Hocam otomobil piyasasından örnek vermeden önce o piyasayı da öğrenin derim. Çünkü passat ile aynı segment Mercedes E serisi değil C serisidir(c200). Ve fiyatları da birebir ayni. Passat dizel otomatik elegance ile Mercedes c200d elegance(aynı segment aynı donanım paketleri) şu an aynı fiyatta. Passatın E serisi ile kıyaslanması için önce E segmentine çıkması daha sonra da 40 fırın ekmek yemesi gerekir. Mercedes e serisini ancak arteon ile kiyaslayabilirsiniz. Amacım konuyu dağıtmak değil, örnekleme çok yanlış olmuş. Çamaşır makineleri ile otomobil kıyaslaması çok anlamsız. Milletimiz Çok özellikli bir çamaşır makinesi alıp iki program kullanıyorken çok özellikli araba aldığı zaman o özellikleri mecbur kullanıyor(sürücü kullanmayı bilmese bile araba fark ettirmeden bir çok işi yapıyor) yani çok donanimli ama 10 sene ömürlü bir makine almaktansa temel donanımlara sahip 20 sene kullanım ömrüne sahip bir makine almak daha mantıklı benim gözümde. O yüzden ben de şu an üst segment BSH alacak bütçesi olanlara giriş seviyesi miele öneriyorum çok daha mantıklı. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 9 Aralık 2020; 23:48:17 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SIEMENS WM14W560TR alındı (5. sayfa)
-
-
Merhabalar tekrar. Estağfurullah tartışmak değil zaten niyetimi fikir paylaşımı, Elbette sonuçta ben aleni şekilde bir markayı satıyorum.
Fakat bunu yaparken diğer markaları gömerek yapmamaya çalışıyorum ve bildiğim kadarı ile doğru ürün seçimi yaptırmaya özen gösteriyorum. Ayrıca elbette burada birine destek verdiğimde benden almış olsun olmasın bu da beni bir adım öne taşıyor buna hayır diyemem. Okuyan kişiler bakıyor karar verirken de kendinden almayana destek veriyor diyorlardır mutlaka. Sonuçta burada rutin mağazaya gelen insanlar gibi bir topluluk değil daha güvene dayalı bir ortam var ve bu bir tek benim ya da sizinle değil buradaki iyi kötü tüm üyelerle oluyor. Ben ilk günden beridir açıkça satış yapıyorum markam belli ismim belli =) burada baştan beridir bir çizgide ilerlemeye çalıştığımdan hala buradayım aslında yoksa siz nereye ne para verirseniz verin buradaki topluluk istediği sürece varsınız bir yerde. Yoksa olay reklam vs değil buradaki kişilerin yazdıkları yorumlar çok çok önemli.
Ciddi söylüyorum 9,5 /10 yıldır Siemens işindeyim. Ben mi çok şanslıyım bilmiyorum mesela kurutmalarda yıllık bakım bende hiç başıma gelmedi :) çamaşır bulaşık yıkama problemi tahtalara vurayım yaşamadım ya cidden şanslıyım ya da doğru yönlendirmeler yapmışım. Elbette sorun olanlar oluyor eve girmiyor istediği umduğu diyeyim sessizlikte olmayabiliyor göreceli şeyler de var fakat %100 olmasa da % 99 müşterilerle memnun ayrılıyoruz =) bu da bir sonraki müşteriyi ister istemez getiriyor.
Benim yukarıda demek istediğim zamanında çok tartışıldı yazıldı çizildi halen yazıyoruz hepimiz fakat bunun sonu yok herkes sizinde dediğiniz gibi doğru bildiği şekilde özellikle şunu da söyleyeyim bir markanın modelinde sorun yaşadı ise modeli ve markasını yazmalı bence tüm marka kötü algısı yaratmamak adına.
Bu ortam bana değişik arkadaşlıklarda kurdurdu ben paramı da buradan kazanıyorum doğrudur, alıcı da satıcı da kazanıyor sonuçta bunun iki tarafa da artısı olduktan sonra sıkıntı yok =)
-
Merhabalar Kenan bey nasılsınız uzun zaman oldu yazmayalı birbirimize umarım iyisinizdir.quote:
Orijinalden alıntı: K-E-N-A-NHocam otomobil piyasasından örnek vermeden önce o piyasayı da öğrenin derim. Çünkü passat ile aynı segment Mercedes E serisi değil C serisidir(c200). Ve fiyatları da birebir ayni. Passat dizel otomatik elegance ile Mercedes c200d elegance(aynı segment aynı donanım paketleri) şu an aynı fiyatta. Passatın E serisi ile kıyaslanması için önce E segmentine çıkması daha sonra da 40 fırın ekmek yemesi gerekir. Mercedes e serisini ancak arteon ile kiyaslayabilirsiniz.
