Sıfır km araba alıp daha bismillah demeden böyle bir olayla karşılaşmak çok can sıkıcı olsa da kafanızı çok takmayın artık. Yine de girişimde bulunacağınız yerler varsa peşini bırakmayın. Bakarsınız bir sürpriz yaparlar size. Herşeye rağmen denemekte fayda var. Muhtemelen aracınızda da hiç bir şey yoktur. Siz olayın boyutları büyümeden durumu farketmişsiniz. O yüzden sorun yoktur diye düşünüyorum.
öncelikle hayırlı olsun
bence hiç dert etmeyin aracınıza rahatça binin 2 dk su kaynatmayla bi şey olmaz iyiki erken farkına varmışsınız
degiştirilmesi gerekirmi bilmem ama bundan sonra pek sorun çıkaracagını sanmam.
eğer değiştirme talep edecekseniz siz gitmyin bulun bi avukat direk onu gönderin ve telefonda söyleyin artık avukatımla uğraşın diye o zaman emin olun tepkileri çok değişiyor ılımlı davranıyorlar...
Aralarında oldukça fark var ama sıfır aldığım lcd tv.mde aldığım gün bozuldu ve değiştirmeye yanaşmadılar,bir parçası bozuk değiştirelim dediler.Bende neden sıfır cihazı tamire yollayayım dedim ve evime kadar gelen servise tv.yi vermedim,aldım götürdüm mağazaya ve ya değiştirin yada tüketici haklarına bildirip dava açarım daha dün aldım dedim müdürleri geldi ve değiştirdiler. Sıfır alınmış bir malın 2 gün sonra bir parçası değişirse batar insana,en azından bana.Sesimizi çıkarmasak açacak içini onu sökecek bunu takacak al kullan diyecek verecek.Yok yaa..
bizde bir fiat palio vardı.termostat arızasından hararet yapmıştı.3 ay sonra araç su eksiltmeye başladı.bir gittik servise heryeri delik deşik.contalar patlamış.radyatör hortumu delinmiş.aracın suyunu sık sık kontrol edin.eksilme olursa durum vahim demektir.su eksiltmezse bir problem olmaz.
Ben bu durumda yeni bi araç talep ederdim. Kabul etmedikleri an her türlü imkanımı zorlardım. Gerekirse almanya ile irtibata geçerdim.
Hiç biri bir işe yaramadığı anda davamı açardım.
O kadar para veriyorsunuz, bu adamların insanı rezil etmeye hakları yok...
Direk davanızı açın, emin olun kat kat mislini alırsınız adamlardan. Forumda bunun örnekleri mevcut.
Laguna 3 alan bi üyemiz yine arabasını değiştirtmişti.
Dava sonucunda aracın değişmesi için arızanın tekrarlanması gerekiyor diye öğrendim avukattan malesef.
Araba su eksiltti ama hararet sonucu eksiltti sanırım. Çekici ile çekildikten sonra kontağı çevirince suyunu kontrol edin yazıyordu. Su eksiltme bundan sonra devam etmezse problem olmaz değil mi?
Finaller olmasa tüketici hakları derneği tarzı yerlere danışcam.
quote:
Orjinalden alıntı: launch
Dava sonucunda aracın değişmesi için arızanın tekrarlanması gerekiyor diye öğrendim avukattan malesef.
Araba su eksiltti ama hararet sonucu eksiltti sanırım. Çekici ile çekildikten sonra kontağı çevirince suyunu kontrol edin yazıyordu. Su eksiltme bundan sonra devam etmezse problem olmaz değil mi?
hararetten dolayı eksıltmıstır mrk etmeyın. bundan sonra su eksıltme olmazsa sorun yok demektır. kafanıza takmadan bının derım.
