Şimdi Ara

Sıfır Focus TDCI ımın yakıt durumu hakkında?

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.942
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    2008 GHIA TDCI aldım üç gün önce, şu anda 190 km de, yol bilgisayarı ortalama yakıt 9.8 gösteriyor, 100 km de iken 13 küsür gösteriyordu, araç yeni olduğu için bu değerler ilk depoda normal mi? Ayrıca ne kadar zorlamalıyım rodajına kadar bilginiz var mı?
    Teşekkürler...

Bu arada SONY ses sistemi inanılmaz bu kadar bassla bu kadar net ses, SONY ye de FORD a da teşekkürler...

• 15000 - 20000 km ye kadar araç fazla yakar.
    aracı 2000 km ye kadar yüklenme 3000 devri geçirme ,2000 km den 5000 km ye kadar bu sefer aracın motoruna dilediğince yüklen ki motor iyi açılsın
  • yaptığın kilometre 190 henüz, yaptığın km arttıkça şimdiki değerin altına düşer. 5000 kmden sonra farkedilir şekilde düşüyo yakıt tüketimi. ben aracımı aldığımda adam bunlarda rodaj falan yok bas basabildiğin kadar demişti ama ben yinede zorlamadım, bence sizde öyle yapın ne olur ne olmaz
  • aracınız hayırlı olsun yaptığınız her km den sonra yakıtınız düşecektir.rodaj olduğunu sanmıyorum ama yine ilk bir kaç bin km de zorlamadan sürmeniz iyi olur.
    güle güle binin.
  • Aracınız hayırlı uğurlu olsun, kazasız belası günlerde kullanın. Arkadaşlarında söylediği gibi aracınızla yaptığınız kilometre arttıkça yakıtınız düşecektir.
  • 1500 km 2700 deviri falan hiç geçmeyin .. ondan sonra 1-2 kaçamak olabilir ama ilk yağ değişimine kadar yine de az yorun arabayı 5000 yada 10000 e kadar
  • Anladım arkadaşlar çok sağolun, açıkcası dikkat ediyorum ama bir kaç defa 3000 deviri biraz geçtim. sizde hak verirsiniz ki bu araç zor tutuluyor yolda hakim olamıyorsunuz:) 1500 e kadar sabırsızlanmıyor değilim... Rodaj nedir arkadaşlar motorun ve parçaların alışma süresi kısaca ama rodajda dikkatli kullanmak güvenlikle mi ilgilidir, çok kritik bişey değil midirki çok fazla rodajda yormayın diye söylemiyolar ya da nedir işte :) Bu konuyu aydınlatabilecek olan var mı?
  • makyajlı focus dizel in karma tüketim değeri 4,5 lt/100 km.....
    arkadaşım bu araçtan aldı ama karma tüketim hiç 5,5 lt/100 km altına düşmüyor dedi..
    kullanan arkadaşlar bilgi verebelirmi acaba??
  • Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun İNŞALLAH.

Rodaj konusuna değinmek istiyorum. Rodaj tabiki her sıfır araçta vardır. Metallerin birbirine alışma sürecidir. Bu süreçte aracı yüksek devirlerde kullanmamak ve zorlamamak gerekir çünkü bu aşırı aşınmaya sebep olabilir.

İlk 1500 - 2500 km sonrası muhakkak yağ seviyesini kontrol edin çünkü muhakkak 1 lt.ye kadar eksilmiştir. Bu zaten iyiye işarettir. Yakıt tüketiminin düştüğünü ve rodaj süresinin neredeyse tamamlandığını ifade eder. Servise gidin ve eksik yağı tamamlasınlar. Bu km.den sonra ilk bakıma kadar araç yağ yakmaz veya 0.2lt gibi önemsiz bir miktar yakar.

