Şimdi Ara

Sıfır Astra H aldım 2 dakika sürdüm yolda kaldım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.344
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Çok geçmiş olsun. Üzücü bir durum. Ama bu arıza aynen anlattığınız gibi olduysa araç değiştirecek kadar büyük ve önemli bir arıza yol açacak bir sorun değildir. Aracınız tespit ettiği harereti size bildirmiş ve siz de doğru olanı yaparak hemen durdurup kontrol etmişsiniz.

Su kaynatan bir aracın eğer ki kilometrelerce gitmediyseniz o haldeyken, motorda kalıcı bir hasar bırakması pek mümkün değil. Gözünüzden kaçar, acil bir durumunuz vardır, o haldeyken yola devam edersiniz ve araç o durumda hareretten dolayı conta patlatır v.s. Ama bahsettiğiniz kadar kısa sürede müdahale ettiyseniz kalıcı bir hasar olduğunu zannetmiyorum.

Bu varsayımı sadece gerçekten fan arızası olduğunu düşünerek ortaya atıyorum. Motorun devirdaim sisteminde veya motor bloğundaki su devirdaim kanallarında bir tıkanma veya sorun varsa o zaman ciddi sorununuz var demektir. Bunu anlamanın yolu da, fan değiştirildikten sonra, aracı servisten çıkarmadan olduğu yerde fan'ı devreye birkaç defa sokup çıkarak şekilde aracı çalıştırıp bekleyerek görmeniz olacaktır.

Serviste araç olduğu yerde çalışırken fan düzenli olarak devreye girip çıkıyorsa mesele yok. Ayrıca radyatörde ve devirdaim sisteminde su kaçağının olup olmadığının da kontrol edilmesi gerekir. Aynı zamanda fan birkaç defa devreye girip çıktıktan sonra radyatör su seviyesini de kontrol etmelisiniz. Bunlarda da sorun yoksa gönül rahatlığıyla aracınızı kullanabilirsiniz.

Fakat, bu arıza eğer gerçekten yapılan kontroller sonucunda fan'dan kaynaklanıyor ise aracı değiştirmeyi gerektirecek bir durum olmadığı için teknik olarak dava açsanız bile bir sonuç elde edebileceğinizi düşünmüyorum.

Aracınızdan kendi kendinizi soğutmayın bence.

Ancak, teknik olarak aracınızda bir sorun yoksa bile midenizin bulandığı açık. Ben olsam ben de aynı şeyi düşünürdüm. Bir sürü para verip "0" araç aldığımda yıllarca bana sorunsuz hizmet etmesini isterim. Böyle bir durumda da hemen araçtan soğurum ve paramın karşılığı olan sorunsuz aracı isterim. Fakat bu arızadan dolayı aracı değiştireceklerini düşünmediğim için, avukatımla görüşürken teknik nedenlerden kaynaklanan bu hatanın beni araçtan soğuttuğunu, alıcı olarak beklentilerimi karşılamadığını, bundan sonra o aracı gönül rahatlığıyla kullanamayacağımı, hem kendi hem de ailemin canını güvenerek o araca binemeyeceğimi v.b. gibi psikolojik nedenleri hukuki bir kaynağa dayandırarak satıcı firma ile görüşürüm.

Yine de bir sonuç alacağınızı düşünmüyorum açıkcası. En iyi ihtimalle aracınıza istediğiniz bir aksesuarı hediye olarak vermeyi teklif edeceklerdir.

• hocam kısaca arabayı değiştirin. olmaz böyle hata. olmadı zor kullanın. yani dava açın
  • Benim anlamadıgım neden arabaların geri alınmasının zor oldugu ?

Al arabayı geri yenisini wer, aldıgını tamir et, tamir ettiğini birde bayi karsız şekilde 1-2-3.000ytl ne kadar sa karı okadar düşür sat

Satarkende söle fan motoru bozuktu, bu bu işlemler yapıldı arabada çok bişi yok de, 3 yıl değide 2 yıl garanti wer dewam et

Müşterin kazansın, sen kazan herkez kazansın, saçma buluyorum otomobil firmalarının bu değiştirmeme sewdasını
  • Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler.
    Öncelikle arabaya bir zarar gelir mi konusuna girmek istiyorum. Araba 4 kere hararet yaptı. Ben 3 kere yaptırdım ama hararetliyken 1 dakkadan fazla sürmedim. Bir kere de serviste test edildi adam arabayla gitti geldi. 5 dakika sürmüştür en az gelmesi. Geldiğinde servise doğru giderken araba su akıtıyordu. Servise giderken adam kontağı çevirdi 1-2 kere anlamadım neden çevirdiğini.
    Bunların sonucunda arabaya herhangi bir hasar gelmiş midir? İlerde bu sebepten problem yaşayabilir miyim? Bir de sizce fan motoru değişirse arabanın değerine ne olur? Şu anda bu arabayı ikinci elde satmaya çalışsam piyasa değerinin altına gideceği kesin. Belki satılmaz bile.

