Şimdi Ara

SİGARAYA REKOR ZAM %40... (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
328
Cevap
3
Favori
10.447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @sekoya81 türkiyede dolaylı vergiler dolaysız vergilerden daha fazla yani devlet dolaysız vergi alamadıkça dolaylı vergilere kdv ötv zam yapıyor. türk halkı da kazandığı parayı en çok tütün ve alkole verdiğine göre madem dolaysız alamıyoruz dolaylı vergiden bir nebze olsun açığı kapatalım diyorlar. bunu geçen gün maliye bakanı da bütçe görüşmelerinde dile getirdi.
  • Bunlar iyi günleriniz..
  • Yuh.
  • bu zamlar halkı kaçağa yönlendiriyor. hükümetin ideolojisine uymuyor diye tütüne alkole zam yiyoruz sürekli.

Türkiyede çok kaliteli tütün üretilebiliyorken bolca ihraç edebilicekken hükümet inatla kotayı düşük tutuyor. bu ülkede sigaranın hayli ucuz olması gerekirken tütün üretimini bitiriyor hükümet. halbuki tütünden çok para kazanabilirdi ülkemiz.

benim merak ettiğim şey geçen sene 2 lira zam geldi fazla diye 1 lirasını geri aldılar zammın. bu sene yine 2 lira gelicek. toplamda 2 senede 3 lira zam gelmiş olucak. geçen sene sigara üreticileri zarar etmemek için hükümete baskı yaptılar ve 1 lira indirim olmuştu. bu sene ne değişti? meydan okurcasına 2 lira daha zam yapıyorlar. aklıma şöyle birşey geldi. bunlar geçen seneki zam sayesinde sigara üreticilerin ekmeğini yedi de tekrar bişeyler koparmak için rest mi çekiyorlar acaba?

• Çok güzel haber.
  • kaçak sigaranın tütünü kötü diyorlar. ayrıca parası pkk ya gidiyor diyorlar. aslı astarı var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: _K_A_İ_N_

quote:

Orijinalden alıntı: @rd@

devlet kazanacağına kaçakçılar kazansın...

onun yerine içmeyi bırakıpta iki taraf kazanmasa sadece sen kazansan nasıl olur.

çok iyi laf

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sigara yuzunden izmarit coplerinden dolayi cevre de kirleniyor. En iyisi icmeyin hem paraniza hem sagliginiza yazik.

• İyi olmuş ciddiyim, hatta Avustralya gibi en az 15-20 TL yapsınlar bak bakalım kimse içiyor mu?
    Edit: Söylediğim sigara için alkolüme dokunmasınlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sharelock -- 20 Aralık 2012; 17:26:29 >
  • Bu zamlar adama sigarayı bıraktırır.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • içmeyin
  • Çok şükür yüce devletimiz bizlerin saglıgını düşünüyor ve zıkkıma zam yapıyor bu sekilde güzel ülkemizde sigara içen kimse kalmayacak inşallah iyiye gidiyoruz cok şükür

• sizde bunu sağlıgınız için yaptıgını zannediyosunuz?sigara içmiyorum fakat bu rezil devletin herşeye aynı şeyi yapıgını biliyorum alkol konusuna bile girmiyorum.sarma sigara kullanın kaçak sigaranın sahte olup olmadıgını bilmediğiniz kaçak sigaraları içmeyin.yada vaz geçtim bu devlet sarma sigara içiminde artış gorurse ya açık tütünü yasaklar yada zam yaptırır
  • kaçak
  • isterse %200 yapsınlar adam yine alıp içicek bunu parası olana zaten koymaz.Gariban adam da gidip en dandiğini içmeye başlayacak...
  • İsteğe göre dönüşte Ukraynadan sigara getirilir
  • müdüründen tut polisine kadar alayı kaçak içiyor zaten satılmasını engellemiyorlar madem teşfik etmesinler nerdeyse 4tte bir fiyatına doyasıya yaşıtıyor her ne kadar kaçaktan dönen paralar nerelere gittiği bilinsede

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tribal_dns -- 20 Aralık 2012; 18:14:19 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevilSNeveRCrY

Çok şükür yüce devletimiz bizlerin saglıgını düşünüyor ve zıkkıma zam yapıyor bu sekilde güzel ülkemizde sigara içen kimse kalmayacak inşallah iyiye gidiyoruz cok şükür

Yuhhh sana be senin gibi zihniyet bitirdi bu ülkeyi :@

• Valla şu saatten sonra devlet beni ilgilendirmez her şeyden vergi alıyorlar bir de yetmiyormuş gibi de sigaraya zam yapıyorlar karşılığında bana ne geliyor hiç bir şey.Madem legal yollardan böyle engel koyarsın bizde illegal yollara başvururuz sıkıntı mı ?
  • @tribal_dns

hocam polislerin kaçak içtiği doğrudur.fakat onlar operasyonla ele geçirilen sigaralar.
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.