Şimdi Ara

Sigaraya başladıgımı Aileme söylemeli miyim ? (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
77
Cevap
0
Favori
3.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • bu benimki nasıl iştir anlamadım gitti: okul zamanı yurtta kalırken odada 6 kişiden bir ben sigara içmiyodum bir dal bile içmemiştim.şimdi çevremde nerdeyse sigara içen arkadaşım yok bu seferde ben başladım
  • quote:

Orjinalden alıntı: GitarxtanbuL

gençlik halen sıqara içmenin bi karizması olduqunu sanıyorlar ya
    arkadaşlarim içiyor onlar itti çekti bahanesi

ahh sopa ahhhhhh ahhhh
    çocuk döwmeyeceksin diyolar kim demiş kötek kötek

ğ yerine q yazmanın karizma oldugunu sanan birisinden ilginç bi yorum

Edit:v yerine w varmış bi de

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fabulous- -- 6 Şubat 2009; 2:58:52 >

• Aİlenle arannasıl bilmiyorum ama birkaç şey söylemek istiyorum.

Sigara kötü birşey evet bunda hemfikiriz. Bu illete başladıysan bırakabiliyorsan hiç alışmadan bırak. Eger bırakmayı düşünmüyorsan ailene bunu söylemelisin..

Başımdan geçen olayı anlatmak istiyorum;

Ben sigaraya başlayalı 8 sene oluyor. 8 sen önce sigaraya başladıktan 15 gün sonra ablalarımı, annemi ve babamı salona toplayıp onlarla konuştum.
    "Baba; bunu söylemek ne kadar dogru yada ne kadar yanlış bilemiyorum. Ben 15 gün önce sigaraya başladım ve bunu bilmenizi istiyorum. Sonradan başka birinden duydugunuz zaman biliyorum kızacaksınız, o yüzden benden duyun ki milletin agzına sakız olmasın. Kızacaksanız bana kızın.. " dedim..

Ve babam beni ne kadar kötü birşey yaptıgımı bildigi halde takdir etti. Sigaraya başladıgım için degil tabii ki. Dogruyu söyledigim için, cesur oldugum için, gizlemedigim için.. "Oglum, sigara içmeni istemiyorum fakat bırakabiliyorsan bırak bu illeti. Ama eger illa içecem diyorsan seni engelleyemem. Seni takdir ettigim tek nokta; bize bunu söylemen utanmadan, korkmadan.. Sende biliyorsun ki sigara içtigini başka birinden duymuş olsaydım kemiklerini kırardım! " dedi.

Ogün bugundur herkes bilir sigara içtigimi. Fakat babamın yanında içmem.

Bence sigaraya başladıgını ailene söylemelisin. Eger baban cebinden, yatagının altından, gömleginin cebinden sigara vs bulursa sonu kötü olabilir. Tabi aile yapınızı bilmedigim için birşey diyemem. Ben ailemden şu yaşıma kadar hiçbir ama hiçbirşeyi gizlemedim bu yüzden hep kazanan ben oldum. Bundan dolayı söylemelisin.. Bu arada; babam, annem ve iki ablamdan birisi sigara kullanıyor..

• Babam hergün sigara içersen bütün kemiklerini tek tek kırarım iyileşmeni beklerim iyileşir iyileşmez bir daha kırarım dedi eğer babam tehtit etmese şuan elimde sigara wardı ben başlamak istiyorum elde hoş duruyo xD
  • evet kötü bir alışkanlık ama söylemelisin..verecekleri tepkiyi bilemem ama en azından dürüst davranman aile ilişkin adına güzel bir hareket olur

Chryin yeniden başladın mı sigaraya?sanki bırakmıştın diye hatırlıyorum.
  • zıkkım iç.
  • 16 yaşımdayken moralim bir gün cok bozuktu babam dertleşmek için geldi.Ben anlatırken sigara içtiğimide söyliyiverdim.Sana ne bırak dicem ne de iç bu senin hayatın dedi ben baya şaşırmıstım.Zamanında beş kurus para vermem diyodu harçlığımı artırmıstı
  • Saolun arkadşlar yardmlarnz içn bir ay falan içmemeyi deneyecm yapabilirsem söylemeyeceğim 1 ay sonnda içmeye devam edersek söylerim
  • Söyleme ve terket. Sonra git söyle
  • quote:

Orjinalden alıntı: fabulous-

quote:

Orjinalden alıntı: GitarxtanbuL

gençlik halen sıqara içmenin bi karizması olduqunu sanıyorlar ya
    arkadaşlarim içiyor onlar itti çekti bahanesi

ahh sopa ahhhhhh ahhhh
    çocuk döwmeyeceksin diyolar kim demiş kötek kötek

ğ yerine q yazmanın karizma oldugunu sanan birisinden ilginç bi yorum

Edit:v yerine w varmış bi de

Gençlik sanıyorlar ??

