Şimdi Ara

SİGARAYI BIRAKTIM...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • BU gece 13. gün bitti. artık bıraktım diyebiliyorum zira bir daha kesinlikle içmeyi düşünmüyorum. herşey beyinde başladı, beyinde bitti. 14 yıl sigara tiryakiliği. ilk on yılı günde 1, son 3-4 yılı günde 2 paket sigara içen biriydim. Kendimle gurur duyuyorum. Niye mi? Hem bu sigarayı bıraktım hem de aynı zamanda diyete başladım. Bilirsiniz sigara tiryakileri abur cubura başlar ve kilo alır. Hem sigaradan hem yemekten kısıyorum. Bu gece yıllardan sonra ilk kez giydim eşofmanlarımı ve akşam koşusuna çıktım. Hayat ne güzelmiş.. İçen arkadaşlar, siz de bırakmayı deneyin lütfen. pes etmeyin. Siz de başarabilirsiniz. Yeterki bırakmayı gerçekten isteyin ve beyin olarak bırakmaya hazırlanın. Amman azaltayım sonra bırakayım savsatasına kanmayın. Bu vücudun size oynadığı bir oyun, bir savunma mekanizması. Egonun dengeyi kurma çabası. ya birden bırakırsınız(bir daha ağzınıza almazsınız) ya da bırakamazsınız... O azar azarlar siz farkında olmadan eski haline gelecektir ve sizin haberiniz bile olmayacaktır. 27 yaşındayım, inanın yaşımdan daha fazla gösteriyorum. Sağlığım sıhhatim bir yana, kilo vermem öteki yana, inanın cildim de güzelleşecek 6 ay sonra bu topiği hortlatacağım ve şimdiki halimle, o günkü halimi gösteren fotoğrafı koyacağımDeğişimi sizler de fark edeceksiniz.. Belki birilerine örnek olabilirim, içinizden birileri yaşam biçimlerini değiştirmeye karar verirler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _EGEMEN_ -- 29 Kasım 2005, 1:31:46 >

• Helal olsun.
    Bizde babaya bıraktırmaya ugrasıoruz ama basarılı olamadık...
    Helal sakın bidaha başlama..
    Yeşilay 4ever

• çok iyi benimde 20. gün ben bi ara rüyamda sigara içtim biliyonmu dediğin gibi olay beyinde baslıyor ve bu işi birden yapma k gerekiyor
  • Walla helal olsun. Benim babam da 40 yaşında Adamın çiğerleri kurumuş dumandan hala ben sigara içeçem birakmam lafları ediyor.Yazık wallaha.Keşke oda senin gibi düşüne bilse diyecem ama iş işten çoktan geçmiş
  • Ben 19 yıldır içmiyorum ve inşallah içmeyecemde
  • bende bıraktım,8 ay oldu.Ben bırakmasaydım o beni bırakacaktı.Damar tıkanıklığı yapıyordu.
  • İlk 1 seneyi atlatırsan tamamdır. Şu an fiziksel bağımlılığını neredeyse yoketmiş bulunuyorsun. İşin bir de psikolojik yanı var. 3 ay sonra da psikolojik bağımlılıkyok olur. Daha sonrası sadece sıradan bir istek durumuna düşer ara ara. Yani hiç zorlamaz. Önemli nokta ise kendini salıvermemek. Sigara bırakma süreci ömrünün sonuna kadar sürer. Bunu unutma. Mesela bıraktıktan 5 ay sonra bir arkadaş ortamında sigara içenleri görüp aklına düşerse öylesine de olsa kesinlikle bir sigara yakma. Ardı arkası kesilmiyor çünkü. Gerçi bunlar klişe şeyler. Yani herkes biliyor.

Kendimden örnek vermek gerekirse 5 ay sonra tekrar başladım. Sebebi çok basit. 5 ay sonunda bir tane bile sigara içmedim ama gelgelelim zırtapoz arkadaşımın bir tanesi sigara tutunca canım hiç istemediği halde öylesine ''Eh yakayım bari'' dedim ve yaktım. Bir hafta sonra bir tane daha yaktım. Bu böyle artarak gitti.

Dediğim gibi hiç mi hiç zor değil sigarayı bırakmak. Sadece benim gibi salaklık yapıp durduk yere bir tane dahi olsa içmemelisin. Unutma bir tane bile içsen sigaraya başlamış sayılırsın. Aslında sigara içilen ortamlarda hiç bulunmasaydım bu olayda başıma gelmezdi.

Şimdi sigarayı bırakmanın pratikteki faydalarından bahsedeyim.

-Sabahları kalktığında kesinlikle daha dinç kalkıyorsun eski günlere göre. Hatta daha önce hiç sigara içmemiş birisinden daha dinç kalkarsın. Çünkü bi anda vücut kendini toparlıyor ve maksimum enerjiyle doluyorsun.
    -Zihinsel gücün farkedilir derecede artıyor. Başın ağrımıyor beyin hücrelerin oksijenle doluyor.
    -3-5 arası kilo alıyorsun
    -İştahın artıyor. Sabah kahvaltısını büyük bir iştahla yapıyorsun. Bu da önemli bir nokta bence.
    Eğer öğrenciysen maddi olarak rahatladığını da farkedeceksin. ( ilk 1 ay abur cubur'a para vereceğin için etkisini göremezsin)
    -Cildin güzelleşiyor. İnsanın yüzüne renk geliyor.
    -Daha rahat nefes alabiliyorsun
    -Saçın yumuşuyor ve eskisine nazaran daha çok şekil alıyor

İşte benim izlenimlerim bunlardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cirrus- -- 29 Kasım 2005, 5:24:39 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sigarayı bırakma. 1. gün
    12 ay önce açıldı
    SİGARAYI BIRAKTIM.
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • teşekkür ederim. gerçekten tecrübelerinden faydalanmak gerekir. çünkü dediğin gibi 1 tek bile sigara yakmak, başlangıç olabilir. en iyi hiç almamak. söylediğin çoğuı şeyi yaşıyorum, sadece öğrenci değilim
  • 30yaşındayım ve 1kez bile denemedim şu sigarayı.. bol bol su içerim, kepekli ekmek yerim, salata ağırlıklı beslenirim.. bugüne kadar da kiminle sohbet ettiysem benim 2o'li yaşlarda olduğumu düşündüklerini söylediler ama hepsi gerçeği duyunca şaşırıyor tabi
  • bende sigarayı bıraktım ama sadece 4 gün durabildim.
  • bende 1 gündür içmiyom sigara
    nerdeyse bıraktım
    inşallah böle devam eder
  • kutlarım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.