Amacım konuyu dağıtmak değil, örnekleme çok yanlış olmuş. Çamaşır makineleri ile otomobil kıyaslaması çok anlamsız. Milletimiz Çok özellikli bir çamaşır makinesi alıp iki program kullanıyorken çok özellikli araba aldığı zaman o özellikleri mecbur kullanıyor(sürücü kullanmayı bilmese bile araba fark ettirmeden bir çok işi yapıyor) yani çok donanimli ama 10 sene ömürlü bir makine almaktansa temel donanımlara sahip 20 sene kullanım ömrüne sahip bir makine almak daha mantıklı benim gözümde.
O yüzden ben de şu an üst segment BSH alacak bütçesi olanlara giriş seviyesi miele öneriyorum çok daha mantıklı.
Alıntıları Göster
Araba örneğinde haklı olabilirsiniz çok anladığım konu değil en son micram vardı :D olay burada anlatmak istediğini karşı tarafa izah için yollar. ve bu anlatım da başarı oranım iyidir bu arada orayı da belirteyim :D
Ben 10 yıllık evliyim evimde IQ300 Çamaşır makinesi var, burada 10 yıl ömrü olacak demeniz hata bence. Halen de kullanmaya devam ediyorum dilerseniz numaram da var görmek isteyenle görüntülü görüşebilirim yeri geliyor müşterilerle konuşuyorum o şekilde.
Yani buradaki olay yerli aldın 5 sene sonra çöp diye bir durum söz konusu değil ki, ben almanya üretimlerini ilahlaştırmıyorum fakat mielenin'de bazı ortamlarda abartıldığı düşünüyorum cidden.
Fakat o bütçeyi ayırabilecek kişilerin de ki bir çok kişi ile görüyorum seçimlerini nasıl kullandıklarını az çok biliyorum çok azı alım yapmadan yoluna devam ediyor, konuştuklarımdan bunu görüyorum. Sizin mantıkta yaklaşan az kişi var, ama bu yanlış olduğu anlamına gelmez kesinlikle.
Bu arada Passat bana C200 den çok daha yakışıklı geliyor ;) beyazı hariç kiralık araç görünümü çok fazla :D
-
quote:
Orijinalden alıntı: shopsiemens
Merhabalar tekrar. Estağfurullah tartışmak değil zaten niyetimi fikir paylaşımı, Elbette sonuçta ben aleni şekilde bir markayı satıyorum.
Fakat bunu yaparken diğer markaları gömerek yapmamaya çalışıyorum ve bildiğim kadarı ile doğru ürün seçimi yaptırmaya özen gösteriyorum. Ayrıca elbette burada birine destek verdiğimde benden almış olsun olmasın bu da beni bir adım öne taşıyor buna hayır diyemem. Okuyan kişiler bakıyor karar verirken de kendinden almayana destek veriyor diyorlardır mutlaka. Sonuçta burada rutin mağazaya gelen insanlar gibi bir topluluk değil daha güvene dayalı bir ortam var ve bu bir tek benim ya da sizinle değil buradaki iyi kötü tüm üyelerle oluyor. Ben ilk günden beridir açıkça satış yapıyorum markam belli ismim belli =) burada baştan beridir bir çizgide ilerlemeye çalıştığımdan hala buradayım aslında yoksa siz nereye ne para verirseniz verin buradaki topluluk istediği sürece varsınız bir yerde. Yoksa olay reklam vs değil buradaki kişilerin yazdıkları yorumlar çok çok önemli.
Ciddi söylüyorum 9,5 /10 yıldır Siemens işindeyim. Ben mi çok şanslıyım bilmiyorum mesela kurutmalarda yıllık bakım bende hiç başıma gelmedi :) çamaşır bulaşık yıkama problemi tahtalara vurayım yaşamadım ya cidden şanslıyım ya da doğru yönlendirmeler yapmışım. Elbette sorun olanlar oluyor eve girmiyor istediği umduğu diyeyim sessizlikte olmayabiliyor göreceli şeyler de var fakat %100 olmasa da % 99 müşterilerle memnun ayrılıyoruz =) bu da bir sonraki müşteriyi ister istemez getiriyor.
