< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sigara halka açık heryerde yasaklanmalı (6. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Önce başlığı oku.
Ne yazıyor.
''Sigara yasaklansın''
Sen hiç araba yasaklansın, ev yasaklansın diyeni duydun mu?
Duymadın.
Biri sigara yasaklansın diyorsa bunun maliyetini karşılasın.
Aksi taktirde devlet sigarayı yasakladığında bütçeye girmeyen o parayı herkesten bir şekilde vergi olarak alacak. Çünkü bütçe açığı var. Kapatması gerek. Herkesten alacağına 'sigara yasaklansın'' diyenden alsın. Daha adil değil mi?
Not: tanımadığın insanlarla yazışırken üslubuna dikkat et.. varsayım yapma.
Sigara kullanmıyorum. Edebiyle sigara içene de karışmıyorum. Herkes başkasını rahatsız etmediği sürece içer. Zaten olması gereken yerde de yasak. Burnunu sokmadığın sürece kimse de seni rahatsız etmez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ratsx -- 18 Aralık 2023; 18:16:22 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Gayet edepli bir yazı yazdım.
Yazımdaki edepsiz yeri gösterir misin?
Hakaret etmedim, aşağılamadım.
Kendi kendine gelin güvey olmuşsun bence.
Sigara yasaklanınca uzun zaman alacak olsa da düşecek olan sağlık sorunlarından dolayı devletin tedavi giderleri de azalacak. Bir sigortalı sigaraya bağlı kanser olduğunda tedavi masrafları sadece ilaç olarak düşünmeyin işgal ettiği sağlık kurumlarındaki yatağı, zamanı, mr'ı, doktor,hemşire ve destek hizmetleri gibi birçok personelin masrafları yanı sıra büyük oranda da ölümle sonuçlanacak yani boşa gidecek masrafı düşünün. Kişi zamanında zevki için fosur fosur her yerde her şekilde sigara içecek ama ölmesin diye yada 1-2 ay daha yaşasın diye milyonlarca lira masraf yapılacak. Hal bu iken aynı hasta benim sigara içmemi kimse engelleyemez deyip emek veren insanların emeklerinin bir kat daha boşa çıkmasına sebep olacak. MAsrafları da halk olarak biz karşılarken parayı sigara şirketleri götürecek. Buna rağmen (hastalıklara sebep olması, pahalı olması) içen de azalmayacak tam tersine artacak.
Bunu yasaklayarak değil utanç kaynağı haline getirerek yapabilirsiniz. Bir şeyi yasaklamak onu daha da çekici hale getirir. Devletin bunu azaltma niyeti olsa belli sınırlamalar getirir. Bunu da tespit edip gerekli uygulamaları yapacak sigara içmeyen görevliler yerleştirir. Sokakta olmaması gereken yerde sigara mı içtin, izmarit mi attın her ne ise makul bir ceza da yazar. Bu TC sine işlenir asla da affedilmez. Hastaneye mi gittin. Acil durumun yoksa yada sigaraya bağlı bir sorun değilse git borcunu öde gel derler asla tıbbi destek yada devlete ait bir hizmeti alamaz aklı başına gelir.
-
Katılıyorum sigara açık alanda da yasaklanmalı. Geçen japon videosu izlerken gördüm bu olayi adamlar caddelerde kutu gibi sigara içme alanı yapmış sadece orada içiyorsun yoksa ağır cezası var. Demekki oluyormuş. Böyle bir şeyi öven insanda mantık aramam. Çünkü ben de 15 yıl içmiş ve son 1 aydır bırakmış bireyim. Sigaranın hiç bir mantıklı hizayi yok
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sigara içen insanın kendine saygısı yoktur zaten
valla sigara içen biri olarak hak veriyorum ve katılıyorum
-
iradesi zayıf bağımlı insanlar yüzünden bizler kanser soluyoruz, ne yaparsa yapsın oy kabetmeyen kişi bile bunu yapamaz böyle Atatürk gibi bir adam gelmesi lazım hem korkusuz olacak hem ileri görüşlü olacak hem milletini sevecek zor
-
Çiğneyen kapalı alanda da çiğniyor kuralları, bizim burada bir market haftanın pazartesi, çarşamba ve hafta sonu günlerini sigara içme günü ilan etti milleti o günlerde markete toplayarak sigara içelerine izin veriyor yasağa tepki olarak.
