Devletin kontrolü kaybettiği bir başka konu daha. Uzun zamandır böyle olduğu biliniyor. Sıfır gelen araçlar kredi vb şekillerde insanların döviz ne seviyede olursa olsun alabileceği durumda aslında. Hatta normal şartlarda liste fiyatından alınan indirimlerle uygun fiyatlı bile denebilirdi. Ancak bu el altından satışlarla normal vatandaşa araçlar ulaşmadan galericilerin eline düşüyor. Örneğin liste fiyatı 500 bin tl olan bir araç, bayide normal müşteri alacağı zaman indirim şu bu ile 400-450 seviyelerine inebilecekken, galerinin eline düşüp 550-600 den satışa çıkıyor. Bunu gören ikinci el satıcıları da aynı oranda ikinci el fiyatlarını yükseltiyor. Sadece araba için değil en basit bakkalda aldığınız gofret için, pazarda aldığınız meyve için bile geçerli bu. Kontrol tamamiyle kaybedildi. |
Sıfır Otomobil Satış Temsilcisi Araç Bulmak İçin El Altından 20 Bin Lira Avanta İstiyor. (3. sayfa)
-
-
Az bile istemiş :)
-
zamanında honda city çıktığında 219 liraydı. gittim geldim honda bayisini rahatsız ettim yok dediler.
240 a kadar zam geldi. yine elimizde yok sınırlı sayıda geliyor dediler. listeye yazılayım bekleyeyim dedim. artık liste yapmıyoruz dediler
ama aynı günlerde bulunduğum ildeki galericilerde 3-5 er adet vardı. o zamanlardaki fiyatlarının üstüne +50 bin yazmışlardı.
bir gün sıyırdım kafayı nereye gidiyor bu araçlar dedim. bayi sahibinin söz verdiği kişilere gidiyor dedi satıcı eleman. eğer vazgeçen olursa sizi ararız dediler. o zaman anladım işin rengini.
hükümet, dünyadaki çeşitli krizler tamamda kendi kendimizi kertmede dünyada başka bir millet yoktur. iş menfaate paraya gelince en büyük kazığı kendimize atıyoruz. devlet yönetimi ne önlem alırsa alsın illa bi çakallığını bulacaklar.
bu işin ahireti de var. hak yiyenlerle görüşeceğiz elbet
-
bu işi 3yaş 2.el araç ithalatı çözecek bunlar çok aşırı şebeke kurdu kendi aralarında devletin bunların tamamını organize şebekelikten lisanslarını iptal edip ellerinde ne var ne yoksa el koyması lazım
-
Aynı durumu Honda HRV'de yaşadım. Bayinin lansmanına gittim. 3 araç 0 olarak geldi.
lansman 8.30 da başladı.
8.30 da kapıdaydım ve içeriye girdiğimde 3 aracın üstünde de satıldı yazıyordu.
durumu sordum. önceden rezerve edilmiş dendi.
sonra listeye ismimi yazmaya gittim. listede 35 kişi vardı.
yazıldım. 1 sene geçti ne arayan var ne soran. o bayiye 35 ten fazla araba gelmiştir ve 35'inin de satılması zor.
bayilerin ekmek yediği bariz belli.
-
20 bin günümüzde para değil ama neden verilsin ?
Haksızlığa tahammülüm yok.
-
peugeot 90 bin istiyor 3008lere :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Peugeot Türkiye'ye şikayet yazılsa bu işler çözülür bence.
-
Ben 6 ay önce şikayet ettim, geçenler şans eseri şahit oldum uygulama hala devam ediyormuş, el altından alıyorlar şaka gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu şikayetinize bir çözüm bulmadan öylece bıraktılar mı?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
İfşa etsenize arkadaşım o halde. İsim , bayi vs verin her şeyi.
-
Nakit parayı kaldırıp dijitalleşirsen hiçbir sorun kalmaz, herkesi de vergi mükellefi yapmış olursun. Fatura kesmeden alırsan şu fiyata olurlar da biter. Açıktan para almalarda. Ufak tefek triklerde bir şekilde engellenir.
Araç satışlarını da online a bağlandı mı firmalar ön siparişe de ürün açabilir. Bayilere 1 er araç yollar 6 ay önceden fabrikada önünü görüp gerekli üretimi yapar. Ayrıca online alımda fabrikadan şasi numarası ve plaka başvurusu da hemen yapılabilirse. Gelecek zamlardan da etkilenmezsin.
Böylece HGS-trafik cezası vergi falanda edevletten dijital olarak çekilir.
Zor o iş diyorsan e-devlete bir sistem kurulur tüm araçların ödemesini e-devletten yaparsın. Tüm Firmaların stokları orda olur. Her TC ile tek alım yapılabilir. Zaten ip adresinden de toplu alım yapan tespit edilebilir. Parada o TCye bağlı hesaptan çıkar. Böylece olmadık adam üzerinden araba alınacaksa o hesaba para yatırmak gerektiğinden , o adama sen bu parayı nerden buldun yapılabilinir.
Marka model seçersin ödemeyi yaparsın. Plaka seçeneğinde çıkar karşına ek ödeme ile dilediğin plakayı seçersin veya plaka atamanı yaparsın. Şasi numaran belli olduğundan ruhsatın falan herşeyin basılıp bayiye gider. PTT de kazanır oradan:) Gidip bayiden de teslim alırsın aracı. Nasıl pasaport alınıyor öyle yani.
Kasko ve trafik sigortası mantığı da saçmalık. Zorunlu bir trafik sigortası olur birde tamamlayıcı yaptırırsın miktarları arttırmak ve ikame araç vb gibi hizmetler için. Ayrıca kullanmadığım garaja çektiğim araç içinde MTV veya trafik sigortası alınmaması lazım. hee sigortasız yakalanırsan o güne kadar ödemediğin tüm MTV leri ve + 5 katını çekecek devlet o ayrı.
-
adam bir kamyon para verip araç alacak
lavuğun teki rüşvet istiyor
millet de aa iyi azmış neresi biz de alalım diyor
ülkeye bak
-
Al sana dijital para; bitcoin. Bitcoin’i aracı firma kullanmaz, direk kendi cüzdanında saklarsan takip edilemez. Nakitten daha tehlikeli. Tek kuruş masraf ödemeden ve hiç bir engele takılmadan trilyonlar transfer edebilirsin bu şekilde. Tek ihtiyacın internet bağlantısı.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
millet değil onlar,tüccar:)
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
sadece 20k istiyorsa yine iyi
-
dostum bitcoin değil dijital türk lirası. Devlet kontrolünde nerede kimin parası var nerden geldi hepsi kayıtlı olur. Sahte basamazsın. Dolaşımdaki miktar da belli olur
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Şuan da durgunluk var bi taraflarımızı yalıyacaklar neredeyse araç alalım diye.
-
ford bayisine hafif ticari araç sordum gelmiyor ,sıra var , 6 ay beklersin vs başladı saymaya (bu arada bayi kurumsal firma).aynı dönem o araçtan galeriye 3 er 5 er tane verdiler ,her sevkiyatta galericiler yeni ilan attı araç hafif ticari 390k başlangıç fiyatı varken galericiler 550'den satıyordu,o bayiye 1 kuruş bile kazandırmıyorum artık.müşteri bulamayınca batsalar üzülmem
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X