşır makinelerine eklenmesi.
    Özet olarak şöyle bitireyim: Siemens12s760 veya Bosch Was24761(ikisi aynı makinedir), bildiğiniz en sağlam beş kiloluk eski model bir tam otomatiğin, sekiz kiloluk tambura sahip yeni versiyonudur.
    Şunu bilin ki hiç bir çamaşır makinesi aşırı sessiz olmaz. Sıkma esnasında zorlanmayan çamaşır makinesi olmaz. Önemli olan tüm bunları uzun yıllar ilk günki gibi yapabilmeleridir. Bunun için de sağlam olmaları en önemli özellikleri olmalıdır çamaşır makinelerinin.
    Alın, kullanın. İnanın bu yazdıklarıma siz de katılacaksınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otuuuz5 -- 15 Şubat 2009; 21:25:37 >

• Ben de Siemens WM14S761TR ile AEG 84950 arasında kaldım.

Benim aradığım en önemli özellikler uzun ömürlü olması, mümkünse gömlekleri ütüye gerek bırakmayacak şekilde yıkaması ve sessizlik. Bu durumda hangisini almalıyım?

Bir de bu Siemens'in TR kodu ile bitmesi Türkiye'de üretildiğinin mi, yoksa Türkçe ön paneli olduğunu mu gösteriyor? AEG'nin AB üretimi olduğunu biliyoruz ama malum Romanya da AB ülkesi, bu makineler gerçekten nerede üretiliyor?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bosch mu?Arçelik mi?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • AEG'nin üretim yeri İtalya %90 ihtimalle ama Avrupa üretimi yazıyor. Electrolux'ten yola çıkarak öyle olduğunu düşünüyorum.

Siemens'in S serisi Alman malıdır. TR dediğiniz gibi Türkiye'ye özel üretim olduğunu gösterir. EU kodlu ürün yerli olabildiği gibi TR kodlu ürün de ithal olabiliyor.
  • quote:

Orjinalden alıntı: candogan62
    AEG'nin üretim yeri İtalya %90 ihtimalle ama Avrupa üretimi yazıyor. Electrolux'ten yola çıkarak öyle olduğunu düşünüyorum.
    Siemens'in S serisi Alman malıdır. TR dediğiniz gibi Türkiye'ye özel üretim olduğunu gösterir. EU kodlu ürün yerli olabildiği gibi TR kodlu ürün de ithal olabiliyor.

Cevap için çok teşekkür ederim.

Bu kırışıklık önleme işini önemsediğim için sormak istiyorum. S serisindeki petek dokulu kazanın kırışık önlemeye katkısı diğerlerine göre ne ölçüdedir?
  • S serisinde su damlası yapısında tambur vardır. Petek doku Miele'de çamaşır yıkamayı hassaslaştıran bir tasarımdır. Siemens'te o kadar etkin olmasa da deliklerin küçük oluşu ve su damlası kabartıları çamaşırların bir nebze daha hassas yıkanmasını sağlar.(Siemens, Miele'yi taklit etmiştir yani) Bunun yanında Siemens'te gömleklere özel gömlek programı vardır. AEG'nin tambur hacmini bilmiyorum, Siemens'te 65lt, LG ve Arçelik'te 60lt tambur var. Tambur hacmi de çamaşırların rahatça yıkanmasına katkıda bulunur, sıkışıp kırışmalarını engeller. Kırışık önleme tuşu da Siemens'in buluşudur ama artık tüm makinelerde mevcut.
  • Petek dokulu kazandan ötürü ilk Miele'ye karar vermiştim ama zaten pahalı olan fiyatlarının bir de üstüne koydular. Ekonomik kriz ortamında daha da pahalı hale geldiler. Ben de vazgeçtim torunun çamaşır makinesi ihtiyacını şimdiden düşünmekten ve yukarıdaki iki model arasında kaldım. Gönlüm her ikisinden de yana AEG'nin sessizliği çok cezbediyor, Siemens'in ise daha dayanıklı olduğuna inanıyorum. Zor bir durum.
  • Bugün AEG ve Siemens'i Electroworld'de inceledim. Her ikisi de 8kglik olmasına rağmen Siemens'in kazanı bana daha büyük geldi. Ancak AEG'nin plastik kalitesini daha üstün buldum.
  • Hocam AEG nin plastik kalitesinden emin misin ?

ben en son Electroworld de baktigimda bu nasil bir plastik demistim.