Benim yukarıda demek istediğim zamanında çok tartışıldı yazıldı çizildi halen yazıyoruz hepimiz fakat bunun sonu yok herkes sizinde dediğiniz gibi doğru bildiği şekilde özellikle şunu da söyleyeyim bir markanın modelinde sorun yaşadı ise modeli ve markasını yazmalı bence tüm marka kötü algısı yaratmamak adına.
Bu ortam bana değişik arkadaşlıklarda kurdurdu ben paramı da buradan kazanıyorum doğrudur, alıcı da satıcı da kazanıyor sonuçta bunun iki tarafa da artısı olduktan sonra sıkıntı yok =)Estağfurullah diğer markaları gömdüğünüzü söylemedim sonuçta bunu yapmak her ne olursa olsun doğru değil. Bu işi yapsanız bile objektif olunmalı ki dediğiniz gibi Güven kavramı kazanılsın. Böyle yapılınca zaten otomatikman güven kazanıyorsunuz insanlar da sizden alışveriş yapıyor hem siz hem de karşı taraf karlı çıkmış oluyor.
Demek istediğim burada iki tarafın da kazancı olmasıydı. Yoksa sadece karşı tarafın kazancı olmuyor sizin oluyor ilk önce sonra karşı tarafın. Ama dediğim gibi olmalı da tabii ki. Sonuçta tercih hakkı müşteriye aitttir.
O da sizin şansınıza olmuş diyelim. Gerçekten bu problemler yaşanıyor yaşanabiliyor ama yaşamadan kullanan bir sürü insanlar da var. Sanırım biraz da şans meselesi.
Beklentiler bazen dediğiniz gibi gerçek hayal dünyasından apayrı olabiliyor.
Evet kesinlikle buna katılıyorum. Ayrıca markadan çok model önemlidir. Bir markanın kesinlikle en alt modeli ile en üst modeli aynı klasmana donanıma kaliteye konfora sahip olamıyor maalesef. Markadan çok ürün tercih ederken kesinlikle bence modellere bakılmalı.
Siz memnun müşteri memnun ise ortamdan memnun iseniz sorun sıkıntı yok. Başarılarınızın devamını dilerim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Ben zaten sizin de bildiğiniz gibi konudaki makinenin bosch karşılığını kullanıyorum siz de öyle. Konuyu dağıtacak bir şey yazmadım bu model hakkında yapılan yorumlara şaşırdığımı belirtip makinenin sorunsuz bir şekilde çalıştığından bahsettim. Konuyu dağıtacak bir şey yazdığımı düşünmüyorum. İyi forumlar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: shopsiemens
Merhabalar Kenan bey nasılsınız uzun zaman oldu yazmayalı birbirimize umarım iyisinizdir.
Araba örneğinde haklı olabilirsiniz çok anladığım konu değil en son micram vardı :D olay burada anlatmak istediğini karşı tarafa izah için yollar. ve bu anlatım da başarı oranım iyidir bu arada orayı da belirteyim :D
Ben 10 yıllık evliyim evimde IQ300 Çamaşır makinesi var, burada 10 yıl ömrü olacak demeniz hata bence. Halen de kullanmaya devam ediyorum dilerseniz numaram da var görmek isteyenle görüntülü görüşebilirim yeri geliyor müşterilerle konuşuyorum o şekilde.
Yani buradaki olay yerli aldın 5 sene sonra çöp diye bir durum söz konusu değil ki, ben almanya üretimlerini ilahlaştırmıyorum fakat mielenin'de bazı ortamlarda abartıldığı düşünüyorum cidden.
Fakat o bütçeyi ayırabilecek kişilerin de ki bir çok kişi ile görüyorum seçimlerini nasıl kullandıklarını az çok biliyorum çok azı alım yapmadan yoluna devam ediyor, konuştuklarımdan bunu görüyorum. Sizin mantıkta yaklaşan az kişi var, ama bu yanlış olduğu anlamına gelmez kesinlikle.