Dava konusuna gelelim.
    Dava edince dava süresi boyunca arabama binebilecek miyim? Fan motoru takılsa ve ben kullanmaya başlasam arabayı dava bundan nasıl etkilenir? Sanırım bir avukat bulmam lazım ve belki o avukatla reise gitsem daha farklı bir tepki alırım.

• quote:

Orjinalden alıntı: launch

Dava konusuna gelelim.
    Dava edince dava süresi boyunca arabama binebilecek miyim? Fan motoru takılsa ve ben kullanmaya başlasam arabayı dava bundan nasıl etkilenir? Sanırım bir avukat bulmam lazım ve belki o avukatla reise gitsem daha farklı bir tepki alırım.

hukukcu arkadaşlar daha iyi bilir bu konuyu
    ama daava edersen aracına binmesen bile çıkan masrafları falan tamamen onlara ödetebilirsin. çok uzun süre bile geçse o süre içinde uğradığın maddi kaybı firmadan alabilirsin rahatlıkla
    2 sene önce avukat bir tanıdığım firmaya açtığı dava sayesinde 25binlik aracı için açtığı davadan 45bin lira aldı. avukat masrafları falan herşeyi firma ödedi..
  • Söylemeyi unuttuğum bir ayrıntı: Arabayı teslim alıp ODTÜ'ye gittiğimde park etmeye yakın arabanın önünden duman çıktığını gördüm. Park edince kaputu açtım. Yanımdaki arkadaş radyatörden geliyo dedi duman. Servisi aradım. Araba sıfır olduğu için olabilir bunlar dedi. 50-60 km yol yapınca düzelir dedi. Hararet lambası yanmıyordu.
    Sizce bunun da fan motoruyla falan alakası var mı? Normal mi bu? Bu da araca hasar vermiş olabilir mi?

Daha makul bir teklif olarak ayıp oranında bedel indirimi mi talep etmeliyim yoksa? Ve bu bedel ne kadar olabilir sizce?
  • "sıfır arabadan duman gelmesi normal" ancak bizim insanımızdan çıkacak bir söz.serviste detaylı inceleme yaptırın ve belge isteyin.
  • Şimdi buradaki genel yorumlara göre benimki biraz farklı olacak ama bence ortada ayıplı mal ile ilgili bir durum yok. Neden derseniz sizin bahsettiğiniz arıza bir arabada meydana gelebilecek ve garanti kapsamında ise değiştirilebilecek bir arızadır. Arabayı yeni almış olmanız size değiştirme hakkı vermiyor bence. Neden derseniz mesela aynı arabayı 1000-2000 km kullandınız diyelim ve kullanım sonucunda aynı yerden arıza verdi. Garanti kapsamındasınız ve ayıplı mal olduğunu idda edemezsiniz o zaman. Bu durumun 10. km de olması ile 1000. km'de olması durumu arasında bir fark yoktur. Zaten garanti verilmesininde nedeni budur. Arabada testler sırasında tespit edilemeyen bir arıza çıkarsa tüketiciyi 2 sene (ya da kaç sene ise) mağdur etmemek. Eğer arabayı aldığınız anda araba çalışmamış olsaydı ayıplı mal kategorisine girerdi. Çünkü daha teslim almamışsınız ve araba çalışmıyor. Bunun dışındaki bütün uygulamalarda malesef ve malesef bence garanti devreye girer ve araç bu kapsamda değerlendirilir. Ha şu var firma iyi niyet göstergesi olarak bu sorumluluğu üzerine alıp size yeni bir araba verebilir ancak bence (avukat falan değilim sadece mantığım böyle söylüyor) diğer durumlar için pek bir şansınız yok.

Bu arada durumunuza çok üzüldüm. Ve insanı ne kadar soğutbileceğinide az çok tahmin ediyorum. (Bundan 1 ay öncede ben aynı yerden bir opel astra almıştım). Allah kimsenin başına vermesin. Ancak bence değişim falan olmazsada çok üzülmeyin. Siz gerekli uygulamayı yaptığınız ve arabada güvenliğini aldığı için ben herhangi bir arıza olacağını sanmıyorum. Yani içinizde bir şüphe kalmasın. 3-5 km gitmeyle arabaya zara vermezsiniz. Arabalarda kullanılan malzeme ve yağlama ekipmanları gerçekten çok kaliteli oluyorlar. Bu kadarlık bir olayla zarar görmez.

• Herkes kaba tabirle gaz vermis, git iade et parani al vs vs diye
    BU tarz bir davada kazanabilmek icin belirli bir sure icerisinde ayni sorunun birkac kez tekrarlanmasi ve hala bir cozume kavusturulamamis olmasi gerekiyor. Daha ilk sorunda araci iade etme sansiniz olusmaz. Aracin sorunlu parcasi zaten agranti kapsaminda degistirilerek sorun giderilme yoluna gidilmis.
  • Öyle görünüyor ki fan motoru değiştirilcek ben de arabamdan soğuduğumla kalacağım. Gidip adamlardan indirim veya aksesuar dilenecek değilim. Aynı sorun veya bu soruna bağlı başka sorunlar ilerde olursa dava işine o zaman gireceğim. Bir de bu hararet sorununa bağlı, garanti süresi bitse dahi, bir arıza çıkarsa masafların karşılanması veya garanti kapsamındaymış gibi müdahele edilmesi konusunda imza isteyeceğim.

