Şimdi Ara

Sıfır araç alırken aksesuar almak zorundamıyız? (Nissan)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
2.627
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Başımdan geçen ilginç bir olayı paylaşıp yorumlarınızı almak istedim.

Nissan bayisine gittik, aracın üzerine bayi tarafından çeşitli aksesuarlar takılmış (yan basamak, ön ve arka krom koruma vs.) , aracı beğendik fakat aksesuarları beğenmedik, satış danışmanı aracı almak istersek bu şekilde almak zorunda olduğumuzu söyledi.

Daha önce Nissan marka bir araç kullanmadım, genel politikaları mı böyle yoksa bayinin politikası mı bu şekilde bilemiyorum, ancak 2020 model Qashqai almayı düşünen biri olarak karşılaştığım bu durum bana anormal geldi, eğer başka bir bayiden aksesuarsız araç almış olsak yarın bu bayinin servisine bakım için gittiğimizde bize aracınıza bakım yapmamız için şu aksesuarları almak zorundasınız gibi yeni dayatmalar yapılır mı veya bayi her fırsatta bizi suistimal etmeye çalışır mı gibi soru işaretleri geldi.

Teşekkürler.

• Hocam arada fark var. O araca zaten aksesuar takilmis. Sizin istediginiz aksesuarlarin sokulmesi. Takmak icin para harcanmis bir de sokmek icin para harcanacak. CIkartilan aksesuar ikinci el olacak belki vs. O yuzden bayi yanasmamistir. Yani sonucta su andaki durumda sen satilik ulan urun uzerinde degisiklik istiyorsun. Aksesuarlari pazarlik payi olarak kullanabilirsiniz.

Bayide arac aksesuarsiz duruyor olsaydi aksesuar almazsana sana arabayi satmayiz demezlerdi. Ayni sekilde aksesuar almazsan servis yapmiyoruz da demezler.
    quote:

Orijinalden alıntı: sefadh

C5 Aircross un ileride 2.el satışı nasıl olur? Kolay müşteri bulunurmu? Çok zarar ettirir mi?
    3008 de İlk çıktığında böyle demişlerdi şu anda piyasanın kralı C5 aircross ileride kendi piyasasını oluşturacak kaliteli bir araç Qashqai sahibi olarak söylüyorum Qashqai Eskiden fiyat performans arabasıydı şu anda fiyat avantajı yok bence bu segmentin fiyat performans Kralı C5 aircross
    quote:

Teşhir araç, başka yok zaten tek araç, teşhir araç almayı neden tavsiye etmiyorsunuz? Teşekkürler.
    Adı üstünde teşhir. Teknoloji marketlerdeki teşhir telefonları veya ürünleri almak ister misiniz? O aracın dokunulmadık, kurcalanmadık yeri kalmamıştır. Arabayı inceleyen ailelerin çocukları bile oyuncak gibi içine oturup arabayı kurcalıyor, kapısı günde 50 defa açılıp kapanıyor. Kesinlikle tavsiye etmem.
  • şu anda piyasada araç yok diye birçok firma aynı şekilde aksesuar satıyor. çünkü 2-3 bine mal ettiği aksesuarı 10 bine satabiliyor, araçtan fazla bile kar edebilir.

sonradan bişey yapamaz. istediğiniz serviste bakım yaparsınız.
  • derdini seveyim
  • Hocam arada fark var. O araca zaten aksesuar takilmis. Sizin istediginiz aksesuarlarin sokulmesi. Takmak icin para harcanmis bir de sokmek icin para harcanacak. CIkartilan aksesuar ikinci el olacak belki vs. O yuzden bayi yanasmamistir. Yani sonucta su andaki durumda sen satilik ulan urun uzerinde degisiklik istiyorsun. Aksesuarlari pazarlik payi olarak kullanabilirsiniz.

Bayide arac aksesuarsiz duruyor olsaydi aksesuar almazsana sana arabayi satmayiz demezlerdi. Ayni sekilde aksesuar almazsan servis yapmiyoruz da demezler.
  • bende opel için bu sorunu cevabını arıyorum :D
  • alacağınız araç bayideki teşhir araç sanırım? Ellerinde sıfır araç yok mu? Teşhir araçsa almanızı tavsiye etmem.
  • Bayinin elünde sadece tek bir araç vardır Bu araca da talep çoktur o yüzden öyle bir dayatma getirmiştir, Bende de aynı araç var kasımda alırken öyle birşey görmedim duymadım
    Serviste öyle bir dayatma olmaz tabiki nerden böyle düşüncelere kapılıyorsunuz
    Bu arada nacizane o paraya c5 aircross alınır
  • socialworker kullanıcısına yanıt
    Teşhir araç, başka yok zaten tek araç, teşhir araç almayı neden tavsiye etmiyorsunuz? Teşekkürler.
  • kimbehicayy kullanıcısına yanıt
    C5 Aircross un ileride 2.el satışı nasıl olur? Kolay müşteri bulunurmu? Çok zarar ettirir mi?
  • quote:

3008 de İlk çıktığında böyle demişlerdi şu anda piyasanın kralı C5 aircross ileride kendi piyasasını oluşturacak kaliteli bir araç Qashqai sahibi olarak söylüyorum Qashqai Eskiden fiyat performans arabasıydı şu anda fiyat avantajı yok bence bu segmentin fiyat performans Kralı C5 aircross
  • quote:

