Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (73. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
2.020
Cevap
181
Favori
143.310
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ha bu arada 2018 temmuzda a180d amgyi 220 bine aldık, 1,15 kilo altın yapıyordu..

Şu an aracı satmak istesek taş çatlasın 700-750 arası o da çok zor..

1,15 kilo altın şu an 1 milyon 100 bin civarı ediyor..

Yani araba fiyatlarını son 5 senede katladığı, uçtuğu kaçtığı dönemde bile altını geçememiş..

Hatta altın yüzde 46 daha fazla prim yapmış..

Hesap ortada yarbayım gene sınıfta kaldın..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbkaynar -- 10 Mart 2022; 13:3:56 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • mbkaynar M kullanıcısına yanıt

Aynen altını anında bozabilirsin arabayı satışa çıkar bakalım satabilecen mi hemen ağzı olan konuşuyor

• Sayılı klâsik ve nadir üretim otomobiller altina göre getirisi yüksek olabilir, fason üretim binek otomobiller altina karşı değeri sadece demir kilo fiyatı neyse odur

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigorta kasko fiyatlari bugun zamlaniyormus.
    11bin tl odedim sigorta+kasko icin.

Hala arabayi altinla kiyaslayanlari dikkate almayin muhtemelen 20’li yaslarin yan etkisi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2011 Volkswagen Golf 1.6 102 PS fiyat 36.800 TL

http://www.otogazete.com/volkswagen/fiyat/2011_volkswagen_golf_fiyatlari.asp

2021 Golf 1.5 eTSI 150 PS DSG R-Line 753.800 TL

https://binekarac.vw.com.tr/app/local/fiyatlar/arac-fiyatlari.html#Golf-2022

Senin gösterdiğin link :

"2011 yılı Ocak ayında altına 100 TL'lik yatırım yapan vatandaşın, getiriyi yıllık bazda tahakkuk ederek Ocak 2021'e geldiğinde nominal kazancı 546,2 TL oldu. Ocak 2011'deki 100 TL, Ocak 2021'de 646,2 TL oldu."

https://www.sozcu.com.tr/2021/ekonomi/son-10-yilda-hangi-yatirim-araclari-kazandirdi-hangileri-hayal-kirikligi-yaratti-6278444/?utm_source=dahafazla_haber&utm_medium=free&utm_campaign=dahafazlahaber

Yani 100 TL'lik altın 650 TL oldu. x6.5 olmuş.

36.800 TL olan Golf bugün 750.000 TL olmuş. Yani x20 olmuş.

10 yılda altın 6.5 katına çıkarken araba 20 katına çıkmış. No oldu ?

ARABA 10 SENEDE ALTINDAN FAZLA KAZANDIRDI. ispatlandı.

@Owl City. @helsloot @redferrari @Quattro

Yani ARABA ALTIN ve DÖVİZDEN FAZLA KAZANDIRMIŞ.

2011 yılında altın alan birinin kazancı ile 2011 yılında sıfır Golf alan birinin kazancını kıyaslayıp ispatladık. Hesap ortada. O 36.800 TL'ye sıfır alınan araba kazaya karışmadan düzgün kullanıldıysa bugün 2. elde 290.000 TL ediyor. x8 olmuş.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-40.000-km-de-boyasiz-ogretmenden-servis-bakimli-yeni-lpgli-998565693/detay

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 10 Mart 2022; 14:20:45 >

• Dolar 14.8 TL oldu. Yeni zamlar zaten bekleniyordu.

• CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt
    Hitler motor Trend Golf ile 1.5 TSI highline ayarı arabayı kıyaslayarak ne kadar tarafsız bir analiz yaptığınızı belli ettiniz tebrikler.
    Hatta az demişsiniz listede olmayan 2.0 motorlu Golf R filan vardır onunla kıyaslasanız daha kar ettirirdi.

