< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 14 Aralık 2023; 20:32:4 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sıfır araçta far buğusu normal midir? (5. sayfa)

-
-
Dediğiniz türde buğulanma gayet doğal. Önceki mesajlarda da yazmıştım bunu sanırım. Kitapçıklarda yazıyor hattâ.
Ancak içeride boncuk boncuk su damlaları oluyorsa sorun var demektir. Farların basınç/hava tahliye kanalları yoluyla buğu sonradan kayboluyor zaten.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Dacia Dusterın hiç bir kasasın da farın buğu yaptığını görmedim duymadım duyan varsa söylesin? Herkes farların buğu yapmasını normal bir şeymiş gibi söylüyor, normal değil arkadaşlar, yapmayın.
-
Duster da yapıyor hocam. Peugeot Rifter almadan önce bende 2017 model Duster vardı. O da buharlanma yapıyordu. Hatta 2017 Duster'ı almadan önce, 2014 model bir Duster daha vardı bende. Onda da aynıydı. Bu arada bu araçların hepsinin ilk sahibiydim. Belki dikkat etmemişsindir ya da buhar oluşacak bir hava değişkenliğine denk gelmemişsindir. Hatta şimdi aklıma geldi. Babamda Transporter vardı. Onda bile oluyordu.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cpt. Foley -- 11 Ocak 2024; 19:8:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eski kasada duymamışımdır belki de, yeni kasada hiç yok Hocam.
-
Farın arka kapağı mı açık acaba
Sıfır araçta kusur kabul etmemek lazım ona katılıyorum ama, yok far değişti yok o yok bu iyice garip bir hale gelmeye başladı olay. Benim farım arızalandı fabrikadan sıfır far taktılar, değişmiş diyorsa gitsin akıl hastanesine. Ayrıca kırılıpta değişebilir. Piyasada cidden hasta doldu.
-
Geçen ay teslim aldığım araçta da farlarda buğu vardı. Ben de sordum normal dediler, 3-4 gün sonra kendiliğinden kayboldu. Biraz kullanmak lazım.
-
Bende şu an kiralık accent blue kullanıyorum.
Arabanın sağ farı hafif buğulanıyor sol farda hiç bir buğulanma yok.
Firmaya sordum benden önceki kiralayan kaza yapmış sağ far değişmiş.
Sanırım yan sanayi far takıldığı için buğu yapıyor.
Yani farlardan biri buğu yapıyorsa muhtemelen ya değişmiştir ya da bir işlem yapılmıştır mutlaka.
Normal diyen normal değildir…
-
Buğu geçiyor mu? Yoksa kalıcı bu şekilde mi 1 haftadır?
1 hafta önce gördüğümde emin olamadım buğu olup olmadığını araba kirliydi çok da dikkatli bakmamıştım. Dün gördüğümde tekrar dikkatli baktım buğu olduğunu gördüm. Bu yüzden azalıp azalmadığını yorumlayamıyorum. Bugün yarın bakıp fotoğraflarla karşılaştıracağım.
-
Clio 5 aracım. 7500Km'de 2023 Mayıs çıkışlı. İlk aldığımda da vardı, şimdi de soğuk havalarda görüyorum. Önden kazası belası sürtmesi dahil yok. Ama iki farda aynı bu şekilde.
Kaputu sert kapatınca üstten far çatlıyormuş, nasıl bir tasarım yaptılarsa her bindiğimde sövmeye başladım. Kendileri serviste diyor 20cm yukarıdan kaputu bırakın kendi kapansın, üsten bastırıp kapatmayın diye. Öyle yapınca da far çatlıyor.
Bu fotodaki farda hiçbir çatlak yok bu arada. Diğer farın üstünde içeriden bir çatlama var.
-
Benzer yönde başka forumlarda / şikayetvar'da vs. şikayetler mevcut mu? Kaputu sert kapatınca far çatlıyorun kabahatini size yükleyemezler. Tasarım hatası var ki böyle birşey oluyor. çatlak farkı garantiden değişmiyorlar mı?
-
Benzer tarzda şikayet çok var. Bu konuda servise gittim, araca baktılar led kısımlarının buğulanması normal arkasında tahliyesinde atıyor dediler.
Bana hiç normal bir şey gibi gelmedi. Yağmurlu ve soğuk günlerde far şu şekilin dışına hiç çıkmıyor. Sert kapatınca çatlayan farlar üretim hatası, bunları garantiye alıyoruz dediler ama benim farlarda çatlak yokmuş.
İlk defa araç kullanmıyoruz da bu buğu mevzusuna ilk defa rastladım.
Edit : Israr uzerine Garantiden 2 far değişimi yapıldı. Değişimi yapan kişiyle konuştuğumda da kişin clio far değişimi çok fazla geliyor dedi. Kaput ayarsizligindan üstten fari çatlatiyormus.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dyatlov-Legasov -- 14 Mart 2025; 0:7:46 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X