Şimdi Ara

Sıfır ve 2. El otomobil ticareti yapanlar ve yapmayı düşünenler.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
465
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhaba, Sıfır ve 2. El otomobil ticareti yapanlar ve yapmayı düşünenler, Fırsatlar, uzak durulması gerekenler, deneyimler ve bu konuda paylaşmaya değer şeyler için açıyorum başlığı.

Vira bismillah.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Otomobil ticareti için kurulmuş şirketle kurumsal üyelik gerektiren bir çok büyük firmaya üye oldum.

Yaklaşık 4-5 aydır bu firmaların açtığı ihaleleri takip etmekteyim. Bu 4-5 aylık takip sonrası şu andaki durum için şunu söyleyebilirim; ihale fiyatları benim bu işe girmeden tahmin ettiğimden yaklaşık %15 daha yüksek ve sarı sitedeki fiyatlarla birebir aynı seviyede.

Kurumsal üye olarak ihalelere katılmak için şirket kurmayı düşünen arkadaşların bu durumu göz önünde bulundurması yerinde olur diye düşünüyorum.

Şirketin kuruluşu ve araç alışı için firmalara gönderdiğim (şimdilik 7 firma) vekalet bedeli ve yeşil yonca yaprağı logosunu kullanan bankanın istediği 5 bin lira teminatla birlikte şimdiye kadar harcadığım para 18.000 lira oldu.

Bir çok ihalede bir çok araç için teklif verdim ancak ihale ortamında fiyat neredeyse benim satmayı planladığım fiyatı geçtiği için henüz herhangi bir ihaleden araç almadım.

Şimdilik bir de şunu eklemek isterim, kurumsal satış yapan ve zaten sarı sitede de araç satışı yapmakta olan firmaların ihaleye çıkardıkları araçların kilometreleri genellikle çok yüksek. İhaleden sıfıra yakın veya 50-60 bin km altında boyasız-değişensiz araç bulmak ve almak çok zor.(tabi şu günlerdeki durum konuşuyorum)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Örnek , Vava cars altından yağ kaçıran araba bile almıyor alırken ve satarken güven uyandırıyor müşteride

siz 250binlik aracınızı it kopuk arıza ile uğraşmadan beklemeden ortalama 230bine güvenilir kurumsal bir yere satmış oluyorsunuz

Büyük galerilerde böyle çalışır müşterisi bellidir daimidir aracını buraya verir alırken yine buradan alır vs

Sizin ihale işleri biraz çetrefilli bu ülkede beklenmeyen sürprizler çıkabiliyor , dediğiniz gibi fiyatlar yüksek astarı yüzünden fazlaya geliyor vs zaten küçük firmalara pek bir şey kalmıyorda sanki

Benim eskiden beri istediğim araç alıp döşemeden boyaya far stop jant koltuk toplayıp sıfırlayıp revizyon yapıp satmak ticaret yapmak ama ülkede insanlar önce fiyat ne diyor araba saat gibi araba pırıl pırıl bakmıyor sormuyor ki sen onu bunu geç en son kaça verin diyen adama ağır hasarlı araba satan adam suçlu değil bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8D107F370 -- 6 Ocak 2022; 23:23:55 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.