söyle bakıyorumda tam zamanında yakalamışım heralde pcxi. Nakiti önden fazla verdim ama yinede fena anlaşma değil gibi. 150k üzerinden 65k nakit kalan85 6taksit. Haziranda bitecek borcu o yönden iyi. Motoru alalı 1 hafta olcak, p.tesinden beri evin önünde. Bir türlü fırsat olmadı. Yoğun yağmur var 1 haftadır. Acemi olduğum içinde havaların düzelmesini bekliyorum. Motoru aldığımdan beridir çalıştırmadım daha. Herhangi bir olumsuzluk olmaz değil mi? Aküyle ilgili vb. |
SIFIR MOTOSİKLET FİYATLARI - TEKLİFLERİ - STOK BİLGİ PAYLAŞIMLARI 2024 (72. sayfa)
-
-
Hocam bende ayın 18ınde aldım sanırım ama işim dolayısı ile gün aşırı akşamları 20 dakka 30 dakka biniyorum kapalı otoparkta malüm ehliyet yok ve sürüş tecrübem yok ama motor kulanan arkadaşların genel olarak söylediği yeni motor olduğu için çok fazla yatırma şeklinde akü konusu 10 gün filan idare eder diyorlar ama sen yinede 2 günde bir boşta olsa çalıştır olduğu yerde o zaten kendi kendini doldurur ama dışarda hareketsiz şekilde bence çok bekletme yağmur suyu toz camur vs brandan yoksa sıkıntı olabilir arada ufakta olsa turla derim :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridvan Dilmac -- 29 Aralık 2024; 21:23:36 > -
Bir yada iki ay falan çalıştırmadan durursa yeni motor tekrar çalışmaz mı
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Çalışmama konusu çok çeşitli sebeplerden ötürü yapabilir ama en başta 2 ay hiç ellemezsen akü sorununu kesin yaşarsın bence diğer nedenler benzin ve yağ üzerinden yaşayacağın sorunlar olacaktır tahminimce.
O kadar uzun vadede çalıştırmadan tutmak çok mantıklı değil hocam bence en azından öyle bir süre çalıştırmayı düşünmüyorsan motorunu kapalı bir alanda branda ile akü gibi bağlantılarını sökerek teker yağ vs gibi aksamları betondan uzak kalacak şekilde ve krozyonu önlemek için güzelce koruma önlemleri alarak tutabilirsin ama hiç kimse bu kadar uzun vadede motorunu yatırmanı tavsiye ediceğini sanmıyorum en azından aradabir turlamak yada hareketli aksamlarını çalıştırman için bir şeyler yapmanı söyleyecektir eskilerin bir lafı var işleyen demir pas tutmaz bu tarz mekanik şeylerinde uzun vadede sağlam kalmasının en önemli prensibi kullanımına dikkat ederek sürekli çalıştırmaktan geçiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ridvan Dilmac -- 29 Aralık 2024; 22:14:11 >
-
Şöyle ki yarın öbür gün motor almayı düşünüyorum kapalı otoparkta orta ayakta brandalı şekilde muhafaza etme düşüncem var malum kış olduğundan binme inkanım olmayacak acemiyim de kışın sürme becerim olmaz sanırım.
Bir iki ayda bir çalıştırsam yada bazen güneş iyi oluyor o ara bir iki tur atsam ( belki aylarca binemeyeceğim bilmiyorum ) kafi gelmez mi
Üstünü örttüm hocam ama dediğim gibi yarın 1hafta olacak tam. Yarın, öbürgün bi binip ufak turlamayı düşünüyorum zaten ama bi türlü fırsat olmadı yağmurlardan
-
Binmeme konusunda kesin isen bir bilenden yardım alarak yada internette illaki bununla alakalı video vardır oralardan yardım alarak motorunu yatira bilirsin ama öyle aldığın gibi bırakma en kotu akü basliklarini ve tekerlerin betondan temasını kes ve üstünü dış etkenlerden korumak için branda ile KAP'a bu arada akü başlığını çıkartırken kutup başlarına dikkat etmen lazım elektronik aksamı yakabilirsin...
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
En kotu sehpa üzerindeyken çalıştır hocam akü bitmemesi için ama turlaya biliyorsan daha iyi motor zaten yeni en azından biraz tür atarak makinayı yaglarsin
Arkadaşlar sigortayı honda bayiinin çalıştığı acenteden yaptırmıştık. Ben işte olduğum için babam ilgilenmişti. Simdi belgeleri falan aldımda quick sigortadan yapmışlar sigortayı.
