Şimdi Ara

Sıfır Astra H aldım 2 dakika sürdüm yolda kaldım (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
6.355
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bence arabandan soğumanı gerektiricek bi durum yok.. tamam haklısın olanlar can sıkıcı ancak bunlar insanlar tarafından yapılan makinalar ve zannımca 5 dakkalık hararetle astra motoru zarar görmez.. fanı yapsınlar güle güle bin kardeşim aracına allah kaza bela vermesin.

bu forumda kronik arızalar yaşayan insanların çektiklerini okuyunca senin durum biraz daha kabul edilebilir göründü gözüme

saygılarla...
  • hocam sadece fun motoruysa değiştirilir problem değil. 2 dk kaynama motora hasar vermez öle. Başka problemi yoksa değiştirsinler devam et yok problemler devam ediyorsa geri verme hakkın var tabiki. Tüketici bilmem nesi var ona başvurabilirsin kaymakamlıklarda valilikte oluyor. Ücretsiz avukat veriyorlar takip ediyorlar davanı ayıplı mal olarak karar verilirse yenisini verirler ama zaman alır bıraz sanırım gidip bir konuş. Can sıkıcı böyle şeyler ama yapıcak bırsey yok fabrikasyondan kaynaklanan problem. Fun motoruda öle ciddi bir şey değil değiştirilir problem çözülür.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ekorender

Şimdi buradaki genel yorumlara göre benimki biraz farklı olacak ama bence ortada ayıplı mal ile ilgili bir durum yok. Neden derseniz sizin bahsettiğiniz arıza bir arabada meydana gelebilecek ve garanti kapsamında ise değiştirilebilecek bir arızadır. Arabayı yeni almış olmanız size değiştirme hakkı vermiyor bence. Neden derseniz mesela aynı arabayı 1000-2000 km kullandınız diyelim ve kullanım sonucunda aynı yerden arıza verdi. Garanti kapsamındasınız ve ayıplı mal olduğunu idda edemezsiniz o zaman. Bu durumun 10. km de olması ile 1000. km'de olması durumu arasında bir fark yoktur. Zaten garanti verilmesininde nedeni budur. Arabada testler sırasında tespit edilemeyen bir arıza çıkarsa tüketiciyi 2 sene (ya da kaç sene ise) mağdur etmemek. Eğer arabayı aldığınız anda araba çalışmamış olsaydı ayıplı mal kategorisine girerdi. Çünkü daha teslim almamışsınız ve araba çalışmıyor. Bunun dışındaki bütün uygulamalarda malesef ve malesef bence garanti devreye girer ve araç bu kapsamda değerlendirilir. Ha şu var firma iyi niyet göstergesi olarak bu sorumluluğu üzerine alıp size yeni bir araba verebilir ancak bence (avukat falan değilim sadece mantığım böyle söylüyor) diğer durumlar için pek bir şansınız yok.

Bu arada durumunuza çok üzüldüm. Ve insanı ne kadar soğutbileceğinide az çok tahmin ediyorum. (Bundan 1 ay öncede ben aynı yerden bir opel astra almıştım). Allah kimsenin başına vermesin. Ancak bence değişim falan olmazsada çok üzülmeyin. Siz gerekli uygulamayı yaptığınız ve arabada güvenliğini aldığı için ben herhangi bir arıza olacağını sanmıyorum. Yani içinizde bir şüphe kalmasın. 3-5 km gitmeyle arabaya zara vermezsiniz. Arabalarda kullanılan malzeme ve yağlama ekipmanları gerçekten çok kaliteli oluyorlar. Bu kadarlık bir olayla zarar görmez.

Bu konuda yorum yapmak için avukat olmaya gerek yok, ama biraz da tüketici haklarını bilmek gerek. Bence ayıplı mal değil diye bişey olmaz, ayıplı mal'ın tanımı tüketici kanununda açıkça yazar ve bu araba buradaki kanun maddesine göre apaçık ayıplı mal'dır!