• Bu arada doları olana döviz faizi altını olana altın faizi alma imkanı var. 10 senede en az %15-20 arası döviz faizi 5-7 arası altın faizi verildiğini bilmek lazım.
    Yada eurobond diye bir şey var ama girmeyelim bunlara. Hitler golf alıp saklamayı akıl ettiysek o kadarı yeterli zaten kazanıyoruz.

• Quattro kullanıcısına yanıt

2011 yılında altın alan birinin kazancı ile 2011 yılında sıfır Golf alan birinin kazancını kıyaslayıp ispatladık. Hesap ortada. O 36.800 TL'ye sıfır alınan araba kazaya karışmadan düzgün kullanıldıysa bugün 2. elde kullanılmış olarak 290.000 TL ediyor. x8 olmuş. Oysa altın x6 idi.

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-40.000-km-de-boyasiz-ogretmenden-servis-bakimli-yeni-lpgli-998565693/detay

Hitler Golf iyi bir yatırım aracıdır. Arabaya binip araç kiralama bedeli olarak bunu yansıtırsanız çok daha ciddi fark ediyor. Ve sıfır araç alıp 10 sene kullandınız, faydalandınız, eskidi.

Ayrıca 2011 sıfır fiyat listesi 36.800 TL %5 indirimle 35.000 TL'ye alınmıştır. Bugün 290.000 TL / 35.000 TL = 8.2 yapıyor.

ARABA ALTINDAN FAZLA KAZANDIRMIŞTIR. Gelecekte de altından fazla kazandıracaktır.

10 senede altın 6 katına çıkmışken araba 8.2 katına çıkmış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 10 Mart 2022; 14:42:51 >

• Bu konuda defalarca OTOMOBİLİN DOLARDAN VE ALTINDAN FAZLA KAZANDIRDIĞI İSPATLANDI.

Biz hesap yapmaktan bıktık. Ama varsa inanmayan yukarıdaki hesabı okusun anlasın.

yarbayım sen milyarla milyonu ayıramıyorsun attığım linkteki yıllık bazda tahakkuk eden, enflasyondan arındırılmış tabirleri seni aşar..

altın 2011 ocaktan beri 6.5 kat artmadı, senin anlayacağın dille açıklayayım..

2011 altın gram fiyatı 69 TL

altin.in
    1 Ocak 2011 Altın Fiyatları Arşivi - Altin.in
    https://altin.in/arsiv/2011/01/01

yani 36800 tl golf trendline yerine 36800:69= 533 gram altın aldım 2011 ocakta

533 gram altın şu an 533x956 = 510 bin para yapar.. yani araba yerine altın alıp, bugün satsaydım 510 binim vardı şuan..

attığın linkteki araba 294 bin muhahahah..

gene çaktın yarbayım sen bu matematikle iyi al-sat yapıyorsun aziz nesine bir kere daha hak verdim..

bu arada gerek trendline, r-line kıyaslaman, gerek fiyatı pahalıdan ucuza sıralayıp en pahalı 5. ilanı atmandaki kıvrak zekan gözümden kaçmadı..

alttan sıralayınca 150 bine alabiliyorsun golfü :D o ilandaki arkadaş 294 bine şu an satsın hatta sen al noter masrafın benden hadi hodri meydan..

Lütfen artık yalanı ve manipülasyonu bırakalım..

teknoloji haberleri - log
    Yeni Mercedes A-Serisi Türkiye fiyatı ve tüm özellikleri [Video]
    https://www.log.com.tr/yeni-mercedes-a-serisi-turkiye-fiyati-ve-tum-ozellikleri-video

2018 temmuz A180D AMG Liste 220.000 TL ve %5 indirim yaparlar 209.000 TL eder.

https://bigpara.hurriyet.com.tr/altin/haber/gram-altin-ne-kadar_ID1448059/#:~:text=Alt%C4%B1n%C4%B1n%20ons%20fiyat%C4%B1%201221%20dolarda,ard%C4%B1ndan%20193%20lira%20seviyelerinde%20dengelendi.