Bu arada Passat bana C200 den çok daha yakışıklı geliyor ;) beyazı hariç kiralık araç görünümü çok fazla :D
Alıntıları Gösterİyiyim serdar hocam sizi sormalı:))
10 sene ömürlü olacak diye ben demiyorum bizzat firma kullanım kılavuzunda kendisi yazıyor kullanım ömrü 10 senedir diye. 8 sene gider 12 sene gider orası kullanım şekline göre değişir ancak ekonomik olarak 10 sene çalışacak şekilde tasarlanır.
Ben çok gördüm uzay üssü gibi makineler alıp beyazlar için pamuklu 90, renkliler için sentetik 40 kullanan insanları. O yüzden donanımlı bir makine alıp hakkını vererek kullanan çok insan olduğunu düşünülmüyorum
Örnek verirken ben yine de doğru örnek vermek taraftarıyım. Kozmetik görünüm zevki kişiden kişiye değişir ancak ne kadar pahalı olursa olsun trafikte sürüyle gördüğünüz bir araba ne premium olur ne de kaliteli olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi K-E-N-A-N -- 10 Aralık 2020; 0:15:50 >
-
Yahu siz demediniz mi ben 10 yıldır kullanıyorum sorun yaşamadım böyle yorumlari görünce şaşırıyorum diye birincisi ben sizin waw serisi mi way serisi mi vs.kullandığınızı bilemem müneccim değilim.
İkincisi benim kiyaslamam bir önce ki seri ya da serilerle yeni serilerin arasinda ki kalite farkını anlatmak yeni serilerde yerli,alman farketmez yay,rulman,körük sesi şikayetleri artmış durumda ben bunlari anlatmak istiyorum siz olayı farkli yere çekip tartışma cikartma amacisindasiniz anlaşılan.
Siz bu markalari satıyorsunuz biz ise yillar boyunca kullanip deneyimliyoruz kullanan taraf olarak daha çok tecrübe edindigimiz noktalar olduğunu düşünüyor buna gore yorum yapıyoruz.
Ben ilk defa bsh ürünlerini kullanmiyorum evimizde wfl1610 modeli tam 15 yil arızasız hizmet etti bmotor kömürü bitti diye yeniledik yoksa kömür degistirsek daha da giderdi.
Onun yerine anneme serie 6 wat24460tr aldık 6 yıldır sorunsuz kullanıyor ben ise cmg100dtr aldim senesini doldurmadan makine traktöre döndü ve evimi su bastı.
Kusura bakmayın ama eski seriler ile yeni serilerin arasinda kalite farki var.Rulman sesi,yay sesi,körük sesi şikayetleri artmış durumda ayrıca çamaşır yırtma şikayetleri de çok.Servis hizmetleri ise bariz olarak sorun görülmesine rağmen para koparma peşinde bu danışıklı dövüşmüdür bilemem ayrica program ve ekstra özellik olarak rakiplerine göre yavan kalıyor tüm bunlari dikkate alarak izlenen fiyatlandırma politikasıyla birlikte eleştirmek en doğal hakkimiz.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Razor CrestYahu siz demediniz mi ben 10 yıldır kullanıyorum sorun yaşamadım böyle yorumlari görünce şaşırıyorum diye birincisi ben sizin waw serisi mi way serisi mi vs.kullandığınızı bilemem müneccim değilim.
İkincisi benim kiyaslamam bir önce ki seri ya da serilerle yeni serilerin arasinda ki kalite farkını anlatmak yeni serilerde yerli,alman farketmez yay,rulman,körük sesi şikayetleri artmış durumda ben bunlari anlatmak istiyorum siz olayı farkli yere çekip tartışma cikartma amacisindasiniz anlaşılan.
Ben 10 yıldır kullanıyorum diye bir şey yazmazdım burdan anlaşılıyor ne kadar dikkatli okuyup anladığınız (!) Tartışmaya gerek olduğunu düşünmüyorum şu andan itibaren.
Bencede tartışmaya gerek yok sizinde nasil okuyup lafları çarpıtıp zeytinyağı gibi üste çıkmanız ortada alman üretimi bile ağzıma almamışken ve de bosch'u genel olarak yorumlarken sadece bu modeli elestiriyormusum gibi gelip burada hayal dünyanızın kurgularını yansıtmanız trajikomik bir durum siz haklı olduğunuzu sanmaya devam edin !!!
