Şimdi Ara

Sıfır kilometre Porsche, Mercedes, Bmw'ler kaçak olarak ülkeye sokuldu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sıfır kilometre Porsche, Mercedes, Bmw'ler kaçak olarak ülkeye sokuldu

Porsche, Mercedes, Bmw ve Range Rover gibi markalarda sıfır kilometre araçların sınır kapılarından kaçak yollarla içeriye geçirildiği tespit edilirken bu araçların trafiğe çıkmadan işleme tabi tutulduğu ve satışa çıkarılacağı bildirildi. Türkiye Cumhuriyeti tarihinin en pahalı otomobil sevkıyatına tabi olduğu bildirilirken 237 milyon lirayı bulan kaçak araçların geçişine göz yumulmaması için de 33 milyon lira ceza kesildi.

Kaynak: WMAL.NET

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaRNeC -- 11 Haziran 2017; 20:29:5 >

• dönen paralara bak sen
  • fahiş vergilerlere gereğinden fazla haksız kazanç elde ederek parayı kazanan devletin ta kendisi. ulta lüksmüş gibi gösterilen bu tarz araçlara hak ettiği fiyatlardan sahip olmaya çalışan insanların hiçbir suçu yoktur. devlet suçluyu arayacaksa aynanın karşısına geçsin ona baksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WarSaw -- 23 Ocak 2017; 0:01:47 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Vay be! Ne yapsin insanlar

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zotacing

İnsanları bu işe teşvik eden baş sorumlu iktidar partisidir.

Nedeni ise;

Mercedes E350d Avantgarde serisinin nakliye ve bayi kârı dahil Türkiye giriş fiyatı; 158.702 TL

Ancak malum parti sayesinde bu araç tam 490.300 TL'ye satılıyor.

İnsanların kaçak yöntemlere başvurması sadece o insanların suçu değil.

332.000TL vergi mi olur, 158.000TL'lik arabada?

Hayalimdeki 2 arabadan birisi. O paralara olsa yarın gider alırdık

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yakalanmasalar ne para kirarmislar yalniz haa

• quote:

Nedeni ise;

Mercedes E350d Avantgarde serisinin nakliye ve bayi kârı dahil Türkiye giriş fiyatı; 158.702 TL

Bir araba almaya kalktığında bir araba da devlete alıyorsun diye biliyorduk ama devlet baba artık iki bana, bir sana diyormuş öğrenmiş olduk... helal olsun bu devlete ne diyelim...

Ar-ge yok, üretim yok, istihdam yok, Suya sabuna dokunmadan ne güzel tertemiz para...

Bir kere versen neyse bir de yakıtı var, mtv bandrolü, zorunlu trafik sigortası, zorunlu muayene... amaan yoruldum vallahi...

Devlet kurmak lazım valla bu işte iyi para var...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KötüKediŞero -- 23 Ocak 2017; 0:20:41 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault motorlu c180 gerçek mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vergi haram değil mi acaba.Diyanet ciksa böyle bisey dese devlet belki imana gelir.Gerçi diyanette devletin kendisi onlarda vergilerle ayakta,hem eğlence paketli s seriside var onlarda..aman neyse haram değildir o

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mendieta58 -- 23 Ocak 2017; 0:20:43 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Vergi haram değil mi acaba.Diyanet ciksa böyle bisey dese devlet belki imana gelir.Gerçi diyanette devletin kendisi onlarda vergilerle ayakta,hem eğlence paketli s seriside var onlarda..aman neyse haram değildir o

Ortadoğu ulkelerinin hali şuan ney ise bizim de halimiz öyle olacak daha cok cok iyi gunlerimiz. Pisligin icine cekiliyoruz gun geçtikçe. Peki bu karışık ulkelerin hepsi ne hikmetse islam ulkeleri. Uretim yok sanat yok arge yok teknoloji yok milletvekili türkçe konusamaz. Diyanet her yil milyarlar alir. Halk ac issiz vergiler %300 bakiniz sonumuz irak suriye misir tunus libya gibi olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: shockwave23

quote:

