Onlarda yalıtım olabilir ama Eco silence drive modellerinin hiç birinde dediğim gibi en üst model 2 seri hariç ben de yalıtım göremedim diğer arkadaşlar da benimle aynı fikirde. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
SIEMENS WM14W560TR alındı (7. sayfa)
-
-
quote:
Orijinalden alıntı: denizata06Hocam miele powerwash 2.0 siz tavsiye etmiştiniz size attığım mesaja cevap olarak. Bence temel özellik ve kalite bakımında on numara makine. Ben olsam kendime alır mıyım alırım. O zamanda bahsetmiştim size tercih etmeyen yalnızca 50 derecesi olmadığından ve 1000-800 yerine 900 kullanılmasından tercih etmez. Ancak dedğiniz şartlarda bu kadar pratik ve bosch fiyatına en iyi miele yıkaması kesinlikle değer. Başka alternatif isteyen gitsin 2166MA alsın.
50 derecenin çok önemi yok benim için. Ara devirli makineleri de çok seviyorum. Katılıyorum onun dışında
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben kömürlü motor was kullanmıştım ondada herhangi bir yalıtım göremedim içi bomboştu 2 model haricindede rastlamadım yalıtıma dediğiniz gibi.
Konu açılalı 6 yıl olmuş. Ben de hayretler içinde girdim konuya Siemens nasıl 1700 diye. Silin gitsin şöyle konuları moderatörler ne iş yapıyor. Su mu satıyor?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tonodias -- 13 Aralık 2020; 16:47:1 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Riverice030ben kömürlü motor was kullanmıştım ondada herhangi bir yalıtım göremedim içi bomboştu 2 model haricindede rastlamadım yalıtıma dediğiniz gibi.
Evet ancak ben de sadece yazılı ekranlı kömürlü motorlu yurt dışında satılan WAS serisinde yalıtım gördüm. Onun dışında inverter motorlu olanlarda zaten dediğimiz gibi sadece en üst iki modelde var yalıtım.
Ancak ona da yalıtım denebilirse daha etkin iyi bir yalıtım zamanında Arçelik Orbital de kullanıldı şimdi de Arçelik 9147 YCM serisinde var.
-
Alerji programi olmayan serie 4 ve serie 6 serilerinin bir çoğu az suyla yikama yapiyor hele alt marka profilonun cihazlarını incelerseniz az su alma olayi daha belirgin.
Yani çok şaşırdım hocam. Tabii doğrudur hatta eski maxx serisinin neredeyse su kullanmadan durulama yapması gibi şikayetlere çok rastladım ama güncel alt serilerde bu durum devam ediyorsa sıkıntı büyük. Şu anda makinem pamuklu programında 50 derecede speed seçili durulama yapıyor ve su camın seviyesinde. Yani biz hiç böyle bir sorunla karşılaşmadık. Arada ağzına kadar doluyken kotlarda rinso toz deterjan iz bırakabiliyor ama genelde mixte yıkıyoruz biz siyahları ve kotları. Bunun dışında durulama şikayetimiz olmadı bizim.
Kömürlülerin alt kısmında değil yan duvarların aşağı yarısında ortalama 1-1.5 cm kalınlığında zift keçe var bugüne kadar 4 tanesinin amortisörünü değiştim hepsinde de vardı. Hatta ben diğer tüm was serilerinde aynı yalıtımın var olduğunu düşünüyordum waw serisinde bu yalıtımı kaldırdıklarını sanıyordum. Sizler beni bu konularda aydınlattınız ancak ben de bu konuda tecrübe edindiklerim üzerine konuşuyorum sizlerle.
evet bu dediğiniz yalıtımı ben sadece idosta gördüm yurt dışı modellerinde çoğunda var zaten bu ancak türkiyeye gönderilen waslarda rastlamadım siz rastlamış olabilirsiniz doğrudur çok ince zaten oda ne faydası varsa benim arçelikteki 2 3 katı kalınlığında o yalıtımın ve heryerinde var üst kapak ön duvar yanlarda en üste kadar
İşevselliği zaten tartışılır hocam. Dediğiniz gibi sadece kazan altından gelecek rezonans ve pompa sesini bastırmak adına kullanılmıştır heralde. Yoksa bu makinelerde yıkama adımında sessiz ama sıkmada uçak gibi olurdu zaten.
9147 YCM özellikle 4 amortisörlü serisi kesinlikle takdir edilecek bir yalıtıma sahip. Aynı izolasyon eski seri inlove(8127N) lerde de var ve epeyce sesini engelliyor makinenin.