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 10 Aralık 2020; 13:22:45 >
quote:
Orijinalden alıntı: Razor CrestBencede tartışmaya gerek yok sizinde nasil okuyup lafları çarpıtıp zeytinyağı gibi üste çıkmanız ortada alman üretimi bile ağzıma almamışken ve de bosch'u genel olarak yorumlarken sadece bu modeli elestiriyormusum gibi gelip burada hayal dünyanızın kurgularını yansıtmanız trajikomik bir durum siz haklı olduğunuzu sanmaya devam edin !!!
Konu başlığını okuyun önce. Konu ALMANYA ÜRETİMİ modelin konusu. Başka da söze gerek yok.
-
Pardon ? 6-7 yıl önce açılmış konunun konu başlığını okuyun demişsiniz güncel mesajlar 3.sayfa da yer alıyor bakın bakalım kim ne yazmış okuyun bir zahmet.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Razor Crest -- 11 Aralık 2020; 13:36:22 > -
Kesinlikle Variosoft üzerine daha çok düşünülmüş doğru dizayn edilmiş bir tambur. Tek sorunu deliklerin konumu gereği rende etkisi yapması. Aslında bu yıkama anında olacak birşey de değil zaten amaç deliklerin küçültülerek çamaşıra nüfuz edecek suyun basıncını artırmak. Zaten paletleri mevcut wavedrumların iki katı büyük bir kere. Bu eksiklikte tam yükte toz deterjan izi veya tozlanmalara sebep olmuş bu yüzden bosch sujetini ekledi zaten. Tamamen eksiği kapatmak için.
Yinede ben eski makinemize eşdeğer yıkadığı için memnundum hem de daha sessiz daha kısa sürede. Ancak gelen servisler afedersiniz ama içine etti makinenin. Yere göğe sığmayan bosch servisinin taktığı arızalı parçalar yüzünden makinenin kasası da paneli de hasar gördü. Sesi çıkmayan sarsılmayan makine yürür oldu. Kalite düşüşünü kendi kıllandığım modele göre kıyaslarsam yıllar içinde tek farkettiğim pompa gövdesi değişmişti sadece. O da eski waslarda kullanılan siyah beyaza çok benziyordu. Onun dışında ilgilenmedim zaten. Bir de bu yeni 10 kg modellerde zahmet edip paletleri sabitlemişler. Bizim yıllarda üretilenler hatta şu an üretilen 8-9 kglerin bile paletini ileri geri yapınca tık tık ediyor. Bir Alman markasına hele ki o marka BOSCH SİEMENS gibi dev markalarsa bu kesinlikle yakışmayan bir kalite.
Her neyse geçen genel müdürlüğü aradım artık kavga ettim. Bu son takılan kazanda korkunç bir rulman sesi geliyor. Ayrıca tambur boşluğu da var ancak gelen teknisyen utanmadan sert demirli cisim yıkanmış kullanıcı hatası diye not düşmüş. Sert cisim de fermuarlı eşofman üstü 🤯 Ben de bana makineyi servisinizin önüne attırıp yaktırmayın size kullanıcı hatasını o zaman nasıl olurmuş gösteririm diyince hemen yeniden servis yönlendirdi ertesi güne.
Gelen arkadaş tesadüf elektrikli süpürgemize de arıza tespitine gelmişti. O zamanda yazmıştım foruma 10 yıl garantili makinemin 3. yılında motor rulmanı gitmişti ancak arkadaş sağolsun merkezin bu makinelerde 10 yıl garanti yok dayatmasına rağmen götürdü yaptırıp getirdi. Sağolsun işini hala layığıyla yapan insanlar var. Yine bu arkadaş geldi makinenin tamburunu kontrol etti bunun bilyelerde boşluk var dedi, üst paneli söktü makine sök-tak yapmaktan yalama olmuş vidaları tutmuyor ondan sesi çıkıyor dedi hakikaten de öyle ön sacı tutan vidaların ikisi boşa dönüyor. Yetmemiş bir de elektronik panelin dişini kırmışlar üstüne birde anlaşılmasın diye vida atmışlar arkasından.
Her birini not aldı rapora ekledi masrafı 3.500 civarı birşey tuttu gerisini merkezle siz konuşup çözün dedi.