Orijinalden alıntı: Mendieta58

Vergi haram değil mi acaba.Diyanet ciksa böyle bisey dese devlet belki imana gelir.Gerçi diyanette devletin kendisi onlarda vergilerle ayakta,hem eğlence paketli s seriside var onlarda..aman neyse haram değildir o

Ortadoğu ulkelerinin hali şuan ney ise bizim de halimiz öyle olacak daha cok cok iyi gunlerimiz. Pisligin icine cekiliyoruz gun geçtikçe. Peki bu karışık ulkelerin hepsi ne hikmetse islam ulkeleri. Uretim yok sanat yok arge yok teknoloji yok milletvekili türkçe konusamaz. Diyanet her yil milyarlar alir. Halk ac issiz vergiler %300 bakiniz sonumuz irak suriye misir tunus libya gibi olacak.

Kardesim bos yapmayın. Ulkenin durumu gayet de iyi. A haberde izledim. Gunden gune iyiye gidiyoruz. Siz anca felaket tellallığı yapin. Hele bir de baskanlik gelsin o zaman gorun ülkeyi. Kimse tutamaz bizi

• Devletin her tarafi haksizlik dolu. Dolayisi ile cogu benim gibi haram ediyor. Daha bu devlet adam olur mu?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mendieta58 kullanıcısına yanıt
    Ben dini açıdan bakmıyorum. Vergi gerekli devletin var olması için ama bu iktidar afedersin ....yor insanları.Vergi dediğin %10 olur 20 olur bunlar bir sıfır daha koyuyor yanına %200 300 vergi uygulayıp halkı soyuyorlar sonra da bakın biz bunları yaptık şunları yaptık. E babanneme de var o kadar vergiyi o da yapsın sana havaalanı yol.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

quote:

Nedeni ise;

Bir araba almaya kalktığında bir araba da devlete alıyorsun diye biliyorduk ama devlet baba artık iki bana, bir sana diyormuş öğrenmiş olduk... helal olsun bu devlete ne diyelim...

Ar-ge yok, üretim yok, istihdam yok, Suya sabuna dokunmadan ne güzel tertemiz para...

Bir kere versen neyse bir de yakıtı var, mtv bandrolü, zorunlu trafik sigortası, zorunlu muayene... amaan yoruldum vallahi...

Devleti ticarethane gibi düşünmüşsünüz. Güzel, akarı yok kokarı yok tertemiz para değil m?
    Devlet iyi kâr ediyor valla. Da, eğer bize sattığı her Mercedes'in vergisini Alman vatandaşlarından alsaydı bu dediğiniz doğru olurdu. ÖTV artışı sadece cari açığı bastırmak için kullanılıyor.
    Siz de biliyorsunuz ki 490 bin liralık araba 150 bin liraya satılacak olursa, 150 bin lirası olan adam 80 bin liralık vergisiz fiyatı olan arabayı değil de 150 bin lira vergisiz fiyatı olan arabayı alır. Bu da Almanlara daha fazla para kaçırmamız demek olur.
    Ama hoş, 2005 model araba ne biçim metal yorulması yaşamıştır şimdi, binmek güvensiz olur.

• şu sistem de bu ülke de hakkıyla vergisini veren kesim sadece çalışan kesim.
    Onlar da maaşlarından zorunlu olarak kesiliyor.
    Geri kalan ticaretle uğraşan kesimin %90nı vergi kaçırıyor.
    Her iki taraf da haklı.
    Devlet de bütçe yaparken veriyor kırbacı bize. Otoyola köprüye benzine mtv vs. direk 3-5 puan artış koyunca bu %90 vergi kaçıran kısımdan tahsil edemediği parayı bizden tahsil ediyor.

Mesela bi tanıdık var taksici istanbulda. Bugün plakasının değeri enaz 2-3 milyon TL. Aylık kazancı 8-9 bin TL. Bu adam sadece senelik 1 defa en düşük kurdan serbest meslek makbuzu kesim 500-600 TL vergi ödüyor.
    Kimse taksiciden fiş istemiyor, adam da kesmiyor zaten. buyrun size adalet, devlet bide bunlara ötv muafiyetli araç alma hakkı tanıdı. Adamlar zaten leş araçlara biniyor, sadece onların işine gelmiş oluyor.