Kardeş, ben olsam giderdim reis'e, sakin sakin (bu kısmı "ben olsam"dan hariç, ben sakin olamazdım) kanun maddesini gösterir, malın ayıplı olduğunu, yenisini ya da parasınmı vermek zorunda olduklarını, bunu ister seve seve ister s... s... vereceklerini belirtir, "size 3 gün süre düşünün taşının kararınızı verin" der, 3 gün sonra gider, yola gelmemişlerse, tüketici hakları derneklerinde bu işlerin uzamnı avukatlar bulunur. onlarla görşüp mahkemeye verirdim.

bir kere alttan alırsan ileride oluşacak diğer arızalarda da üstüne çıkarlar demedi deme

olur böyle şeyler diyen arkadaşlara bence kulak asma, 30-40 bin lira az para değil, kşmseye hak etmediği kuruşu kazandırtmam ben, bu aracın test sürüşü yapılmıyor mu fabrikadan çıkmadan? kabul edilebilir bir arıza değil bu, motor arızası sonuçta, hani sis lambasının biri yanmaz da yaparlar anlarım da, motor fanının çalışmaması ne demek yaa, marketten vantilatör almıyoruz araba alıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 3 Haziran 2009; 13:38:05 >

• quote:

Orjinalden alıntı: crazyarif

quote:

Şimdi buradaki genel yorumlara göre benimki biraz farklı olacak ama bence ortada ayıplı mal ile ilgili bir durum yok. Neden derseniz sizin bahsettiğiniz arıza bir arabada meydana gelebilecek ve garanti kapsamında ise değiştirilebilecek bir arızadır. Arabayı yeni almış olmanız size değiştirme hakkı vermiyor bence. Neden derseniz mesela aynı arabayı 1000-2000 km kullandınız diyelim ve kullanım sonucunda aynı yerden arıza verdi. Garanti kapsamındasınız ve ayıplı mal olduğunu idda edemezsiniz o zaman. Bu durumun 10. km de olması ile 1000. km'de olması durumu arasında bir fark yoktur. Zaten garanti verilmesininde nedeni budur. Arabada testler sırasında tespit edilemeyen bir arıza çıkarsa tüketiciyi 2 sene (ya da kaç sene ise) mağdur etmemek. Eğer arabayı aldığınız anda araba çalışmamış olsaydı ayıplı mal kategorisine girerdi. Çünkü daha teslim almamışsınız ve araba çalışmıyor. Bunun dışındaki bütün uygulamalarda malesef ve malesef bence garanti devreye girer ve araç bu kapsamda değerlendirilir. Ha şu var firma iyi niyet göstergesi olarak bu sorumluluğu üzerine alıp size yeni bir araba verebilir ancak bence (avukat falan değilim sadece mantığım böyle söylüyor) diğer durumlar için pek bir şansınız yok.

Bu arada durumunuza çok üzüldüm. Ve insanı ne kadar soğutbileceğinide az çok tahmin ediyorum. (Bundan 1 ay öncede ben aynı yerden bir opel astra almıştım). Allah kimsenin başına vermesin. Ancak bence değişim falan olmazsada çok üzülmeyin. Siz gerekli uygulamayı yaptığınız ve arabada güvenliğini aldığı için ben herhangi bir arıza olacağını sanmıyorum. Yani içinizde bir şüphe kalmasın. 3-5 km gitmeyle arabaya zara vermezsiniz. Arabalarda kullanılan malzeme ve yağlama ekipmanları gerçekten çok kaliteli oluyorlar. Bu kadarlık bir olayla zarar görmez.

Bu konuda yorum yapmak için avukat olmaya gerek yok, ama biraz da tüketici haklarını bilmek gerek. Bence ayıplı mal değil diye bişey olmaz, ayıplı mal'ın tanımı tüketici kanununda açıkça yazar ve bu araba buradaki kanun maddesine göre apaçık ayıplı mal'dır!

Kardeş, ben olsam giderdim reis'e, sakin sakin (bu kısmı "ben olsam"dan hariç, ben sakin olamazdım) kanun maddesini gösterir, malın ayıplı olduğunu, yenisini ya da parasınmı vermek zorunda olduklarını, bunu ister seve seve ister s... s... vereceklerini belirtir, "size 3 gün süre düşünün taşının kararınızı verin" der, 3 gün sonra gider, yola gelmemişlerse, tüketici hakları derneklerinde bu işlerin uzamnı avukatlar bulunur. onlarla görşüp mahkemeye verirdim.

bir kere alttan alırsan ileride oluşacak diğer arızalarda da üstüne çıkarlar demedi deme

Ayıplı mal ile ilgili kanun maddesi nedir? Tam olarak yazabilirmisiniz. Öğrenmiş oluruz. Ben bilgim görgüm dahilinde bu olayın ayıplı mal statüsüne girmeyeceğini söylüyorum. siz aksini iddia ediyorsunuz. Demekki bununla ilgili bir madde var kanunda. Onu sizden öğrenebilirmiyiz? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ekorender -- 3 Haziran 2009; 13:40:54 >

