Merhaba arkadaşlar, yaklaşık 2 ay önce 2014 model premium eco otomatik honda civic aldım. Birçok aracı test ettikten sonra civic in test sürüşüne katıldıktan sonra aracı almaya karar verdim. Almadan önce çok fazla forum sitelerini yorumları okumadım. Zaten kararsız biriyken iyice kararsızlığa düşmek istemedim. Araçtan memnun olmakla birlikte bazen kalitesinden şüphe ettiğim olabiliyor. Yıllar önce ailemizde toyota corolla kullandığımız için japon arabalarına karşı her zaman sempatim vardı. Donanım olarak japon arabaların biraz geride olduğunu bilsem de var olan donanımların da sorunsuz olması benim için önemliydi. -Kısa sürede edindiğim tecrübeler ise, aracın yüksek hızlarda yol tutuşunun çok iyi olması fakat yol sesini ve rüzgarı içeri çok alıyor olması. Bununla ilgili olarak çözümün camlara rüzgarlık takıldığı taktirde önüne geçilebileceği. -İç malzemenin sert olması önceki chevrolet spark model aracımdan edindiğim kötü tecrübeler konusunda ses yapması yönünde beni korkutuyordu. Çok ufak sesler geliyor olsa da aracıma multimedya sistemi taktırdıktan sonra direksiyonun sol altında tıkırtı sesi geliyordu. Biraz uğraş verince ufak kutulardan birinin bantından kurtulduğunu fark ettim ve tekrar yerine oturttuğumda ses kesildi. Sol kapı kolunu da çeker ve ittirirken de ufak çıtırtılar geliyor. Showroomda denk geldiğim araçlarda da aynı şekilde ses gelince hiç söyleme gereği bile duymadım. -Direksiyonu çevirirken vuuv vuuv şeklinde bir ses geliyor. Direksiyonun elektrikli oluşundan mı yoksa anormal bir ses mi anlayamadım?? Direksiyonla ilgili düşüncem ise piyasadaki yeni model araçlara göre biraz ağır fakat çapının küçük olması kullanışlı. -Araca aldığım orjinal kauçuk paspaslar çok kayıyor, arkaya bir kaç binişten sonra mutlaka yerlerine çekmem gerekiyor. Sürücü tarafındaki de çok kayıyordu çözümü halı paspasa sabitlemekte buldum fakat diğerlerinde sabitleme delikleri yok. -Aracın vites geçişleri güzel ve sarsıntısız fakat hissetiğim bir durum ise yaklaşık 2000 devirdeyken ayağımı kısa süreliğine gazdan çekip gaz verdikten kısa bir süre sonra sanki aracım anlık fren yapıyor gibi benzetmem gerekirse biri aracı arkadan çok kısa süreliğine tutup bırakıyor gibi. Bu durumu başka yaşayan var mı? Okuduğum bazı bilgilere göre hondanın motorun normal bir özelliği olduğu. S modda araç civic olduğunu hissettiriyor. Soğuk havalarda aracı ilk çalıştırdığımda geri vitese alırken araç ufaktan hopluyor. Bunun sebebinin ise başta yüksek rölantide çalışmasına bağladım. -Koltuk döşemeleri kumaş. Koltuklar geniş ve yanlardan sıkmıyor. Fakat gümüş rengi aracımın açık gri döşemeleri güzel görünse de umarım ileride kirlenip kararmaz. Deri kumaş karışımı her zaman favorim. -Aracın en beğendiğim bölgelerinden biri göstergeleri. 8inç multimedia da takıldıktan sonra daha güzel bir havası oldu. Fakat yol bilgisayarı daha ayrıntılı bilgiler verebilirdi. Aracı ilk alırken tüpten dolayı yakıt tüketiminin ve benzin göstergesinin en doğruyu göstermeyebileceği söylendi. Var olan birkaç özelliği de tüple birlikte yok oluyor. Göstergelerin cama uzaklığı ve sürücü tarafından oluşturduğu derinlik hissi güzel. -Forumlarda hep aracın boyasının ince olduğundan bahsediliyor. Buna katılıyorum. Aracımı yıkattıktan sonra gördüğüm birkaç taş izine yakından