Şimdi Ara

Sıfır araç aldım şase numarası yanlış çıktı.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
101
Cevap
3
Favori
10.238
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Geçtiğimiz cuma günü 1.0 tsi leon visio sıfır araç aldım. Şase numarası son hanesi farklı. Bugün yeni farkettim. Hemen ruhsatta yazan motor noyuda kontrol edeyim dedim ancak aynı numara yazan yer bulamadım. Ruhsatta motor no DKRxxxxxx şeklinde 9 haneli. Motor üstünde DKR ile baslayan bu numarayı buldum ancak ruhsatta yazandan farklı. Acaba motor no bu olabilirmi? Bayide aldığım aracın birebir aynısı aynı rengide vardı. Acaba onu vercekken bunumu verdiler. Sabah erkenden bayiyi arayacağım.

Edit: olay sonuçlandı 4.sayfada belirttim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi YawuzS -- 12 Ağustos 2020; 22:16:2 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Seneler once bana bunu yapmislardi. Cok enterasan ki suzuki jimny almistik. 6 aya yakin kullandim. Hatta bir kazayada karistim. Komik olan 6 ay sonra bir telefon geldi. Size yanlis arac vermisiz onu geri almamiz lazim tabi ben soktayim. Eee peki ne yapicaz dedim. Sizin araci alip sifir arac verecegiz dediler. Sonuc eski araci verip sifir aracimi alip gitmistim. Tam bir komediydi. Bazen boyle hatalar yapiliyor. Yeter ki dogru cozum uretsinler. Ben uzun bir sure kullanirken acaba tekrar arayip sifir araci alirlar mi dedim ama aramadilar. İnsan boyle bir durumda sok oluyor.
    Sabah 9dan beri bayi ve seat Türkiye ile iletisim halindeyim. Benim aracımı farklı bir ilde birine vermişler. Bende başkasının arabasına biniyorum. Bayi iki araç sahibini bir araya getirip arabaları değişmeyi teklif etti kabul etmedim. İkinci el araç istemediğimi farklı sıfır km bir araç bulmalarını istedim. Ellerinde yokmuş. Bakalım neler olacak.
    Daha geçen hafta uzun süre Otomotiv sektöründe satış temsilcisi olan arkadaşım anlatmıştı. Müşterinin birine yanlış araç teslim ediliyor, durum 1 hafta sonra fark ediliyor ve araç müşteriden alınıp olması gereken sıfır araç ile değiştiriliyor. Adamın 1 hafta kullandığı arac da başka bir müşteriye ait. Bu noktada kullanılmış araç servise indirilip km sıfırlanıyor, lastikler yenisi ile değiştiriliyor ve son olarak boya koruma yapılıyor. Daha ne fırıldaklık çevriliyor anlatsam sabah kadar anlatırım demişti
    Bayideki ilgili kişiler soğuk ter döküyordur sabahtan beri Sıfır diye aldığım aracı kesinlikle başkasının elinden geçmiş bir araçla takaslamazdım. Karşı taraf aracı size, siz de karşı tarafa satsanız nasıl olur? Plakaları değiştirip yeni ruhsatları alıp yola devam edin. Hem pratik, hem herkes için minimum zarar. Bayi de bakım vs. hediye etsin, konu uzamadan çözülsün.
    Olayı şu şekilde hallettik. Konu çok daha uzun aslında çok fazla teklifler konuşmalar anlaşmazlıklar oldu ben kısadan anlatmaya çalışacağım. Türkiye'de herhangi bir bayide bu araçtan kalmamış. Bende seat genel merkezi aradım sordum doğruladım. Diğer araç sahibi benden para çıkmasın halledin demiş. Arabayı bayiye bırakmış. Toplam 200km yol gitmiş. Ben 450km yol yaptım. Diğer araç sahibi benimle aynı gün aracı teslim almış. Arabayı aldığı gibide bütün camlara ön cam dahil flim çektirmiş. Seramik kaplama yaptırmış. Bir adet yıllık bakımda hediye ettiler. Detaylı expertiz raporuda doldurup boya mikron kalınlıklarına kadar kaşeli imzalı onuda dosyaya eklediler. Benim olan aracıda diğer ilden çekiciye yükleyip kapıma kadar getirdiler. Aracı kontrol ettim 4 farklı yerde ince kılcal çizikler var. Pasta ile geçeceğini ancak pasta yaparsak seramiği bozacağını söylediler. Bu şekilde kabul ettim. Bu şekilde ruhsatta benim olan aracı teslim aldım. Benim olmayan arabayıda çekiciye koyup götürdüler.

Benim artılarım seramik kaplama + cam flimi + 1 bakım oldu. ( Bayi öyle zor durumdaki ne istesem verecekler) ama insan hata yapar dedim uzatmadım.

Eksilerim ise yaşadığım manevi zarar, 4 farkli yerde gördüğüm ince çizikler, stres ve sıfır aldığım arabadan soğumak oldu.
  • Motor no hocam o

• quote:

Orijinalden alıntı: GünahÇıkartanİmam

Motor no hocam o
    Ozaman bunlar kesin bana bayide yanlış aracı teslim etti. Benim araç diğeriydi.