• geçmiş olsun...
  • Geçmiş olsun cidden sinir bozucu bi durum...
  • bence sözleşmeye bakar ben bilgisayar bilişim üzerine çalışıyorum çalıştığım firma oem malzemede ilk 20 gündeki sorunlarda direk değişim daha sonrasında servise gönderir ama araç ta bunun böyle olacağını hiç sanmam çunku maliyet çok fazla örnk. cep telefonları fatura kesildiği anda kutudan çıkan telefon açılmasa bile servis e yollanır kanımca önemli bir durumda değil fan ınızı değiştirin aracınızı kullanmaya devam edin.
  • quote:

quote:

quote:

Ayıplı mal ile ilgili kanun maddesi nedir? Tam olarak yazabilirmisiniz. Öğrenmiş oluruz. Ben bilgim görgüm dahilinde bu olayın ayıplı mal statüsüne girmeyeceğini söylüyorum. siz aksini iddia ediyorsunuz. Demekki bununla ilgili bir madde var kanunda. Onu sizden öğrenebilirmiyiz? Teşekkürler.

google'a ayıplı mal yazıp da öğrenebilirsiniz

İKİNCİ KISIM
    Tüketicinin Korunması ve aydınlatılması

Ayıplı Mal
    Madde 4- (Değişik: 6/3/2003-4822/4 md.) Ambalajında, etiketinde, tanıtma ve kullanma kılavuzunda ya da reklam ve ilânlarında yer alan veya satıcı tarafından bildirilen veya standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir.

...standardında veya teknik düzenlemesinde tespit edilen nitelik veya niteliği etkileyen niceliğine aykırı olan ya da tahsis veya kullanım amacı bakımından değerini veya tüketicinin ondan beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi eksiklikler içeren mallar, ayıplı mal olarak kabul edilir kısmı yeterli olur sanırım

buradan daha ayrıntılı bilgi edinilebilinir

http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfaNo=276

kanun maddelerinin tamamı

http://www.sanayi.gov.tr/webedit/gozlem.aspx?sayfano=3480

ben teşekkür ederim bilmemek değil öğrenmemek ayıp demiş büyüklerimiz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 3 Haziran 2009; 14:38:37 >

• quote:

Orjinalden alıntı: SchwarzMoto

bence sözleşmeye bakar ben bilgisayar bilişim üzerine çalışıyorum çalıştığım firma oem malzemede ilk 20 gündeki sorunlarda direk değişim daha sonrasında servise gönderir ama araç ta bunun böyle olacağını hiç sanmam çunku maliyet çok fazla örnk. cep telefonları fatura kesildiği anda kutudan çıkan telefon açılmasa bile servis e yollanır kanımca önemli bir durumda değil fan ınızı değiştirin aracınızı kullanmaya devam edin.

servise yollanmasının sebebi arızanın tespitidir, fabrikasyon bir arıza 30 gün içinde olmuşsa yenisi ile değiştirilir ya da ücret iade edilir. yani telefonu alışveriş merkezinden alınca oradaki satış görevlisnin evet arızalı parasını iade edelim deme yetkisi yoktur, arızatı tespit edebilme sadece serviste mümkündür.

otomobilde de durum aynı, araç servise gitmiş ve arızanın fabrikasyon olduğu belirlenmiştir. daha 16 km'de olan bir araçta böyle bir sorun oluşması ender görülür ve bu durumda özür dilenip müşteri mağduriyetinin giderilmesi gerekir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Arif -- 3 Haziran 2009; 14:55:09 >

• Öncelikle geçmiş olsun.
    Böyle bir durumda Opel değil hangi otomobil üreticisi olursa olsun aracı değiştirmezler. Diyelim ki 3 yıl veya 100 bin km garantin var. Bu aracı aldığın an başlar. 10. km de bozulan fan müşürüyle 15 bin km de bozulana aynı gözle bakılır. Her iki arıza da garanti süresi içerisinde olmuştur yani. Bu tür parçalar her zaman arıza yapabilir. Servisin verdiği garanti de zaten bunun içindir. Onlar parça ve işçilik ücreti almadan bunu değiştirmek zorundalar.

Olayın diğer bir boyutuda şöyle. Aracınız hararet yaptı hiç farketmediniz ve yola devam edildi. Öyle bir duruma geldi ki motorda çok pahalı arızalar oluştu. Diyelim 5.000 TL masraf çıktı. Peki bu 5.000 TL'lik motor masrafını üretici firma sizden hiç para almadan yapar mı? Bunuda bi sorgulamak lazım.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tonk

Öncelikle geçmiş olsun.
    Böyle bir durumda Opel değil hangi otomobil üreticisi olursa olsun aracı değiştirmezler. Diyelim ki 3 yıl veya 100 bin km garantin var. Bu aracı aldığın an başlar. 10. km de bozulan fan müşürüyle 15 bin km de bozulana aynı gözle bakılır. Her iki arıza da garanti süresi içerisinde olmuştur yani. Bu tür parçalar her zaman arıza yapabilir. Servisin verdiği garanti de zaten bunun içindir. Onlar parça ve işçilik ücreti almadan bunu değiştirmek zorundalar.