Açık alanda içmeyi yasaklayarak insanlara engel olamaz, açık alanda içmeye yasak getirmek yerine ülkede sigara üretimi ve satışını yasaklaması gerekir ama bunu da yapmazlar çünkü sigara devletin en büyük vergi geliri kaynağı be bu kaynağı kesmek istemez, sigaranın vergisinden kazandıkları parayı duysan aklını kaçırırsın
O dediğiniz masraflardan, sigaradan alınan vergilerden daha mı az sence? 1 sigaradan 30 küsür TL vergi alıyorsun. Kişi günde 2-3 paket içiyor.
Sadece sokakta belli bir yerlerde içme yasağı getirirsin. Mesala yolda yürürken içmek yasak gibi. Ki, bununda sonuçları çok ağır olur ilk 2-3 sene. Ceza yazılacak kişi, “içerim sana ne, onlara yazmadın bana yazdın, vermiyorum kimliğimi vs” mevzularından her gün binlerce kişi karakolluk olur. Mahkemelik olur, ölümlü sonuçları olur. Bir sürü külfet. İspatla içtiğimi der, mahkemeye verir. Zaten ağır işleyen adalet sistemi iyice felç olur.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 19 Aralık 2023; 20:10:38 >
istediğim yerde içerim kimseyi iplemem, hatta biri zart zurt etti hastanelik ettim.
-
İşte biri öyle diyorsa o , onun terbiyesizliğidir.
Koyulan yasaga karşı gelmenin hiçbir geçerli sebebi yok.
Karşı geliyorsan terbiyesizsin demektir.
Hatta daha da ağırı ama buraya yazamadım.
Yahu demekle olmuyor. Bunları düşünerek bu işin içine gireceksin. Öyle o olsun, bu olsun demekle olmaz. İhtimalleri, sonuçları düşüneceksin. Sonuçta evin veya iş yerin için karar almıyorsun. Pandemi de görmedik mi maske cezalarından dolayı bile neler oldu?
Kaldı ki, 10 insanın 8 tanesi içici. Yaygara kopar her gün. Bekçi gel buraya kimlik ver dedi, vermiyorum der, herkes içiyor der, onlara niye yazmadın der. İnsan kılıf bulur. Göz altına almaktan ekip diye bir şey kalmaz.
Bunun çözümü, her gün basında, internet sayfalarında, tv’lerde 2-3 ay kuralı açıklayacaksın. Sokakta yürürken sigara içilmesi yasak diyeceksin. Kenara geç öyle iç diyeceksin. Bu ilk etap. Sistem oturunca, aynı İsveç’teki gibi sigara alanları yapıp sadece sigara içme alanlarının dışında içilmeyecek diyeceksin. Ama bizde öyle alanlar olmaz çok zor.
Sadece sokakta yürürken içilmenin yasak olması bana göre yeterli. Kimse kimsenin dumanını solumak zorunda değil yürürken. Bak bende içtim öyle içmedim demem. İnsanlar en azından kenara geçer veya bir yere oturur içer. Daha fazlasını beklemek aptallık olur.
Bugün bir simit cafe, pastane, aklına gelecek her yerde içiliyor. İster içici ol ister olma. Stadlarda yasak olacak mesela. İlk yarı biter, git içerde iç.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Sigara içiyorum ama bu konuya son derece hak veriyorum. Sigara içen kimsenin içmeyeni dumanıyla rahatsız etme gibi bir lüksü yok. Bu kul hakkına giriyor.
Apartmanda biri sigara ile asansöre biniyor. Bildiğin asansör duman altı oluyor. Tespit için çok uğraştım. Yakalayamıyorum. Yakalasam benim gözümde katli vaciptir.
-
Ilk önce alkolu yasaklayin sonra sigaraya sira gelir
Ben de içiyorum , açık alanda yasaklanmasına katılıyorum fakat ona gelene kadar milyon tane şey var yani.Yaya geçitleri vs trafik kuralları , araba park etme sorunları , yerlere çöp atma , tükürme vs. bir sürü sorun var onların da çözülmesi lazım.
-
Ah benim elime geçeceğdin seni eşşekten düşmüşten beter eder namaza başlatırdım ama hep boş laf
Eşek sudan gelene kadar dövmek deyimi var ya, sen onu yap, ben eşeği suyun orda oyalarım, hemen gelmesine engel olurum. 👍
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X