2018 Temmuz'da gram altın 193 TL idi.

209.000 TL ile 1.082 gram altın alabiliyordun.

Bugün altın 955 TL. 1.082 X 955 = 1.033.310 TL

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-mercedes-benz-nokta-hatasiz-979631555/detay

Araba ise 740.000 TL'ye satılıyor.

Buradan çıkan sonuç A SERİSİ TUTULMUYOR.

Sekizsilindiryoutube
    Son Sahibi serimizde bugün; 2005 model Mercedes A150 ile beraberiz. 2. jenerasyon A Serisi olan bu aracın, 5 kapılı HB - otomatik modeli bile tutulmazken, takipçimiz Bilgin bu aracın 3 kapılı ve manuel vites versiyonunun almaya cesaret edebilmiş. Ayrıca aracı yakın zamanda satmış olsa da ancak arkadaşına satabilmiş :). Sizlere hem MercedesA150'yi detaylı şekilde anlatacak, hem de Bilgin'in araçla olan ilginç maceralarını aktaracağız. Umarız videomuzu da beğenirsiniz. İyi seyirler.
    https://www.youtube.com/watch?v=kiPo14HDno0

TUTULMAYAN ARABA ALMAYIN diye biz burada bağırdık.

GOLF ALSAYDINIZ KAR EDERDİNİZ.

Golf için bu hesabı yaptık.

TUTULAN ARABA ALTINA KARŞI KAZANDIRIR.

Yav şefim ugraşma şunla boşver

20 senelik iktisatçı, finans ve türev piyasalar uzmani olarak aylardır yazıp çiziyorum ben bile birsey ögretemedim.

• The Division Bell kullanıcısına yanıt

hocam artık dayanamıyorum.. yatırım aracı olmayan bir şeyi, yüzyıllardır yatırım aracı olan altın, dolar vs kıyaslıyor hatta haddini aşarak onlar değil diyor ve buradaki insanları yanlış yönlendiriyor..

taş çatlasın 200 bine alacağı trend golfe altından daha fazla kazandırmış diye yalan söylüyor.. halbuki altın hesaplayınca 510 bin tl ediyor, %155 daha fazla kazandırmış.. ya hesap yapmayı bilmiyor ya manipüle ediyor..

Bizim finans piyasalarinda pozuna aşık olmak diye bir tabir vardır... İcinde bulunduğu yatırım enstrumaninda, başka daha kazançli firsatlar olsa dahi inatla ve israrla bekleyenler icin kullanilir. hem inatla o pozdan cikmaz, hem de degerlendirmedigi diger firsatlar baskalarina kazandirdikca icten ice sinirlenir, kinlenir.

Bu adaminki de aynen boyle. Arabayı ve araba alıp satmayı takıntı haline getirmiş. Son dönemde yavaşlayan piyasada elindeki arabalari satamadikca ve bir yandan da dolar, altin vs yukari yönlü kopup gittikçe bu da arkasından bakakalip sinirleniyor işte. Sonra gelip burada yazıp cizerek kendini rahatlatma seanslari gerceklestiriyor.

• https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/202110/25102021.xml

Bilmeyen konuşmasın. Açıp TCMB kurlarına bakmayı bilmeyen yorum bile yapmasın. Hiçbir dayanak hatta kaynak bile göstermeden yalan yanlış bilgi vermeyin.

25 Ekim’de Dolar 9.7 TL idi. Nerde 3’e katladı ? Dolar şu anda 30 TL mi ?  2’ye bile katlasa 20 TL olurdu, o da olmadı.

https://www.tcmb.gov.tr/kurlar/202111/30112021.xml

30 Kasım'da Dolar 12.9 TL idi.

Ama Ekim’de 250’ye satılan ve Kasım'da 256'ya satılan Polo şu anda bayide 500. Neredeyse 2’e katladı.

ARABA DOLAR VE ALTINDAN FAZLA KAZANDIRIR. Linklerle dayanak ve delillerle bunu ispatladım.

