< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YawuzS -- 12 Ağustos 2020; 22:16:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YawuzS -- 12 Ağustos 2020; 22:16:2 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Seneler once bana bunu yapmislardi. Cok enterasan ki suzuki jimny almistik. 6 aya yakin kullandim. Hatta bir kazayada karistim. Komik olan 6 ay sonra bir telefon geldi. Size yanlis arac vermisiz onu geri almamiz lazim tabi ben soktayim. Eee peki ne yapicaz dedim. Sizin araci alip sifir arac verecegiz dediler. Sonuc eski araci verip sifir aracimi alip gitmistim. Tam bir komediydi. Bazen boyle hatalar yapiliyor. Yeter ki dogru cozum uretsinler. Ben uzun bir sure kullanirken acaba tekrar arayip sifir araci alirlar mi dedim ama aramadilar. İnsan boyle bir durumda sok oluyor.
|
Sabah 9dan beri bayi ve seat Türkiye ile iletisim halindeyim. Benim aracımı farklı bir ilde birine vermişler. Bende başkasının arabasına biniyorum. Bayi iki araç sahibini bir araya getirip arabaları değişmeyi teklif etti kabul etmedim. İkinci el araç istemediğimi farklı sıfır km bir araç bulmalarını istedim. Ellerinde yokmuş. Bakalım neler olacak.
|
yamuk yapacak gibi konusurlarsa "napayim? kazara direge vurup geleyim oyle mi devam edelim komusmaya?" dersin duzelirlerr
|
Daha geçen hafta uzun süre Otomotiv sektöründe satış temsilcisi olan arkadaşım anlatmıştı. Müşterinin birine yanlış araç teslim ediliyor, durum 1 hafta sonra fark ediliyor ve araç müşteriden alınıp olması gereken sıfır araç ile değiştiriliyor. Adamın 1 hafta kullandığı arac da başka bir müşteriye ait. Bu noktada kullanılmış araç servise indirilip km sıfırlanıyor, lastikler yenisi ile değiştiriliyor ve son olarak boya koruma yapılıyor. Daha ne fırıldaklık çevriliyor anlatsam sabah kadar anlatırım demişti
|
Hoca ne anlatıyorsun sen ya?
Kendi başına gelse yana yakıla bana 0 araba verin diye ağlarsın, başkasının başına gelince 1 haftalık araba ne olacak. |
Bayideki ilgili kişiler soğuk ter döküyordur sabahtan beri Sıfır diye aldığım aracı kesinlikle başkasının elinden geçmiş bir araçla takaslamazdım. Karşı taraf aracı size, siz de karşı tarafa satsanız nasıl olur? Plakaları değiştirip yeni ruhsatları alıp yola devam edin. Hem pratik, hem herkes için minimum zarar. Bayi de bakım vs. hediye etsin, konu uzamadan çözülsün.
|
Şu ülkede acıdınmı acınacak hale gelirsin.neden acıyon acınacak adammı o adamlar 5 bakım isteyecektin ,alabileceğin ne varsa isteyecektin.
|
Olayı şu şekilde hallettik. Konu çok daha uzun aslında çok fazla teklifler konuşmalar anlaşmazlıklar oldu ben kısadan anlatmaya çalışacağım. Türkiye'de herhangi bir bayide bu araçtan kalmamış. Bende seat genel merkezi aradım sordum doğruladım. Diğer araç sahibi benden para çıkmasın halledin demiş. Arabayı bayiye bırakmış. Toplam 200km yol gitmiş. Ben 450km yol yaptım. Diğer araç sahibi benimle aynı gün aracı teslim almış. Arabayı aldığı gibide bütün camlara ön cam dahil flim çektirmiş. Seramik kaplama yaptırmış. Bir adet yıllık bakımda hediye ettiler. Detaylı expertiz raporuda doldurup boya mikron kalınlıklarına kadar kaşeli imzalı onuda dosyaya eklediler. Benim olan aracıda diğer ilden çekiciye yükleyip kapıma kadar getirdiler. Aracı kontrol ettim 4 farklı yerde ince kılcal çizikler var. Pasta ile geçeceğini ancak pasta yaparsak seramiği bozacağını söylediler. Bu şekilde kabul ettim. Bu şekilde ruhsatta benim olan aracı teslim aldım. Benim olmayan arabayıda çekiciye koyup götürdüler.
Benim artılarım seramik kaplama + cam flimi + 1 bakım oldu. ( Bayi öyle zor durumdaki ne istesem verecekler) ama insan hata yapar dedim uzatmadım. Eksilerim ise yaşadığım manevi zarar, 4 farkli yerde gördüğüm ince çizikler, stres ve sıfır aldığım arabadan soğumak oldu. |
On cam filminden bi de ceza yersiniz kaymakli pasta olur. Hayirli olsun ama hata yapmissiniz.
|
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 11 Ağustos 2020; 20:38:19 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|