Eğer ki aracta durduk yere su eksıltme sorunu baslarsa(insallah baslamaz) onu o zaman buraya yazarsınız ona gore cvp verırırz. cunkı sımdı ortada fol yok yumurta yokken durduk yere canınızı sıkmaya degmez emın olun
quote:
4-5 ay sık sık kontrol edin.bundan sonra su eksiltmezse rahat olun.
babamla kendi aramda konuşmuştuk bu mevzuyu bugün hürriyet'in ankara ekindede aynı haberden gördüğünü söyledi odtü öğrencisiymiş falan dedi bende merak edip haberi okuyunca aynı olay olduğunu anladım. birkaç yere daha sesini duyurursan herhalde opeli rahatsız edip hakkın olan parayı geri alabileceksin. sesini yükseltip ortalığı ateşe vermeyince herkes herkesin hakkını gasp etmek için fırsat kolluyor. gelişmeleri yazarsan takip edebiliriz bu başlıktan.
senin başına gelen olay 88 yılında 0 km aldığımız lada 2104 marka otomobilde bizimde başımıza geldi. yalnız bizim olaydaki tek fark ladanın motoru hararet yapmadan durumun düzeltilmesi. sorun fan motorunun elektrik bağlantı klipslerinin tam oturmamasındanmış. Allahtan babam erkenden farkına varmış bu durumun. gerçi motor daha sonra kaç kere su kaynattı tabi ama yeni olunca durum farklı oluyor. geçmiş olsun üzüldüm senin adına.
quote:
Bu konuda tecrübesi olan veya sıfır arabanın hatalı diye değiştirildiğini falan duyan, bilen var mı? Ne yapmalıyım? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Tekrarlıyorum başlığı kitletmeyin lütfen opel şöyle kötü falan diyerek
Dipnot: Araba ben bindiğimde 6 km'deydi. Şu an 16 km'dedir. Araba 1.6 115Hp benzinli
TR'de tüketiciye pek kıymet verilmior, öncelikle bu gerçeği bilin...
Benzer bir olay 3 sene önce Bursa'dan sıfır alınan bir Hyundai Starex CRDI'da olmuştu. Araç Bursa'dan teslim alınıp, Eskişehir'e giderken 100 ncü kilometrede filan motor arızasına girmişti. (biz Girne'deyiz o zamanlar) 1 ay filan sürmüştü aracın tamiri, sonra geldi araç Kıbrıs'a baktık, beğendik, kutladık filan abimizi... (Abimizin kendi akrabası gidip teslim almıştı aracı Bursa'da bayiden)
Dilerim fazla üzmezler sizi, ve biran evvel problemi çözerler...
Moralinizi de çok bozmayın final zamanı. Ne araçlar gelir ne araçlar gider. Herşeyde bir hayır vardır denen ünlü avuntuyu kullanırım bu tür sıkıntılı durumlarda...
İşe de yarar genellikle... Yalnız 16 Km'de arıza yapıyorsa bir araç, kalite kontolcüleri kenara çekip, façasını aşağı almak gerekir diye düşünüyorum... Battı zaten Opel'de GM'de... Bitirdiler koskoca şirketi...
quote:
Orjinalden alıntı: sametadali
eğer değiştirme talep edecekseniz siz gitmyin bulun bi avukat direk onu gönderin ve telefonda söyleyin artık avukatımla uğraşın diye o zaman emin olun tepkileri çok değişiyor ılımlı davranıyorlar...
Bende avukat öneririm. Kallavi bir avukatınız varsa, yardım etmesini rica edin. Yoksa dediğim gibi, TR'de sahipsiz olan kişilere tekme atmaya çalışan insanlardan çok miktarda mewcut...