Adı üstünde teşhir. Teknoloji marketlerdeki teşhir telefonları veya ürünleri almak ister misiniz? O aracın dokunulmadık, kurcalanmadık yeri kalmamıştır. Arabayı inceleyen ailelerin çocukları bile oyuncak gibi içine oturup arabayı kurcalıyor, kapısı günde 50 defa açılıp kapanıyor. Kesinlikle tavsiye etmem.
  • Bayiler bu çakallığa başladı. Madem araç yok, eldekilere aksesuar takma ayağına 10.000₺ daha cukkalayalım diyorlar.
  • İki sebebi var,ikisi de bağlantılı sayılır birbiri ile.

Birincisi dağıtıcı firma bayilere aksesuar hedefi koyuyor. Şu kadar miktar satacaksın,satmazsan şu puanını keserim,şu primini vermem vs vs. Bu hedef baskısı özellikle araç bulunurluğu az olan zamanlarda bayileri ciddi strese sokar,böylece teşhir araçları hazılarlar.

Birinci madde ile başlayan sorun ikinci maddeyi doğurur,birçok aksesuarı araca takarken ciddi zaman emek harcadığınız gibi aslında araca da müdahale etmiş olursunuz özellikle multimedia sistemi takılmış ise. Bu tür teşhir ürünlerini sökmek istemezsiniz araca zarar verme riski ile birlikte gereksiz işcilikte harcıyorsunuz.

Teşhir ürünü araç alabilirsiniz, sorun olduğu anlamına gelmez,sadece biraz fazla kişi binmiş bakmış olur bayi de yani showroomda biraz daha fazla kalmıştır ama bu piyasada da teşhir aracı kalsa kalsa 1 ay anca kalır showroomda.

Aksesuarın kar olarak bayiye çok getirisi yoktur asıl sebep birinci madde. Yani zorlayıcı hedefler vermesi ve bunu zorlaması. Aslına bakarsanız hedef vermesi normal ama bunu bir kıstas olarak cezalandırması kanuna aykırı olması lazım belki aykırı bilmiyorum.

• 3 liralık aksesuarı 13 liraya satmaya çalışıyorlar, bunun bir tık üstü premium paket zorunlu deyip seramik kaplama döşeme korumaya 8-10 bin lira istemek
  • Fırsatçılıktan başka bir şey değil.
  • "eğer başka bir bayiden aksesuarsız araç almış olsak yarın bu bayinin servisine bakım için gittiğimizde bize aracınıza bakım yapmamız için şu aksesuarları almak zorundasınız gibi yeni dayatmalar yapılır mı"

bu soruya bittim resmen.
  • quote:

kusura bakmayın ama sizin zihniyetinizdeki insanlar yüzünden ikinci el piyasası gereksiz yere yükseliyor. daha arabayı almadan satıp kar etme düşüncesi. kar etmek istiyorsanız yatırım araçlarına yönelin. bilmem kaç sene bir arabayı kullanacaksınız, belirli bir km ye getireceksiniz ondan sonra da satarken zarar edermiyim diye düşüneceksiniz. bence yanlış ve ikinci el balonunun oluşma sebebi.
  • texjrwillerjr T kullanıcısına yanıt
    Malesef 10 liralık arabayı 25 liraya almak zorunda olduğumuz bir vergi sistemi, buna bağlı yüksek kasko değeri, mtv , pahalı yakıt, bu şartlarda herşeyi hesap etmem gerekiyor, hesap etmeden hoşumuza giden arabayı alamadığımız için siz kusura bakmayın

2. El piyasası tahminimce galericilerin sıfır araçları stok yapmasından kaynaklanıyor, bayilerde araç yok galericilerde var.
  • sefadh S kullanıcısına yanıt
    söyledikleriniz doğru ama galericileri bu harekete iten insanlardaki satarsan ne kadar kar ederim ne kadar zarar ederim mantığı. ikinci elde bu mantık olmasa emin ol galericiler de bu yola tevessül etmez çünkü insanların tek amacının kar etmek değil otomobil almak olduğunu bilir.
  • 1. Aksesuarları almak zorundasınız. Araç çok olduğu zaman müşterinin dediği olur, bayi yanlış yaparsa gider başka bayiden-markadan alırsınız, araç az olunca bayinin dediği olur, çünkü siz almazsanız başkası alacak. Bizim esnaf yarını düşünmez.

2. Teşhir aracı sorun olmaz, zaten siz kapora verirken içini kontrol edeceksiniz ve kapıları kilitleyecekler. Bayi içinde her yer kamera, dışına kolay kolay zarar veren olmaz, teslim alırken yine boya cihazını alıp (satıcının ikinci el biriminde vardır, rica edince verirler) kontrol edersiniz imzayı atmadan.

3. Aracı alırken servis için kenara para atmayı ihmal etmeyin, çok marka kullandım, serviste nissan kadar tutarsız ve uçuk olanı görmedim, araç dizelse 10binde bir giriyor ayrıca. Garanti bitince renault motoru olduğu için dışarıda anlayan usta/ özel servis kolay bulunuyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.