Yazdığımı bir daha oku. Seninle ayni dusuncedeyim. Hatta yardım teklif ettim ama anlamadın. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 20 Aralık 2023; 23:39:48 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Sigara halka açık heryerde yasaklanmalı (7. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Valla bizim ülkeye lüks böyle düşünceler, yolda bile yürümeyi bilmiyor insanlar. İstanbul'da sokağa çıkmaktan nefret ediyorum. Bir iş imkanım olsa hemen kaçarım...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Terbiyesizlik yapma. Yüzsüz ve idrak edemeyen sensin. Ben ne anlatıyorum sen ne anlıyorsun. İdrak etmede sorun var sende.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
@Sozuak ve @Stones Tartışması Değerlendirmesi:
Sozuak'ın Argümanları:
- Sigara yasağı ile sağlık sorunlarından dolayı devletin tedavi giderlerinin azalacağını savunuyor.
- Sigara içenlerin sağlık harcamalarına büyük maliyet getirdiğini ve bu masrafların boşa gideceğini ifade ediyor.
- Yasaklamak yerine, sigarayı utanç kaynağı haline getirerek azaltmanın daha etkili olacağını öne sürüyor.
- Sınırlamaların getirilmesi ve cezaların uygulanmasıyla sigara içmeyi kontrol altına almanın mümkün olduğunu düşünüyor.
- Vergi ödediği alanlarda istediğini yapma hakkına sahip olduğunu ve benzer şekilde sigara vergilerinin de sağlık sistemine katkı sağladığını belirtiyor.
Stones'ın Argümanları:
- Sigaradan alınan vergilerin sağlık masraflarından daha fazla olduğunu ve bu vergilerin devlete önemli bir gelir sağladığını savunuyor.
- Sokakta içme yasağı getirmenin pratik sorunlar yaratacağını, ceza ve mahkeme süreçlerinin karmaşıklaşacağını ifade ediyor.
- Vergilerin ödediği alanda istediğini yapma hakkına vurgu yaparak, vergilerle sigara içenlerin tedavi masraflarını karşıladığını savunuyor.
Sozuak'ın Ek Argümanları:
- Vergi ödeyen bir birey olarak, vergilerinin farklı alanlarda kullanılmasının da eleştirilmekte ve benzer mantıkla sağlık sisteminin istendiği gibi sömürülmesi savunulmaktadır.
Stones'ın Ek Argümanları:
- Terbiyesizlik ve idrak eksikliği suçlamalarıyla kişisel bir boyuta geçilmiş, iletişimde bir ton kaybı yaşanmıştır.
Sozuak ve Stones Arasındaki Ters Düşmeler:
- Sozuak'ın "Bu tip saygısızca konuşanlara da beter olun diyorum" ifadesiyle Stones'a yönelik bir eleştiri getirdiği görülüyor.
- Stones ise "Terbiyesizlik yapma. Yüzsüz ve idrak edemeyen sensin" ifadeleriyle Sozuak'ı eleştiriyor.
Sozuak'ın Terbiyesizlik Yaptığı İddiası: Sozuak'ın ifadeleri duygusal ve güçlü, ancak terbiyesizlik olarak nitelendirmek bir değerlendirme meselesidir. Bu ifadeler, tartışmanın tonunu biraz yükseltmiş olabilir, ancak terbiyesizlik olarak kabul edilecek derecede aşırı bir dil kullanıp kullanmadığı da kişisel yargılara bağlıdır.
Kim Haklı?
Her iki tarafın argümanlarında da mantıklı noktalar bulunmaktadır. Kimin haklı olduğu, bir kişinin bakış açısına ve değer yargılarına bağlı olarak değişebilir. Tartışmanın tonu ve kişisel saldırılar, her iki tarafın da iletişim becerilerini sorgulatabilir.
Gelecekte Kim Haklı Olacak?