Haliyle bende hakkım olan yeni makineyi bekliyorum şu an. Ancak arkadaşlar şunu söylemeliyim ki artık hiçbir makina eskisi gibi değil ve olmayacak. Gerçekten 10-15 yıl kullanabiliyorsanız öpüp başınıza koyun. Bu makineyi bizimle beraber kaç kişi daha aldı etrafımızda ama bizim kadar sorun yaşayanı yoktur herhalde. Bu saatten sonra da temel ihtiyaçlarımıza yetecek makineler almayı planlıyorum artık. En son 5.400 olan electrolux 2166 bile 6.400 lere çıkmış. Gerçekten şu durumda bana giriş miele almak daha cazip geliyor artık. Ya da iyi denilenlerin en ucuzunu almalı.
Miele için de bu kurulum parası çok can sıkıcı mevzuyu tüketici haklarına taşımak gerek. Bu tamamen fırsatçılık çünkü.
-
quote:
Orijinalden alıntı: Riverice030Merhaba waw serisinin was serisine nazaran hiçbir paŕçası aynı değildir ( amörtisör haric ) denge taşıda dahil sizin makinenizin ağırlığı ortalama 71 kg iken was serisi 82 kg denge taşının aynı olduğunu nerden çıkardınız acaba forum dh ye bir sürü iç aksam fotoğrafları atıldı oradan bakabilirsiniz :)
Merhabalar. Dizayn farkı olsa da was ve waw serisinin kasa statik dizaynı, kullanılan malzeme türü ve kart gibi parçalar aynı hocam. Arada panel farkı, tambur doku dizaynı ve press dışında iki makine de aynı materyaller aynı miktarda kullanılarak üretilmiş zaten.
Denge taşı farkı iki makinenin balans dizaynıyla ilgili ki waslarda iki kalın yay kazanı tutarken wawlarda bir kalın iki ince yay kazanı tutuyor haliyle beton blok yayılım göstermeden merkeze baskı sağlıyor sadece.
Ona bakarsanız zaman içinde wasların ilk amortisörü de dikdörtgen plastik amortisörlerdi zamanla vestelin de şu an kullandığı çelik pistonlu amortisörlerle değişti bunlar.
Ben donanım dışında iki makinede ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum iki makineye de hakimim zaten. Ancak WAS tabiiki de kazan dizaynıyla yalıtımıyla daha öndeydi.
İç aksamlarına da fazlaca hakimim merak etmeyin :)
-
bende 2 makineyede hakimim hocam :) zamanında was24361tr modelini 9 sene kullandım waw serisiyle kasnağına kadar herşeyi farklı kazan plastiği kaliteside farklı :) zaten boschun sitesinden bakarsanız parça modellerine görürsünüz inverter wasların motor kartıda farklı motoruda farklı 2 makineyide kullanan insan yıkama perfonmansı kalite farkını net şekiĺde anlar iç aksama benimde merakım olduğu için denge taşına aynı demenize şaşırmıştım üstelik was serisinin denge kontrol sistemi 3d sensör tarafından yapılmakta bu waw serisinde yok way serisindede mevcut . Nedense wastan sonra kimse kalite düşüşünü kabullenmek istemiyor... daha geçen gün sizin makineniz ile was28840tr yi yan yana karşılaştırdım waw serisi wasın yanında yerli üretim gibi kalıyordu :)
quote:
Orijinalden alıntı: denizata06Merhabalar. Dizayn farkı olsa da was ve waw serisinin kasa statik dizaynı, kullanılan malzeme türü ve kart gibi parçalar aynı hocam. Arada panel farkı, tambur doku dizaynı ve press dışında iki makine de aynı materyaller aynı miktarda kullanılarak üretilmiş zaten.
Denge taşı farkı iki makinenin balans dizaynıyla ilgili ki waslarda iki kalın yay kazanı tutarken wawlarda bir kalın iki ince yay kazanı tutuyor haliyle beton blok yayılım göstermeden merkeze baskı sağlıyor sadece.
Ona bakarsanız zaman içinde wasların ilk amortisörü de dikdörtgen plastik amortisörlerdi zamanla vestelin de şu an kullandığı çelik pistonlu amortisörlerle değişti bunlar.
Ben donanım dışında iki makinede ciddi bir fark olduğunu düşünmüyorum iki makineye de hakimim zaten. Ancak WAS tabiiki de kazan dizaynıyla yalıtımıyla daha öndeydi.