Pek olumlu şeyler duymamıştım hakkında ama yapıldı artık. Bilen kullanan var mıdır? Bir sorun yaşar mıyım acaba
-
Sizce bugun yada yarın yıl bitmeden x max 250 tech max alma niyetim var nakitte liste fiyatından 10 bin aşşağa veriyorlar almak mı mantıklı yoksa mart nisan gibi euro 5 plus versiyonu gelecekmiş tabi 30-40 fazla olur
İkilemde kaldığım durum şu o kadar para verip kışın yatırmak mantıklı mı
Ve o kadar para verip yeni olan euro 5 plus beklememek saçma mı olur o aradaki farka değer mi beklemek
İlerde satınca daha rahat satma anlamında vs durumları da düşününce
Yoksa şuan ki euro 5 de almak mantıklı olur mu bilemedim hocam objektif yorumlarınızı bekliyorum arkadaşlar vaktim pek yok
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chuckchucky -- 30 Aralık 2024; 13:44:3 >
Benimde vaktim olmadığı için sigorta ruhsat vs işlerini Honda bayiisinde yaptirmistim bir sıkıntı olacağını sanmıyorum en fazla başka firmalarda daha uygundur kasko olsa o zaman işin rengi değişebiliyor. dikkat etmek gerekiyor sozlesmediki maddelerde neyi kapsayip kapsamadigi ile alakalı kurnazlık yapabiliyorlar
Euro plus 5 kullanıcı olarak bizi çok etkiliyen bir şey değil çevreci olarak yaklasmiyorsan olaylara üretim ve satış kısmındaki kişileri ilgileneiriyor o kısım çünkü Türkiye 2025 itibari ile yeni satışa sunulacak motorlarda bu özelliği şart koşuyor oda daha az egzoz gaz salınımı vs olaylari için firmalarinda bir çoğu bu özelliği olmayan motorlari ihracat etmek yerine kampanya ile satmaya calisiyor çünkü kullanıcıda olursa bir sıkıntı olmayacak ama firma elinde olursa sene başında getirdiği stoğunun %20 sini plakalandirip satabilecek geri kalan fazlayi Euro 5 şartı koşmayan ülkelere iteleyecekler sen 2 ay gibi bir süre yatiracaksan motorunu bence 2025de alman daha iyi olacaktır ekonomik nedenlerden bir artış olmazsa yamahada çok değişen bir rakam artışı olmaya bilir ama malum ülkemizin şartları 1 gün sonra bile fiyatlara ne olacağı belli olmuyor ama senin yerinde olsam 2 ay garanti binmiyeceksem hiç bir şekilde almazdım 20 30 bin ucuz olacak diye
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Teşekkürler hocam. Kasko dahil değil sanırım.
şu şekilde
Bu arada işten gelince motoru bi çalıştırdım 5dk sürdüm. İlk denemede sorunsuz çalıştı. Tecrübem olmadığı için direksiyon kilidini açmak için bi 5dk uğraştım :D Anahtarın uzaktan çalıştırması aktif değilmiş, normalde aktifti ama. Basılı tutunca sorunsuz şekilde hallettim.
Bana mı öyle geliyor bilmiyorum ama sanki gidon yamuk gibi geliyor. İlk defa motora bindiğim ve alışık olmadığım için olabilir mi? 0 motorsiklette böyle bir sorun yaşanır mı?
-
Arkadaşlar konuya aykırı ama burası hariç diğer diğer konular hiç aktif değil o yüzdne buraya sormak istiyorum.
Sizce pcx e koruma demiri gerekli mi?
Ben taktırmıştım ama araştırdıktan sonra gerekli değil diyen var, sadece kücük yatmalarda vb yararlı onun dışında gereksiz diyen var. Tüm grenajı kastırıyor şeklinde yorumlarda var
Siz ne düşünüyorsunuz?
-
Bende pcx vardı ve bayiden öyle çıkartmıştım.İnanın çok gereksiz,pcx zaten hafif bir motor.Düşme yatma kalkma düşük bir ihtimal
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BiligBitig -- 1 Ocak 2025; 17:22:35 >
taktır ve ruhsata işleniyorsa işlet. ilk motosikletse lazım olur. sürerken değil orta sehpaya alırken düşürebilirsin.
-
Hayırlı olsun, zorunlu trafik sigortasının size direkt olarak verdiği bir hizmet yok, olası bir kazada sizin kusurunuzdan dolayı karşı tarafta oluşacak kaybı karşılar. O nedenle en ucuzu hangisiyse o en iyisidir sizin açınızdan.
-
Ben taktırmadım görüntüsü hoşuma gitmediği ve otoparkta durduğu için de düşünmedim. ama yolda caddede duruyosa bence taktırmakta yarar var
Koruma demırı saga sola motoru surtmektense demırın surtulmesı ıcın taktırılan bır aparat kazadan vs sizi korumaz ama temız kullanmak için motorun kendisine zarar gelmesin diye alınabilecek aparatlar görüntü hoşuna gitmesede koruma amaçlı yaptırmak mantıklı.
-
Bu arada motorlar bayağı bir fiyat artışına gidecek gibi ek vergi geliyor sanırım çoğu motor sınıfına özellikle scooter ve 125 250 cc arası motorlara.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X