Şimdi Ara

Sıfır ev mi? kullanılmış ev mi ? hangisi daha avantajlıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
5.418
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar Didim'e taşınacağız ve ev almaya karar verdik. sıfır dubleks evler var mesela 130 140 bin lira civarında, 3 5 ya da 8 9 yıllık binalarda var bunlarda eski sayılmaz sıfır yerine kullanılmış ev almak daha mantıklı mıdır ? hangisini alırsam karlı çıkarım sizce ? sıfır ev almak sıfır araba almak gibi midir bugün aldım yarın satmaya kalksam zarar eder miyim arabada olduğu gibi? emlak işinden anlayanlar yardımcı olsun lütfen.

• deprem gerceği nedenli deprem yasası sonra yapılanlarsa ha sıfır ha ikinci el.
    ikinci el almak bence maddi olarak 30bin ve üstü farksa oldukca da mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayaletmavisi

deprem gerceği nedenli deprem yasası sonra yapılanlarsa ha sıfır ha ikinci el.

anladım. mesela 2.el beğendiğim bir ev var 8 yıllık 120 m2 95 bin lira fiyatı, sahibinin acil paraya ihtiyacı varmış ama deprem yasalarına uygun mu onu bilmiyorum.dayımlar bakıp haber verecek beğenirlerse bugün gidip alacağım o evi.hatta kredi çekip böyle 2. bir ev daha alma ihtimalim var.borçlanarak 2 ev sahibi olmak daha mantıklı geldi ama bu sıfır dubleks evlerden almakta iyi fikir gibi geliyordu. sıfır olması avantajmı ona karar veremedim :D kullanılmış evlerin fiyatları daha uygun ve 3 5 yıllık binalar bunlar sonuçta 20 yıllık olurda hani sıfır alayım dersin ama genelde hepsi yeni sayılacak evlerden.

• quote:

Orijinalden alıntı: semamca_07

quote:

deprem gerceği nedenli deprem yasası sonra yapılanlarsa ha sıfır ha ikinci el.

anladım. mesela 2.el beğendiğim bir ev var 8 yıllık 120 m2 95 bin lira fiyatı, sahibinin acil paraya ihtiyacı varmış ama deprem yasalarına uygun mu onu bilmiyorum.dayımlar bakıp haber verecek beğenirlerse bugün gidip alacağım o evi.hatta kredi çekip böyle 2. bir ev daha alma ihtimalim var.borçlanarak 2 ev sahibi olmak daha mantıklı geldi ama bu sıfır dubleks evlerden almakta iyi fikir gibi geliyordu. sıfır olması avantajmı ona karar veremedim :D kullanılmış evlerin fiyatları daha uygun ve 3 5 yıllık binalar bunlar sonuçta 20 yıllık olurda hani sıfır alayım dersin ama genelde hepsi yeni sayılacak evlerden.

Alıntıları Göster
    8 yıllık ve güzelse al gitsin.pazarlık et .emlak piyasası durgun.80 koy masaya .olmaz derse 15 gün beklet .satamaz.30 gun sonra 85 de alırsın 85 e eminim.

• quote:

8 yıllık ve güzelse al gitsin.pazarlık et .emlak piyasası durgun.80 koy masaya .olmaz derse 15 gün beklet .satamaz.30 gun sonra 85 de alırsın 85 e eminim.

ben beğendim evi resimlerden tam merkezde arakatta manzarası güzel ama acemilik yapıp 95 e olur mu dedim emlakçıya o da olur dedi haliyle :)normalde zaten 97 istiyorlardı biraz indirim olur yazmışlar ilana.bende kek gibi 95 teklif ettim ama dediğin gibi daha aşağısını teklif etmem lazım.zaten son 2 yılda acayip yükselmiş fiyatlar didimde 2 yıl önce 50 60 bine alınıyormuş bu tarz evler.her neyse kış geliyor olmazsa 2 ay beklerim sonuçta didim yazlık yer yazın fiyatlar yüksek olur, kışın biraz daha düşer diye düşünüyorum ama ya zamlanırsa diye bir korkumda var :D ilk defa ev alıcam o yüzden fazla heyecan yapıyorum sanırım.

• quote:

quote:

ben beğendim evi resimlerden tam merkezde arakatta manzarası güzel ama acemilik yapıp 95 e olur mu dedim emlakçıya o da olur dedi haliyle :)normalde zaten 97 istiyorlardı biraz indirim olur yazmışlar ilana.bende kek gibi 95 teklif ettim ama dediğin gibi daha aşağısını teklif etmem lazım.zaten son 2 yılda acayip yükselmiş fiyatlar didimde 2 yıl önce 50 60 bine alınıyormuş bu tarz evler.her neyse kış geliyor olmazsa 2 ay beklerim sonuçta didim yazlık yer yazın fiyatlar yüksek olur, kışın biraz daha düşer diye düşünüyorum ama ya zamlanırsa diye bir korkumda var :D ilk defa ev alıcam o yüzden fazla heyecan yapıyorum sanırım.

