Şimdi Ara

Sıfır v40 premium mu 2014 A180 CDI Urban mı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
0
Favori
1.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: hirosim_A

quote:

Orijinalden alıntı: BojanBogdanovic

quote:

quote:

quote:

BMW 1 serisini, Mercedes A serisini ve Volvo V40'ı 6 ay inceledim, bu üç aracın içini dışına çıkardım diyebilirim. Çok rahatlıkla şunu söyleyebilirim, bahsettiğiniz araç V40'ın yanına bile yaklaşamaz. V40 şu an segmentinin en iyi aracıdır. Mercedes ve BMW'nin aynı segmentleri ile karşılaştırmak bile 3 aracı detaylı incelediğinizde karşılaştırmak, V40'a oldukça ayıp olur. Ama ben alırım, 1 yıl sonra satarım, satarken aman 3-5bin zarar etmeyeyim, bende galerici mantığı var derseniz Mercedes almanız daha mantıklı.

Bunların yanına a3 u de koyup degerlendirirseniz peki ne dersiniz?
    Orta vadede a180, a3,v40 düşünüyorum. 70-80 bin arası 2. El
    Maalesef hacim konusunda iddiali değiller biliyorum ama sizce en ferah, kullanışlı olanı hangisi? Mesela v40 resmen arkaya 3. Kişi oturmasin diye dizayn edilmiş.
    Gönlümde geçen a3 140 hp olan. Ama a3 en el fiyatları çok yüksek. Bi yandan o paraya leon u mu sifirlasam diyorum. Bi yandan marka algisi durtuyor . Daha once mercedes ve audi kullanmistim uzun sure. Onlarin tadi, huzuru cok baska bişey.

Açıkcası hacim konusunda beklentinizi A3 dahil bu saydıklarınız hiçbiri karşılamaz. Ama V40; A3,BMW 1 ve Mercedes A serisinden biraz daha basık duruyor. Araçta performans istiyorsanız A3 de alabilirsiniz ama açıkçası V40 kadar çekiciliği yok o arabanın. Kalite olarak V40 A3den de iyidir. Ama ikinci el almayayım, kararsızım diyorsanız ve alacağınız aracı uzun süre kullanacaksanız bence sıfır Leon da V40 kadar mantıklı bir seçenek. En azından sıfır.

2013 te sıfır leon almistim. 1.4 tsı performans ve tüketim olarak çok çok iyi. Hacim de bu arabalara göre çok daha iyi. Ama işin kalite kısmı ve psikolojik boyutu, marka imaji boyutu var. Mesela superb bu arabaların hepsinden daha konforludur belki,ama bi a3 e asla değişmem.

Açıkcası ben Volvo'yu marka takıntım olduğu için veya premium marka olduğu için almadım. Güvenlik konusunda rakipsiz olması ilk sebebimdi. Mercedes çok saygı duyduğum bir marka ama A serisi de bana içine oturur oturmaz çakma Mercedes havası verdi. Kaliteyi çok düşürmüşler, her yerini sert plastik yapmışlar. A3 iç mekan kalitesi olarak fena değil, hatta performansı da iyi ama o aracın da bana göre gösterişi hiç yok. Hani arabalardan hiç anlamayan biri baksa ve A3 ile V40'ı yan yana koysalar A3 100bin TL ise bu V40 sanırım 200bin felandır diye düşünür sadece araçların tipine bakarak. Ben sizin yerinizde olsam ve V40 düşünmüyorsam gider sıfır Leon alırdım. En azından A3'ten daha yakışıklı.