• quote:

Orjinalden alıntı: 3yuq

Saolun arkadşlar yardmlarnz içn bir ay falan içmemeyi deneyecm yapabilirsem söylemeyeceğim 1 ay sonnda içmeye devam edersek söylerim

İçme Dostum. Bütün arkadaş çevremde sigara , alkol içmeyen 2 veya 3 kişiden birisiyim.
    Mağduriyetlerini Görüyorum.Paraları olmadıkları halde tenezzül edip milletten borç harç alıp o zıkkımlara para verdiklerini görüyorum ve elimden acımaktan başka birşey gelmiyor.Arkadaş çevrem bana hiçde demiyor sen bizle takılıyorsun niye içmiyorsun felan ,takdir ediyorlar.Şuan o grubta sigara içmeye başlasam çoğunluk bana engel olacaktır zaten .
    Helede baba parası ile sigara alacaksan hiç bulaşma . Babanın Alnının Teriyle kazandığı parayı sen kendini zehirlemek için harcayacaksan bunada Gururun el veriyorsa zaten olay kopmuştur derim.

Sigara kullanmıyorum.Çünki sigara kullananların halini görüyorum.Günde en az 4,5 lira pakete para veriyorlar.Ben ne yapıyorum içmiyorum param cebimde kalıyor.Her hafta birşey sahibi oluyorum. Eğlenceme Bakıyorum.

keşke bu Konuyu Sigara içmeden Önce ( Sigaraya başlamalımıyım ) tarzında bizimle paylaşsaydın.Hiç olmassa elimizden daha iyi birşeyler gelirdi.

Unutma Zararın Neresinden Dönersen Kardır.
    Haydi Selametle

• quote:

Orjinalden alıntı: fatihterim1905

Gizli gizli içmenin zevki farklı bence söleme ben 4 senedir saklıyorum çakmadılar daha

çook yanılıyorsun bence o şeyin kokusu insanın üstüne siner etraftakiler çok rahatlıkla anlayabilir kokuyu
  • söyle de bak akşam evde neler olacak
  • ya ben içmiyorum ama arada arkaaş gelio okuldan fln 1-2 birayla o akşam 8 10 tane içiorum sonra 2-3 hafta sonra 1 2 tane belki fln çok az sıklıkta bi cacık olurmu? Normalde nefes alamıom içinde dumanlı ortamı sevmiorum,
    Birde sigara içiom dieyceksen ailene karşı görevlerini en azından yerine getirmelisin.. Okulunu kazandınmı bitirdinmi, iş sahibi oldunmuı-?
    babam bana içersen iç sen bilirisn dio kendi çoooook nadir içer, en azından bi sağlam işimin olduğu gün elimle paketle babamın karşısına çıkarım
    İçki iç sigara içme derler___ İçkide pahalı bence içersenizde çok nadir arada yapın .. bilg oynayın m suyu için spor salonuna gidin . arada 3 5 atarsınız, bişey olmaz
  • artık her yerde sigara içen insanlara 3.sınıf insan muamelesi yapılıyor yani karizması olmadığı gibi insanı maymun edebiliyor. Bence bırakmaya çalış s**tr et arkadaş çevresini fln bunlar bahane
  • Sigaranın bağımlılık etkisi ne zaman geçer. Şu an 1 hafta oldu. İçmedim. 1 hafta çok iyiydim. Hiç bir yoksunluk belirtisi yoktu. Ama şu anda deli gibi sigara içmek istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: GökaLp.

Babam hergün sigara içersen bütün kemiklerini tek tek kırarım iyileşmeni beklerim iyileşir iyileşmez bir daha kırarım dedi eğer babam tehtit etmese şuan elimde sigara wardı ben başlamak istiyorum elde hoş duruyo xD

Afedersin ama salak mısın?
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.