baktığımda katmanların önceki aracıma göre biraz ince olduğunu söyleyebilirim. -Aracın dış kasası bence civic serisinin en güzel kasası. Bu konuda herkesin fikri farklıdır tabiî ki. -Aracın ses sistemi bence tatminkar. Önceki aracıma göre çok kaliteli olduğunu düşünüyorum. Multimedia sistemini taktırdıktan sonra kolçaktaki usb girişi sadece i-mid ekrana fotoğraf atmaya ve telefonu şarj etmeye yarıyor. Multimedia için torpitodan iki tane daha usb giriş sağlanmış. -Fan açıkken 1. Ve 2. Düzeyde çok hafif ıslık sesi gibi bir ses geliyor. Bunun da normal olabileceğini düşündüm. -Aracın rolantide biraz fazla titrediğini ve dış ortam sessizken motor sesinin içeri biraz fazla geldiğini düşünüyorum ve bunları da tüplü olmasına bağlıyorum. -Son günlerde bagaj kapağı baya ilgimi üzerine topladı. Başta sol taraftan çıtırtı sesi geliyordu. Baya bir dinledikten sonra anladım. Kablolar bagaj kapağına girerken süpürge hortumu gibi koruyu bir borunun içinden geçiyor. Sarılı bantın açılması sonucu kenarlar birbirine sürtüyordu yeni bir bantla sarınca geçti. Fakat son zamanlarda sağ taraftan gırc diye bir ses geliyor. Yağmur yağdıktan sonra bir yerlerini yağlamak gerekiyor sanırım. Sıfır aldığım araçta bunları duymak gerçekten beni üzüyor. -Yakıt tüketimi ise 55-60 liraya fullediğim tüple 250 km yol alabiliyorum. Sadece benzinli olarak hesaplamadım. Bu değer aracın ilk kmleri için uygun olduğunu düşünüyorum. -Araçta olması gerektiğini düşündüğüm özellikler, yan dikiz aynaların elektrikli katlanabilir olması, otomatik kararan dikiz aynası(en büyük eksikliği bence),telefon bluetooth bağlantısı, arka yolcular için klima çıkışı, start-stop, anahtarsız çalıştırma(var olan sustalı anahtarlık çok kalitesiz), çift bölgeli klima, aracı kilitledikten sonra camların otomatik kapanması, yokuş iniş desteği. Saydıklarımın bir kısmı c sınıfında standart olsa da civic’in hiçbir versiyonunda olmamasını yakıştıramıyorum. -Arabada yapmayı düşündüğüm değişiklikler ise farlarını xenon olarak değiştireceğim, cam kaldırma modülü taktıracağım. -Araçla ilgili her ne kadar olumsuz bulduğum noktalarını yazsam da yazdıklarımdan daha çok olumlu bulduğum özellikleri var. Yazdığım konular hakkında bilmeyerek sorun zannettiğim noktalar olabilir. Sizin yorumlarınızla doğru olanları açıklığa kavuşturabiliriz böylece konu hakkında benim gibi fazla bilgili olmayan arkadaşlara yardımcı oluruz. Şimdiden yorumlarınız için teşekkürler.
merhaba, 2012 ocak'ta ilk alanlardanım herhalde. sizi desteklediğim konular; -kesinlikle yol ve rüzgar sesi rahatsız edici seviyede. -işçilik hatası yada kötü işçilik çok var -klimada aynı ses bende de vardı, ben servise götürdüm,fan motoru değişti, o ıslık sesi bitti. -koltuk kumaşları çok kötü oldu, böyle yağlamış gibi olur ya, oturak kısmının rengi karardı. -kapı iç kolları hepsi soyuldu, garanti den değiştirdiler ama yine başladı soyulmaya.. -kapı fitilleri deforme olmaya başladı, zaten üst taraf iki kapı arasındaki direğe tam oturmuyor. -boya konusunda da aynı ve en küçük taş ile boya kalkıyor -bozuk yolda konsoldan ve kasadan tıkırtılar çoğaldı, şimdi aklıma gelen bunlar, aklıma gelmeyen daha eksileri de mutlaka vardır
satalım arabalarımızı alman kaba sabası falan alalım
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme