Şimdi Ara

Sıfır Polo 1.0 75 bg-Corsa 1.2 70 bg mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
0
Favori
1.097
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

VW Polo 1.0 75 bg ya da Opel Corsa 1.2 70 bg modellerinden birisini tercih edeceğim. Araçların fiyatları ortalama 43.000-44.000.
    44.000'den fazla para vermeyi düşünmüyorum ve aracı kesinlikle sıfır olarak almayı düşünüyorum.
    Ayrıca arabayı 5-6 sene değiştirmeden kullanmayı düşünüyorum.

Sizce hangisi daha akıllıca bir tercih olur?
    Veya bu iki model dışında önerebileceğiniz daha mantıklı bir araba var mı?

Şimdiden teşekkür ederim, iyi akşamlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flickflick -- 5 Ekim 2015; 20:47:43 >

• Corsa da yol bilgisayarı bile yok hocam. O kadar boş. Polo keza öyle, bu fiyatı haketmiyor.

5-6 sene binilecekse. Elinizdeki para ile genelde baz modeller alınabiliyor.

Ya değer kaybı düşünmeden 1.2 tsi abition fabia bakın. Fiyat bütçenizi aşıyor ama pazarlık edebilirsiniz.

Ya da iç genişliği pek mühim değil diyorsanız Ford Fiesta 1.25i Trend X ICA

Pejo 208 1.2 acces'de olabilir.

i20 iyidir ama dolu modeli olmalı.

Edit. Arabalar.com da çıkan sonuç. Yardımı dokunur.http://www.arabalar.com.tr/arama-sonucu/1/-1/47000/0/-1/1/1/-1/2/-1/-1/-1/-1/0/-1/0/0/0/-1/-1/-1/0/0/1 Görseller aldatır. Dolu modellerdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi biuu -- 5 Ekim 2015; 21:19:01 >

• Yeni i20'ye de bir göz atmanızı öneririm. Kararınızı etkilemek istemem, en azından araştırın, beğenirseniz kendi iradenizle alın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zvjezdan

Yeni i20'ye de bir göz atmanızı öneririm. Kararınızı etkilemek istemem, en azından araştırın, beğenirseniz kendi iradenizle alın.
    yorumlar için teşekkürler,

aslında polo ve corsaya yönelme sebebim dış görünüşüydü,
    motoruyla alakalı pek düşünmedim ama şehir içi yokuş vs. yerlerde sorun yaşar mıyım acaba? özellikle polonun 1.0 75 bg motoruyla.

açıkçası 1.0 75 bg polo ve fiesta 1.25i Trend X ICA nın arasında ne kadar fark vardır pek bilgi sahibi değilim.

fiesta 1.25i Trend X ICA da motor olarak seçtiklerimden daha iyi duruyor.
    i20'nin de dış görünüşü hoşuma gitti.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flickflick -- 5 Ekim 2015; 21:17:51 >

• İ20

• quote:

Orijinalden alıntı: Airapper

İ20
    i20 1.2 motor olarak fiesta 1.25 ile aşağı yukarı aynı. yalnızca biraz daha geniş olduğu yazıyor ve iç konsolu daha ayrıntılı.
    bunlar dışında başka fark var mıdır?

açıkçası hyundai da marka olarak pek hoşuma gitmiyor.
    fiestayı tercih edeceğim galiba

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flickflick -- 5 Ekim 2015; 21:35:11 >
  • ikisi arasinda corsa derim poloda kullanilan 3 silindirli motora bulasmayin yuksek km lere gelince bas agritiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    megane 4 (1.5 dci VS 1.2 TCe)
    8 yıl önce açıldı
    1.5 tdci Vs 1.3 multijet
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: flyer_mig

ikisi arasinda corsa derim poloda kullanilan 3 silindirli motora bulasmayin yuksek km lere gelince bas agritiyor
    Çok paralar bunlar yahu. Bence 5-10 bin km aralığında 2.el bakın daha hayırlı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-6D7247931

Çok paralar bunlar yahu. Bence 5-10 bin km aralığında 2.el bakın daha hayırlı.

Alıntıları Göster
    Hocam polo alacaksanız comfortline dan aşağıya almayın, ki bugunku 50.100 TLlik fiyatıyla comfortlıneı da almayın (2014 1.2 tsi comfort sahibiyim) Bir arkadaş 44.500 e style ıbıza alacaktı. Bence siz de ıbızaya yönelin. Trendline gercekten direksiyon +4 teker
  • Kasımda 1.0 motor 110 120 bg turbolu i20 çıkacak acelen yoksa biraz daha bekle

• 1.2 corsa ve 1.25 fiesta arasindayim arkadaslar. 2sinden birisini tercih edecegim.

Herkese yorumlari icin tesekkur ederim.

• Foruma bak i20 öneriyorlar te allam

• quote:

Orijinalden alıntı: flickflick

1.2 corsa ve 1.25 fiesta arasindayim arkadaslar. 2sinden birisini tercih edecegim.

Herkese yorumlari icin tesekkur ederim.
    Corsa'yı direk eleyin bu motor ve donanımda. Yol bilgisayarı bile yok. Arka camlar manuel. Kapı kolları boyasız ve 14" jantla o para verilmez. Motoru da hayli yakıyor.

Tercihinizi ya Fiesta ya da Polo'dan yana kullanın.

Polo'da yol bilgisayarı, gövde rengi kapı kolu ve yan aynalar, 4 cam da elektrikli ve en güzeli 5" dokunmatik fonksiyonel ekran oluşu bu fiyat aralığındaki araçlar içinde büyük avantaj. Yakıtı da Corsa'ya göre daha düşük.
    Fiesta'da fonksiyonel deri direksiyon ve 15" jant artısı var. Yakıtı da yine Corsa'ya göre iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tekkral34 -- 6 Ekim 2015; 0:16:43 >
  • İ20 önerenler kimdir necidir bilmiyorum ama uzzak durman gereken arabalardan biridir hatta birincisidir eski corsa sahibi olarak yeni corsaları begenmıyorum polı malum fiestada guzel yarise bakabilirsin hepsi ok ama i20 kesinlikle hayır

• quote:

Orijinalden alıntı: tekkral34

Corsa'yı direk eleyin bu motor ve donanımda. Yol bilgisayarı bile yok. Arka camlar manuel. Kapı kolları boyasız ve 14" jantla o para verilmez. Motoru da hayli yakıyor.

Tercihinizi ya Fiesta ya da Polo'dan yana kullanın.

Polo'da yol bilgisayarı, gövde rengi kapı kolu ve yan aynalar, 4 cam da elektrikli ve en güzeli 5" dokunmatik fonksiyonel ekran oluşu bu fiyat aralığındaki araçlar içinde büyük avantaj. Yakıtı da Corsa'ya göre daha düşük.
    Fiesta'da fonksiyonel deri direksiyon ve 15" jant artısı var. Yakıtı da yine Corsa'ya göre iyi.

Alıntıları Göster
    2 el 1,4 dolu polo alırdım. 5000 km de tertemız

• Valla kusura bakmayın da, benim gözümde bu araçlara verilen bu paralara yazıktır. Tamam ikinci el kaygınız olabilir, ama bu paraya garantisi devam eden, servis kayıtlı, boyasız değişensiz, düşük kilometrede onlarca, yüzlerce araç var. Sırf sıfır km diye şu bomboş, gitmeyen arabalara bu paraları vermeyin. Kendinize güveniniz yoksa ben hususi yardım edeyim temiz bir şey bulmanıza. Ama sıfırını almayın.

• tekkral34 kullanıcısına yanıt
    yorum için teşekkürler.

gerçekten iç donanım olarak polo daha iyi zaten polo mu corsa mı yazma sebebim oydu ama çevremdeki herkes motorunun düşüklüğünden dolayı 1.0 poloyu tercih etmememi söylüyor.

fakat 1.0 75 bg polo ile 1.25 82 bg fiesta arasındaki motor farkı farkedilmeyecek ölçüdeyse elbette polo tercih ederim.
    zaten 1.4 polo alacak bütçe ayırsam direk poloyu alırdım.

kısacası şuanda en önemsediğim etken motor.
    fiesta veya corsa seçecek olma sebebimde motorlarının polodan daha iyi olması ve dış görünüşünü beğenmem.

aytürk bey,

açıkcası sıfır alma konusunda kararlıyım. ikinci el düşünmüyorum, yorum için teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi flickflick -- 6 Ekim 2015; 13:34:03 >
  • I20 düşmanlığı nedir anlamak zor .bende yeni i20 1.2 style+ pan. Modeli var çok memnunum.84hp 121nm tork var.baz modelde bile direksiyon kumandalı sdkart ve usb girişli teyp var.sis farı mevcut.iç mekan her ikisinden geniş.Tercih sizin.

• Hocam 1 hafta kadar 2015 corsa 1.2 kullandım yol bilgisayarı yok, koltuk yükseklik ayarı yok.
    Cekiş konusunda hiç tereddüt etmeyin araba hafif gerckten gayet iyi.
    Direksiyonda city modu var bir tuşla direksiyon tüy gibi hafif oluyor bu sayede manevra yapmak parka girmek zevk haline geliyor :)

• quote:

Orijinalden alıntı: *GeNC*

yorum için teşekkürler.

gerçekten iç donanım olarak polo daha iyi zaten polo mu corsa mı yazma sebebim oydu ama çevremdeki herkes motorunun düşüklüğünden dolayı 1.0 poloyu tercih etmememi söylüyor.

fakat 1.0 75 bg polo ile 1.25 82 bg fiesta arasındaki motor farkı farkedilmeyecek ölçüdeyse elbette polo tercih ederim.
    zaten 1.4 polo alacak bütçe ayırsam direk poloyu alırdım.

kısacası şuanda en önemsediğim etken motor.
    fiesta veya corsa seçecek olma sebebimde motorlarının polodan daha iyi olması ve dış görünüşünü beğenmem.

aytürk bey,

açıkcası sıfır alma konusunda kararlıyım. ikinci el düşünmüyorum, yorum için teşekkürler

Polo yerine Fabia 1.0'a da bakabilirsiniz. Arada fiyat farkı var, Vw ne kadar indirim yapar bilmiyorum ama düşünmeniz açısından söyledim.

Fabia'da da aynı motor var. Tek farkı start&stop. Bu da şehir içi kullanacaksanız yakıtta biraz fark yaratıyor. Onun dışında donanım olarak da led gündüz farları mevcut, Polo'dan az daha dolu diyebiliriz.

Bir de bagaj hacmi Fabia'da 305 lt. Sınıfının en genişi veya genişlerinden biri. Polo 280 lt. Uzun yolda cidden fark ettiriyor.

Benim kendi aracım da Fabia. 8000 km'de şu an. Herhangi bir sıkıntı yaşamadım. Yakıt değerleri de çok iyi. Şehir dışı 4,4 lt, şehir içi 5,5-6 lt arasında. Şu ana kadar beni üzmedi anlayacağınız.

Sormak istediğiniz bir konu olursa yardımcı olurum.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.