İç aksamlarına da fazlaca hakimim merak etmeyin :)
Alıntıları GösterHocam waw ile was ın yay konumları ve sayıları bile tamamen farklı diye hatırlıyorum hatırlıyorum kaldı ki motor ve inverter kartları kesinlikle farklı tek aynı olan amortisör ve pompa motorları. Geri kalan her şey tamamen farklı bu iki seride. Ayrıca was serisinin aşırı derecede rulman sesi problemi var. Waw serisi 2-3 kat daha sessiz kalır bu konuda. Ha bir de kronik 6. Yılda bozulma problemini unutmadan yazmak gerek.
-
Bu linklerden teknik çizim şemasına bakabilirsiniz aradaki farklar anlaşılır 👍
https://www.bosch-home.co.uk/supportdetail/product/WAW28560TR/01#/Tabs=section-manuals/
-
kesinlikle çoğu şey farklı ancak was serisi ile waw serisinin ses dbleri aynı tek was28840tr modeli farklı onda yalıtım olduğu için 49 db yıkama 71 db sıkma kronik problemleri yok banyoda kullanıldığı için kartlar nem alıyor bozuluyor 11 senedir sorunsuz kullanılan inverter waslar var nem almadıkları için :)
Doğru diyorsunuz ancak bahsettğiiğiniz farkları zaten ben de dile getirdim. Wawda kazan içi stabiliteyi korumak adına tek yaydan iki yaya çıkarılmış bunu dile getirdim. Bunun dışında bahsettiğiniz kasnak farkı aman aman bir farklılık değil zaten. Motorun hele neyi farklı onu hiç anlamadım. Yine aynı indüktans motor. Aynı inverter sürücü ile çalışıyor. Kasa saclarının kalınlığı inceliği hakkında yorum yapmıyorum ki dikkat ettiyseniz daha önce WAS serisinin çelik ve metal aksamlarının daha tok oturaklı olduğunu zaten dile getirmiştim. Ancak temel askı iskeleti iki makinede de birebir aynı.
Ventiller aynı, tesisat aynı, miktar otomatiği yazılımı aynı. Ben fonksiyonel ve tasarımsal farklara değinmedim zaten. Ayrıca iki makine arasındaki kalite farkını da ilk dile getirenlerdenim daha eski mesajlarımı incelerseniz. Buna rağmen oturaklı sessiz bir makine waw serisi. @batu25 hocamın da dediği gibi sarsıntı emme sessizlikte waslardan önde. Dikkatinizi çekerim wasların yalıtım malzemesi yok bu makinelerde. 3D sensöre gelecek olursak. Yeni yazılımla bu sorun giderilmeye çalışılmış yük tamamen motora bırakılmış. Bu da yeterli mi değil tabii ancak aquasensörde yok aksine bu makinelerde hatta wasları öne çıkaran birçok özelliği bu makineye entegre edip homeprofessional diye satmıyor mu bu adamlar zaten?
Bu iki makinenin birbiriyle klasman dizayn kaba tasarım olarak aynı olduğunu yinelemek isterim sonuçta bosch babamın oğlu değil elimdeki de sonuçta vazgeçilmez bir makine de değil. Neyin neyden üstün olduğunun farkındayım bende şu an.
dipnot: web sitesi bilgilerine çokta güvenmemeli sonuçta waw serisinin yeni karşılığı wax serisi 84 kg.
12-13 kg farkı bir pompa tertibatı da sağlamayacağına göre bana kalırsa bu bilgilendirme hatasıdır derim ben. Bizim makine alman sayfalarında dediğiniz gibi 71-72 civarında ama burada bilgiler bana sallamasyon geliyor. Hatta son model was24765tr 61 kg mümkün mü bu sizce?
-
quote:
Orijinalden alıntı: Riverice030kesinlikle çoğu şey farklı ancak was serisi ile waw serisinin ses dbleri aynı tek was28840tr modeli farklı onda yalıtım olduğu için 49 db yıkama 71 db sıkma kronik problemleri yok banyoda kullanıldığı için kartlar nem alıyor bozuluyor 11 senedir sorunsuz kullanılan inverter waslar var nem almadıkları için :)
Bahsettikleriniz 62 serisi olanlar. İlk Varioperfectlerde böyle sıkıntılar yok dikkat ederseniz arıza çıkaranlar 2013-2014 sonrası üretilen ekranı değişen waslarda. Ayrıca wasların hepsi yalıtımlıydı. Bana kalırsa gerçek alman da was serisi ilk idostu. Tank gibi bir makine ve idosu dışında koly kolay arıza çıkaranı da yok.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X