Olayın diğer bir boyutuda şöyle. Aracınız hararet yaptı hiç farketmediniz ve yola devam edildi. Öyle bir duruma geldi ki motorda çok pahalı arızalar oluştu. Diyelim 5.000 TL masraf çıktı. Peki bu 5.000 TL'lik motor masrafını üretici firma sizden hiç para almadan yapar mı? Bunuda bi sorgulamak lazım.

biz böyle koyun gibi oldukça bizi daha çok güderler ortada yasa var kanun var nereye değiştirmiyor, samsung e250 telefonumu ilk çıktığında 359 liraya almıştım, telefonun fiyatı 180 liraya düşmüş iken tüketici hakları hakem heyetine haklı olarak başvurdum ve 359 liramı kuruşuna kadar aldım.

sıfır arabayı fanı bozuk verecekler öyle mi? ne güzel istanbul be

• Adam neden hararet yapmış araçla gezsin ki, en azından motorun da değişmesi gerekiyor.
    20 yıllıkdeğil ,10 dakikalık bir motordan bahsediyoruz.
    2. el araç alacak olsanız 4 kere hararet yaptırılmış aracı, Opel motoruna bir şey olmaz deyip alır mısınız?
  • quote:

quote:

Orjinalden alıntı: tonk

Öncelikle geçmiş olsun.

biz böyle koyun gibi oldukça bizi daha çok güderler ortada yasa var kanun var nereye değiştirmiyor, samsung e250 telefonumu ilk çıktığında 359 liraya almıştım, telefonun fiyatı 180 liraya düşmüş iken tüketici hakları hakem heyetine haklı olarak başvurdum ve 359 liramı kuruşuna kadar aldım.

sıfır arabayı fanı bozuk verecekler öyle mi? ne güzel istanbul be

Arkadaşa hakkını arama sen öylece otur kaderine razı ol demiyoruz. Servis sıfır araç verir diyenler sadece kendi yorumlarını yapıyorlar. Yoksa hiç biri Opelin Genel Müdürü değil. Benim söylediklerim de kendi düşüncelerim.

Benim tahminim o aracın fan müşürü ya da hangi parçaysa arkadaş kullanırken arızalandı. Bir ay önce İzmit'de Hyundai'nin fabrikasını gezdim. Araçların nasıl test edildiğine baktım. Eğer test esnasında araç fan açmasa inanın 80 kere su kaynatır. Öyle ağır motor testleri var ki ağzım açık kaldı. Yani sizin söylediğiniz sıfır arabayı fanı bozuk verecekler sözüne de bu gördüklerimden sonra katılmıyorum. Birde kendimden örnek. Benim arabam Honda Civic. İnanılmaz bir şekilde benim araç da 11.000 km de fan açmadığı için neredeyse hararet yapıyordu. Servise götürdüm ve bu km de ilk kez böyle bir olayla karşılaştık dediler. Çeşitli forumlardan tanıştığım 100'ün üzerinde Civic kullanan arkadaşlarım var. Onların da başına hiç gelmemiş böyle bir olay. Arabası 180.000 km de olan bile vardı aralarında.

Netice itibariyle bunlar mekanik parçalar. Binde bir de olsa 5-10 km de bile arıza yapma ihtimali var ve garanti kapsamında yenisi ile değiştiriliyorlar. Bu parça arızalandı diye de sıfır km araç vereceklerini zannetmiyorum. Ama aynı parça sürekli arıza yaparsa o zaman iş değişir tabi.

• bence ortada araç değişimi için hiçbir neden yok.belirtldiği gibi ecotec motorlar sıcağı sever,genelde hararet 100c üzerinde gezer zaten(1.6 benzinli için konuşuyorum).yinede dizel astra kullanıcılarına danış ama ben sorun olmayacağını düşünüyorum.

sorun ilerde yine tekrarlar,kronikleşirse o zaman mahkemede hakkınızı arasınız ama şimdi durduk yere pire için yorgan yakmayın,mutlu mesud binin gezi arabanızla...
  • Araba ayıplı,orası kesin.
    Arabayı aldığınızda 6 kmdeydi demişsiniz.