• Acaba bayi bana nasil bir tutumla yaklaşacak. Bayide bulunduğum yere 4 saat uzaklıkta. Yarın erkenden arayacağım. Acaba bana masraf çıkarmaya çalışırlarmı

• Turkiye.....

• Seneler once bana bunu yapmislardi. Cok enterasan ki suzuki jimny almistik. 6 aya yakin kullandim. Hatta bir kazayada karistim. Komik olan 6 ay sonra bir telefon geldi. Size yanlis arac vermisiz onu geri almamiz lazim tabi ben soktayim. Eee peki ne yapicaz dedim. Sizin araci alip sifir arac verecegiz dediler. Sonuc eski araci verip sifir aracimi alip gitmistim. Tam bir komediydi. Bazen boyle hatalar yapiliyor. Yeter ki dogru cozum uretsinler. Ben uzun bir sure kullanirken acaba tekrar arayip sifir araci alirlar mi dedim ama aramadilar. İnsan boyle bir durumda sok oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkolo88 -- 11 Ağustos 2020; 20:38:19 >
  • Ön camdan kontrol etmediniz mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Teslimat personelinin hatası tamamen. Sizin bir kusurunuz yok masraf çıkarma diye bir durum olamaz aksine siz uğraşmış olacaksınız. Umarım sizin arac baskasına teslim edilmemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: berkolo88

Seneler once bana bunu yapmislardi. Cok enterasan ki suzuki jimny almistik. 6 aya yakin kullandim. Hatta bir kazayada karistim. Komik olan 6 ay sonra bir telefon geldi. Size yanlis arac vermisiz onu geri almamiz lazim tabi ben soktayim. Eee peki ne yapicaz dedim. Sizin araci alip sifir arac verecegiz dediler. Sonuc eski araci verip sifir aracimi alip gitmistim. Tam bir komediydi. Bazen boyle hatalar yapiliyor. Yeter ki dogru cozum uretsinler. Ben uzun bir sure kullanirken acaba tekrar arayip sifir araci alirlar mi dedim ama aramadilar. İnsan boyle bir durumda sok oluyor.
    Böyle şeyler flimlerde olur sanıyordum. Başıma geldi. Şoktayım şuan. Nasıl böyle bir hata yapılır. Ya bide bana daha önceden satılmış. Çok km yapmış bir araçla değiştirmek isterseler.

• quote:

Orijinalden alıntı: escanor_

Ön camdan kontrol etmediniz mi?
    Böyle birşey olacağı o an aklıma gelmedi bakmadım. Bu akşam aklıma geldi arabadan inerkene bir camdan kontrol edeyim dedim. Şok oldum. İnşallah bu işten zararlı çıkmam.

• YawuzS Y kullanıcısına yanıt
    Bana bunu yaptiklari zaman ciddi bir suc teskil ettigini biliyordum. Zaten isin gercegide bu. su an size ait olmayan bir arac ile yollarda geziyorsunuz. Bunun butun sebebide yanlis verilen arac. Bayii gerekirse sifir arac bile verebilir. Cunku tahminim baskasida sizin saseli aracla geziyorsa bu araclari hadi degistirelim diyemez. Ben kabul etmezdim. Ama kesinlikle sizden o arac alinacak. Yani her konuda haklisiniz kazanirsinizda.

• İlginç bir olay hocam sonuç olarak ne olduğunu, sorunu nasıl hallettiğinizi buradan paylaşmanızı umuyorum.

• Yıllar önce yatırım amaçlı müteaahhitten bir daire almıştım.
    Bir ay sonra aradılar bana yanlış ve daha büyük olan daireyi sattıklarını, bana yanlışlıkla sattıkları daireye müşteri banka kredisi için başvurduğunda anladıklarını söylediler.
    Hakim arkadaş "Takdir senin, mal senin olmuş artık ister verirsin ister vermezsin" dedi.
    Diğer müşteriyi düşündüğümden daireyi iade ettim.
    Bana sattıkları daireden 2 yıl sonra zarar edip maliyetine satmak zorunda kaldım.

Sizi bilemem ama bayi kesinlikle zararlı çıkacak bu işten.

• bişey olmaz zaten tuv türk her şekilde motor no okunamadı diye hafif kusurlu geçiriyor
  • Arabanin kitapciklarinin arasinda bir kitapçık var orada ne yaziyor?

• quote:

Orijinalden alıntı: KingOfAnarchy

Arabanin kitapciklarinin arasinda bir kitapçık var orada ne yaziyor?
    Tek bir kalın kitapçık var. Oda araç tanıtımı. Araçla ilgili özel bilgi yok.

Diğer arkadaşta hafif kusur demiş. Şase no yanlış olması ağır kusur.

Bir tane ince olmalı

• bana yanlış araç teslim etmişler demek ne demek kargoylamı geldi araç eve ?

bende leon satın aldım bayide tam 2 saat boyunca aracı kontrol ettım çay kahve derken detaylıca herşeyini inceleyip öyle teslim almıştım
  • Oda birşey mi? Yalnış kişş adına tescil bile eden var. Hey yawrum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.