Şimdi Ara

Sıfırdan başlayacağım nasıl başlamalıyım ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
838
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkese kolay gelsin. Ben Web Programcılığı işine sıfırdan başlamak istiyorum ne yapmalıyım?
    - Sizce bir kursa mı gitmeliyim gitmeli isem önerebileceğiniz kurs var mıdır ?
    - Yok arkadaşım işini kitap ve eğitim setleri görür kursa gerek yok ise önerebileceğiniz set ve kitaplar nelerdir ?
    - Bilgisayarın donanımı konusunda hiç bir sıkıntım yok kullanma konusunda da. Aynı şekilde yazılım kullanma konusunda da sıkıntılarım yok çok şükür,benim için önemli olan doğru olarak nasıl?,ne zaman?,nerede? başlayacağım yani bir yol haritası.

• Cevapları ben de merak ediyorum.
  • cevap veren olmamış kursa gidersen hangi kursa gideceğin cok önemli ve hangi dil ile başlayacağın öncelikle yerinde olsam evde başlarım artık her yerde site yapım videoları dolaşıyo önce statik bi site yap ve bedava hostlarda yayınla sonrasında dinamik bir site yap vs vs
  • HTML, CSS ve JavaScript ile baslanir. Sonra tercihe gore PHP ya da .Net ile devam edilir. Kurs bilemicem ama @Konk_Soft'un da dedigi gibi internette bir suru kaynak var. Kitap olarak da Mustafa Aydemir'in "Web Tasarim Rehberi"ni tavsiye ederim.

http://www.kodlab.com/BookDetail.aspx?ID=512

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • en baştan yani html kodlarından dreamweaver php vb. ücretsiz ders videolu sesli hepsini izleyerek web tasarımını ve kodlamasını öğrenebilirsin
    http://www.e-vadi.com
  • Merhaba,

Kurs bu tür durumlar için etik görünse de ne yazık ki Türkiye'de web tasarımı ve programcılığı alanında eğitim veren kurumların alt yapısı vahim durumda. İsim yapmış bir kaç eğitim merkezininde istediği fiyatlar fazla uçuk.

12 yıldır bu sektörde olan biri olarak size tek tavsiyem internetteki kaynaklarla öğrenmeniz. Tabi bu süre zarfında bilmediğiniz her dökümanı açıp izleyip okuyayım derseniz bu işten 3 gün içerisinde soğursunuz.

Öncelikle en basitinden bir web projesi hedefiniz olsun ( Örnek blog, haber sitesi, moda sitesi vb.) ve bir çok yerde bu işi size sıfırdan yaptırmaya çalışan makalelerin aksine ben direk hazır CMS'lerle başlamanızı öneriyorum. Bu konuda da Wordpress ve Joomla ilk tercihiniz olabilir. ( Wordpress tavsiyemdir) Hatta direk olarak en küçük paketlerde bir hosting ve domain alın ( yıllık ortalama 50 TL)

Bu süreçte internetteki kaynaklardan ilk etapta Hosting yönetim paneliniz üzerinden ( Whmcs, Plesk, Directadmin vb.) MYSQL veri tabanı kurma videolarını ve Wordpress kurulum videolarına göz gezdirin. Mysql oluşturduktan sonra Wordpress kurmak sadece 2 mouse hamlesine bakıyor.

İşte bu adımdan sonra hem kendinize ait bir domain ve hosting hem de hali hazırda kurulmuş bir CMS üzerinde bu işe başlamanız motivasyonunu en yüksek seviyede tutmanızı sağlayacaktır.

İçerik yazın, Wordpress eklentilerine göz gezdirin, beğendiğinizi kurmaya çalışın. Tüm bu süreçte yapılacak işlemleri zaten nasıl yapıldığını arayacaksınız. Ve bu süreçte belli başlı hatalarla karşılaşıp doğrudan bu hataların çözümünü araştıracaksınız.

İlerleyen zaman diliminde kurmuş olduğunuz PHP tabanlı hazır CMS'nin kodlarına aşina olacaksınız. Sitenizi bozun, kurcalayın, hatalarla karşılaşın. En azından karşılaştığınız hatayı araştırırken nokta atışı yapmış olursunuz.

Hangi hatanın hangi yanlış kod ya da eksik işlemden dolayı olduğunu benimsersiniz.

Bir taraftan da bu oluşturduğunuz web siteniz, ileri ki zamanlarda profesyonel olduğunuzda size en büyük anı olarak kalmış olur :)

Web programcılığı kendi içerisinde binlerce alt başlıktan oluşan bir hiyerarşiye sahiptir. Bunları tek tek okumanız, ya da izlemeniz size birşey öğretmez. Bu yüzden en etkili yüzme taktiği boğularak öğrenmektir.

Kolaylıklar dilerim.

• Anlıyorum . Dediğiniz gibi yapacağım en mantıklısı da bu gibi gözüküyor zaten. Teşekkürler.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.