Volvo'nun güvenlik artısını saymıyorum bile. her zaman volvo yu 1:0 önde başlatır
    güvenlik.
    mercedes ve bmw nin bu sınıfta gerçek kalitesinde olmadığını düşünüyorum ben de.
    özellikle bmw 1 i inceleyince hayal kırıklığına uğramıştım. ama her türlü marka.
    audinin yeri bende çok farklıdır. daha önce de kullandım, gerçekten kalite.
    Bakalım kısmet, bu bahara araba değiştirme gibi bi plan var Allah nasip ederse.
    Temiz bir V40 a3 denk gelirse güzel olur. Ya da sıfır olsun bizim olsun
    diye leon da alabilirim yine.
    Teşekkür ederim paylaşımlarınız için. iş ciddiye binince V40 hakkında
    daha detaylı başınızı ağrıtabilirim :)

• quote:

quote:

quote:

BMW 1 serisini, Mercedes A serisini ve Volvo V40'ı 6 ay inceledim, bu üç aracın içini dışına çıkardım diyebilirim. Çok rahatlıkla şunu söyleyebilirim, bahsettiğiniz araç V40'ın yanına bile yaklaşamaz. V40 şu an segmentinin en iyi aracıdır. Mercedes ve BMW'nin aynı segmentleri ile karşılaştırmak bile 3 aracı detaylı incelediğinizde karşılaştırmak, V40'a oldukça ayıp olur. Ama ben alırım, 1 yıl sonra satarım, satarken aman 3-5bin zarar etmeyeyim, bende galerici mantığı var derseniz Mercedes almanız daha mantıklı.

Bunların yanına a3 u de koyup degerlendirirseniz peki ne dersiniz?
    Orta vadede a180, a3,v40 düşünüyorum. 70-80 bin arası 2. El
    Maalesef hacim konusunda iddiali değiller biliyorum ama sizce en ferah, kullanışlı olanı hangisi? Mesela v40 resmen arkaya 3. Kişi oturmasin diye dizayn edilmiş.
    Gönlümde geçen a3 140 hp olan. Ama a3 en el fiyatları çok yüksek. Bi yandan o paraya leon u mu sifirlasam diyorum. Bi yandan marka algisi durtuyor . Daha once mercedes ve audi kullanmistim uzun sure. Onlarin tadi, huzuru cok baska bişey.

Açıkcası hacim konusunda beklentinizi A3 dahil bu saydıklarınız hiçbiri karşılamaz. Ama V40; A3,BMW 1 ve Mercedes A serisinden biraz daha basık duruyor. Araçta performans istiyorsanız A3 de alabilirsiniz ama açıkçası V40 kadar çekiciliği yok o arabanın. Kalite olarak V40 A3den de iyidir. Ama ikinci el almayayım, kararsızım diyorsanız ve alacağınız aracı uzun süre kullanacaksanız bence sıfır Leon da V40 kadar mantıklı bir seçenek. En azından sıfır.

oldu bitti derken araya birde höykline golf sıkıştırın 100 bine oda epey mantıklı nede olsa sıfır :D

sömürüye dur demeye gerek yok millet sömürülmek istedikten sonra :D

• Marka prestiji olarak mercedes, volvo dan cok ustun bir arac ama konu a serisi olunca pek mercedes genleri tasidigini dusunmuyorum. O yuzden en azindan bu sinifta v40, bircok konuda a serisinden daha iyi. Audi a3, v40 dan bence daha iyi. En azindan daha sessiz ve konforlu.

Ama bu sinifin bana gore lideri su an bmw 1 serisidir. Surus hissi 2,3,4,5 serisine kadar neredeyse aynidir. Surusun her aninda gercek bmw oldugunu hissettiriyor. 50:50 agirlik dagilimi, uzunlamasina yerlestirilmis motor ve bunun getirdigi uzunca bir kaput ve arkadan cekis ve muthis sasi dengesi. Maalesef son arkadan cekis 1 serisi ve tarihe karismadan keyfini cikarmak gerek. Ozellikle surus keyfi onceligi olan kullanicilar icin!

Malzeme kalitesi konusunda v40 tan, a3 den bi cok noktada geride oldugu dogrudur ama bu konularda da esit ya da ustun olsaydi a serisi,v40,a3 almak pek akilli isi olmazdi degil mi?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.