Şimdi Ara

SIFIR ALDIĞIM SSD TSTLERİ DÜŞÜK ÇIKIYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
386
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhaba iyi günler eski ssdmde de aynı sorun vardı 550 okuması 510 da yazma sı vardı fakat test sonuçlarında 250-150 falan veriyordu bende yeni ssd aldım Corsair Force LE 120GB 560MB-530MB/s Sata3 SSD (CSSD-F120GBLEB)ssd si bundanda sonuçlar gene beklenenin altında trim ve ahcı modu açık bu arada anakatım msi xa-gd55 sata 3 6gb hızında anlamadım yani 560 mb hızı olması gerekirken 430 mb hızı var neden böyle yapıyoranlamadım yardımlarınızı bekliyorum
    SIFIR ALDIĞIM SSD TSTLERİ DÜŞÜK ÇIKIYOR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darkk28 -- 24 Ağustos 2017; 17:52:55 >

• Trimin yeni ssd de hıza etkisi olmaz.

Ssd yi taktığınız sata portuna dikkat edin, anakartlarda bir işlemcinin kendi intel yada amd kontrolcüsüne bağlı sata portlar olur veya asmedia gibi alternatif portlar olur. Bu alternatif portlara taktığınızda daha düşük sonuçlar alınabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • donanımcı123 kullanıcısına yanıt
    sata 1 portuna takılı 6gb/s portu başkada port yok burada
  • amd am3 cipsetli anakartlarda ssd ve sata 3 performansinin tam kapasite olmadigi daha once yazilip cizildi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nerd Miner kullanıcısına yanıt
    nasıl yani hocam tam performans alamıyor muyum
  • darkk28 D kullanıcısına yanıt
    alamıyormuşsun
  • 1) AMD sistemlerde (Ryzen hariç) SSD performansı düşüktür. Intel olsaydı Chipset ve RST driver'larını yükledin mi diye sorardım
    2) Doğru porta bağlı olup, AHCI açık mı?
    3) Windows 8.1 ya da 10 kullanman lazım, aralıklı TRIM desteği için en iyi SSD dostu OS'lerdir
    4) Samsung ya da Intel SSD'ler alınmalı performans ve kararlılık için. Belki de aldığın performans değeri o model için doğrudur
    5) AS SSD benchmark kullanılmalı
    6) BIOS'tan işlemci C ve P state'lerini kapatınca Intel sistemlerde performans biraz daha artıyordu, fakat bunun altında başka sebep var, kısa kesmek gerekirse bunlar kapatılmamalı (not olsun)
  • Sizin aldığınız SSD Corsair Force Le serisinin en düşük kapasiteli ssdsi. O bahsedilen değerler bu serinin en yüksek kapasiteli ssdsi olan 960 gb lık versiyonu için geçerlidir.
    Aynı süprizi Transcendin 128 gb lık ssdsini alarak ben de yaşadım. Meğerse kutunun üzerinde o değerlerin en yüksek kapasiteye sahip olan ssd için geçerli olduğunu minicik harflerle yazmışlar :)
  • X-FI X kullanıcısına yanıt
    hocam doğru porta bağlı win 10 pro şimdi ben bu ssdyi intel sistemli bir pcye taksam sonuç değişir mi?
  • intele taksak gene aynı sonucu verirse peki? bende önceden kingston hyper 3k vardı ondada aynı idi onu intele taktık gene sonuçlar aynı
  • asadem kullanıcısına yanıt
    intele taksak gene aynı sonucu verirse peki? bende önceden kingston hyper 3k vardı ondada aynı idi onu intele taktık gene sonuçlar aynı
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.