Digital ekranin altinda bulunan gri renkteki butonlari gördügümde , bu kadar olur demistim

o gri butonlarin üzerinde dalgalar 50 cm uzaktan görülebiliyordu.

sanki butonlarin plastigini fazla karistirmadan kaliba dökmüsler , o da öyle olmus gibi idi ..

artik cinliler bile o kadar kötü plastik dökmüyorlar.

tekrar bakmani tavsiye ederim. aslinda bunlar abuk subuk detaylarda yine de insan uyuduruk plastik kullanilmis bir makina almak istemiyor bizde ki eski arcelik 2100 plastigi bile onca yila ragmen yine de acik sari ve halen kaliteli.

aslinda siemens in yerine kesinlikle LG yi tercih ederdim ,sayet avrupada yasasa idim

beni sinirlendiren olay LG 1406 modeli ingilterede 500 pound a yani 1150 YTL ye satilirken burada arkadaslar 1800 ün altina burun kiviriyorlar.
    Türkiye de nasil olsa tokatlanacak bol . nasil olsa bir keriz cikiyor alacak

AEG de öyle , Almanya da 450 EUR ya aliniyor o bahsettiginiz makine .. türkiye de adamlar 1500YTL nin altina burunlarindan kil aldirmiyorlar.

Ama Siemens öyle degil fiyatlari avrupa ile ayni hatta su aralar YTL EUR kurundan dolayi cok uygun

yilbasinda Almanya Mannheim Saturn da WM16S740OE makinayi 879 EUR yaziyordu

TR de su an da Wm14S761 modelini 1250-1300 TL ye alina biliyor buda 580-600 EUR para yapiyor

üsterlik birde 45 YTL veriyorsun makinanin garantisini 7 yila cikariyorsun.

AEG sanirim 3 yil garanti ek garanti ya 90 YTL ya da 110 YTL..

LG ise sanirim 2 Yil malina Motoruna da 10 Yil garanti veriyor.

Illahi ki Siemens demesemde bulunulan kosullarda fiyat/performansi en iyi olan Siemens.

digerleri hizmeti iyilestirsin ve tokatlamayi kessin ,sayet halen yasarsak bir daha ki serfere onlardan aliriz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kiladam -- 17 Şubat 2009; 10:17:39 >

• Ok Siemens alalım da WM14S761 modelini 1250-1300 TL'ye İstanbul'da kim veriyor?
  • Altınhanda spotçularda bulabilirsin anca, bayiilerde sanmıyorum.

quote:

Orjinalden alıntı: hesheit

Ok Siemens alalım da WM14S761 modelini 1250-1300 TL'ye İstanbul'da kim veriyor?
  • Garanti?

quote:

Orjinalden alıntı: xenophe
    Altınhanda spotçularda bulabilirsin anca, bayiilerde sanmıyorum.
    quote:

Orjinalden alıntı: hesheit
    Ok Siemens alalım da WM14S761 modelini 1250-1300 TL'ye İstanbul'da kim veriyor?

• Ambalajlı ve faturalı olduğu sürece bayiden satın almayla hiç bir farkı yoktur.
  • Bizim bosch çamaşır makineside miyadını doldurmak üzere artık sanırım bende alman üretimi logixx lere bakıyorum ama bazılarından iyi yıkamadığı yönünde duyumlar alıp biraz soğumuştum bir kaç kullanıcı yorumu daha gelse çok iyi olacak
  • was24761 tr yi 1400 tl/8 taksitle sipariş ettim.(bayiden)
    uzunca bir araştırmadan sonra buna karar verdım.
    Candoğan hocam fiyat iyi mi?
    daha uygun alınabılırmı?
    Şimdiye kadar ki sorularıma sabırla cevap yazdığın içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum.
  • Selam,

Bu hangi bayidir acaba?
    Makinaniz geldi mi? Ne kadar sürdü teslimat ve kurulum. Hemen kullanıma geçebildiniz mi?
    quote:

Orjinalden alıntı: umera

was24761 tr yi 1400 tl/8 taksitle sipariş ettim.(bayiden)
    uzunca bir araştırmadan sonra buna karar verdım.
    Candoğan hocam fiyat iyi mi?
    daha uygun alınabılırmı?
    Şimdiye kadar ki sorularıma sabırla cevap yazdığın içinde ayrıca çok teşekkür ediyorum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.