@kator @mbkaynar

Bundan sonra OBJEKTİF HESAP BARINDIRMAYAN, KAYNAK VE DAYANAK BARINDIRMAYAN sizin gibi asılsız söylentilerden ibaret mesajları dikkate almayacağım.

Araba zaten 10 sene ömrü olan maldır, "Alayım 20 sene dursun." mantığı yoktur. Bana göre en fazla 5 senede değiştirileceği için en fazla 5 senelik yatırımdır. Arabanın ideal yatırım aracı olduğu dönem 1-3 yıldır.

Dolar şu anda 14.6 TL ve YÜKSELİYOR. Zamlar gelecektir.

TUTULAN VE DOĞRU ARABA ALMAK İYİ BİR YATIRIMDIR. Diğer yatırım araçlarından (döviz, altın veya gayrimenkullerden) DAHA FAZLA GETİRİ ELDE EDİLİR.

Bakın burada ben hesabımı yaptım. Tutulmayan arabalardan almayın demiştim. Tutulmayan araba alacağınıza altın daha iyi olabilir. Özellikle Polo Golf için son 6 ay ve son 3 sene rakamlarını iyi okumak lazım.

Son 3 sene rakamlarında ve son 6 ay rakamlarına KESİN OLARAK ALTINDAN DAHA FAZLA KAZANDIRDI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 10 Mart 2022; 15:44:29 >

Yatırım aracı olup olmadığına sen mi karar veriyorsun ? Ayçiçek yağı yatırım aracı mıdır ?

Sen haddini aşıyor ve bana hakaret ediyorsun.

Yanlış ve manipüle edilmiş hesabı sen yapıyorsun.

Ekim ayında lansmanı yapılan Polo için de dolardan fazla kazandırdığını hesapladım.

Dolar ve altın bu ay arttı. Altın şubat'ta 790 TL idi.

Dolar şu anda 14.9 TL oldu.

VW liste fiyatları daha güncellenmedi. Zamlar gelsin tekrar hesaplayalım. Kur ve altın otomobil liste fiyatlarına daha yansımadığı için hesabınız yanlış. VW daha mart fiyatını açıklamadı.

Altını zirveden arabayı dipten hesaplayınca sizin hesap manipülatif oluyor.

Ve lütfen A serisi gibi tutulmayan araçları değil Golf gibi Polo gibi tutulan araçları hesaplayalım.

Bazı istisnai günler seçip o günün kur ve altın değerlerine göre spekülatif hesaplar yapmaya gerek yok, objektif hesap yapın.

VW araçları son 3 senede ALTIN VE DOLARDAN FAZLA KAZANDIRDI.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 10 Mart 2022; 16:25:43 >

son 5 sene 3'e düştü yakında saatlik kar-zarar hesaplarsın sen..

a serisi mi tutmadı? 4 senelik a serisi örneği verdim yüzde 46 altın daha primli

sana vw'nin en çok tutulan modellerinden 20 senelik passat örneği verdim altın alsaydık şu an 3.5 milyon TL yapıyor..

yine vw'nin en çok tutulan 10 senelik golf örneği sen kendin verdin.. altın şu an 510 bin yapıyor yani yüzde 155 daha primli ve linkini gönderdiğin trendline golften 3 tane alıyorum.. hadi en pahalısı olsun senin paşa gönlüne 2 tane alıyorum.. 

daha önce de dediğim gibi halep ordaysa arşın burada.. yukarıdaki yazdıklarımın birine karşı argümanın yok sadece a serisi tutulmadı diyip duruyorsun.. verdiğin golf de mi TUTULMAYAN ARABA zira altın karşısında erimiş gitmiş?

iyide altını vermek istesen anında istediğin yerde satarsın

ama golfu satmak için alıcı bulman lazım min 2-3 hafta beklenti

hele o yazdığın fiyatlarda hiç girmemen lazım

• 
Sayfa: önceki 7172737475
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.