Geçmiş olsun insanın canını sıkar tabi daha o gün aldığı aracın öyle bir sorun vermesi. Ben olsam ne yapar eder aracı geri verirdim. Bu lokomotif değilki :) test edilip gelmiyormu bu araçlar.
geçmiş olsun muallakta konuşmalar ile motora bir şey olmuş mudur deyip içinize kurt düşürmüşler öyleyse bakılsın ya da testi varsa test edilsin
böyle laflar denildiği anda bence aracın geri alınması gerekir. yeni araç verilmesi gerekir
tüketici haklarının biraz daha tüketiciyi koruması gerekir
(bir de şunu ekleyeyim tüm fabrika çıkışı araçlar test edilmiyormu en azından 3-5 km yada 5-10 dakika çalıştırılıp bakılmıor mu?)
geçmiş olsun gerçekten üzüldüm ancak elektronik cihaz yada bu tür araçlarda olası risklerdir bunlar sıkmayın canınızı garantisi var elbet düzelir...
aracı değiştirmezler neden mi ?
kanun açık...bir ürün aynı arızadan 3 kez servise girerse bire bir değişim gerekir...
o yüzden keyfini çıkartın...nasıl olsa garantili :D
her markada olabilecek bir durum o yüzden fazla takmayın...
quote:
Orjinalden alıntı: harmandali
geçmiş olsun gerçekten üzüldüm ancak elektronik cihaz yada bu tür araçlarda olası risklerdir bunlar sıkmayın canınızı garantisi var elbet düzelir...
aracı değiştirmezler neden mi ?
kanun açık...bir ürün aynı arızadan 3 kez servise girerse bire bir değişim gerekir...
o yüzden keyfini çıkartın...nasıl olsa garantili :D
her markada olabilecek bir durum o yüzden fazla takmayın...
Adamın Audi A6 sı 4-5 sefer yaptı aynı hatayı hemde yolda kaldı onu bile değişmediler kardeş bunu hayatta değişmezler ..
herkez yorumunu yazmis bir kac yorum bende yapayim.
Aracimi aldigimdan beri (Ekim 2007 Model) su ana kadar 20´nin üzerinde Tamirhaneye gittim (her ay ortalama 1 defa Tamirhaneye gittim), cogu beklenmedik tamirler. Tikirti sesleri yüzünden coook gittim, Volkswagen Wolfsburg´tan özel Teknisyen geldi ve öndeki Kokpiti komple sökerek parcalari inceleyip parcalari ses yapmasin diye özel parcalar sikistirdilar. Bende deyistiririm diyordum araci ama durum söyle Almanya´da kanunlar bir arabayi geri vermek icin Tamirhaneye 3. defa tamir hakki vermek lazim ve araci deyisecekse bile ya 3. defa ayni hatadan dolayi olacak yada arac bir sürü sorunlar yüzünden deyistirile bilir. 3 defa Tamir hakki vermemiz lazim Servise bende 3 defa verdim ama malesef benim arac o zamana kadar 10.000km üstünde oldu ve geriye vermek benim icin cok para kaybi olacakti cünkü araci verdinmi senden kullanma bedeli aliyorlar yani 1.000km basi -> 0,6 - 0,7% ödeyecen. 20´nin üzerinde Tamir cok ama aracimi sifir almisim ve ilk basta tikirti sesleri daha sonra bütün elektronik hatalar basladi Dizel Partikel Filtresi sensörleri bozuk, Gösterge Paneli deyisti vs.. . Bence OPEL Astra´ni geri verme bir hata yüzünden, saten normal bir sart´ta almamalari normal cünkü ayni hata 3 defa olmadi sende , 3 defa oldumu ayni hata ve 3. cüde bu hatayi halen tamir edemediler hemen bir Avukata ver ve o halletsin olayi, yada arac bu hatadan haric baska hatalar yaptimi.
Hikayenin sonu arac´ta tamirler cogaldi ve Garanti kapsami bitiyor az kaldi onun icin araci Volkswagen´e sattim ve yeni arac Siparisi verdim yine Volkswagen yine Passat bu sefer Variant ama bu seferki sözlesme ve araci aldigim yer deyisik. Sözlesmede eger bir hata 3. defa yaparsa araci satin aldigim yer hemen alacak yazisi kücük bir sekilde sözlesmenin son sayfasinda yaziyor. Birde yeni arac Garantisi Volkswagenin burada yeni Arabalara 48 ay olmus bu Haberde güzel.
