Şimdi Ara

Sigarayı bırakmak zor değil

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
614
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sigarayı bırakmak kolaydır ama yeniden başlamak çok daha kolay olduğundan, sigarasız günler çok çabuk sona eriyor. Uzun yıllar sigara içmiş ve sigaranın zararlarını görmeye başlamış olan tiryakilerin neredeyse tamamına yakın bölümü, sigarayı bırakmayı hayal eder ve zaman zaman bunun için hamle yapar.

Uzun yıllar sigara içmiş biri olarak, benimde bu konuda çok çabalarım oldu. Genellikle 3 - 5 gün sonra hep yeniden başladım, bazen biraz uzun sürdü ve bir defasında da 6 ay.. Sigarayı bırakan insanın canının sigara istemesi, durgun suya atılan taş gibidir. Taşın düştüğü noktadaki halkaların çok sık ve güçlü olması gibi, ilk günler sigara içme isteği çok sık ve güçlü gelir. Suya bırakılan halkaların, merkezden uzaklaştıkça güçsüzleşmesi ve sürelerin azalması gibi, sigara içme isteğide, günler, aylar geçtikce, daha seyrek ve daha zayıf olarak geliyor. Ama şunu söyleyeyim; bir kez olsun sigara içerseniz, başladığınız noktaya aynen geri dönersiniz. Öyleki, sigarayı bırakmadan önce, ne marka sigara içerdiniz, günde kaç tane içerdiniz, sabah sabah aç karnınıza içermiydiniz, içmezmiydiniz, hepsi aynı şekilde yeniden başlıyor. Yani o alışkanlık beyinden silinmiyor, pc'de olduğu gibi yedeklere gidiyor. 6 ay sigarayı bıraktıktan sonra yaktığım tek sigara ile bunu çok iyi anladım. 4 yıl sigara içmeyen bir arkadaşım, tek bir sigara yakınca, gidip cebine paket koydu.

Öyle ise ne yapmak lazım?

Kendimce yöntemi buldum. Sigarayı her bıraktığımda, canımın çok istediği bir anda kendi kendimi kandırıp "sadece 1 tanecik içeceğim, ondan başka kesinlikle içmeyeceğim, sigarasız hayata devam edeceğim" deyip, o 1 tanecik(!) sigarayı içince, madem başladığım noktaya dönüyorum, öyle ise bu işin formülü, "o 1 tanecik sigarayı içmemektedir" diyerek bıraktım. Canım çok sigara istediğince, "asla ve asla o 1 tanecik sigarayı içmeyeceğim" diyorum. Henüz 2 ay oldu ama bu sefer başardığıma eminim. Hem bıraktım, hemde 2 kişiye bıraktırdım.

45 yıl sigara içmiş ve sigaradan büyük zararlar görmüş biri olarak diyorumki, bu illeti ben bıraktıktan sonra, dünyada bırakamayacak insan yoktur. Sizlere önerim, hem bırakın, hemde en az 1 kişiye bıraktırın. Sigaraya vereceğiniz para ile kendinize hediye alıp, kendinizi ödüllendirin yada sevdiklerinize hediye alın.

İnanın başarırsınız. Ha gayret!

• Bunun üstüne bi sigara yaktım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • çok geç olmadan bu illeti bırakmak gerek.
  • 45 yil mi o.O

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Olmuyor olmuyor olmuyor bırakamıyorum
    sinirlendin mi yak
    sıkıldın mı yak
    keyiflendin mi yak
    yemekten sonra yak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben birakinca ilk gunler kolay sonraki gunler zor geciyo hep

Edit : Amcamsınnn

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BlitzCrank- -- 28 Eylül 2014; 2:43:07 >
  • hocam ben başkasının dumanından içişinden çok etkileniyorum. mesela köyümüzde sigara içen insan sayısı %50'lerde sanırım her hanedeki her 2 kişiden biri illaki içiyor, ben istanbulda bırakıyorum köye gelince yeniden başlıyorum her yerden beynime vuruyor. bu beyne vurmayı önleyemiyorum başım falan ağrıyor kuru da yaş mı diye tekerlemeye başlıyorum gidip paket alıyorum
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigara bırakmak isteyen gelsin
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendime yeni bir yöntem buldum.

Sigara aklıma geldikçe kararlı bir şekilde hayır diyorum.

Yaklaşık 12 günü geçti bırakalı,hiçte zor değil.

İnsanın kendini bazı yerlerde zorlaması gerekiyor.

Babam bırakalı 35 yılı geçiyor şu an 65 yaşında çoğu yaşıtından genç görünüyor.

En basit bırakma yöntemi *istemiyorum-hayır* demek.
  • " Dünyanın en kolay işidir sigara bırakmak. Hayatım boyunca binlerce kez bıraktım. " demiş Mark Twain.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dan-ger

Olmuyor olmuyor olmuyor bırakamıyorum
    sinirlendin mi yak
    sıkıldın mı yak
    keyiflendin mi yak
    yemekten sonra yak

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.