Şimdi Ara

SIFIR ARAÇ SOHBET, FİYAT, KIYASLAMA KONUSU (ÖTV İNDİRİMİ, TÜKETİM, DONANIM VB.) (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2.020
Cevap
181
Favori
143.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
19 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VW fiyat listelerine zam yansımadı.

Gram altın 790 TL seviyesindeyken yapmamız lazımken altın tarihi zirvedeyken hesap yapıyorsun.

Ayrıca ben 10 senelik yatırım olarak görmüyorum. 10 senelik hesabımda da otomobil altından fazla arttı.

2019 - 2020 sonrası özellikle otomobillerin altın karşısında prim yaptığı dönem başladı.

Mesela 2021 mart ayında 195.000 TL'ye satılan Golf Impression geçtiğimiz ay 410.000 TL civarındaydı.

2021 mart ayında gram altın 450 idi. 2022 şubat ayında ise altın 790 TL idi.

Hesabınızda atladığınız kısım 950 TL'nin altın için zirve olması. Savaş bitsin altın 700 TL altına inebilir.

Özetle: DOĞRU ZAMANDA ALINAN DOĞRU (TUTULAN) ARABA ALTINA KARŞI KAZANDIRIR.

Hesaplarınız hileli, yanlış ve tutarsız. Altını zirveden hesaplıyorsun, arabayı dipten hesaplıyorsun.

Hesaplara günlük 300 TL araç kiralama bedeli de ekleyelim mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 10 Mart 2022; 16:57:52 >
  • CaptainSkyWalker kullanıcısına yanıt

Hadi gel 3 sene kıyaslayalım 11 mart vw polo fiyat listesi

https://www.yenimodelarabalar.com/volkswagen-polo-2019-fiyat-listesi-mart-2019-03-11-36861.html

comfort dsg polo fiyatı: 115.600 TL

11 mart gram altın: 226 TL

BloombergHTbloomberght
    Kapalıçarşı'da altın fiyatları (11.03.2019)
    https://www.bloomberght.com/kapalicarsi-da-altin-fiyatlari-11032019-2203138

vw polo şu an 2. eli ortalama fiyatı yüksek bir ilan 350 bin TL

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-volkswagen-sifirdan-farksiz-full-yetkili-servis-bakimli-1000042197/detay

350:115= 3.04 kat artmış vw polo

955:226= 4.22 kat artmış altın

ne yaparsan yap altının üstünde getiri alamıyorsun..

hesap ortada, matematik ortada..

3 senelik mini german tankı bile altını geçememiş..

3 senelik hesapladık, 4 senelik hesapladık, 10 senelik-23 senelik

senin deyiminle ülkenin 2. eli en kuvvetli arabaları golfü hesapladık, passatı, mercedesi, 3 senelik poloyu hesapladık, altın hepsinden daha fazla kazandrımış..

Lütfen insanları yanlış yönlendirmeyin vebali büyük olur

• mbkaynar M kullanıcısına yanıt
    Daha o arabalarin kaskosu, sigortasi, mtv si, bakimi, sarf malzemesi vb de hesaplanip düşülürse sonuc daha da vahim olacaktir.

Ayrica hatasiz arabayla kaza yapip aracin degerinin düşmesi meselesi apayri bir risk ve kumar.

Altin ve dovizin hicbir masrafi, gideri ve riski yoktur. Alir unutursun. Eger faiz hassasiyetin yoksa faizini de alirsin ustelik.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sorun şu altını niye zirveden hesaplıyorsun ?

750 TL'den hesapla ?

Ayrıca mart zammı daha VW'ye yansımadı.

Ekim - Şubat dönemi Polo Life hesapla ?

Savaş biterse altın düşer.

O halde günlük 300 TL'den kiralama bedelini de hesaba kat ?

Manipülatif hesabı sen yapıyorsun, yalancı ben oluyorum.

Objektif hesap yapalım.

DOĞRU ZAMANDA ALINAN TUTULAN ARABA ALTINA KARŞI KAZANDIRIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 10 Mart 2022; 17:18:2 >

aldığın araba 2011 model, 2021 modelle kıyaslıyorsunuz, çok mantıksız konuşuyorsunuz, hadi al-sat yapa yapa 2021 modele kadar çıkardın diyelim, sen bu arada bunların vergisini ödüyorsun, yeni modele para katıyorsun, masrafları çıkıyor falan oluyor filan oluyor, çok fazla etken var siz tek kapıdan bakarak çok yanlış yapıyorsunuz. İkinci el piyasasında satmak ayrı bir konu

Savaş biterse altın düşer diye bi dünya yok, çok basit bakıyorsunuz dediğim gibi, kısa vadeli düşünceler yatırım için uygun değildir.

Dolar konusu ise 8lerden 18e bi anda çıktığını unuttunuz sanırım 7-8aylık kısa bi vadede oldu bunlar, uzun vadeye baktığımızda ise çok da uzun vade değil 2020den beri x3 yaptı, şuan paranı dolarda da tutsan enflasyondan korunmak mümkün değilken, serbest piyasa olan bi yatırımın emtia yatırımından daha fazla getiri sağlayacağını söylemek çok mantıksız

Herkes kendi bildiğini okusun ne diyeyim, ben tartışamayacağım daha fazla iyi günler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Owl City. -- 10 Mart 2022; 17:45:37 >

• Altın herzaman daha iyidir Net. Otomobil bir yatırım aracı değildir, arzı sınırsız bir tüketim malzemesidir. 4 sene önce aldığın otomobil eskimiştir ama 4 sene önce aldığın Altın hala Altın dır ve 100 yıl sonra da değerini koruyacaktır. Şöyle bir örnek ile sonlandırayım size Dedenizden miras kaldığında 20 yıl önceki otomobili mi kalsa daha iyi yoksa 20 yıllık altın birikimi mi? Bu soruya vereceğiniz cevaba göre kararı siz verin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ovrclds -- 10 Mart 2022; 17:38:55 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ovrclds kullanıcısına yanıt

Bana 1980 Golf GTI kalsın 50 senelik altın birikiminden fazla sevinirim.