Bu durumu kestirmek güç, çünkü bu, toplumun ve hükümetin değer yargılarına, bilgiye ve olayların seyrine bağlıdır. Ancak, sağlık konularındaki genel eğilimler ve bilinçlenme süreçleri göz önüne alındığında, gelecekte sigara kullanımının daha fazla sınırlanabileceği ve sağlık sorunlarına karşı toplumsal bir duyarlılığın artabileceği öngörülebilir.
(powered by cetcipiti üçbucuk)
Yanlış anlaşılmasın bu sıralar önüme ne düşerse yapay zekaya soruyorum. Burada da konuşmayı aktarıp değerlendirme yapmasını istedim. Umarım kalp kırmadım, iyi forumlar !
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 21 Aralık 2023; 22:6:54 >
-
"Çemkirerek, yüzsüzlük" ifadesi, rencide, tahrik, dolaylı yoldan hakarete girer.
İdrak edemediği nokta: Kuralın gelmesinden yana taraf olduğumu ama öyle, "ev iş yeri" yönetir gibi yaptım oldu şeklinde olmayacağından bahsettim. Nedenlerini ve nasıl yapılması gerektiğini söyledim. Kendi tabiri ile ne kadar bilmem ne yaparsa yapsın, devlet hiç bir zaman gelen paranın azalmasını istemez. Zaten teoride bile kuralı getirmek istese zorluklarından bahsettim.
Ama kendisi hala hebele hübele tarzında didinmeye devam etti. Aslında benzer düşüncelere sahip olduğumuzu idrak edemeden, saçma sapan argümanlarını yazmaya devam etti. Kaza bunu bir yerlere başkan filan yapmazlar umarım. Kendi evini yönetir gibi kural getirir..
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Stones -- 21 Aralık 2023; 23:58:59 > -
Hukuktan bahsedip, "Ağzından tükürükler saçacak kadar saçma sapan ağız ishali olanlar düşünsün." + ""Çemkirerek, yüzsüzlük" yazıları ile, rencide, tahrik, hakaret, dolaylı yoldan hakaret yaparak ne kadar haklı olduğumu üyeler görüyor. Şimdi bu yazılarını şikayet edeceğim. Aldığın cezada görürsün hukuk bilgini.
-
@Sozuak ve @Stones başta olmak üzere tüm forumdaşlara son kez seslenip başlıktan ayrılıyorum:
Bu sigara tartışmalarında 2 uç nokta var:
1 - Yasaklansın, toplum ortak sağlığa-refaha kavuşsun, paralar-emekler boşa harcanmasın ... vs
2 - Kimse bireysel özgürlüğüme karışamaz, bedenime zararı varsa ona ben karar veririm, nikotin bağımlısıyım, alışkanlığım var, düzenimi bozamam, siz yediklerinize bakın, siz kendi sağlıksız alışkanlarınıza bakın ... vs
Öncelikle ben 1. gruptayım. İçmedim içmeyeceğim. Ama 2. grupta olan bir çok yakınım, arkadaşım oldu. Siz gene burada normal tartışıyorsunuz, bana en son "Keşke adam olsaydın da sigara içseydin" sözü edildi en yakınım tarafından
Şu an gülüyorum da ama inanın epey küstük, ben o günden sonra akıllandım.
Size yemin ederim bu tartışma çok hassas mesele. Her iki gruptaki insanlara özellikle sesleniyorum: Gerçekten hiçbir tartışmaya benzemiyor. Başka örneklerle de konuyu anlatamazsınız. En sevdiğiniz insan da içer veya içmez, en sevmediğiniz insan da içer veya içimez. Taraf tutamazsınız. Çok diretince kalp kırmaktan öteye gidemezsiniz.
Hepimizin ortak bir şekilde kabul edeceği şeyleri konuşalım, geliştirelim;
Örneğin
1 - Çocuklara, gençlere bu konuda iyi bir eğitim vermek. Nasıl olur, ne yapabiliriz bu konuda?
2 - İçenlerin örnek olmaması için çok dikkatli olacağına söz vermesi, önlemler alınması.
3 - Nargile ve özellikle son zamanlarda elektronik sigara gibi alternatif formlarını da kısıtlamak, zararlarını anlatmak, şirin göstermemek vs...