Aylardır sürekli araba bakıyorum. Her gün DH motorlu araçlardayım. Sahibinden.comdayım. 2. el alacaktık ve bütçemiz daha sınırlıydı. En sonunda madem bu kadar para veriyoruz biraz daha koyup sıfır alalım dedik. Benim 2. el olarak bulduğum çok daha güzel arabalar vardı ama sıfır olduğu için sorun çıkarmaz garantisi olur diyip Astra'yı aldım. Pişman oldum. Zorluklarla ve büyük umutlarla aldığım bu araba benim ilk arabam ve beni hayal kırıklığına uğrattı.
  • Birkere her şeyi bırak kenara............

Sakın 16 km deki bir araçtan soğuma önünde o arabayla uzunnnn km ler olabilir . Cidden sonra batar araba sana .

Kim bilir belki kendi emeklerinle , belki en yakınının emekleri ile alındı havadan gelse zaten bu kadar üzülmezsin , kendine telkin et , sonra zaten 50 binleri devirmeye başladımı önemsemiyorsun , arabamı var işte aşağıda duruyo oluyo aman kardeşim soğuma yaw opel bu testlerini yaptır bin taş gibi .
  • geçmiş olsun.
  • geçmiş olsun ama arabayı değiştircek bir durum ortada yok.Garanti süresi zaten bunun için var garantiden onarım gerçekleşecek ve aracı kullanmaya devam edeceksiniz.HA yılda 2 den fazla aynı hasardan meydana gelir yada 4 farklı sorun meydana gelirse üretici aracınızı değiştirmek zorunda.Burdaki sorun devlet herşeyi düşünmüşte olduki arabayı değiştirecek üretici vergilerin hepsi üzerinize kalıyor.Yani sıfır arabayı üretici veriyor vergilerin hepsini siz ödüyorsunuz.Aracı çıplak olarak veriyor.
    olur böyle sorunlar sizin şansızlığınız aracı alır almaz böyle bir sorunla karşılaşmanız sıkıcı bir durum.
  • hocam büyük geçmiş olsun opelin en kısa zamanda arabanızı değiştirmesi yada gerekli parçalarıı değiştirmesi neticede 0 km bir araç
  • servis,fan arızası demiş ama.yalan söylüyor da olabilirler.belki başka arızası var,fan deyip ,başka şeylerini değiştirecekler.servislere hiç güvenmem.umarım motora zarar vermemiştir.iyi bilen birisi açıklasa iyi olur.belki de motorun açılıp silindir kapağına zarar vermiş mi bakılması gerekebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umit84 -- 3 Haziran 2009; 11:32:03 >
  • satıcı hiç bir zaman geri almak istemez
    alıcı ise hep iade ister en ufak şeyde bile
    satıcıda biziz alıcıda
  • Geçmiş olsun kardeş. Arabandan soğuma bence. Ama ilk arızada arabanın iadesinin olacağını zannetmiyorum. Arabandada bir problem olacağınıda zannetmiyorum. bir kaç bir km devir bakalım arabaya karşı tutumun nasıl olacak o önemli. Baktın olmuyor az bir zararla sat gitsin.
  • Arkadasım oncelikle gecmis olsun,
    Aynı durum 2007 senesinde benimde basıma geldi. Yeni aldıgımız corsayla 45. km yaptıktan sonra arıza lambası yandı. opel assistance ı aradım, en yakın yetkili servisten gelip aracı goturduler. Adamları arabayı teslim ettigimde arac 50 km deydi. 2 gun beklettiler, bir turlu sorunu bulamadı servis. Devamlı izmirle gorustuler ve en sonunda arızanın map sensorunden kaynaklandıgını ve degiştirdiklerini soylediler. 2 gun sonra gidip arabayı aldıgımda km si 110 du. Yani adamlar yeni aldıgım araca benden cok bindiler. Opel İzmiri belki 10 kere telefonla aradım, oradaki müsteri temsilcileriyle konustum ama beni sallamadılar bile. Hatta adama telefonda kufrettim, ona ragmen yarabbi sukur der gibi boyle seyler olur, arac degismez, bir daha olmaz gibi seyler zırvaladılar. Allaha sukur su an icin bir sorunum kalmadı ama opel ve servis deyince tuylerim diken diken oluyor.
  • Eğer aracınızın onarımına karar verip teslim alırsanız mutlaka teslim almadan önce arıza ve yapılan işlemle ilgili kaşeli imzalı bir belge alın. Daha sonra eğer imkanınız varsa başka bir yetkili servise götürün ve aracı kontrol ettirin. İleride olabilecek herhangi bir sorunda alacağınız kaşeli imzalı o belge çok işinize yarayabilir.
  • Geçmiş olsun
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.