Focus TDCI.nin karma tüketiminin 5.5lt.yi düşeceğini hiç zannetmiyorum. Uzun yolda çok ekonomik olan bu motor ki özellikle Focus TDCI.nin 5.vitesi uzun seçilmiştir ve maksimum torkunu (240nm) 90km hıza ayarlamışlardır. Aynı motoru kullanan C4 ve 307.de ise daha kısa vites seçilmiştir. Focus 90 km hızla giderken C4 ve 307 HDI.den birazcık daha ekonomiktir ancak şehir içine girildiğinde güçlü motor ve kasa ağırlığı yakıt tüketimini bariz arttırır. Focus.un karma tüketimi şehir içi / şehir dışı kullanımına göre 5.5 lt. ile 6.5 lt arasında değişebilir.

• quote:

Orjinalden alıntı: Yavuz

Öncelikle aracınız hayırlı olsun. Kazasız belasız kullanmak nasip olsun İNŞALLAH.

Rodaj konusuna değinmek istiyorum. Rodaj tabiki her sıfır araçta vardır. Metallerin birbirine alışma sürecidir. Bu süreçte aracı yüksek devirlerde kullanmamak ve zorlamamak gerekir çünkü bu aşırı aşınmaya sebep olabilir.

İlk 1500 - 2500 km sonrası muhakkak yağ seviyesini kontrol edin çünkü muhakkak 1 lt.ye kadar eksilmiştir. Bu zaten iyiye işarettir. Yakıt tüketiminin düştüğünü ve rodaj süresinin neredeyse tamamlandığını ifade eder. Servise gidin ve eksik yağı tamamlasınlar. Bu km.den sonra ilk bakıma kadar araç yağ yakmaz veya 0.2lt gibi önemsiz bir miktar yakar.

Focus TDCI.nin karma tüketiminin 5.5lt.yi düşeceğini hiç zannetmiyorum. Uzun yolda çok ekonomik olan bu motor ki özellikle Focus TDCI.nin 5.vitesi uzun seçilmiştir ve maksimum torkunu (240nm) 90km hıza ayarlamışlardır. Aynı motoru kullanan C4 ve 307.de ise daha kısa vites seçilmiştir. Focus 90 km hızla giderken C4 ve 307 HDI.den birazcık daha ekonomiktir ancak şehir içine girildiğinde güçlü motor ve kasa ağırlığı yakıt tüketimini bariz arttırır. Focus.un karma tüketimi şehir içi / şehir dışı kullanımına göre 5.5 lt. ile 6.5 lt arasında değişebilir.

İyi dilekleriniz ve yorumlarınız için çok çok teşekkürler, anlattığınız anlamda bana da rodaj mantıklı geliyor ancak bugün servisi aradım bu araçlarda rodaj yok istediğiniz gibi kullanın dediler :(

• DAHA ÖNCE DİZEL ARAÇ KULLANMAMIŞ OLABİLİRSİN. BU MOTORLAR DEVİR ÇEVİRMEK İÇİN YAPILMAMIŞTIR, BOL BOL VİTESİ KULLAN SABİT DEVİRLERDE GİT 3000 DEVİRİ GEÇME, ŞEHİRLER ARASI MÜMKÜNSE CRUISE İLE GİT...
    SEN MOTORA VE ARACA ALIŞTIKÇA VE MOTOR AÇILDIKÇA DÜZELİR MERAK ETME...
    BU ARADA EURODİZEL'LER NEREDEYSE BENZİN FİYATINA GELMİŞ :((((
  • quote:

Orjinalden alıntı: ctrl_alt_del

DAHA ÖNCE DİZEL ARAÇ KULLANMAMIŞ OLABİLİRSİN. BU MOTORLAR DEVİR ÇEVİRMEK İÇİN YAPILMAMIŞTIR, BOL BOL VİTESİ KULLAN SABİT DEVİRLERDE GİT 3000 DEVİRİ GEÇME, ŞEHİRLER ARASI MÜMKÜNSE CRUISE İLE GİT...
    SEN MOTORA VE ARACA ALIŞTIKÇA VE MOTOR AÇILDIKÇA DÜZELİR MERAK ETME...
    BU ARADA EURODİZEL'LER NEREDEYSE BENZİN FİYATINA GELMİŞ :((((