Maalesef dedemin Murat 124'ü vardı.

varsayımla hesap mı yapılır arkadaşım.. bu arada altının zirvesi 1035 TL 955 değil..

sen altının fiyatını bilmiyor musun burada 2-3 gündür sallıyorsun araç daha fazla değer kazandı diye.. ben anlık satacağım rakama bakarım senin varsayımına değil.. 3 sene dedin 3 senelik yaptık..

günlük 300 lira mı :D ben sana a180d'nin en ufak ekstra olmadan masrafını saydım 40 bin TL ve araç daha 41 bin km'de.. sen polonu günlük kiraya ver bakayım dsg'yi kucakla, amortisörü patlat, kira kaskosu vs ıvır zıvır taksi çıkması olarak yarı fiyatına satarsın..

• Binsen de binmesen de bir arabanın kapının önünde beklemesi için bir kira bedeli ödemek zorunda değil misin ?

2021 Ekim - 2022 Şubat dönemi için Polo Life - Altın karlılık hesabı yap anlaşalım.

2021 Ekim Polo 250.000 TL

Altın 530 TL

2022 Şubat Polo 480.000 TL

Altın 780 TL

Noldu ?

DOĞRU ZAMANDA ALINAN TUTULAN ARABA ALTINA KARŞI KAZANDIRIR.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CaptainSkyWalker -- 10 Mart 2022; 17:52:10 >
    Önce 20 seneydi 10’a düştük 5’e düştük 3’e düştük…
    Bir kere sen yatırımın mantığını kavrayamamışsın.. yatırım dediğin uzun vadeli okur diğeri senin yaptığın gibi al sata girer.. ben uzun vadeli yatırımcıyım alır unuturum 200 maliyetli gram altın hesabım var, temettüleri düşünce 1 TL maliyetli eskinin sodası yeninin şişecamı hisselerim var..2,5 TL maliyetli gümüş hesabım var.. araç alsaydım hepsine karşı zarar ederdim..

Senin için dün 1 aylık hesabı da yaptım.. 9 şubat 400 tlden yarım kilo altın alan birinin şu an 475 bini var..
    9 şubat 400 bine polo life dsg alsaydım kaça satacaktım?
    Maksimum bugün 420-430 satarsın zibil gibi polo var..

E 1 ayda yine zarardayım altına karşı.. savaş falan bahane değil ona bakarsan gece gündüz yazıyorsun çip krizi nikel krizi onlarda araç fiyatlarını artırdı. Dediğim gibi anlık satacağım rakama bakarım hiçbir şekilde geçemiyor altını

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Bu arada VW yeni fiyat listesini yayinlamış. ZAM YOK

• The Division Bell kullanıcısına yanıt
    Haahaha

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Aracın kaskosunu,vergisini,mazotunu,bakımını da hesapladın mı aslan.

• Vw motorları eskidi zam yapamaz artık 7-8 ortalama günümüz için eski çağ kalıyor TSI motor hibrid desteği almak zorunda

Polo alırken bayiye, galericiye ,bankaya, devlete bayıldığın parayı da hesapladın mı ? Alacağın araçta masraf kalemi çok fazla. Altın , dolarda böyle bir şey yok. Hem poloyo en yüksek rakamdan hesaplıyorsun hem de altını Şubat ayının en düşük rakamından. Altını 950 olarak hesaplayacaksın .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Değerlendirmeniz için teşekkür ederim. 1 aylık ilan süresi doldu 2.ay yenilendi o yüzden tarih yeni. Hayırlısı olsun bakalım

• KayhanKaan kullanıcısına yanıt

Hesapladım.

Arabayı kullandığınız süre boyunca sanki kiralık kullanıyormuş gibi kiralama bedelini de ekleyince HER KOŞULDA ARABA ALTINDAN FAZLA KAZANDIRIYOR.

• Kıngsmannnnn K kullanıcısına yanıt

Hesapladım.

Arabayı kullandığınız süre boyunca sanki kiralık kullanıyormuş gibi (günlük 300 TL, aylık 3.000 TL, yıllık 36.000 TL) kiralama bedelini de ekleyince HER KOŞULDA ARABA ALTINDAN FAZLA KAZANDIRIYOR.

Sonuçta arabanın kapının önünde durması size bir fayda sağlıyor, size hizmet ediyor, ihtiyacınız gideriliyor.

Altına binip A noktasından B noktasına gidebiliyor musunuz ?  

DOĞRU ZAMANDA ALINAN DOĞRU ARABA ALTINDAN FAZLA KAZANDIRIR.

Arabayı kullandığınız süre boyunca sanki kiralık kullanıyormuş gibi (günlük 300 TL, aylık 3.000 TL, yıllık 36.000 TL) kiralama bedelini de ekleyince HER KOŞULDA ARABA ALTINDAN FAZLA KAZANDIRIYOR.

Sonuçta arabanın kapının önünde durması size bir fayda sağlıyor, size hizmet ediyor, ihtiyacınız gideriliyor.

Altına binip A noktasından B noktasına gidebiliyor musunuz ?  

DOĞRU ZAMANDA ALINAN DOĞRU ARABA ALTINDAN FAZLA KAZANDIRIR.

• 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.