Bir Fan yüzünden yapma bunu OPEL`e ........
Saygilar Yasin
quote:
Orjinalden alıntı: VW_Passat
herkez yorumunu yazmis bir kac yorum bende yapayim.
Aracimi aldigimdan beri (Ekim 2007 Model) su ana kadar 20´nin üzerinde Tamirhaneye gittim (her ay ortalama 1 defa Tamirhaneye gittim), cogu beklenmedik tamirler. Tikirti sesleri yüzünden coook gittim, Volkswagen Wolfsburg´tan özel Teknisyen geldi ve öndeki Kokpiti komple sökerek parcalari inceleyip parcalari ses yapmasin diye özel parcalar sikistirdilar. Bende deyistiririm diyordum araci ama durum söyle Almanya´da kanunlar bir arabayi geri vermek icin Tamirhaneye 3. defa tamir hakki vermek lazim ve araci deyisecekse bile ya 3. defa ayni hatadan dolayi olacak yada arac bir sürü sorunlar yüzünden deyistirile bilir. 3 defa Tamir hakki vermemiz lazim Servise bende 3 defa verdim ama malesef benim arac o zamana kadar 10.000km üstünde oldu ve geriye vermek benim icin cok para kaybi olacakti cünkü araci verdinmi senden kullanma bedeli aliyorlar yani 1.000km basi -> 0,6 - 0,7% ödeyecen. 20´nin üzerinde Tamir cok ama aracimi sifir almisim ve ilk basta tikirti sesleri daha sonra bütün elektronik hatalar basladi Dizel Partikel Filtresi sensörleri bozuk, Gösterge Paneli deyisti vs.. . Bence OPEL Astra´ni geri verme bir hata yüzünden, saten normal bir sart´ta almamalari normal cünkü ayni hata 3 defa olmadi sende , 3 defa oldumu ayni hata ve 3. cüde bu hatayi halen tamir edemediler hemen bir Avukata ver ve o halletsin olayi, yada arac bu hatadan haric baska hatalar yaptimi.
Hikayenin sonu arac´ta tamirler cogaldi ve Garanti kapsami bitiyor az kaldi onun icin araci Volkswagen´e sattim ve yeni arac Siparisi verdim yine Volkswagen yine Passat bu sefer Variant ama bu seferki sözlesme ve araci aldigim yer deyisik. Sözlesmede eger bir hata 3. defa yaparsa araci satin aldigim yer hemen alacak yazisi kücük bir sekilde sözlesmenin son sayfasinda yaziyor. Birde yeni arac Garantisi Volkswagenin burada yeni Arabalara 48 ay olmus bu Haberde güzel.
Bir Fan yüzünden yapma bunu OPEL`e ........
Saygilar Yasin
Hayret, passatın sorunlarını mertçe dile getiren bir yiğit görmek ne kadar guzel
Helal olsun.
öncelikle geçmiş olsun aracında herhangi bir sorun olmaz, gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz, dava edersen 1 ay (en az) sonraya gün verilir, ilk duruşmada tabi talep ederseniz bilirkişi marifetinde araç üzerinde keşif yapılır, ikinci duruşmada bilirkişi raporunu ibraz eder ve rapor hakkında taraflara diyeceklerini hazırlamak üzere gelecek celseye kadar süre verirler, şayet rapora itiraz olmaz ise ve istenecek belgeler (tutanak, fatura vs) zamanında celp edilirse o celse dava biter, taraflardan birisi temyiz ederse dosya Yargıtay'a gider ve orada ortalama 1-1,5 yıl kadar kalır, onanırsa 2 yıl bozularak gelirse 3-3,5 yıl sürer davanız. Bununla da kimse uğraşmak istemez.