Sağolasın genelde tarif ettiğin gibi kullanmaya çalışıyorum, bugün bi gaza geldim 3500 ü biraz geçtim ama o iki araca da tozumu yutturdum :) Fakat yine de bi iki kere hariç 100 ü geçmedim
  • Focus TDCI.nin vitesleri uzun seçildiğinden 2500 - 3000 devir civarı vites değişimi idealdir. Bir üst vitese 2000 devir civarı düşersin ve bu da aracını yormadan kullanmana imkan verir.

Servislerin rodaj yoktur istediğiniz gibi kullanın ifadelerine ben kesinlikle anlam veremiyorum. Sizin kullanım kitapçığınızda yazıyormu bilmem ancak benim Citroen C5 kullanım klavuzunda özellikle RODAJ ifadesi kullanılarak bu dönemde yapılmaması gerekenler sıralanıyor. Zaten akla mantığa uygun olan da budur. Siz daha 500.km.de 170-190 km.lik süratleri zorlarsanız ki Focus rahatlıkla bu süratlere çıkar emrinize uyarak ancak motor ömründen yersiniz.

Servislere RODAJ dediğinizde motor açma zannediyorlar. Tabiki böyle birşey yok. Siz ilk 10.000 km 150 km.yi geçmeseniz bile uygun yol bulduğunuzda Focus TDCI hiç zorlanmadan son hızı olan 190 km.yi ve hatta uygun eğim bulduğunda çok uzun 5.vites dişlisi sayesinde 220 km.yi bile görebilir. Focus.u Citroen C4, Citroen C5, Peugeot 307, Peugeot 407, Volvo S40 dizellerden ayıran en önemli fark bu. Aynı motoru kullanıyorlar ancak Focus drag limited yani son hıza daha çok önem veren, ara hızlanmalara daha az önem veren bir şanzuman kullanmış. Her ne kadar kullanılan bu şanzuman ara hızlanmaları C4 ve 307.ye göre biraz daha ağır kılsa da yine de aralarında 1 sn.den fazla fark yok. C4 ve 307 1.6 HDI ile 220 km.yi görmeniz mümkün değildir ama bunu Focus uygun yol bulduğunda yapabilir.

Siz çok iyi bir araç aldınız. Keyfini çıkarın ve bakımlarını asla aksatmayın ve ayrıca servis inkar etse bile ilk 1500 - 2500 km arası eksik yağ tamamlayın ve sabredip ilk 5.000 km boyunca aracınızı fazla sıkıştırmayın. Tabiki arada motor iyice ısındığında yüksek süratlere çıkabilirsiniz ama motorun iyice ısındığından emin olun bunu yaparken.

Saygılarımla.

• Çok teşekkürler, aracm şu an 500 km de bugün ilk defa kısa süreli 130 u gördüm ama 3000 deviri çok geçmedin daha 3500 görmedim bile, genelde uzun yolda 90-100 arası gidiyorum, rodajı bekliyorum çok kasmadan ama ayağımın altında bu gücün olduğunu bilmek gerçekten güzel, bugün bi astra kovaladım yokuş yukarı :)
  • Merhaba
    Zamanla yakıt tüketimi azalır.
    Bugün için benim tdci C-Max 50 bin civarında
    yeni 550 km yol 88km ortalama hız tüketim 5.6lt. bilgisayar verisi bu
    yaptığım ortalama hız geneli 120 civarı idi.biraz şehir içi girince ort. hız 88 olmuş
    arasıra 180 km s. hız da yaptım
    Bilgine herkese kazasız yolculuklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jerichooo -- 23 Mart 2008; 23:48:46 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.