Böyle bu şekilde ancak 10'larca yıl sonra sigarasız bir dünyaya geçebiliriz.
Diğer türlü 2 taraf da birbirini kırmaktan öteye gidemiyor.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi E_Y_B_H_P_T -- 22 Aralık 2023; 0:29:9 >
-
Yarası olan gocunur. Ben sigara da dahil çeşitli sebeplerden ortaklığımı sonlandırmışım. Düzgün insanlarla işim yok. Yasaklansın bile demedim hatta yine de direkt hedef alınmaya devam ediyorum. Ortaya söyledim. Kim üzerine alınıyorsa alınsın bana ne. Fikrimi beğenmek zorunda değil kimse . Yazarsın bence yanlış düşünüyorsun diye olur biter. Ne dediklerimi kabul ettireyim derdindeyim ne de birilerine durup dururken birşey söyleyeyim kabul ettireyim derdindeyim. Düzgün yazan düzgün cevap alır. Bana ne her yerde içerim kimse karışamaz dersen biri çıkar karışır. Şu an içiliyor çünkü ülkede zaten düzen kalmadı. Gelişmiş bir ülkede bunu yapamazsınız hatta söyleyemezsiniz bile.
Sigara toplum sağlığını tehlikeye atan bir alışkanlıktır. Haliyle karşı çıkılması gerekir. İçin içebildiğiniz kadar ne haliniz varsa görün bana ne. Nelerin parasını vatandaş olarak ödemiyoruz ki zaten.
Son olarak: Sigara yasaklanmalı DEMİYORUM ama inadına her yerde içerim bana ne içmeyenlerin gördüğü zarar ve rahatsızlıktan diyenlere de sigara içmemiş ve içmeyen birisi olarak elbette karşı çıkarım. Bu benim en doğal hakkım. Evinde iç, arabanda iç, odanda iç, kalabalık olmayan açık alanda iç hatta geberene kadar iç birini söndür diğerini yak hatta aynı anda 10 tane yak iç umurumda değil.
-
Ben yasaklansın demedim dikkatinizi çekerim.
-
Ben de sigara içiyorum, söylediğine katılıyorum, toplu taşıma kullanacağım zaman veya sıra beklerken içmemeye özen gösteriyorum, çünkü sıradaki insanlar rahatsız oluyorlar. Yasaklanmalı konusuna kesinlikle katılıyorum, ama ceza olayı maalesef imkansız, inanılmaz para dönüyor :).
-
Merhaba forumdaş doğrudan seni ve senin gibi düşünenleri hedef almamıştım, "uç nokta" olarak göstermiştim.
Ayrıca bu öyle bir mesele ki; yasaklayan değil kısıtlayan taraf da olsak; konu bireysel algılandığı için karşıya yasakçı izlenimi bırakabiliyoruz maalesef.
Ve yinelemek istiyorum; önceki yıllarımda bu tartışmalardan çok yaralandım ve karşı tarafları çok yaraladım. Çözümü kolay olmayan bir mesele. Atılan her adım kademe kademe olmalı. Sözlerimizde asla kırıcı ifade yer vermemeliyiz, çünkü işin sırrı "yapıcı" olmakta.
-
sigara içen birisi olarak ben bile rahatsız oluyorum, belirli bölgeler yerler belirlenmeli artık.
-
Siz hedef aldınız demedim zaten. Yaptığınız güzel ve medeni bir karşılaştırma. Aynı fikirde olmasak ta (olasılık dahilinde-öylesiiz demiyorum) tartışabilmeliyiz zaten. Ama ben yaparım ben ederim diyen de bir duracak.
-
Vallahi keşke yasaklansa en uyuz olduklarım da otobüse ve yahut kapalı bi alana girmeden önce içip nefesini içeri solumaları
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Vallahi keşke yasaklansa en uyuz olduklarım da otobüse ve yahut kapalı bi alana girmeden önce içip nefesini içeri solumaları
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X