Sizdeki sanırım 4 amortisörlü kapağı mıknatıslı değil eski usul manyetik kilitli olan seri. O üretimle şimdikilerin tek ortak noktası yıkama kalitesidir herhalde. Şimdiki arçeliklerin tamburu gerçekten teneke gibi. Paletler deseniz Variodrum paletlerden daha dandik.
bendeki 2020 üretim partından yeni nesil tambur var ve 3 amörtisörlü solda 2 sağda 1 adet var arcelik fiyatını arttırıyor ama malzemeden kısıyor kapağı ise eski tip değil direk çekince geliyor sizin boschda olduğu gibi bu arada eski tip tamburda kullandım yeni tipinide şuan kullanıyorum ilk çıkan aquawawe tamburdan daha iyi yıkıyor bu yeni nesiller
İlk tamburlarda herhalde kazan dokusu çamaşırı çok yıpratıyor diye biliyorum. Çok şikayet eden olmuş. Ama paletleri daha küçük ve ovalimsi. Sizdeki paletler köşeli çamaşırlara zarar vermiyor mu?
2020 üretimlerde körükte daha gelişmiş diye biliyorum ben ama tambur çeliği çok kalitesiz geliyor bana. Umarım uzun yıllar sorunsuz kullanırsınız. Arçelikte alınabilecek daha iyi bir makine yok.
hiç bir tamburunda yıpratma olayı yaşamadım ama bu yeni çıkan tamburun gövdesi ilkine göre daha kalitesiz evet ancak kullandığım bosch wat24581trninki gibi ince değil çamaşır sesini dışarıya o kadar yansıtmıyor geçenlerde dediğim gibi bayide bosch was28840tr gördüm kapalı kutu onu almayı planlıyorum arçelik fabrikasyon hatalı geldi hakem heyetine verdim iadesini bekliyorum.
Boschta tasarruf ön planda ama bu yüzden şikayet çok bende ki cmg100dtr de pamuklu programını hiç kullanmıyorum çünkü su seviyesi rezalet durulama da cama kadar su almıyor.Beyazlar için hijyen ekstra,renkliler için çok kirli değilse kot programını kirli ise sentetik programini kullanıyorum tabi üst seviye makinelerde program esnekliği olduğu için su seviyeleri bir miktar yüksek oluyor.
Su tamburlari bana daha başarılı geliyor.
Gerçekten çok şaşırdım hem de 9kg bir makinenin baz programında böyle kötü bir yıkama performansı olmamalı kesinlikle. Bizim makine tam dolu da olsa yarı dolu da olsa pamuklularda durulamada iyi su alıyor hatta speed seçili iken önerilenden fazla çamaşır koyunca yumuşatıcı dahil üç veya dört durulamaya çıktığı oluyor. Ayrıca bu makinede aquasensör bile yok ve genellikle tam dolu makineyi yarım su bardağı deterjanla çalıştırıyoruz.
Allergyplus(sizdeki hijyenekstra) daha çok kirli ve uzun yıkanmasını istediğimiz çamaşırlarda kullanıyoruz ki yıkarken de neredeyse suyu cam seviyesinde alıyor makine. Bu programda da yine camın üstünde min 3 durulama yapıyor.
Renklileri mixte yıkarız hep az kirli olunca veya daha sentetikleri hassas ipekte yıkıyoruz. Mixte genelde ya full dolu ya da yarıdan fazla dolu oluyor makine. Yine önceki mesajımda bahsettiğim sorunlar dışında bir sorun yaşamadım.
Bence servisle görüşün ve makineden bir an evvel kurtulun. Bariz sıkıntılı bir modele gelmişsiniz benim gibi belliki de uğraştıracaklar sizi.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Bendeki bosch was ta mix programına ön yıkama eklersem ana yıkama suyu cam çeyreği oluyo yüke bakmaksınız isterseniz sizde deneyebilirsiniz etkili olabilir. Birde pamuklu programında sizin makineniz adına konuşuyorum ön yıkama açarsanız ana yıkamada cam ucu su alıyo diyebiliyorum. Siz Profilo kullandığınız için hassas durulama tuşu da yok malesef Bosch larfa var ve su seviyesini bir nebze yükseltiyo 😊 -
Allergyplus programi ile hijyenekstra programı aynı değil körüğe kadar su aliyor durulamalarda servisi adami kanser eder makine iki kere ariza yapti sorunu görmesine rağmen utanmadan para istediler şikayetle yaylar değişti 1 ay sonra su boşaltma hortumunda tamburun üstünden ek tahliye gibi birşey yapılmış küçük bir hortumla fabrika tarafindan kelepçe atılmamış sıkma esnasında hortum yerinden çıkıp evimi su basmasına neden oldu değişim talep ettim oralı olmadılar şimdi tekrar ariza yaparsa tüketici haklarına vereceğim oda 8 ay sürer herhalde.
Teşekkürler ben fazla camasir olunca durulama programinda su aldırıp o şekilde yıkama yaptırıyorum makineden tambur temizleme programını bile çalmışlar cmg serisi çok yavan bu konuda yeni çıkan cga serilerin ek durulama ve leke fonksiyonu koymuşlar benim aldığım cihaz sorunlu seri çıktı malesef tekrar ariza yaparsa mahkemeye vereceğim.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X