Şimdi Ara

Sıfır aracın ruhsatını hatalı çıkardılar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Geçen hafta sıfır km bayiden teslim aldığım A4 arabamın ruhsatını incelerken fark ettim. Aracın kasa tipi alanına B8 yazmışlar, ama 2016 model arabalar B9 kasa geliyor. Model yılı ruhsatta doğru, araba gerçekten B9 kasa ama ruhsatta yazan kasa tipi hatalı.

Satışçıyı aradım anlattım durumu. Tescil birimindekilere sorup sorun olmaz, sistemde o düzgün görünürmüş diye yanıt döndü.

Benim için rahat etmedi ama. Tescil işlemleri yapılsın diye vekalet vermiştim, işlemleri bayinin elemanları yaptırmıştı. Düzeltilecekse bayi düzeltecek bu işi.

Satmak istediğimde noterde sorun olur mu, yada 3 yıl sonra muayene olsa da sonuçta araç muayeneye girecek. Muayene sırasında ruhsatı kontrol edip sorun çıkarırlar mı vsvs çeşitli sorular geliyor aklıma. Sizce bastırıp ruhsatı değiştirteyim mi yoksa ruhsattaki o satıra kimse bakmaz zaten boş yere mi uğraşmış olurum?

Tecrübeli arkadaşlardan yorum rica ediyorum..

• Hiçbişey olmaz binin gitsin. E devlet üzerinden araç ne görünüyor bakın gerisini sallayın
  • Türkiyede üretim yapan bir markanın İstanbul ana bayiiden sıfır araç almıştık . ruhsatta şase yada motor no hatalıydı
    hatta ruhsattaki plastik şeffaf kaplamanın üzerinden tip-ex ile kapatıp daktilo ile düzeltmişlerdi. yani aslinda ruhsat kağıdındaki
    hata hala duruyordu zaten öyle düzeltmede olmaz .
    sorduğumda bir şey olmaz dediler . sonra öyle bir tepki gösterdim ki özür dileyip ücretsiz düzelttiler
    . sizde mutlaka düzelttirin bir şey olmaz diye bir şey yok . telefonla kalmayın direk ofise gidin. ve direkt genel
    müdürle konuşun diğerleri birbirini korur.
  • Düzelttirmek istesem ya güzellikle ya da atarlanmayla düzelttiririm diye düşünüyorum ama dediğim gibi boş yere kendimi yormuş olur muyum onu bilemedim.

e devlette nerden bakılıyor ruhsattaki detaylara. kasa tipi alanını e devlette görüntüleyebilir miyiz ki??
  • Hocam gidip bayide işleme aldırıp değiştirtmekde fayda var. Unutmayın yarın öbür gün başınız ağrırsa, Türkiye'de bürokrasiye takılırsanız çok uğraşırsınız.

Söz uçar, yazı kalır.
  • Benimde hyundai yerine hyster yazmışlardı. Emniyette 5 dakkada hallettiler ücretsiz.
  • Trafik tescil şube müdürlüğünü telefonla aradım. Muayene sırasında ruhsatla muayeneye gelen araç aynı olmazsa muayeneden geçemez dedi. Öyle dedikten sonra da tartışacak birşey kalmadı. Aradım Audi bayiyi ruhsatı düzelttirecekler. Benzer durum başına gelen olursa paylaşımış olalım burada..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Plaka İşlemleri
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • düzeltirmeseydiniz bu iş örgüt oluşturarak halinde araç kaçakçılığından yargılanmaya kadar gidebilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.