Alıntıları Göster
    yazlık yerden ev ulke kısken alınır aslında:) yani arsa da öyledir yerde kar olur ki fiyatlar ölsün pazarlık gucun artsın
    artmaz rahat ol emlakcı zaten 5ooo den az koymuyor ustune
    yani 90 sa 95 der hatta 80dir 95 der aradaki 15 onun oynama marjıdır
    bence o daire kesinlikle 80 ila 85-86ya biter

• quote:

yazlık yerden ev ulke kısken alınır aslında:) yani arsa da öyledir yerde kar olur ki fiyatlar ölsün pazarlık gucun artsın

ben pazarlık işini dayıma bırakayım en iyisi :) dediğiniz gibi bu emlakçılar kendilerini çok akıllı sanıyorlar.%3 ev sahibinden %3 alıcıdan aldıkları komisyon yetmiyor daha fazla para çarpmak için uğraşıyorlar! 75 m2 bir daire vardı zemin kat 57.500 e alacaktık eşya atıp yazın kiraya veririz filan dedik. emlakçı bize gösterdi evi sonra biraz daha gezelim dedik 2 gün dolaştık 3.gün gittik o daireyi alalım diye adam satıldı orası dedi.internette evlere bakarken başka bir emlakçıda aynı evi gördüm başka bir emlakçıda ilan vermiş aynı ev için, aradım 60 bine hallderiz dedi, diğer emlakçı satıldı demişti halbuki! biz istekli olunca hemen bize sat daha fazla para verelim filan diyeceğimizi düşündü herhalde.yani niye böyle birşey yaptı anlamadım ama kendi kaybetti sonuçta her yerde ev var.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Biraz kullanilmis ev daha iyidir.

Çünkü ilk alan kisi muteahidin eksiklerini tamamlamiş olur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

ben pazarlık işini dayıma bırakayım en iyisi :) dediğiniz gibi bu emlakçılar kendilerini çok akıllı sanıyorlar.%3 ev sahibinden %3 alıcıdan aldıkları komisyon yetmiyor daha fazla para çarpmak için uğraşıyorlar! 75 m2 bir daire vardı zemin kat 57.500 e alacaktık eşya atıp yazın kiraya veririz filan dedik. emlakçı bize gösterdi evi sonra biraz daha gezelim dedik 2 gün dolaştık 3.gün gittik o daireyi alalım diye adam satıldı orası dedi.internette evlere bakarken başka bir emlakçıda aynı evi gördüm başka bir emlakçıda ilan vermiş aynı ev için, aradım 60 bine hallderiz dedi, diğer emlakçı satıldı demişti halbuki! biz istekli olunca hemen bize sat daha fazla para verelim filan diyeceğimizi düşündü herhalde.yani niye böyle birşey yaptı anlamadım ama kendi kaybetti sonuçta her yerde ev var.

Yüzde 3 Fix değildir, kesinlikle 1,5- 2 teklif edin.(piyasa durgun kabul edeceklerdir.)
    Ayrıca genelde ev arsa dükkan satanlar emlakçıyla sözleşme yapmaz ve sunu derler bu evi sat ben 80 bin istiyorum sen kaça satarsan sat üstü senin derler.
    Adamda üzerine 5-10.ooo marj koyar ilan açar arsalarda bu rakamlar cok daha yukarıdadır.
    Yani gördüğünüz arsa fiyatlarının üstü minimum 30-35 bin köpüktür.
    kısacası emlakcının olayı satıslar için komisyon olmadıgı için 1.5-2ye fittir.

Size satıldı diyen emlakcı ev sahibiyle sorun yasamıstır ev sahibi x arkadas satacak sen ilanını cek demiştir o da cekmiştir.

emlakcılar komisyon dısı üzere kar koymadan asla satıs yapmaz

size ilk tavsiyem ev sahibine ulasmayı denemenizdir.

• quote:

Orijinalden alıntı: kugutex

Biraz kullanilmis ev daha iyidir.

mutlaka eksik birşeyler çıkar mı diyorsun yani? hiç uğraşamam öyle işlerle, anlamamda zaten :)
  • quote:

quote:

quote:

Yüzde 3 Fix değildir, kesinlikle 1,5- 2 teklif edin.(piyasa durgun kabul edeceklerdir.)
    Ayrıca genelde ev arsa dükkan satanlar emlakçıyla sözleşme yapmaz ve sunu derler bu evi sat ben 80 bin istiyorum sen kaça satarsan sat üstü senin derler.
    Adamda üzerine 5-10.ooo marj koyar ilan açar arsalarda bu rakamlar cok daha yukarıdadır.

Size satıldı diyen emlakcı ev sahibiyle sorun yasamıstır ev sahibi x arkadas satacak sen ilanını cek demiştir o da cekmiştir.

sahibinden ev bulmak lazım o zaman, emlakçıda olan evin sahibini bulmak biraz zor olur ya da direk müteahhitten almak lazım direk ama sıfır ev olayından genel yorumlar dolayısıyla soğudum biraz.emlakçıların o kadar kar koymaları da etik değil bence.alacak olanı kişiyi geçtim satacak kişinin evi satılacaksa da satılmaz o kadar pahalı fiyattan ilan açarlarsa.direk ev sahibine ulaşmanın bir yolu var mı sizce emlakçı dışında :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

sahibinden ev bulmak lazım o zaman, emlakçıda olan evin sahibini bulmak biraz zor olur ya da direk müteahhitten almak lazım direk ama sıfır ev olayından genel yorumlar dolayısıyla soğudum biraz.emlakçıların o kadar kar koymaları da etik değil bence.alacak olanı kişiyi geçtim satacak kişinin evi satılacaksa da satılmaz o kadar pahalı fiyattan ilan açarlarsa.direk ev sahibine ulaşmanın bir yolu var mı sizce emlakçı dışında :)

Alıntıları Göster
    her zaman bir yol vardır:)

dairenin yeri biliniyorsa komsular bilir sahibini olmadı muhtar bilir
    olmadı evin yakındaki esnaf bilir kahveci bilir bilmiyorlarsa bile ogrenirler tel no bırakırsın

dairenin yeri belli değilse de emlakcıyla bakmaya gidilince ogrenilir zaten

emlakcılar sözlesme imzalatmadan yer baktırmayabilir burası muhim
    eger sözlesme imzalatılıyorsa evi ustune alacak kişi imzalamasın

• quote:

quote:

mutlaka eksik birşeyler çıkar mı diyorsun yani? hiç uğraşamam öyle işlerle, anlamamda zaten :)

Genelde illa ki çıkar. Hic cikmasa bile muteahide ait olmayan seyleri ilk alan kisi tamamlar.

Kendimden ornek vereyim. Evin kombisini, tum kapi ve pencerelerin sinekliklerini, dusakabin vs vs herseyini kendim yaptim.

Birde muteahidin eksik yada hatali diyelim bazi seylerinide tamamladim. 3 sene oturdum simdi satiyorum. Ve oturulmus olduğu icin piyasaninda altinda fiyat koyuyorum. Yani benim evi alan kisi hem herseyi tamamlanmis hemde piyasanin altinda fiyata aliyor. Ama ben zarardayim. Evde yeni sonucta. Eee bu araba degilki 2 3 yaslarinda eskisin. Ama araba gibi 2. Elde deger kaybediyor.

• İnşaat lobisi hem medya hem siyasetteki tetikçileri ile millete deprem korkusu pompalayarak sıfır daire almasını dayatır.ancak 2007 ve sonrası evleri güvenle alabilir ve eskiyen yerlerini imkanınıza zevkinize göre yenileyebilirsiniz. Üstelik çok daha ucuza gelir.diger husus ise 3-4 katlı binaların ne kadar eski olursa olsun depremde yıkıldığı görülmemiştir.avrupada millet 100 yıllık evlerde oturur ve konut rant aracı değildir fiyatı 10 yıl da geçse aynı kalır.

• quote:

quote:

quote:

Genelde illa ki çıkar. Hic cikmasa bile muteahide ait olmayan seyleri ilk alan kisi tamamlar.

Kendimden ornek vereyim. Evin kombisini, tum kapi ve pencerelerin sinekliklerini, dusakabin vs vs herseyini kendim yaptim.

Birde muteahidin eksik yada hatali diyelim bazi seylerinide tamamladim. 3 sene oturdum simdi satiyorum. Ve oturulmus olduğu icin piyasaninda altinda fiyat koyuyorum. Yani benim evi alan kisi hem herseyi tamamlanmis hemde piyasanin altinda fiyata aliyor. Ama ben zarardayim. Evde yeni sonucta. Eee bu araba degilki 2 3 yaslarinda eskisin. Ama araba gibi 2. Elde deger kaybediyor.

Alıntıları Göster
    quote:

Orijinalden alynty: kugutex

quote:

Orijinalden alynty: semamca_07

quote:

Orijinalden alynty: kugutex

Çünkü ilk alan kisi muteahidin eksiklerini tamamlami? olur.

mutlaka eksik bir?eyler çykar my diyorsun yani? hiç u?ra?amam öyle i?lerle, anlamamda zaten :)

Genelde illa ki çykar. Hic cikmasa bile muteahide ait olmayan seyleri ilk alan kisi tamamlar.

Birde muteahidin eksik yada hatali diyelim bazi seylerinide tamamladim. 3 sene oturdum simdi satiyorum. Ve oturulmus oldu?u icin piyasaninda altinda fiyat koyuyorum. Yani benim evi alan kisi hem herseyi tamamlanmis hemde piyasanin altinda fiyata aliyor. Ama ben zarardayim. Evde yeni sonucta. Eee bu araba degilki 2 3 yaslarinda eskisin. Ama araba gibi 2. Elde deger kaybediyor.

sıfır yerine birkaç yıllık daireler mantıklı o zaman zaten onlarda eski sayılmaz ve sıfır ev yerine biraz daha uygun fiyatlı olabilir belki.Gerçi ilanlara bakıyorum millet 10 15 20 yıllık evleri müteahhidin sıfır evi verdiği fiyattan satıyor hatta bazıları daha yüksek fiyattan :) ya tutarsa diyorlar sanırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 25 Ağustos 2016; 14:54:48 >

• Bina yaşının çok fazla olmaması kaydı ile önem arz edecek kadar büyük bir fark olduğunu düşünmüyorum. Nacizane kendi fikrim tabiki .
  • Deprem sonrası ikinci el masraflı ev alıp içine tadilat yaptırmak daha mantıklı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkanbravo

Deprem sonrası ikinci el masraflı ev alıp içine tadilat yaptırmak daha mantıklı.

öyle eve para verilmez bence, ancak çok uygun fiyatlı olacak birde işten anlayan biri olacaksın ancak o zaman alınır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi semamca_07 -- 14 Aralık 2016; 13:45:4 >
  • bu arada yazmadım sanırım arkadaşlar inşaat firmasından sıfır 4+1 bahçeli dubleks toplam 200 m2 kullanım alanı olan bir ev aldım.sıfır ev almak sıkıntılı oldu biraz, ilk oturan siz olduğunuz için eksiği bitmiyor ama insanın kendi evi olduğu zaman bence hiç sorun değil, bizim ülkemizde insanlara iş yaptırmak zor olduğu için sinir sistemleriniz alt üst oluyor.elektrikçiyi arıyorsun yarın gelecem diyor 4 gün sonra geliyor sonra işi tam yapmıyor yarın tekrar gelecem diyor 3 gün sonra geliyor filan böyle şeyler yaşadım,paranla rezil oluyorsun anlayacağınız.Allah ev sahibi olmak isteyen herkese nasip etsin kira, kira, kira hep boşa giden para.Yeni ev alacak olanlara bir tavsiyem daha var ekstra birşey yaptırmak istersiniz mesela ben korkuluk, günısı, sineklik vs yaptırdım.kesinlikle önden para isteyen esnafa malzeme alacağım önden peşinat verin diyenlerden uzak durun.hepsi istiyormuş bu parayı gerçi ama ben korkuluk yapan arkadaşa paranın yarısını peşin verdim adamın peşinde 1.5 ay dolaştım karakolluk olacaktık az daha. sinir sistemleriniz bozulmasın istemiyorsanız kesinlikle bunu peşinen işi yaptıracağınız kişiye belirtin, iş biter paranızı alırsınız deyin. kabul etmezlerse başka birine gidin nasıl olsa para verdi başka kimseye yaptırmaz kafasında bizim haysiyetli esnaflarımız.para sizde mecbur yapacak birisi.şahsen bu bana ders oldu bir daha hayatta kimseye peşinat vs vermem işi yap paranı al.su tesisatçısı hariç herkesle sorun yaşadım son sözüm bu olsun.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: volkanbravo

Deprem sonrası ikinci el masraflı ev alıp içine tadilat yaptırmak daha mantıklı.

öyle eve para verilmez bence, ancak çok uygun fiyatlı olacak birde işten anlayan biri olacaksın ancak o zaman alınır.

Zaten uygun fiyatlı olursa alacaksın.Ustayada asla para vermeyeceksin iş bitirmeden.Mümkünse iyi anlıyorsan malzemeyi kendin alacaksın daha kaliteli ve maliyeti daha uyguna gelir.İkinci el miras malı evler en uygunu.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.