Arkadaşlar önünüze sandık geldiği zaman merinos sürüsü gibi gidip oy atıp burdan dert yanmanın bir alemi yok. Kimse zorlama bişey yaptırmıyor bize.

• İhaleyle satılıyorsa 50bin veririm lüks segmentten birine

• quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

quote:

Orijinalden alıntı: KötüKediŞero

quote:

Nedeni ise;

Devleti ticarethane gibi düşünmüşsünüz. Güzel, akarı yok kokarı yok tertemiz para değil m?
    Devlet iyi kâr ediyor valla. Da, eğer bize sattığı her Mercedes'in vergisini Alman vatandaşlarından alsaydı bu dediğiniz doğru olurdu. ÖTV artışı sadece cari açığı bastırmak için kullanılıyor.
    Siz de biliyorsunuz ki 490 bin liralık araba 150 bin liraya satılacak olursa, 150 bin lirası olan adam 80 bin liralık vergisiz fiyatı olan arabayı değil de 150 bin lira vergisiz fiyatı olan arabayı alır. Bu da Almanlara daha fazla para kaçırmamız demek olur.
    Ama hoş, 2005 model araba ne biçim metal yorulması yaşamıştır şimdi, binmek güvensiz olur.

Sen güzel yerden girmişsin konuya ama devletin benden aldığı paranın olması gerektiği gibi yine bana döndüğü bir sistemde geçerli bu... ülkemiz için bakarsak sadece bir ütopyadan ibaret olur çünkü sokaktaki vatandaşın 10da 9'u parasının çalındığından ya da yanlış yerlere harcandığından emin vaziyette... hiç çalınmadığını varsayalım sanırım yeryüzünde bizim ülke kadar içmeye ayranı olmayıp da tahterevanla hacet görmeye giden bir devlet yoktur... biz vatandaşlar her gün kemeri biraz daha sıkarken devlette böyle bir yaklaşım sözkonusu bile değil... Hiçbir ticari amacı olmayan devlet kurumlarında devasa ışıklı tabelalar neden var ki mesela? Aynı sokaktaki diğer devlet kurumuyla mı rekabet halinde? Yani vatandaş ona gitmesin bana gelsin bu yüzden tabelamız da janjanlı olmalı mı diye düşünüyorlar... dönerci dükkanı mı lan bura? Ya da bir belediye işçisine maaş veremezken diğer belediye neden her ay havaalanı yolundaki çiçeklerin rengini değiştirir? O bir haftada solacak çiçekler hiç olmasa ne kaybederiz mesela? Uçaktan inen turiste çok mu çirkin gozukuruz? Acaba o çiçekler sürekli değişmese turist bi daha gelmez mi? O yüzden asıl dert şu; sen çalışırsın çiçekçi, reklamcı yer... her çiçekçi değil elbette o anki yönetime yakın olan çiçekçi yer... Ama kanun var kardeşim kamusal hizmetler sorgulanamaz niteliktedir... belediye senin sokağındaki cillop gibi kaldırımı, asfaltı yeniler 5 yıl içinde de senden parasını ister harcamalara iştirak vergisi diye... Sokaktaki mülk sahiplerinin tapu rayiçlerine göre yapılan işin maliyetini böler sana tahakkuk ettirir... o tebligat sana gelene kadar yapilan asfalt 40 yerinden bozulmuş yamalı bohçaya dönmüştür zaten orası da ayrı... istersen ödemiyorum kardeşim ben eski kaldırımımdan memnundum de bakalım diyemezsin çünkü kamusal hizmetler sorgulanamaz niteliktedir... sen yine de ödemem ben bunu dedin... adam komple tapuna şerh koyuyor o parayı faiziyle ödemeden evini bile satamazsın :) :) neyse uzattım ama son sözüm şu ki işini hakkıyla yapan kazansın... biz hilekar bir milletiz, o yüzden alman kazansın aga...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.