O arqa,servistekiler vs birşey yapmış olabilirmi desem,cevap biraz zor buluınur tabiki.

Ecotec motor sıcapğa dayanıklıdır.
    Ancak 1.3 CDTI diğer adıyla Multijet hakkında pek bilgim yok.

Yalnız sorunu farkedip hemen arabayı stop ettiğiniz için bence değişecek parçadan başka hiçbir yerde sorun çıkmaz.

Parça değişsin,faturanı al,birde kağıt yaz kendin dilekçe şeklinde;

Arabam 16 km deyken bnu sorun meydana geldi.
    Araç ayıplı olmasına rağmen parça değiştirildi ve bir sorun yaşanmayacağı söylendi.

Git orda bir yetkiliye imzalatikaşeyi vurdur.
    Tabi kabul ederlerse.

İlerde aynı sorunu tekrar yaşarsan,alırsın faturanı,kağıdını,verirsin mahkemeye,paşa paşa yenisini verirler aracının...

Ama içim rahat etmeyecek diyorsan,direk ver mahkemeye.
    Bu işi ancak hukuki yollarla çözebilirsin.

• geçmiş olsun

eski günlerimi hatırladım, 2004 yılında 0 km aldığımız astra H'de benzin deposuyla ilgili problem 4 defa tekrar ettiği, arac günlerce serviste kaldığı halde (gedizler) araç değişimi isteğimizi kabul etmemişlerdi. Sonunda tamir etmeyi başardılar, 4 yaşındayken easytronic sorunlarından dolayı, nihayetinde sattık.

yani arıza tekrarlansa bile aracı değiştirmek oldukça zor.
  • Aracı değiştirmek zaten dava açmadan mümkün değil sanırım. Değiştirin diyince değiştirmezler.

Bu hararetin sonuçlarını motorun hangi parçalarında görürüz? Nerelere baktırsak tamam bu araba sorun yaşatır veya yaşatmaz denebilir? veya denebilir mi böyle bir şey bakarak?

Yarın arabayı teslim almaya gittiğimde şöyle bir şey imzalamalarını istemeyi düşünüyorum ne düşünüyorsunuz? Araba garanti kapsamından çıktıktan sonra dahi eğer araba bu hararetlerin sonucu bir arıza yaparsa(çıkan bir arızanın sebebinin o hararetler olduğu anlaşılırsa) araba garanti kapsamındaymış gibi kabul edilecek ve arıza ücretsiz giderilecektir. Giderilemiyorsa gerekirse motor yenilenecektir. Çok mu abartılı oldu kabul ederler mi böyle bir şeyi bilmiyorum. Ama 2 sene içinde bu hararetler sonucu bir arızayla karşılaşırsam veya tekrarlarsa kesinlikle dava açıcam.
  • arkadaşım ,bence kimse senin dilekçenin altına imza atmaz.yapacakları tek şey servis raporunu vermek olacaktır.
    senin yapacağın aracı almadan önce iyi bir test yaptırtman.sonrasındada kaputu açıp,su,yağ eksilmesi,kenarlara bulaşması varmı kontrol etmen.bunların olacağınıda zannetmiyorum ya.
  • quote:

Orjinalden alıntı: necmi42

arkadaşım ,bence kimse senin dilekçenin altına imza atmaz.yapacakları tek şey servis raporunu vermek olacaktır.
    senin yapacağın aracı almadan önce iyi bir test yaptırtman.sonrasındada kaputu açıp,su,yağ eksilmesi,kenarlara bulaşması varmı kontrol etmen.bunların olacağınıda zannetmiyorum ya.

Aynen katılıyorum. Bu tür bir yazıyı imzalayamazlar + satışı yapan bayiinin Opel adına imzalama yetkisi de yok zaten. Ancak ilerde oluşacak arıza masraflarını kendi cebinden ödemeyi kabul ederse imzalar. Bu işe de kolay kolay hiç bir bayi girmez. Çünkü eğer araçla ilgili sorun varsa onların sorunu değil, Opel'in sorunudur. Nasıl ki sigorta acenteleri poliçeyi yapar ve herhangi bir hasarda hasar tutarını acente değil şirket öderse, otomobil bayilerinde de durum böyle. Garantiyi aracı aldığınız bayi vermiyor ki. Onlar da bir çeşit aracı.

• Haklısınız. Şu an yapabileceğim en iyi şey tanıdık opel servisi var oraya götürüp iyice baktırıcam. Zaten eğer buna bağlı bir sorun varsa bu kısa bir süre içinde kendini belli eder 1-2 ay gibi diyorlar. Öyle bir şey olursa da araba hala garanti kapsamında.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.