Şimdi Ara

Sıfır km aldığım araçta boya çıkması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
20
Cevap
1
Favori
2.143
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

2014 yılında Ekim ayında sıfır km olarak aldığım aracımı km’si Yükseldiği için ve otomatik vites araç almak istediğim için takas olarak bir bayi ile görüştüm. Aracımda 1 parça değişen, 1 parça da boya vardı. Bunların dışında herhangi bir boya olmamasına rağmen sağ arka çamurlukta ve marşpiyelde lokal boya çıktı. Hatta bazı noktaları boya ölçer cihazı okuyamadı bile buralarda macun ile doldurulmuş dediler.

Şuna çok şaşkın ve ne yapacağımı bilmez durumdayım. Aradan yaklaşık 4.5 yıl geçmiş. Neler yapılabilir? Başına gelen var mıdır bilgi verebilir mi acaba?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• aracını hiç ödünç filan verdin mi?

çarpıp gizlemiş olabilirler

• sunbird kullanıcısına yanıt
    Yok Hocam şimdiye kadar hep ben kullandım, tek şoför olarak.
    Araç bana teslim edilmeden önce (sıfır aldığım zaman) nakliye esnasında ya da indirme zamanında olabilir mi diye düşünüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hknlmh

Yok Hocam şimdiye kadar hep ben kullandım, tek şoför olarak.
    Araç bana teslim edilmeden önce (sıfır aldığım zaman) nakliye esnasında ya da indirme zamanında olabilir mi diye düşünüyorum.
    Bir parça boyalı yer nerdeydi yüksekle muhtemelen siz çamurluğu da sürtmüşsünüzdür az bi yerde olsa servis orayı da komple boyamıştır tabi fikir yürütüyorum hülasa bişey çıknaz burdan.Geçmiş olsun

• defiant82 kullanıcısına yanıt
    Hocam garip olan da o zaten,
    Sol arka kapı değişmişti ve sol arka çamurluk boyalıydı (tramer kaydında çıkmakta), bilmediğim ya da yeni çıkan lokal boyalı kısım ise sağ arka çamurluk ve sağ marşpiyel.

• hknlmh kullanıcısına yanıt
    Marşpiyeldeki boyaya nasıl baktı?
  • Siz aracı öndeki vurduk için verdiğinizde servis arkayı vurup boyamıştır.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sıfır Araç Boya Hatası
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ARroWCoLT kullanıcısına yanıt
    sakiiin S kullanıcısına yanıt
    Boya ölçer cihazı ile baktılar araçtaki bayaya. Açıkcası aracı satacağım için zaten ekspertiz yaptıracaktım. Muhtemelen önümüzdeki günlerde önce ekspertiz yaptırıp ardından da bir kaporta boya ustasına göstereceğim.

@sakiiin Sanırım yanlış bir anlaşılma var araçta önde vuruk olmadı. Yetkili serviste yapıldı bütün işlemler. Sanırım yetkili servislere de güvenmemek gere ve herkesin söylediği gibi araç sıfır dahi olsa boya var mı yok mu bakmak gerek.
  • Sıfır araçlarda boya-değişen durumlarını alttaki videoda detaylıca açıklanmış.

dhbr.co
    YouTube
    http://dhbr.co/bsFo

• Çıkabilir. Fabrikada kusur olmuşsa bir kat hatta iki kat daha boyanmıştır. Bunda hiçbir anormallik yok o bizim piyasanın anormalliği. Ancak araç sevkiyat sırasında hasar görüp de macunla onarılmışsa bu gizli ayıplı mal olur. Bunu distribütör de yapmış olabilir, bayi de.
    Marşpiyelden boya ölçüm cihazı ile bakılmaz, o bölgeye pütür atıldığı için fabrikada aynı seri araçlarda bile farklı ölçümler çıkar. Baktırdığınız yer pek ehil değil anlaşılan, başka bir yere daha göstermekte fayda var.
  • @inifiesta Bilgilendirme için teşekkürler. Araç konusunda çok fazla yaşamışlığım olmadığı için buradan sonrmak istedim.

@cormen Açıkcası macun da var boya ölçerde çift çizgi çıkıyor o zaman macun olduğunu anlaşılıyor denildi. Ne kadar doğrudur bilemiyorum. Ama @ARroWCoLT 'un da dediği gibi daha profesyonel bir ekspertiz yaptırmakta fayda var sanırım.

Şimdiye kadar bu durum başına gelmiş olan var mıdır ya da etrafında yaşayan birisinin tecrübesini paylaşacak birisi? Sizler de takdir edersiniz ki şuan araçta boyalı parça sayısı arttı ve araç değerine etki etmekte. Bu durumda ne yapılabilir?
  • Mahkemeye verdiğinizde bayi sizin kayıtdışı o bölgeleri boyattığınızı iddia edeceklerdir muhtemelen.

Benim başıma gelmişti. Aracın fabrikadan o şekilde çıktığı anlaşılana kadar; "taklalı", "feleğin çemberinden geçmiş", "bu araba yaramaz abi", "yarı parasına alırım" vb. neler neler duymadım ki ilk sahibi ben olduğum için hatasız olduğunu biliyordum. Hepsine güzel bir dille(!) yol verdikten sonra araç incelendi, şase numarasından zaten kayıtları bulundu. Gerçek boya ustalarının hepsi de bu araç fabrika çıkışlı böyle demişti zaten. Bu dediğim yaklaşık 10 yıllık olay tabii. O zaman eline boya ölçer alan kendini eksper sanıyordu ki çoğu da eminim hala öyledir. Birinin elinde boya ölçer gördüm mü direkt ifrit olurum.
  • Siz boyaya verdiginizde carpilmis ve yapilmis olma ihtinali vardir .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • marşpiyele bakan görmedim daha gerçekten serviste çarpılmış olma ihtimali de var almadan öyle olma ihtimali de mahkeme sıkıntılı olur boyaya takmayın ama dolgulu yer asıl ilginç olan bende merak ettim sonuç çıkacağını düşünmüyorum ama takipçiyim
  • Ya bu ekspertiz boya olcme isme ne kadar sacma sapan isler

Fabrika boyasini bile olcmekten aciz boş adamlar

• 5 sene olmuş , aradan çok sular akmış...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.